-
Γεια χαρά παιδιά!
Πήγαινα να μπω χθες σε μια αριστερή στροφή με καμία 60αρα χιλιόμετρα η στροφή ήταν βρεγμένη και μόλις μπαίνω φεύγει το αμάξι διπλώνει και πάω και σκάω πάνω στο πεζοδρόμιο….
Το αποτέλεσμα?? (ευτυχώς) χτύπησα μόνο την πίσω αριστερή ρόδα δηλαδή έσπασα το τάσι και έβαλα την ζάντα γύρο στο ένα δάκτυλο μέσα….
Το πρόβλημα μου τώρα είναι ότι ενώ το αμάξι δεν παρουσιάζει διαφορά στην οδική του συμπεριφορά (τράνταγμα, θόρυβοι) η πίσω ρόδα παίζει σαν π…… και το θέμα μου τώρα είναι ότι αυτό γίνεται επειδί στράβωσε ή πήρα και τίποτα άλλο?? Πχ κανένα ψαλίδι , άξονα κ.α.Ευχαριστώ πολύ!
-
Γεια χαρά παιδιά!
Πήγαινα να μπω χθες σε μια αριστερή στροφή με καμία 60αρα χιλιόμετρα η στροφή ήταν βρεγμένη και μόλις μπαίνω φεύγει το αμάξι διπλώνει και πάω και σκάω πάνω στο πεζοδρόμιο….
Το αποτέλεσμα?? (ευτυχώς) χτύπησα μόνο την πίσω αριστερή ρόδα δηλαδή έσπασα το τάσι και έβαλα την ζάντα γύρο στο ένα δάκτυλο μέσα….
Το πρόβλημα μου τώρα είναι ότι ενώ το αμάξι δεν παρουσιάζει διαφορά στην οδική του συμπεριφορά (τράνταγμα, θόρυβοι) η πίσω ρόδα παίζει σαν π…… και το θέμα μου τώρα είναι ότι αυτό γίνεται επειδί στράβωσε ή πήρα και τίποτα άλλο?? Πχ κανένα ψαλίδι , άξονα κ.α.Ευχαριστώ πολύ!
-
Γεια χαρά παιδιά!
-
Λίγο άσχετο αλλά...λευκό είναι το αυτοκίνητο;
Αν δεν ανεβάσεις καμιά φωτογραφία (τουλάχιστον) δε νομίζω πως μπορεί κάποιος να σου απαντήσει υπεύθυνα. Σε κάποιο συνεργείο θα σου πουν αμέσως τι πρόβλημα υπάρχει.
-
εδω ειναι και φωτογραφειες!
-
Φιλε η ζαντα εχει παρει δε βλεπεις το χειλος που εχει στραβωσει?Επισης το εχεις ανοιξει καθολου οχι τρελα χιλιομετρα 120 130 κανει κανα γκουπ γκουπ η τιποτα??
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Φιλε η ζαντα εχει παρει δε βλεπεις το χειλος που εχει στραβωσει?Επισης το εχεις ανοιξει καθολου οχι τρελα χιλιομετρα 120 130 κανει κανα γκουπ γκουπ η τιποτα??Φυσικα **και δεν **θα κανεις κατι τετοιο πριν το ελενξεις σε συνεργειο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φιλε η ζαντα εχει παρει δε βλεπεις το χειλος που εχει στραβωσει?Επισης το εχεις ανοιξει καθολου οχι τρελα χιλιομετρα 120 130 κανει κανα γκουπ γκουπ η τιποτα??
Φυσικα **και δεν **θα κανεις κατι τετοιο πριν το ελενξεις σε συνεργειο.
και επίσης ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσει το λάστιχο όλο του τον αέρα!
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Γιατι να χασει το λαστιχο ολο τον αερα του??Αφου ουτε καν που εχει ανοιξει στα πλαγια για να πεις πως ειναι επικινδυνο.Παντος τυχερος που φορουσε λαστιχο σχετικα σκληρο.Το μαμα της daewoo δεν ειναι αυτο?
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Γιατι να χασει το λαστιχο ολο τον αερα του??Αφου ουτε καν που εχει ανοιξει στα πλαγια για να πεις πως ειναι επικινδυνο.Παντος τυχερος που φορουσε λαστιχο σχετικα σκληρο.Το μαμα της daewoo δεν ειναι αυτο?
Γιώργο καλό θα ήταν σε κάποια θέματα να ΜΗΝ δίνεις συμβουλές. Δεν γνωρίζουν όλοι την ηλικία σου και τις τεχνικές σου γνώσεις.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Γιώργο καλό θα ήταν σε κάποια θέματα να ΜΗΝ δίνεις συμβουλές. Δεν γνωρίζουν όλοι την ηλικία σου και τις τεχνικές σου γνώσεις.
Ναι αλλα σχετικα με λαστιχα και τετοια ειχα ασχοληθει ειχα δουλεψει σε βουλκανιζατερ.Τελος παντων εγω ειπα τη γνωμη μου και τι πιστευω.Αλλα γενικα οταν στραβωνει μια ζαντα την καταλαβαινεις οταν πας με καποια χιλιομετρα(αρχιναει και κοπαναει) η οταν την βαζεις στο μηχανημα που κανει ζυγοσταθμιση οπου εκει τρεχει και φαινεται το στραβωμα.
-
Ο χρήστης whitedeath έγραψε:
Το πρόβλημα μου τώρα είναι ότι ενώ το αμάξι δεν παρουσιάζει διαφορά στην οδική του συμπεριφορά (τράνταγμα, θόρυβοι) η πίσω ρόδα παίζει σαν π…… και το θέμα μου τώρα είναι ότι αυτό γίνεται επειδί στράβωσε ή πήρα και τίποτα άλλο?? Πχ κανένα ψαλίδι , άξονα κ.α.Τι εννοείς? Πώς γίνεται να παίζει η ρόδα σαν π.... αλλά να μήν επηρεάζει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Tι είπες τώρα ρε φίλε xenos..... Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.
-
Παιδιά πήγα το αμάξι σήμερα στο συνεργείο μου άλλαξε την ζάντα και μου είπε ότι έχει πάρει λίγο το ακροαξόνιο του πίσω δεξιού τροχού… (δεν ξέρω πόσο σοβαρό είναι αυτό και πόσο κοστίζει…) θα ξανά πάω τώρα σε λίγο πάλι για να δει αν φτιάχνει με ευθυγράμμιση….
-
Αερα μπορει να εχανε αποτομα απο τοπικο ξεζανταρισμα σε καμια στροφη.Αφου το φτιαξε, τελος καλο.
Να πας σε εναν καλο μαστορα με ευθυγραμμισεις!Θα σου πει ακριβως που υπαρχει προβλημα. -
μια απορια ...
αναφερεις για αριστρερη στροφη και αριστερο πισω τροχο ενω στην φωτο φαινεται καθαρα οτι ειναι πισω δεξιος ....χτυπησες ζαντα, σιγουρα πληγωσες ελαστικο ... και εξακολουθησες να το κινεις κανονικα?
μηπως θα ηταν καλυτερα επιτοπου να βαλεις την ρεξερβακ μια κ ειμαστε και συμβουλευτικο φορουμ .. μηπως να αναζητουσαμε κ τον λογο που εφυγε το αμαξι
ισως παλια κ ξεραμενα ελαστικα ... οπως μου φαινονται απο την φωτο? -
Τα λαστιχα δεν εχουν ανοιξει στα πλαγια.Δεν ειναι κανονας οτι αν χτυπας το λαστιχο αυτο θα πληγωθει.
Στραβή ζαντα ή τιποτα αλλο??