-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ανταγωνιστής του θα είναι λογικά αυτό :
...
Αμιγώς κουπέ και μάλιστα μικρά και τα δύο.Το Wind βασίζεται στο Τwingo, στη mini κατηγορία.
Το CRZ βασισμένο σε supermini πάτωμα και ως προς το πάτωμα έχει απέναντι του τα μικρά CC, 207, Micra, Colt κλπ.
Καταταξη βέβαια σύμφωνα με το πάτωμα δύσκολα γίνεται με χαρακτηριστικό παραδειγμα την Skoda όταν πχ το Octavia με μικρομεσαίο πάτωμα βγαίνει σε διαστάσεις μεσαίου ή το Roomster με πάτωμα supermini τους βγήκε σε μικρομεσαίου διαστάσεις!
Ανταγωνισμό δε ως προς το στυλ και τους χώρους (2+2 και όχι 2θέσιο) και ως προς την τιμή έχει όλα τα μικρομεσαία κουπέ. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το Wind βασίζεται στο Τwingo, στη mini κατηγορία.Το οποίο twingo βασίζεται στο Clio2 που ανήκει στον supermini κατηγορία.
Αυτά με τις κατηγορίες και τα 'πατώματα' έχουν νόημα μόνο αν κάποιος ασχολείται με marketing και κάνει έρευνες αγοράς. Στην πράξη και για τον αγοραστή είναι ανοησίες.
Το scirocco έχει παρόμοιες διαστάσεις και παρόμοια τιμή/κόστος χρήσης. Πιστεύει κανείς πως δεν θα το αγοράσει κάποιος επειδή έχει **πάτωμα **άλλης κατηγορίας?
-
ναι γιατι το πατωμα μεγαλυτερης κατηγοριας συνεπαγεται και πολλα συν
-
Τα συν που εννοείς ξεχνιούνται με το που καταλάβει ο υποψήφιος αγοραστής ότι πρόκειται για 'κουπε γκολφακι' ενώ παράλληλα το στόμα του γεμίζει σάλια, τα μάτια γλαρώνουν και οι κόρες διαστέλλονται.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα συν που εννοείς ξεχνιούνται με το που καταλάβει ο υποψήφιος αγοραστής ότι πρόκειται για 'κουπε γκολφακι' ενώ παράλληλα το στόμα του γεμίζει σάλια, τα μάτια γλαρώνουν και οι κόρες διαστέλλονται. -
Βασικά κάτι σε Homer Simpson όταν σκέφτεται τα ντόνατς
-
Ok, όποιος θέλει μπορεί να συγκρίνει το CRZ (πάτωμα JAZZ) των 2,435 mm με το
Scirocco των 2578 mm αντί με το Ibiza των 2,469 mm.Γιατί όχι και με το RX8 ή με το Passat CC; coupe είναι και αυτά...
όπως το civic που δεν ανταγωνίζεται το corolla και το octavia αλλά το mazda 6... -
σε συγκριση με το σουπερμινι crz λεω
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
Scirocco των 2578 mm αντί με το Ibiza των 2,469 mm.Γιατί όχι και με το RX8 ή με το Passat CC; coupe είναι και αυτά...
όπως το civic που δεν ανταγωνίζεται το corolla και το octavia αλλά το mazda 6...καλα οχι και κουπε το πασσατ ψψ
οπως δεν ειναι κουπε και το τσιροττο
-
οι japs
http://www.youtube.com/watch?v=h4VuDMVb ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=IEFALQIv ... re=related
όποιος το κατέχει το γιαπωνέζικο ας μας πεί και τι συμπεράσματα βγάζουν
-
Το συγκρίνουν με το twingo και το swift; mini cooper δεν βρήκαν μάλλον.
το scirocco που είναι;Λέει οτι έχει συνολικά καλύτερη κατανάλωση...
-
Το CRZ καταφέρνει να σταθεί όχι απλά αξιοπρεπώς αλλά και να κερδίσει οριακά το Twingo και ξεκάθαρα το Swift.
Κατά τα άλλα......
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το CRZ καταφέρνει να σταθεί όχι απλά αξιοπρεπώς αλλά και να κερδίσει οριακά το Twingo και ξεκάθαρα το Swift.Κατά τα άλλα......
Καταφέρνει οριακά να κερδίσει αμάξια απ τα οποία έχει διαφορά τιμής 6+ χιλιάδων ευρώ (στην Ελλάδα τουλάχιστον)
Είχα καιρό να αντιπαθήσω τόσο πολύ αμάξι όσο το CR-Z. Μου φαίνεται αδιανόητο το πόσο fail μπορεί να είναι
Έχω μπροστά μου μια εφημερίδα που το συγκρίνει με renault megane coupe TCE.. βασική έκδοση του οποίου στα 18.300 ενώ το CRZ ξεκινάει στα 23.000... και το Megane είναι πιο γρήγορο πιο ευρύχωρο πιο άνετο με καλύτερα υλικά στο εσωτερικό
rofl. -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Το CRZ καταφέρνει να σταθεί όχι απλά αξιοπρεπώς αλλά και να κερδίσει οριακά το Twingo και ξεκάθαρα το Swift.
Κατά τα άλλα......
Καταφέρνει οριακά να κερδίσει αμάξια απ τα οποία έχει διαφορά τιμής 6+ χιλιάδων ευρώ (στην Ελλάδα τουλάχιστον)
Είχα καιρό να αντιπαθήσω τόσο πολύ αμάξι όσο το CR-Z. Μου φαίνεται αδιανόητο το πόσο fail μπορεί να είναισυνεχίζοντας στην ίδια λογική συγκρίσεων η ferrari F430 κερδίζει το GTR οριακά (αν κερδίζει ) και στοιχίζει πολλά περισσότερα αρα ferrari f430 = FAIL
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
συνεχίζοντας στην ίδια λογική συγκρίσεων η ferrari F430 κερδίζει το GTR οριακά (αν κερδίζει ) και στοιχίζει πολλά περισσότερα αρα ferrari f430 = FAIL
σωραίος
είναι όμως μια λογική που δεν ανάγεται ορθά σε γενικότητα με αυτό τον τρόπο
Το να βάλεις υβριδική τεχνολογία και της παναγιάς τα μάτια για να πετύχεις επιδόσεις 1600αριού με άλλοθι την απόσβεση κόστους απ την μειωμένη κατανάλωση, την οποία απόσβεση δεν θα την πετύχεις ποτέ μα ποτέ φυσικά με οικονομία 1.5 λίτρου ανά 100χλμ...
εεεεεεεε ξέρω γω
πάει πολύτέσπα δε θάβω άλλο, δε θα γίνω τρολ για χάρη της υβριδικής επανάστασης
το πολύ πολύ να πάω σε καμιά αντιπροσωπεία για να γελάσω με την ψυχή μου με το crz και να φτιάξει η διάθεσή μου καμιά φορά που θα είμαι πεσμένος
-
Ο χρήστης Pakos M έγραψε:
όπως το civic που δεν ανταγωνίζεται το corolla και το octavia αλλά το mazda 6...Ναι γιατι στην χωρα που ζουμε, μπορεις με τα ιδια λεφτα να πας στο Scirocco 122!
(αμα θες και 'φορτωμενο' το CRZ, παιρνεις αντιστοιχα και το Scirocco 160, και ξεφευγεις ΚΑΙ σε επιπεδο επιδοσεων... )
To target group επισης, ειναι στην ουσια το ιδιο.
Toσο δυσκολο ειναι να το καταλαβεις?
Το Rx8 ξεκιναει απο +26κ, (καταργειται οσονουπω, καιει επισης τα υπερδιπλα απο το Honda , και το passat CC ξεκιναει 27-28κ αν θυμαμαι καλα, και ειναι μια σπορ λιμουζινα με κουπε επιρροες, εχει αλλο target group...)
Οσο για τα προηγουμενα που ακουστηκαν, οσο κουπε ειναι το CRZ, αλλο τοσο ειναι το
Scirocco, σχεδον κουπε δηλαδη, αφου ουσιαστικα ειναι sport-hatch και τα δυο, εχουν 3η πορτα και οχι πορτμπαγκαζ, και επιπλεον το CRZ δεν εχει μεγαλες πορτες χωρις πλαισιο, στοιχειο βασικο ολων των πραγματικων κουπε...
Τελος, ακομα και οι ιδιοι ανθρωποι που εξελιξαν και ασχοληθηκαν με την οδικη συμπεριφορα του CRZ, ανεφεραν σαφες παραπομπες-προτυπα για το τελικο αποτελεσμα, οπως αυτες των Lotus Elise αλλα και Vw Scirocco... -
Το epic fail είναι ότι το ακριβό CR-Z παίζει να φορολογείται με 30% πέραν του ΦΠΑ όταν το 160άρι Scirocco έχει ΕΤΤ 12% και 10% επιπλέον φορολόγηση φόρου πολυτελείας ήτοι 22%.
-
Το είδα χτες εν κινήσει στη μεσογείων. Ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στo γάλα ανάμεσα στα euroboxes (και όχι μόνο λόγω του λευκού του χρώματος). Προσωπικά, μου άρεσε πολύ. Στη γυναίκα μου φάνηκε γύφτικο. Go figure.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Το είδα χτες εν κινήσει στη μεσογείων. Ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στo γάλα ανάμεσα στα euroboxes (και όχι μόνο λόγω του λευκού του χρώματος). Προσωπικά, μου άρεσε πολύ. Στη γυναίκα μου φάνηκε γύφτικο. Go figure.Η γυναικα σου εχει γουστο,ειναι προφανες αυτο.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
... Στη γυναίκα μου φάνηκε γύφτικο. Go figure.Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο! Οι γυναίκες έχουν ένα διαφορετικό κριτήριο στην ιαπωνική σπορ αισθητική! Λες και προ-βλέπουν μεταλλάξεις σε τύπου πορτοκαλί και πράσινα Need for Speed καγκουρέματα!
Και το CRZ δεν είναι και το 'διακριτικό' βιομηχανικό σπορ σχήμα! Έχει μια κραυγαλέα εμφανιση!
NEO HONDA CR-Z