-
Ποιος γκρινιάζει για τους κοντράκηδες; Για τα χρήματα που δεν έχουμε γκρινιάζουμε, για να κάνουμε κόντρες.
Προχτές πέτυχα σκηνικό Gallardo 560 vs 911 Turbo. Η γερμανίδα δεν είχε την παραμικρή τύχη, ούτε σε ταχύτητα, ούτε σε ήχο, ούτε σε ομορφιά.
-
Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο... Ανάλογικα θα λέγαμε να γινόταν σύλληψη επειδη κάποιος αστυνομικός σε είδε να πουλας ναρκωτικα αν και σε μετέπειτα έλεγχο δε βρήκαν τίποτα πάνω σου.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Ενω στο δρομο απλα προκαλουν καποιο τυχαιο και αν τσιμπησει τον γραφουν.Ειναι το ιδιο;H αστυνομικίνα που την έχει στήσει στον 'βιαστή' και τον προκαλεί με κανά ξέκωλο-ξώβυζο μη τυχόν και τσιμπήσει είναι παρόμοιο παράδειγμα με το μπατσικό Octavia που την έχει στημένη στον κοντράκια μην τυχόν και τσιμπήσει. Δε συγκρίνω τη σοβαρότητα των αδικημάτων φυσικά αλλά τη μεθοδολογία. Οσο ανήθικη είναι η μία περίπτωση, τόσο και η άλλη.
EDIT: Οσο για το θέμα της μαρτυρίας των αστυνομικών σε τροχαίες παραβάσεις, υπενθυμίζω ότι δεν υπάρχει θέμα 'αντικείμενου του εγκλήματος' (γιαυτό και το παράδειγμα με τα ναρκωτικά είναι άκυρο, αν δεν βρεις τα ναρκωτικά που ξέρεις ότι ήταν ναρκωτικά και όχι αλεύρι ?) ούτε θέμα διαπίστωσης παράβασης κάποιου ορίου, που δε φαίνεται με το μάτι και άρα θέλει τεχνικό εξοπλισμό (πχ. όριο ταχύτητας ή καυσαερίου ή βάρους για φορτηγά κτλ.) δηλ. δεν μπορεί να πει ο αστυνομικός 'έτρεχε'. Ομως μια χαρά μπορεί να πει 'οδηγούσε επικίνδυνα'. Κλασσικό τέτοιο παράδειγμα είναι το κόκκινο φανάρι: αν περάσεις με κόκκινο και σε δει ένας πεζός τροχονόμος στη διασταύρωση (άρα δεν έχει δυνατότητα να σε γράψει ο ίδιος) και ειδοποιήσει με τον ασύρματο το μπλόκο 500 μ. παρακάτω 'το υπ΄αριθμό ΧΧΧ τάδε αυτοκίνητο πέρασε με κόκκινο' και σε γράψουν οι αστυνομικοί στο μπλόκο, που δε σε είδαν να περνάς με κόκκινο, δε νομίζω να έχεις σοβαρές πιθανότητες να αθωωθείς σε οποιοδήποτε δικαστήριο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ενω στο δρομο απλα προκαλουν καποιο τυχαιο και αν τσιμπησει τον γραφουν.Ειναι το ιδιο;
H αστυνομικίνα που την έχει στήσει στον 'βιαστή' και τον προκαλεί με κανά ξέκωλο-ξώβυζο μη τυχόν και τσιμπήσει είναι παρόμοιο παράδειγμα με το μπατσικό Octavia που την έχει στημένη στον κοντράκια μην τυχόν και τσιμπήσει. Δε συγκρίνω τη σοβαρότητα των αδικημάτων φυσικά αλλά τη μεθοδολογία. Οσο ανήθικη είναι η μία περίπτωση, τόσο και η άλλη.
EDIT: Οσο για το θέμα της μαρτυρίας των αστυνομικών σε τροχαίες παραβάσεις, υπενθυμίζω ότι δεν υπάρχει θέμα 'αντικείμενου του εγκλήματος' (γιαυτό και το παράδειγμα με τα ναρκωτικά είναι άκυρο, αν δεν βρεις τα ναρκωτικά που ξέρεις ότι ήταν ναρκωτικά και όχι αλεύρι ?) ούτε θέμα διαπίστωσης παράβασης κάποιου ορίου, που δε φαίνεται με το μάτι και άρα θέλει τεχνικό εξοπλισμό (πχ. όριο ταχύτητας ή καυσαερίου ή βάρους για φορτηγά κτλ.) δηλ. δεν μπορεί να πει ο αστυνομικός 'έτρεχε'. Ομως μια χαρά μπορεί να πει 'οδηγούσε επικίνδυνα'. Κλασσικό τέτοιο παράδειγμα είναι το κόκκινο φανάρι: αν περάσεις με κόκκινο και σε δει ένας πεζός τροχονόμος στη διασταύρωση (άρα δεν έχει δυνατότητα να σε γράψει ο ίδιος) και ειδοποιήσει με τον ασύρματο το μπλόκο 500 μ. παρακάτω 'το υπ΄αριθμό ΧΧΧ τάδε αυτοκίνητο πέρασε με κόκκινο' και σε γράψουν οι αστυνομικοί στο μπλόκο, που δε σε είδαν να περνάς με κόκκινο, δε νομίζω να έχεις σοβαρές πιθανότητες να αθωωθείς σε οποιοδήποτε δικαστήριο.
αν το μπατσικο ειναι ενα φτιαγμενο καγκουρεικο και απλα μαρσαρει στο φαναρι ναι,δεν υπαρχει κανενα προβλημα
αν ξεκινησει με τις παντες και πιασει 180 στη βουλιαγμενης η μπαινει στα λιμανακια με τις πορτες τοτε να παει να ψοφησει. -
Σύμφωνοι.
-
Oλα όσα αναφέρονται στα προηγούμενα μου θυμίζουν μια παλιά υπόθεση ,του John Zachary DeLorean που ήταν ο κατασκευαστής του dmc -12 http://el.wikipedia.org/wiki/De_Lorean_DMC-12 του αυτοκινήτου που πρωταγωνιστούσε στην ταινία Βuck to the future .
Με λίγα λόγια , το FBI ήθελε μια εντυπωσιακή σύλληψη, ο DeLorean είχε οικονομικά προβλήματα με την εταιρία του, προσπάθησαν να τον δελεάσουν (μπλέξουν) με διακίνηση κοκαΐνης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ,τον συνέλαβαν, το δικαστήριο δε μάσησε και τον αθώωσε .
Επίσης για όσους δε θυμούνται, ένας λόγος για τον οποίο διέλυσαν τη παλιά ομάδα 'Σ' ήταν ότι εφάρμοζε και αυτή την παραπάνω τακτική (την πρόκληση σε κόντρα) το έκαναν μία το έκαναν δύο μέχρι που έπεσαν στον λάθος άνθρωπο που είχε το χρήμα και τις γνωριμίες , τους διέλυσε κυριολεκτικά!
Τέλος, έχετε ποτέ σκεφτεί τι θα γίνει ,αν προκληθεί ατύχημα και εμπλακεί το κρυφό αυτοκίνητο της τροχαίας κατά τη διάρκεια μιας 'υποκινούμενης' κόντρας, όσοι δώσανε εντολές για τέτοιες μαλακίες και όσοι τις εκτέλεσαν, το λιγότερο που θα πάθουν είναι να δουν τα ονόματά τους στις λίστες διαθεσιμότητας !
-
Γιατι αν εγω τρεχω και εσυ εισαι κολλημενος πισω μου αν εγω κανω επικινδυνη οδηγηση ο απο πισω δεν κανει πολυ πιο επικινδυνη οδηγηση;
-
Επειδή έχω γεράσει και δεν τα πολυκαταλαβαίνω αυτά, μπορεί να μου εξηγήσει κανείς πως 'δελεάζω κάποιον -που δεν θέλει- να κάνει κόντρα/να περάσει το όριο ταχύτητας';
-
Kανονικά χώνονται έκει που είναι μαζεμένοι για παντιλίκια. Αλλιώς σε φανάρια. Αυτοί που αν σε πάνε προφυλακτήρα (αυτό το υποθέτω γιατί 1ον δεν έχω δει κάποιον να το κάνει και 2ον δεν ξεκινάνε έτσι κόντρες) προφανώς είναι αντιεπαγγελματίες.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Kανονικά χώνονται έκει που είναι μαζεμένοι για παντιλίκια. Αλλιώς σε φανάρια. Αυτοί που αν σε πάνε προφυλακτήρα (αυτό το υποθέτω γιατί 1ον δεν έχω δει κάποιον να το κάνει και 2ον δεν ξεκινάνε έτσι κόντρες) προφανώς είναι αντιεπαγγελματίες.Σε αυτην την περιπτωση ακιβως αναφερομαι,ουτε φαναρια ουτε πατηλικια ουτε τιποτα.Να σε πηγαινει προφυλακτηρα στην εθνικη.
-
Δεν υπάρχει χώρος να κάνεις στην άκρη ώστε να τον διευκολύνεις να σε περάσει;
-
Έλα ντε...
-
Γιατί πρέπει να εξηγούμε τα αυτονόητα ρε γμτ σε κάθε thread?
Ναι δεν πρέπει να τσιμπήσεις, ναι δεν πρέπει να κάνεις κόντρες σε δημόσιο. Και αν τα κάνεις να σε πιάνουν και να σου κόβουν κουστουμάκι ιταλικό σένιο. Δε διαφωνεί κανείς σε αυτό.
Εδώ εξετάζουμε την συμπεριφορά του αστυνομικού. Κατά πόσο είναι ενδεδειγμένη και σωστή.
Και δεν έχουν καμία σχέση τα άκυρα παραδείγματα με το τμήμα ηθών, τις πουτάνες και τα ναρκωτικά που αναφέρετε. -
Yπαρχει,αλλα σας παρακαλω μην κανετε τις ωσιες μαριες τωρα.Αν δεν εχετε κοντραριστει ποτε δηλωστε το και σταματαω να γραφω.
-
Μα εσύ είπες ότι του κόλλησε προφυλακτήρα.
Ε αν βάζεις κόντρα με τέτοιον τι να πω... -
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Μα εσύ είπες ότι του κόλλησε προφυλακτήρα.
Ε αν βάζεις κόντρα με τέτοιον τι να πω...Τωρα παιζεις με τις λεξεις και κανεις πως δεν καταλαβαινεις και δεν απαντησες και στην ερωτηση.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Yπαρχει,αλλα σας παρακαλω μην κανετε τις ωσιες μαριες τωρα.Αν δεν εχετε κοντραριστει ποτε δηλωστε το και σταματαω να γραφω.Δεν είναι θέμα οσίας Μαρίας. Αν τσιμπάς στον αστυνομικό, αυτό μου δείχνει ότι γενικά τσιμπάς σε κόντρες. Δεν βλέπω κάτι το μεμπτό όταν σου κόβουν κουστουμάκι με αυτόν τον τρόπο.
Η λύση είναι πάρα πολύ απλή. Μην τσιμπάς ΓΕΝΙΚΑ. Κάνε την οδήγηση σου χωρίς να ασχολείσαι με το ποιος θέλει να πάει πιο γρήγορα από εσένα. Διευκόλυνε τον να περάσει όπου υπάρχει μόνο μια λωρίδα, αγνόησε τον όπου υπάρχουν περισσότερες και είσαι στην δεξιά. Θα είσαι και πολύ πιο ασφαλής οδηγός και δεν θα κινδυνεύεις να χάσεις το δίπλωμα σου και ένα μισθό σε πρόστιμα.
-
Για κόντρα λες?? Όχι δεν έχω βάλει.
-
Χρηστο εχεις δικιο,Πανο δεν συνενοουμαστε με τιποτα.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4