-
Χαιρετισμούς στην κοινότητα του forum - είναι το πρώτο μου post.
Είμαι κάτοχος ενός Opel Corsa 1.400cc 16V μοντέλο 4ος του '98. Το μόνο που του έχω αλλάξει στα 11 χρόνια κατοχής μου είναι μια πιο σκληρή ανάρτηση - γιατί η εργοστασιακή έπλεε - και 4 ζαντολάστιχα. Παράπονο από την συνολική εικόνα του δεν έχω, πλην την απουσία του A/C και του χώρου των αποσκεύων.
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω:- Nissan Almera 5Θ ή Toyota Corolla 5Θ ?
- πόσο αξιόπιστα είναι αυτά τα μοντέλα σε βάθος χρόνου και
- ποια είναι η οδηγική τους συμπεριφορά?
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας και προσοχή στους δρόμους τώρα που φθινοπωριάζει!
-
Είμαι κάτοχος ενός Opel Corsa 1.400cc 16V μοντέλο 4ος του '98. Το μόνο που του έχω αλλάξει στα 11 χρόνια κατοχής μου είναι μια πιο σκληρή ανάρτηση - γιατί η εργοστασιακή έπλεε - και 4 ζαντολάστιχα. Παράπονο από την συνολική εικόνα του δεν έχω, πλην την απουσία του A/C και του χώρου των αποσκεύων.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθειά σας και προσοχή στους δρόμους τώρα που φθινοπωριάζει!
-
-
χτυπα το ενα , βαρα το αλλο....
απο τα δυο, καλυτερο μακραν το κορολλα
-
Τόσο χάλια ε? δηλαδή
-
Ο χρήστης Alex1970 έγραψε:
- Nissan Almera 5Θ ή Toyota Corolla 5Θ ?
Απελπιστικο σεναριο... Lose - Lose situation!
Παρε Corolla...
-
Corolla
-
Μιλάς για μεταχειρισμένα υποθέτω καθώς το Almera σταμάτησε εδώ και χρόνια. Όποιο βρεις σε καλύτερη κατάσταση...
-
Ναι σε μεταχειρισμένο αναφέρομαι και σε τιμή 7.000 - 8.000 ευρώ
-
......focus από μένα και τον ποπολάρο........
...............
-
Αγαπητοί popolaros και funkyreverend γιατί προτείνετε αμάξι με κριτήριο την κατα δύναμην οδική συμπεριφορά τη στιγμή που διαφαίνεται πως οι ανάγκες αφορούν τυπική χρήση ανθρωπομεταφορέα; Για αξιόπιστες μετακινήσεις χωρίς πολλά-πολλά παρατράγουδα οι συγκεκριμένοι ιάπωνες που αναφέρει ο ενδιαφερόμενος θεωρώ ότι είναι πιο σίγουρες επιλογές από ένα Focus που όπως και να έχει δεν είναι το ίδιο αλεξίσφαιρο με τα συγκεκριμένα γιαπωνέζικα Δεν μπορεί όλοι όσοι θέλουν μικρομεσαίο να πάρουν Focus επειδή στρίβει καλύτερα υπό πίεση Οι ανάγκες διαφέρουν
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όποιο βρεις σε καλύτερη κατάσταση...+1 σε αυτό
βασικές διαφορές που να βγάζουν καλύτερο το ένα ή το άλλο δεν υπάρχουν, οπότε είναι θέμα γούστου και ποιο μοντέλο θα βρεις πιο προσεγμένο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη -
. . . έτσι κι αλλιώς αξιοπιστία ζητάω απο τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, να μην 'αρμενίζουν' στην άσφαλτο και να έχουν ένα αξιόπιστο κράτημα. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Αγαπητοί popolaros και funkyreverend γιατί προτείνετε αμάξι με κριτήριο την κατα δύναμην οδική συμπεριφορά τη στιγμή που διαφαίνεται πως οι ανάγκες αφορούν τυπική χρήση ανθρωπομεταφορέα; Για αξιόπιστες μετακινήσεις χωρίς πολλά-πολλά παρατράγουδα οι συγκεκριμένοι ιάπωνες που αναφέρει ο ενδιαφερόμενος θεωρώ ότι είναι πιο σίγουρες επιλογές από ένα Focus που όπως και να έχει δεν είναι το ίδιο αλεξίσφαιρο με τα συγκεκριμένα γιαπωνέζικα Δεν μπορεί όλοι όσοι θέλουν μικρομεσαίο να πάρουν Focus επειδή στρίβει καλύτερα υπό πίεση Οι ανάγκες διαφέρουνΌποιο βρεις σε καλύτερη κατάσταση...
+1 σε αυτό
βασικές διαφορές που να βγάζουν καλύτερο το ένα ή το άλλο δεν υπάρχουν, οπότε είναι θέμα γούστου και ποιο μοντέλο θα βρεις πιο προσεγμένο από τον προηγούμενο ιδιοκτήτηστριβει καλυτερα και χωρις πιεση
-
Κοίτα και για κάνα civic '01-'05. Αλλιώς corolla μάλλον...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
στριβει καλυτερα και χωρις πιεση
Mωρέ σαφώς Μόνο η 147 στρίβει καλύτερα (και όχι και τρομερά καλύτερα) από το Focus στα μοντέλα της εποχής για την οποία λέμε.
Αλλά εντάξει σε αυτοκινητόδρομο με σταθερά χλμ ταξίδι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές, ούτε μέσα σε πόλη. Αν το ψάχνεις λίγο παραπάνω βέβαια η διαφορά κάνει μπαμ.
Whatever.
Κι εγώ φόκους θα έπαιρνα
Αλλά για όσο το δυνατόν σίγουρη αξιοπιστία το japan είναι κάπως πιο στανταράκι. -
Γιατί δεν κοιτάς και το golf ,astra, focus, της ίδιας εποχής με τα ίδια λ7;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
στριβει καλυτερα και χωρις πιεση
Mωρέ σαφώς Μόνο η 147 και η xsara στρίβει καλύτερα (και όχι και τρομερά καλύτερα) από το Focus στα μοντέλα της εποχής για την οποία λέμε.
Αλλά εντάξει σε αυτοκινητόδρομο με σταθερά χλμ ταξίδι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφορές, ούτε μέσα σε πόλη. Αν το ψάχνεις λίγο παραπάνω βέβαια η διαφορά κάνει μπαμ.
Whatever.
Κι εγώ φόκους θα έπαιρνα
Αλλά για όσο το δυνατόν σίγουρη αξιοπιστία το japan είναι κάπως πιο στανταράκι.Κατα τα αλλα corolla..
-
-
Το 2003 που έψαχνα για αυτοκίνητο και κατέληξα στο Focus 1,6, τo Almera και Corolla ήταν μέσα στα αυτοκίνητα που κοίταξα αλλά μόνο το δεύτερο πέρασε τα προκριματικά και έγινε φιναλίστ. Αυτό συνέβη για τους εξής λόγους και πάντα αναφερόμενος μεταξύ των δύο που σε ενδιαφέρουν:
Το Corolla είναι πιο γρήγορο στα 1,4 έχει επιτάχυνση 0-100 12 δλ και στα 1,6 κάτω από 11δλ, το Almera στα 1,5 έχει 13,1δλ. Επίσης και σε ιπποδύναμη το Corolla υπερέχει.
Από ποιότητα εσωτερικού, μοντέρνο σχεδιασμό και πληρότητα εξοπλισμού επίσης το Corolla είναι αρκετά καλύτερο.
Οδηγικά επίσης Corolla. Από το πρώτης γενιάς Almera που υπάρχει ακόμα στην κατοχή του πατέρα μου στον τομέα αυτό έχουμε οικογενειακώς πολλά παράπονα για την συμπεριφορά του στις στροφές και στα φρεναρίσματα πανικού. Στη δεύτερη γενιά εμφανίζεται βελτιωμένο στον τομέα αλλά οι επιφυλάξεις παραμένουν ...
Από αξιοπιστία είναι και τα δύο κορυφαία, αυτό είναι και ο λόγος που είναι τόσο δημοφιλή ως μεταχειρισμένα.
Από τιμή το Corolla ήταν ως καινούργιο πολύ ακριβό έως υπερκοστολογιμένο (ειδικά σε σχέση με το Focus που επέλεξα), ενώ το Almera ήταν πιο τίμια πρόταση. Το πρώτο στα 1,4 ήταν περίπου 2000€ ακριβότερο (στην πλούσια τότε έκδοση, αλλά πάντα με πληρέστερο εξοπλισμό έναντι το Almera). Οπότε αντίστοιχα θα ισχύουν για τις τιμές τους ως μεταχειρισμένα.
Καλή επιλογή, ότι θες για το Corolla ρώτα, καθώς το φυλλάδιο το έχω ακόμα στην κατοχή μου....
-
Οι δικές μου εμπειρίες εμφανίζουν το almera περισσότερο αξιόπιστο.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι είναι νόμος.
Υπάρχει και κάτι ακόμα.
Για μένα αξιόπιστο μτχ αυτοκίνητο δεν υπάρχει. Εδώ RAV4MK2 αγοράζουν κάποιοι μεταχειρισμένο (στις έρευνες εμφανίζεται σαν ένα από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα) και τους βγάζει προβλήματα.
Με άλλα λόγια με το μτχ δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος.
Nissan Almera 5Θ ή Toyota Corolla ?