-
Μήπως υπάρχει κάποια άποψη;
http://www.monolithos-catalysts.gr/index2.htm -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Μήπως υπάρχει κάποια άποψη;
http://www.monolithos-catalysts.gr/index2.htmΒάλε μεταλλικό, αντέχουν πολύ περισσότερο από τους κεραμικούς, ειδικά από τα τραντάγματα στις λακκούβες, διάλεξε κάποιον με 200 τρύπες, όχι 100 είναι ακριβοί.
Είναι γνωστή εταιρία, χρόνια στην αγορά, δίνουν και γραπτή εγγύηση.
-
350 κυψέλες είναι πολλές;
έχω βρει εκεί και μεταλλικό αλλά αναρωτιέμαι αν είναι οκ οι 350 κυψέλες καθώς ο onyx νωρίτερα έγραφε για 200-300 σαν χρυσή τομή και αν θυμάμαι καλά έβαλε με 200.http://www.monolithos-catalysts.gr/subp ... roen.htm#5
-
Eίναι πολλές, συνήθως τόσες έχουν οι κεραμικοί μονόλιθοι.
Και εγώ 200 έχω, απελευθερώνεται ο κινητήρας και βοηθάει και στην κατανάλωση. -
Το τι έβαλα εγώ δε σημαίνει τίποτα, δεν έχω ούτε αρκετές γνώσεις ούτε το αλάθητο. Και βέβαια το τι θεωρεί χρυσή τομή ο καθένας για τη χρήση που το θέλει είναι αρκετά σχετικό...
Κάτι που έχει σημασία και είναι δύσκολο να ξέρεις μια και λίγοι το αναφέρουν είναι η ποσότητα σε γραμμάρια των ημιπολύτιμων μετάλλων - καταλυτών που περιέχει. ΑΠό αυτό θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό η αντοχή στο χρόνο από πλευράς ποιότητας καυσαερίων. -
Δε θέλω να ανοίγω νέο θέμα οπότε ξεθάβω το παρόν. Από όσο ήξερα στους πρώτους καταλύτες δεν έπρεπε όταν έβαζες μπροστά το αυτοκίνητο να πατάς και γκάζι. Ισχύει ακόμη αυτό; Κάνει μεγάλη ζημία στον καταλύτη αν πατήσεις λίγο γκάζι ενώ γυρνάς τη μίζα;
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Δε θέλω να ανοίγω νέο θέμα οπότε ξεθάβω το παρόν. Από όσο ήξερα στους πρώτους καταλύτες δεν έπρεπε όταν έβαζες μπροστά το αυτοκίνητο να πατάς και γκάζι. Ισχύει ακόμη αυτό; Κάνει μεγάλη ζημία στον καταλύτη αν πατήσεις λίγο γκάζι ενώ γυρνάς τη μίζα;δεν χρειαζεται να πατησεις καθολου γκαζι.αν δε παρει μπρος ουτε με το γκαζι θα παρει.για ζημια του καλυτη δεν νομιζω παντως.
-
H θεωρια λεει οτι η ακαφτη βενζινα δηλητηριαζει το καταλυτη σιγα σιγα, εξ ου και 'απαγορευεται' η εκκινηση με σπρωξιμο αν μεινεις απο μπαταρια.
Φανταζομαι οτι πατωντας το γκαζι ενωσω δεν εχει παρει ακομα στελνει περισσότερη ακαυτη βενζινα...
Υπο αυτο το πρισμα υποθετω ναι βλαπτει...Απο την αλλη τοσα χρονια πια με καταλυτες... δεν εχω ακουσει κανεναν να τον αλλαξε λογω 'ελειπους αποδωσης' παρα μονο οταν σπασει εσωτερικά και φραξει
-
Κάπου εδώ μέσα, είχε γραφτεί παλαιότερα αν θυμάμαι καλά από τον leonp ότι η βενζίνη δημιουργεί πρόβλημα στον καταλύτη όταν αυτός είναι ζεστός.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
H θεωρια λεει οτι η ακαφτη βενζινα δηλητηριαζει το καταλυτη σιγα σιγα, εξ ου και 'απαγορευεται' η εκκινηση με σπρωξιμο αν μεινεις απο μπαταρια.Φανταζομαι οτι πατωντας το γκαζι ενωσω δεν εχει παρει ακομα στελνει περισσότερη ακαυτη βενζινα...
Υπο αυτο το πρισμα υποθετω ναι βλαπτει...Απο την αλλη τοσα χρονια πια με καταλυτες... δεν εχω ακουσει κανεναν να τον αλλαξε λογω 'ελειπους αποδωσης' παρα μονο οταν σπασει εσωτερικά και φραξει
Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Λίγο που το έψαξα focion και εγώ αυτό διάβασα πως κατά την εκκίνηση του κινητήρα η άκαυτη βενζίνη από το πάτημα του γκαζιού προκαλεί μικρή ζημία στα ευγενή μέταλλα του καταλύτη.....
-
Το πρόβλημα με την άκαφτη βενζίνη και τον καταλύτη δεν είναι κυρίως να μην αναφλεγεί εντός του καταλύτη ανεβάζοντας την θερμοκρασία του και λιώνοντας/σπάνοντας τον?
Επίσης, στο cold start το μείγμα είναι πολύ πλούσιο με σκοπό ο καταλυτης να φτάσει γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας. Στα tsi κατά το cold start ακούγονται σκασίματα από την εξάτμιση και βγαίνει μαύρος καπνός για κάποια δευτερόλεπτα. Παρολα αυτά, αυτή ειναι η εργοστασιακή συμπεριφορά και δεν μπορώ να φανταστώ ότι προκαλεί πρόβλημα στον καταλύτη.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Το πρόβλημα με την άκαφτη βενζίνη και τον καταλύτη δεν είναι κυρίως να μην αναφλεγεί εντός του καταλύτη ανεβάζοντας την θερμοκρασία του και λιώνοντας/σπάνοντας τον?Επίσης, στο cold start το μείγμα είναι πολύ πλούσιο με σκοπό ο καταλυτης να φτάσει γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας. Στα tsi κατά το cold start ακούγονται σκασίματα από την εξάτμιση και βγαίνει μαύρος καπνός για κάποια δευτερόλεπτα. Παρολα αυτά, αυτή ειναι η εργοστασιακή συμπεριφορά και δεν μπορώ να φανταστώ ότι προκαλεί πρόβλημα στον καταλύτη.
Σε καποιο βιντεακι (αμα το βρω θα το βαλω) ενας Αμερικανος τεχνικος ελεγε οτι υπο συγκεκριμενες συνθηκες με ακαυτες βενζινες κλπ, η φαση 'εχω υγιη καταλυτη' απο τη φαση 'θελει αλλαγη' απέχουν ΜΟΝΟ 12 δευτερολεπτα
-
Στο favorit που εχω μοντ '93 εχει πανω ακομη τον μαμα καταλυτη ασπαστο, και πληρως λειτουργικο με κυριολεκτικα μηδενικους ρυπους. Το τι ταλαιπωρια εχει φαει τοσα χρονια δεν περιγραφεται, ακαυτες απο βλαβες, ρεταρισματα απο βραχυκυκλωμενο μπουζι να βγαινει πισω μυρωδια βενζινης ατοφιας, υπερθερμανσεις απο τρυπα στη εισαγωγη που ρουφαγε παραπανω αερα, εκκινησεις με σπρωξιματα απο μπαταρια… και ομως δεν εχει κανει κιχ. Ειναι βεβαια αμερικανικος made in usa γραφει πανω.
-
Εγώ τον έχω 140.000χλμ και λένε πως οι καταλύτες συνήθως θέλουν αλλαγή στα 100.000χλμ περίπου. Πως γίνεται πολλοί να ξεπερνάνε αυτά τα χιλιόμετρα και οι καταλύτες να είναι εντάξει; Αν δεν ήταν δε θα φαινόταν στον έλεγχο καυσαερίων;
-
Οι καταλυτες βενζινης στα 100.000χλμ δεν χαλανε ουτε κατα διανοια. Αυτο ηταν μια ραδιο αρβυλα και περασε. Κυριως κρατανε οσο και η ζωη του αυτοκινητου. Τωρα αν τον σπασεις ή αν το δηλητηριασεις λογο κακης καταστασης του κινητηρα, αλλο αυτο.
-
Του πατέρα μου 318i έχει 350.000 χιλιόμετρα μπορεί όλο το αμάξωμα να το έχει πάρει ο διάολος, αλλά καταλύτης ο.κ. περνάει κτεο κανονικά.
-
Σε ενα lancer του 95 ακούω κουδουνίσματα απο κάτω και επεσα να δω, είδα οτι κουδουνιζει ο καταλύτης. Έσπασε εσωτερικά μάλλον. Τι καταλύτη βάζουμε για τέτοιας χρονολογίας αμάξι? Euro 3? Ή δεν παίζει ρόλο?
Επίσης βάζοντας μεταλλικό είναι πιο ελεύθερος? Το αμάξι μετα τις 5000 είναι πεθαμένο που παλιά πέταγε μέχρι τον κοφτη. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Σε ενα lancer του 95 ακούω κουδουνίσματα απο κάτω και επεσα να δω, είδα οτι κουδουνιζει ο καταλύτης. Έσπασε εσωτερικά μάλλον. Τι καταλύτη βάζουμε για τέτοιας χρονολογίας αμάξι? Euro 3? Ή δεν παίζει ρόλο?
Επίσης βάζοντας μεταλλικό είναι πιο ελεύθερος? Το αμάξι μετα τις 5000 είναι πεθαμένο που παλιά πέταγε μέχρι τον κοφτη.Πριν πας για καταλύτη ρίξε και μια ματιά στο μεσαίο καζανάκι της εξάτμισης.Είχα παρόμοιο πρόβλημα και μετά από δοκιμή καταλύτη δεν έφτιαξε,πήγα σε εξατμισά και το μεσαίο καζανάκι ήταν βουλωμένο,αλλάχτηκε και το αυτοκίνητο επανήλθε.
-
Γραφει παντως οτι ειδε πως κουδουνιζει ο καταλυτης
-
Λογική η παρατήρηση του gike όμως το αμάξι δεν έχει μεσαίο καζανάκι απο κατασκευής. Μονο σπιράλ, καταλύτη και τελικο.
Περί καταλύτη…