-
Τρέμει από τον φόβο του;
-
Ο χρήστης Alkis_7 έγραψε:
το ιδιο προβλημα ειχα εγω και αλλοι 2 γνωστοι μου..οι φαρδιες ζαντες φταινε..αν βαλεις πιο φαρδιες ζαντες απο αυτες τις διαστασεις που λεει ο κατασκευαστης το αμαξι μετα τα 100 120 τρεμει..Δεν ισχύει.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
εμενα οταν τους το πηγα στην αντιπροσωπεια στον τσοκα τις ζαντες αλλαξανε..και οντως εξεχαν και απο το αμαξι..αυτος μου ειπαν οτι ηταν ο λογος..
-
Άρα φταίνε οι λάθος ζάντες.
-
σορρυ heras, και για το δικο σου θεμα τα ιδια ισχυουν ακομη αν ηθελες να μου πεις το τυπο του αυτοκινητου που παρουσιαζει το προβλημα πχ αν ειναι 4χ4 μπορει να ειναι τα ρουλεμαν, επειδη περασε καιρος απο τοτε που εγραψα ελπιζω το προβλημα να λυθηκε και να ηταν φθηνο.
- το θεμα τις ζαντες που αναφερε ο Alkis, ισχυει αν στο αμαξι σου βαλεις μεγαλυτερες ζαντες και σε διαμετρο και σε φαρδος τοτε ενα απο τα πολλα προβληματα που θα εχεις θα ειναι και το τρεμουλο ακομη να προσθεσω οτι και η αλλαγη σε μεγαλυτερα λαστιχα προκαλει τα ιδια προβληματα πχ στο mazda b2500 που εχω καποτε αναγκαστηκα και εβαλα λαστιχα 31χ10,5 r15 (bf goodrich all-terrain ) το αποτελεσμα κοντεψα να χασω το αμαξι μου γιατι ηταν περιπου 4 νουμερα μεγαλυτερα απο αυτα που παιρνει εκει να δεις τρεμουλο , ηχοι απο την μεταδοση καθολου επιδοσεις κτλ.
-
Ο χρήστης vlasis-b έγραψε:
σορρυ heras, και για το δικο σου θεμα τα ιδια ισχυουν ακομη αν ηθελες να μου πεις το τυπο του αυτοκινητου που παρουσιαζει το προβλημα πχ αν ειναι 4χ4 μπορει να ειναι τα ρουλεμαν, επειδη περασε καιρος απο τοτε που εγραψα ελπιζω το προβλημα να λυθηκε και να ηταν φθηνο.- το θεμα τις ζαντες που αναφερε ο Alkis, ισχυει αν στο αμαξι σου βαλεις μεγαλυτερες ζαντες και σε διαμετρο και σε φαρδος τοτε ενα απο τα πολλα προβληματα που θα εχεις θα ειναι και το τρεμουλο ακομη να προσθεσω οτι και η αλλαγη σε μεγαλυτερα λαστιχα προκαλει τα ιδια προβληματα πχ στο mazda b2500 που εχω καποτε αναγκαστηκα και εβαλα λαστιχα 31χ10,5 r15 (bf goodrich all-terrain ) το αποτελεσμα κοντεψα να χασω το αμαξι μου γιατι ηταν περιπου 4 νουμερα μεγαλυτερα απο αυτα που παιρνει εκει να δεις τρεμουλο , ηχοι απο την μεταδοση καθολου επιδοσεις κτλ.
Το δικό μου αμάξι λοιπόν στο οποίο έβαλα και φαρδύτερες και μεγαλύτερες σε διάμετρο ζάντες μαζί με φαρδύτερα λάστιχα θα έπρεπε να έχει διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη με την λογική αυτή.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
σορρυ heras, και για το δικο σου θεμα τα ιδια ισχυουν ακομη αν ηθελες να μου πεις το τυπο του αυτοκινητου που παρουσιαζει το προβλημα πχ αν ειναι 4χ4 μπορει να ειναι τα ρουλεμαν, επειδη περασε καιρος απο τοτε που εγραψα ελπιζω το προβλημα να λυθηκε και να ηταν φθηνο.
- το θεμα τις ζαντες που αναφερε ο Alkis, ισχυει αν στο αμαξι σου βαλεις μεγαλυτερες ζαντες και σε διαμετρο και σε φαρδος τοτε ενα απο τα πολλα προβληματα που θα εχεις θα ειναι και το τρεμουλο ακομη να προσθεσω οτι και η αλλαγη σε μεγαλυτερα λαστιχα προκαλει τα ιδια προβληματα πχ στο mazda b2500 που εχω καποτε αναγκαστηκα και εβαλα λαστιχα 31χ10,5 r15 (bf goodrich all-terrain ) το αποτελεσμα κοντεψα να χασω το αμαξι μου γιατι ηταν περιπου 4 νουμερα μεγαλυτερα απο αυτα που παιρνει εκει να δεις τρεμουλο , ηχοι απο την μεταδοση καθολου επιδοσεις κτλ.
Το δικό μου αμάξι λοιπόν στο οποίο έβαλα και φαρδύτερες και μεγαλύτερες σε διάμετρο ζάντες μαζί με φαρδύτερα λάστιχα θα έπρεπε να έχει διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη με την λογική αυτή.
ποσο μεγαλυτερες ?
-
εγω δεν μιλισα για φαρδιτερα λαστιχα ομως στην φαρδια ζαντα....και δεν εχω και λογο να πω ψεμματα γιαυτο που επαθα..
-
Δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε μπλεχτεί σε ένα τόσο απλό θέμα, ενώ έχουν ακουστεί και μερικοί 'δράκοι'...
Το τρέμουλο στο τιμόνι κατά την πορεία οφείλεται σε κραδασμούς που προκαλούνται από αζύγιστα ή προβληματικά κομμάτια του μπροστινού συστήματος, Κατά λογική σειρά: ανομοιόμορφα φαγωμένα λάστιχα, αζύγιστες ή/και στραβές ζάντες, στραβά μουαγιέ ή ρουλεμάν, πρόβλημα στους συνδέσμους ή ακρόμπαρα. Επειδή τα τελευταία είναι πιο σοβαρά και θα φαινόντουσαν σε έλεγχο του service, υποθέτουμε ότι είναι τα πιο απλά -και συνηθισμένα- λάστιχα ή ζάντες. Το ότι γίνεται αντιληπτό σε συγκεκριμένες ταχύτητες, οφείλεται σε θέματα συντονισμού.
Αν το πρόβλημα προκύπτει ΜΟΝΟ κατά τη διάρκεια φρεναρίσματα (το γνωστό 'κοσκίνισμα' του τιμονιού), τότε αντί για τα παραπάνω κοιτάμε μπροστινό σύστημα πέδησης (συνήθως ανομοιόμορφοι δίσκοι ή στραβά τακάκια) και μουαγιέ/ρουλεμάν.
Σε κάθε περίπτωση μια καλή ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση θα μας δείξει τι ακριβώς συμβαίνει (καθώς στο βγάλε-βάλε θα φανούν και πιθανά προβλήματα με δίσκους, τακάκια και μουαγιέ).
Φαρδύτερες ζάντες και ελαστικά, εφόσον έχουν το σωστό offset και δεν ξεπερνούν (min/max) τις αρχικές συνολικές διαστάσεις του κατασκευαστή, ΔΕΝ προκαλούν κραδασμούς ή τρέμουλο. Ακόμα και αν τις ξεπερνούν όμως, άντε το πολύ-πολύ να τρίβονται στο φτερό/κάλλυμα τροχού ή να χτυπάνε οι αναρτήσεις. Η μοναδική περίπτωση να έχουμε κάποιο πρόβλημα είναι να βάλουμε λάθος offset, στην οποία περίπτωση τις επιστρέφουμε πίσω και ρίχνουμε και ένα κατακέφαλο στο 'μάστορα' που μας τις πούλησε...
-
Όταν ένα αμάξι τρέμει (και το τιμόνι και το νιώθεις στο κάθισμα) τι μπορει να φταίει;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Όταν ένα αμάξι τρέμει (και το τιμόνι και το νιώθεις στο κάθισμα) τι μπορει να φταίει;Ισχύει ότι είπα παραπάνω. Αν τρέμει συνεχώς (δηλαδή σε πορεία), τότε κοίτα -με σειρά προτεραιότητας: στραβοφαγωμένα λάστιχα, στραβές/αζύγιστες ζάντες, στραβά μουαγιέ, χτυπημένα ρουλεμάν, χτυπημένα ακρόμπαρα. Ξεκίνα φυσικά με ζυγοστάθμιση/ευθυγράμμιση και όλα θα φανούν...
-
Ζυγοστάθμιση έχω κάνει και στα 4 λάστιχα, και μάλιστα δυο φορές.
Οι ζάντες ειναι άψογες και τα λαστιχα καινούρια.Άρα κοιτάω για ημιαξόνια, ρουλεμάν κτλ...
Θενξ!
-
Κοίταξε αν κεντράρει καλά η ζάντα στον αφαλό.
Βάλε τον λαστιχά να μετρήσει με εργαλείο το άνοιγμα της ζάντας και το κέντρο στο αμάξι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κοίταξε αν κεντράρει καλά η ζάντα στον αφαλό.Βάλε τον λαστιχά να μετρήσει με εργαλείο το άνοιγμα της ζάντας και το κέντρο στο αμάξι.
Αυτό δεν το έπιασα
δλδ να ειναι παράκεντρη η ζάντα; -
Καμμιά βάση μηχανής;
-
Θάνο πιστεύω οτι πρέπει να ρίξεις μια ματιά και στα τόπ μάουντ των μπροστινών αμορτισέρ.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Καμμιά βάση μηχανής;Δεν νομίζω να είναι βάση μηχανής...
Γιατί αν ήταν θα το έκανε με Χ φορτίο ή Χ στροφές, οχι με τα χιλιόμετρα... -
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Θάνο πιστεύω οτι πρέπει να ρίξεις μια ματιά και στα τόπ μάουντ των μπροστινών αμορτισέρ.Αν ηταν τοπ μάουντ (θα τα κοιτάξω τώρα που το είπες!) δεν θα μου είχε τρέμουλο μόνο στο τιμόνι και όχι και στο κάθισμα;
Δλδ ώρες ώρες νιώθω οτι τρέμει εμπρός - πίσω το αμάξι και άλλες ώρες μόνο μπροστά...
-
Ίσως συντονίζει γιατί ακουμπάνε στην λαμαρίνα.
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Ίσως συντονίζει γιατί ακουμπάνε στην λαμαρίνα.Όμορφα, σε ευχαριστώ!
Άρα η λίστα έχει: Ημιαξόνια, ρουλεμάν, τοπ-μάουντ...
τρεμουλο στο τιμονι!!!