-
Το θέμα είναι λίγο εξειδικευμένο, αλλά θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει ότι υπάρχει ένας έγκυρος πανευρωπαϊκός οργανισμός που να δίνει κάθε μήνα τις πωλήσεις των αυτοκινήτων πανευρωπαϊκά ανά seagment (mini, super mini, μεσαία, D, executive κ.λ.π.) και ειδικότερα αν δίνει και τις πωλήσεις ενός εκάστου μοντέλου (π.χ. στην κατηγορία D τι πούλησε τον μήνα Μάρτιο το Passat, το Avensis, το Μondeo κ.λ.π.). Η ιστοσελίδα των ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων (www.acea.be) είναι λίγο δύσχρηστη και πρέπει να μπεις στις εταιρικές σελίδες των κατασκευαστών και πάλι όμως τα μόνα αποτελέσματα που μπορείς να δεις είναι τα εξαμηνιαία Ιανουαρίου - Ιουνίου 2009 και όχι σε όλους (π.χ. η Volkswagen δεν τα δίναι ανα μοντέλο).
-

-
Oxi epeide exo Peugeot (106 oxi 206) alla ta atima exoun kati kratimata......
-
Ουσιαστικές οι διαφορές!Αν μάλιστα υπολογίσεις και τα κυβικά των οχημάτων τοτε μαλλον θα δείς πολλά 1.4 στην Ελλάδα και μεγαλύτερους κυβισμούς στην υπόλοιπη Ευρώπη!
Ας οψεται η φορολογία -
ΦΙΛΕ ΚΟΟΚ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 1000 ΚΥΒΙΚΩΝ;;
-
Ο χρήστης Slipstream έγραψε:
ΦΙΛΕ ΚΟΟΚ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 1000 ΚΥΒΙΚΩΝ;;Ετσι ειναι δυστυχώς slipstream!!!Ανω των 1000 κεκ η εισαι μεγαλοκαρχαρίας ή αιμοδότης της εφορίας!!!
Ο πίνακας ειναι ενδεικτικός των διαφορών οχι απλά μεταξύ της Ευρώπης και της Αμερικής αλλα και της Ελλάδας απο την υπόλοιπη Ευρώπη!!!
Ας ελπίσουμε οτι οντως θα αλλάξει το φορλογικό σύστημα!!!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ΦΙΛΕ ΚΟΟΚ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 1000 ΚΥΒΙΚΩΝ;;
Ας ελπίσουμε οτι οντως θα αλλάξει το φορλογικό σύστημα!!!!
ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΑΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ 1400cc ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ.
ΣΣΣΣΤ.. ΜΗ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ..
-
Γκρινιάζουμε - γκρινιάζουμε, αλλά πάμε και τα χώνουμε για να πάρουμε καινούργιο αυτοκίνητο. Πουλήθηκαν 30.000 καινούργια αυτοκίνητα μόνο τον Ιανουάριο στην Ελλάδα.
Διαβάστε:
http://www.autopress.gr/dnews/show.asp?ID=2432
Με μέσο όρο 1.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο, κονόμησαν 30.000.000 ευρώ κέρδος οι αντιπροσωπείες, μόνο από τις πωλήσεις. Και δεν υπολογίζουμε τι κερδίζουν από το service.
-
Να το παρεις ειναι το μονο............ευκολο.Να δουμε ποσα θα πληρωθουν απο αυτα.Γενικως παντως ειμαστε του εφφε και του 'εχει ο θεος'.Αμφιβαλω αν το 90% των ποιο πανω αγοραστων εχει την οικονομικη δυνατοτητα να τα πληρωσει πραγματικα.Δεν ειναι δυνατον οι ακαλυπτες επιταγες να πανε συνεφο, οι ελευθεροι επεγγελματιες να αντιμετωπιζουν κριση, το πλαστικο και ανυπαρκτο χρημα να φτανει σε υψη ρεκορ λογω ανεργιας(μη μου πειτε οτι μας ευκολυνει)και οι πωλησεις αυτοκινητων να πανε συνεφο.Εχουμε χαλια πολλα παντως.Ειδικα με τους εργατες και οδηγους που δουλευουν σε τεχνικες εταιριες με κατι μισθους αστρονομικους που σε καμια περιπτωση δεν ανταποκρινονται στα ελληνικα δεδομενα, και εχουν κανει κατι αγορες 'κατσε καλα' , να δειτε τι εχουν να παθουν σε κανενα χρονο που οι απολυσεις θα πανε συνεφο λογω ολοκληρωσης των εργων.Και το υπουργειο οικονομικων εχει το χαβα του.Γενικα παντως εχουμε καβαλησει το καλαμι και ξαφνικα την ειδαμε 'ευρωπη' κανοντας τον 'ψωροπερηφανο' λες και το πενταετιας αμαξι εχει βγει off.Δικαιωμα τους αλλα οταν η 'μαρμιτα ' δεν φτανει καθεσαι στα αυγα σου.Και δεν μπορουν να καταλαβουν οτι απ ολη αυτη τη 'μπιζνα' βρεξει χιονισει οι μονοι πραγματικα ωφελημενοι ειναι οι τραπεζες.Φυλακη θα σε κλεισει, το σπιτι θα σε παρει, αναποδα θα σε κρεμασει αλλα φιλε μου , λεφτα η τραπεζα ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ.Και δεν ειναι δυνατον να περνας οικονομικα 'ανεκτα' και ειδικα απ τη στιγμη που καποιοι μεσα στον κυκλο των εργασιων τους επαγγελματικα και οικογενοιακα να χρωστανε τον κοσμο ολο και να αγοραζουν αυτοκινητα.Ολος ο αγοραστικος πανικος κινειτε με δανεικα και με ξενα λεφτα που το μαρκετινγκ εχει ετσι υπολογισει που ακομα και με οικονομικη κριση με τον τροπο του να αρπαζει τα λεφτα απ τον κοσμο.Αυτα ειναι μυνηματα ΚΡΑΧ.Ετοιμαστειτε.............φτανει
-
From:
Sent: Wednesday, May 12, 2004 10:49 AM
Subject: Ενδεικτικά...πωλήσεις...Αυτές είναι οι πωλήσεις 2003 - 2004 (μέχρι Μάρτιο)
BMW X5 392
Mercedes CLK (new) 1,663 (9 μήνες)
Porsche coupes 96
Mercedes SL (new) 81
Nissan 350Z 27 (6 μήνες)
Ferrari 14
BMW Z4 131 (8 μήνες)
Audi TT 315
Mercedes SLK200 121 (2003 μόνο)
Porsche Cayenne 153 (6 μήνες)
Volkswagen Touareg 135 (6 μήνες)
Chrysler Cherokee-Grand Ch. 2.471
Mercedes Sportscoupe 725 -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
From:
Sent: Wednesday, May 12, 2004 10:49 AM
Subject: Ενδεικτικά...πωλήσεις...Αυτές είναι οι πωλήσεις 2003 - 2004 (μέχρι Μάρτιο)
BMW X5 392
Mercedes CLK (new) 1,663 (9 μήνες)
Porsche coupes 96
Mercedes SL (new) 81
Nissan 350Z 27 (6 μήνες)
Ferrari 14
BMW Z4 131 (8 μήνες)
Audi TT 315
Mercedes SLK200 121 (2003 μόνο)
Porsche Cayenne 153 (6 μήνες)
Volkswagen Touareg 135 (6 μήνες)
Chrysler Cherokee-Grand Ch. 2.471
Mercedes Sportscoupe 725Elementary my dear Watson
Για τις Merc δεν με παραξενεύει, βλέπω κάθε μέρα 2-3 στο δρόμο για τη δουλειά.
Χαίρομαι για τις Ζ4, ακόμα και αν τις παίρνουν για τα club της Παραλιακής. Εμένα μου αρέσει αυτό το αυτοκίνητο
Για την Καγιέν εντάξει, μια βόλτα από τα ξενυχτάδικα και βλέπεις 3-4 παρκαρισμένες απέξω.
Το Tuareg δεν καταλαβαίνω... υπάρχουν άνθρωποι που θα το έπαιρναν (από την άποψη του γκλάμουρ) αντί μιας X5;
Edit: σβήσε το mail της 'πηγής' σου!!!
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
Elementary my dear Watson
Για τις Merc δεν με παραξενεύει, βλέπω κάθε μέρα 2-3 στο δρόμο για τη δουλειά.
Χαίρομαι για τις Ζ4, ακόμα και αν τις παίρνουν για τα club της Παραλιακής. Εμένα μου αρέσει αυτό το αυτοκίνητο
Για την Καγιέν εντάξει, μια βόλτα από τα ξενυχτάδικα και βλέπεις 3-4 παρκαρισμένες απέξω.
Το Tuareg δεν καταλαβαίνω... υπάρχουν άνθρωποι που θα το έπαιρναν (από την άποψη του γκλάμουρ) αντί μιας X5;
Edit ok (αν και η πηγή νομίζω είναι widely available:ΣΕΑΑ).
Οσο για το Touareg: θεωρείται και αυτό πολυ lifestyle αυτοκίνητο σε ορισμένους κύκλους!
-
Ο χρήστης dienekes έγραψε:
και σύ dienekes, απο το quote!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
και σύ dienekes, απο το quote!
Ουπς!!!
Για το Tuareg τι να πω, θυμάμαι ένα πολύ ωραίο τεστ που είχαν κάνει στο 5th Gear, έβγαζε αρκετό γέλιο.
Λαϊφσταϊλ Βιικχλ;;; Ναι ε; Άκου να δεις τι μαθαίνει κανείς!
-
...τελικά μπορεί να μην είμαστε πλούσια χώρα.....αλλά έχουμε αρκετούς πλούσιους κι ας έπεσαν τα χρηματιστήρια.....(μήπως έχει κανένας ενδεικτικά στοιχεία αντίστοιχων μοντέλων του 1999?)
Με εντυπωσιάζουν οι 14 Ferrari και το ότι το ΤΤ πουλάει ακόμα!
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ δεν θα έπαιρνα Τouareg εφόσον υπάρχει η Χ5 αλλά περί γεύσεως..... -
Εγώ εντυπωσιάζομαι με τις CLK και τα Jeep...
-
Εγω εντυπωσιαζομαι που .....εντυπωσιαζεστε!!!
-
Εμένα μου κάνει εντύπωση που εντυπωσιάζεστε!
-
Εμένα δεν μου κάνει καμμία εντύπωση!
-
Και μην ξεχνάτε οτι πολλά απο αυτά τα αυτοκίνητα αγοράζονται απο εταιρίες και στην ουσία τα παίρνουν τσάμπα γι'αυτό μη σας κάνουν τόση εντύπωση.
Ταξινομήσεις Αυτοκινήτων - Στατιστικά στοιχεία