-
Ο χρήστης Kostas T. έγραψε:
Δεν ήρθε τροχαία αλλά έχω πάρει τα στοιχεία και των δυο και επικοινώνησα σήμερα με αυτόν με τη μηχανή ο οποίος είναι πρόθυμος να παραστεί σαν μάρτυρας αν χρειαστεί. Λέτε έτσι να βγάλω καμιά άκρη;Την ασφαλειά σου την ενημέρωσες;
-
Λοιπον να γραψω κι εγω σ αυτο το θεμα.Πηρα διπλωμα και μετα απο κανα μηνα το χειροτερο πραγμα....ενα ατυχημα στο οποιο εφταιγα.Ειχα βγαλει το κατραν να το περασω καρμπον....δεν μπορεσα και σιγα μην καθομουν στα αυγα μου....αποφασισα να του βαλω αλλο χρωμα λαμπακα τα οποια δεν ειχα.Επρεπε να παω σε ηλεκτρολογο.Ξεκιναω με το κατραν στην θεση του συνοδηγου αλλα χωρις να το βαλω στη θηκη του,αρα ευαισθητο,αρα πιθανο κοστος ζημιας αν σκαλωσει καπου στο καθισμα 500ευρω.....
Με τα πολλα ξεκιναω απο το σπιτι και με το δεξι χερι κραταω το κατραν και το αριστερο το τιμονι.Με 20 χαω ισως και λιγοτερα κατεβαινω μια κατηφορα στο σπιτι μου.Στριβω αριστερα πολυ προσεκτικα και ισιαζω,αφηνω το κατραν και φερνω τα δυο χερια στο τιμονι.Προχωραω 20 μετρα με 20 χαω ριχνοντας ματιες στο κατραν ΩΣΠΟΥ ακουω το μαγικο μεταλλικο τσικ και λεω ρε Π@@στη μου παει το κατραν σκαλωσε κανας πυκωτης στην θεση.Γυρναω αποτομα προς αυτο απλωνω το δεξι μου χερι το πιανω αλλα τοσο που γυρισα εφυγε και το σωμα μου απο τη θεση οδηγησης αρα με το αριστερο χερι στο τιμονι το εστριψα ασυναισθητα προς τα δεξια και βουρ στα παρκαρισμενα.Χτυπαω ενα τζιπακι απο πισω(ειχε σιδεριες ας μην το σχολιασω)και το ζιπακι χτυπαει ενα τογιοτα κορολα.
Και τα δυο παρκαρισμενα ηταν ανασφαλιστα αλλα κι εγω αφου δεν συμπληρωσα 3 χρονια οδηγος....αρα βγαλαμε τον σκασμο και οι 3.
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:Καπο,φτερο,φαναρι,προφυλακτηρας βλεπετε η μετωπικη επιφανεια ηταν δεν ηταν 10-15 εκατοστα....το τζιπακι εξατμιση προφυλακτηρα μιας και ηταν ψηλωμενο πετυχα την πισω ροδα..... και φτανουμε στο κορολα..... το τζιπακι λιγο το ακουμπησε στην μεση....στο σημα στην γριλια ωστοσο δεν ειχε οπτικα τιποτα.ΠΡΑΚΤΙΚΑ δεν ανοιγαν οι πορτες.......
Φθανουμε τωρα σε εμενα.....δεν επιασα τιμονι για μια βδομαδα....δεν ηθελα....στεναχωρηθηκα πολυ για τις λαμαρινες(6 κατοσταρικα φθηνα βγηκε τελικα) και στεναχωρηθηκα και απογοητευτηκα τρομερα γτ δεν ηταν επειδη ετρεχα κτλ. αλλα επειδη κοιτουσα το γ@μ@μ@νο το κατραν μην παθει τπτ με 20χαω.(τελικα τιποτα δεν επαθε).
Ωστοσο εχω να σημειωσω κατι:Και το ατυχημα ειναι μια εμπειρια οχι καλη αλλα ειναι κατι απεριγραπτο.Την στιγμη που αρχιζει η επαφη το βλεπεις το επεξεργαζεται ο εγκεφαλος αλλα εχεις μια τεραστια αδρανεια σε σχεση με την αντιληψη του τι γινεται,δεν μπορεσα ουτε χιλιοστο να πατησω φρενο ή να κοψω το τιμονι.Καταλαβαινα τι συνεβαινε αλλα δεν μπορουσα να κανω τιποτα για αυτο...ηταν αργα.Επιπλεον οσο εξελισσεται η στουκα λες οτι τωρα θα σταματησει λες και εισαι σε βιντεοπαιχνιδι...εως και 1-2 δευτερολεπτα μετα.Τελος κατεβαινεις κατω βαρας την πορτα δυνατα και κλωτσας την ροδα λεγοντας μα τι εκανα ο μλκας!!!!Μετα απο λιγο καιρο μου περασε πληρως Αλλα δεν μπορω μεσα την πολη να κινηθω κοντα στα παρκαρισμενα δεξια μου.αφηνω μισο μετρο και νομιζω οτι σε 5 εκατοστα τα ακουμπαω... νομιζω οτι αυτο δεν θα φυγει ποτε.... -
Έπρεπε να βγει ο ιδιοκτήτης του τζιπακιου και να σε βαράει στο κεφάλι με το καντράν.
-
Ρε που πάτε και τα ξεθάβετε?
Μικροτρακαρίσματα έχω μόνο σαν οδηγός, τα περισσότερα δεν ήμουν φταίχτης. Ήμουν παρόν όμως σε σοβαρό τροχαίο όπου 18χρονο αγοράκι που ήταν πάνω σε παπάκι καρφώθηκε κάτω από αυτοκίνητο. Είχε χτυπήσει σοβαρά στη πλάτη. Πήγα από πάνω του, του έπιασα το χέρι και του έλεγα να κάνει κουράγιο, του έλεγα ότι όλα θα πάνε καλά, να μην φοβάται. Κάποια στιγμή άκουσα να σειρήνα του ασθενοφόρου και ανασήκωσα το κεφάλι μου για 2-3 δευτερόλεπτα να δω από που έρχεται. Όταν ξανακοίταξα το αγόρι είχε 'φύγει'Μου πήρε 2 μέρες να μπορέσω να ξαναοδηγήσω μετά από αυτό. Είχα χεστεί πάνω μου!!!! Ούτε ρόδα δεν ήθελα να βλέπω.
-
Εγώ έχω τρακάρει μια φορά με το αμάξι με νταλίκα και είδα το χάρο με τα μάτια μου
Άλλαξε απότομα λωρίδα στην Εθνική οδό και με κόλλησε στη διαχωριστική νησίδα. Το αμάξι κι απο τις 2 πλευρές κατεστραμμένο αλλά εγώ άθικτος (ευτυχώς).Βγήκα έξω χεσμένος πάνω μου αλλά μετά το πρώτο σοκ -και σεβόμενος την ελληνική παράδοση- άρχισαν τα μπινελίκια. -
Αν εφταιγε ο νταλικιερης σ αυτο που περιγραφεις και μονο μπινελικια του ριξες,παιρνεις οσκαρ ψυχραιμιας
-
Ο χρήστης bougos08 έγραψε:
Αν εφταιγε ο νταλικιερης σ αυτο που περιγραφεις και μονο μπινελικια του ριξες,παιρνεις οσκαρ ψυχραιμιαςΧαχα αν ήσουν μπροστά στα μπινελίκια δεν είμαι σίγουρος αν θα συνέχιζες να μου δίνεις το οσκαρ!
-
Δε παμε καλα.. εφυγε απο 4-5 μετρα υψος μεσα στη παραλια στα Σπαρτια στη Κεφαλονια ενα λευκο q3 και εσκασε τουμπα εκει που σκαει το κυμα..απο θαυμα οδηγος και λουομενενοι τη σκαπουλαραν..
-
Οnly in patras.. οποιος την εχει ζησει αυτη τη πολη με καταλαβαινει... παλι καλα..
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/342699 -
http://www.ypodomes.com/index.php/alles ... F%8A%CE%BF
Μειώθηκαν τα τροχεία ατυχήματα τον Μάϊο
31/07/2015 - 15:58Μειωμένα κατά 2,5% ήταν τον Μάιο τα οδικά τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, διαμορφώθηκαν σε 1.074 τον Μάιο του 2015, έναντι 1.101 τον Μάιο του 2014.
Από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, κατεγράφησαν 64 νεκροί, 108 βαριά τραυματίες και 1.167 ελαφρά τραυματίες, έναντι 67 νεκρών, 99 βαριά τραυματιών και 1.280 ελαφρά τραυματιών, τον Μάιο του 2014, παρουσιάζοντας μείωση κατά 4,5% σε νεκρούς, αύξηση κατά 9,1% σε βαριά τραυματίες και μείωση κατά 8,8% σε ελαφρά τραυματίες.
τι αλλαξε απο το 80 -90 που σε καθε ΣΟΥΚΟΥ ειχαμε καμια 50 νεκρους...;;
μονο το δικτυο καιτα αυτοκινητα ή 'μορφωθηκαν' και οι οδηγοι και ειναι λιγοτερο καφροι;; -
Λιγοτερη κυκλοφορία λογω αφραγκίας και καλύτεροι; δρομοι;
-
το 2.5% ειναι τοσο μικρο, ειναι στατιστικο λαθος απο μονο του
-
Λιγότερη κυκλοφορία αλλά και πιο ελαφρύ δεξί ποδί...Παρατήρησα ότι σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο η ταχύτητα εχει μειωθεί αισθητά...η κρίση μας έκανε να προστατεύουμε το....περιβαλλον
-
Τροχαιο με 10 τραυματιες στην Κατερινη.
http://www.gocar.gr/news/feed/15892,Sov ... erinh.html -
Χτύπησα πεζό προχθες.
Δεν μπορώ να συνέλθω από το σοκ και σκέφτομαι ότι από τύχη δεν γινόταν μεγαλύτερη η ζημιά. Είμαι σε πλατεία/ κυκλικό πως το λένε, από αυτά τα στρογγυλά που η πορεία είναι κυκλική. Θέλω να στρίψω δεξιά. Από το αντίθετο ρεύμα έρχεται τουριστικό λεωφορείο το οποίο θέλει να πάει αριστερα, εκεί που θέλω να πάω κι εγώ δηλαδή. Τον κοιτάζω και σκέφτομαι να σταματήσω να του δώσω προτεραιότητα ως όφειλα ή μήπως προλαβαίνω να περάσω. Επειδή όμως το κυκλικό αυτό είνια στενό το λεωφορείο έκοψε ταχύτητα. Βλέπω λοιπόν ότι προλαβαίνω οπότε, κατεβάζω σε δευτέρα βγάζω φλας και στρίβω δεξιά κοιτάζοντας όμως όλη αυτή την ώρα το λεωφορείο. Έλα μου όμως που μια αεροσυνοδός έχει ξεκινήσει να περνάει κάθετα το δρόμο...
Για καλή μου τύχη η κοπέλα κρατούσε, μάλλον έσερνε αυτά τα μικρά βαλιτσάκια στο αριστερό της χέρι, οπότε όλο το χτύπημα σχεδόν το έφαγε αυτό. Επίσης την χτύπησα με το πλάι του αυτοκινήτου.
Ακούω το μπαμ, βλέπω με την άκρη του ματιού μου την κοπέλα στο πλαινό τζάμι. Τρελάθηκα. Σταματάω την πλησιάζω 'βρε κοπέλα μου είσαι καλά, χτύπησες, να φωνάξω ένα ασθενοφόρο, πονάς πουθενά? ' Αυτή το μόνο που είπε και μάλιστα βιαστικά ήταν 'είμαι καλά ευχαριστώ' και έφυγε έτσι απλά.
Το μόνο που σκέφτομαι όλη την ώρα είναι ότι αν η κοπέλα ήταν 1-2 μέτρα πιο μπροστά και την είχα χτυπήσει με το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου θα είχαμε μεγάλη 'ζημιά' όσο αργά κι αν πήγαινα. -
παω να βγω απο ενα στενο. σταματω. κοιτω αριστερα και δεξια. ξανακοιτω αριστερα και βγαινω σιγα σιγα και ενας πεζος μου φωναζει εεεε και κοιτω δεξια και φρεναρω. οσο κοιτουσα αριστερα ενας κοπανος που ηταν δεξια καπου, αποφασισε να κανει οπισθεν (που απαγορευεται) και ερχοταν πανω μου. αλλα κοιτουσα αριστερα και πηγαινα αργα προς τα δεξια. συμβαινουν αυτα. δεν το εκανες εσκεμενα. τελος καλο ολα καλα. οποτε dont worry.
-
Δεν καταλαβα τα εξης:
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Είμαι σε πλατεία/ κυκλικό πως το λένε, από αυτά τα στρογγυλά που η πορεία είναι κυκλική. Θέλω να στρίψω δεξιά. αρα ενω κινεισαι κυκλικα επι της πλατειας, θες να βγεις απο αυτη σε δρομο που φευγει απο αυτη? Από το αντίθετο ρεύμα ποιο αντιθετο? αφου λες εισαι πανω σε πλατεια. Εννοεις 'απο το δρομο απεναντι μου, που και αυτος μπαινει στη πλατεια'? έρχεται τουριστικό λεωφορείο το οποίο θέλει να πάει αριστερα πως θα παει (για εκεινον) αριστερα αφου ειστε σε πλατεια? δεν πρεπει να παει και αυτος τη πλατεια γυρω γυρω?, εκεί που θέλω να πάω κι εγώ δηλαδή. Τον κοιτάζω και σκέφτομαι να σταματήσω να του δώσω προτεραιότητα ως όφειλα γιατι εχει προτεραιοτητα αυτος που ερχεται απο απεναντι σου και στριβει αριστερα οπως κοιταει εκεινος το δρομο = σου κοβει τη πορεια σου? ή μήπως προλαβαίνω να περάσω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν καταλαβα τα εξης:Είμαι σε πλατεία/ κυκλικό πως το λένε, από αυτά τα στρογγυλά που η πορεία είναι κυκλική. Θέλω να στρίψω δεξιά. αρα ενω κινεισαι κυκλικα επι της πλατειας, θες να βγεις απο αυτη σε δρομο που φευγει απο αυτη? Από το αντίθετο ρεύμα ποιο αντιθετο? αφου λες εισαι πανω σε πλατεια. Εννοεις 'απο το δρομο απεναντι μου, που και αυτος μπαινει στη πλατεια'? έρχεται τουριστικό λεωφορείο το οποίο θέλει να πάει αριστερα πως θα παει (για εκεινον) αριστερα αφου ειστε σε πλατεια? δεν πρεπει να παει και αυτος τη πλατεια γυρω γυρω?, εκεί που θέλω να πάω κι εγώ δηλαδή. Τον κοιτάζω και σκέφτομαι να σταματήσω να του δώσω προτεραιότητα ως όφειλα γιατι εχει προτεραιοτητα αυτος που ερχεται απο απεναντι σου και στριβει αριστερα οπως κοιταει εκεινος το δρομο = σου κοβει τη πορεια σου? ή μήπως προλαβαίνω να περάσω.
Φίλε μου συμπάθα με βαριέμαι να εξηγώ.
Το θέμα είναι η κοπέλα, πόσο κοντά έφτασα να την χτυπήσω πολύ περισσότερο από όσο τη χτύπησα.
-
http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=& ... zzkzg689bg
-
Χθες βραδυ μετα τη γεφυρα για Αρχαια Κορινθο στο ρευμα προς Αθηνα και μεσα σε παρακαμψη-κολωνακια astra g πλαγιομετωπικα με touareg.. αν φοραγαν ζωνες πιστευω να τα καταφεραν οπως ειδα τ αυτοκινητα..
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#