-
Οι υπόλοιποι 5 που το πήραν χωρίς λάδωμα, είναι εξ ορισμού καλύτεροι/συνετότεροι οδηγοί;
-
Πολυ θα ηθελα να μου εξηγησεις γιατι 'η ορατοτητα ειναι περιορισμενη κατω απο συνεχεις γεφυρες' σε ατελειωτες ευθειες με 4-5 λωριδες...
@Λαππας, astra_n, emil
εγω δεν εγραψα πουθενα οτι πρεπει να γινουμε derestricted, ή οτι πρεπει να αφηνεται στη κριση του καθενος το με ποσα θα πηγαινει. Και ο βασικος λογος που δεν το υποστηριζω ειναι ακριβως αυτο που λετε και εσεις.
Εγω ειπα οτι υπαρχουν (ΠΟΛΛΑ, τωρα που το σκεφτομαι, και εκτος ΑΟ) κομματια ελληνικων δρομων, χωρις να βαζω μεσα Βορ. Ελλαδα και Εγνατια γιατι πολυ απλα δεν εχω παει, που μπορεις να πηγαινεις με τελικη και να μην τρεχει μια = η ταχυτητα δεν ειναι παντα αυτο που φταιει, για την ακριβεια συνηθως ειναι αλλα πραγματα αυτα που φταινε.
-
Γιατί υπάρχει λογότερο φως, γιατί έχουμε συνεχόμενες εναλλαγές σκιών και φωτός που μπερδέυουν τους οδηγούς, γιατί αν γίνει ατύχημα συνήθως δεν υπάρχει αρκετός ασφαλής χώρος εντελώς ξω από τον δρόμο.
Σε μια χώρα που δεν μπορεί να εφαρμοστεί ούτε καν μια αξιοκρατική εξέταση των υποψηφίων οδηγών, ποιος θα κρίνει ποιοι οδηγοί είναι ικανοί να κινούνται με πάρα πολύ υψηλές ταχύτητες με ασφάλεια;
Ένας γρήγορος κακός οδηγός είναι πολύ πιο επικίνδυνος από έναν πιο αργό κακό οδηγό.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@Λαππας, astra_n, emilεγω δεν εγραψα πουθενα οτι πρεπει να γινουμε derestricted, ή οτι πρεπει να αφηνεται στη κριση του καθενος το με ποσα θα πηγαινει. Και ο βασικος λογος που δεν το υποστηριζω ειναι ακριβως αυτο που λετε και εσεις.
Εγω ειπα οτι υπαρχουν (ΠΟΛΛΑ, τωρα που το σκεφτομαι, και εκτος ΑΟ) κομματια ελληνικων δρομων, χωρις να βαζω μεσα Βορ. Ελλαδα και Εγνατια γιατι πολυ απλα δεν εχω παει, που μπορεις να πηγαινεις με τελικη και να μην τρεχει μια = η ταχυτητα δεν ειναι παντα αυτο που φταιει, για την ακριβεια συνηθως ειναι αλλα πραγματα αυτα που φταινε.
Το ενδεχόμενο να κάνεις λάθος για τα κομμάτια αυτά το αποκλείουμε; Επίσης τον παράγοντα «άλλοι οδηγοί» δεν το βάζουμε στην εξίσωση; Τα «άλλα πράγματα που φταίνε» δεν πολλαπλασιάζεται η επίπτωσή τους αν αντί για 150 πας με 250; Μερικά ερωτήματα που μου δημιουργούνται...
Για εμένα αυτός που πάει με 250 σε δημόσιο δρόμο είναι απλά μαλάκας είτε γνωρίζει το αντικείμενο είτε όχι, γιατί στην πρώτη περίπτωση θα παρασύρει και άλλους που δεν γνωρίζουν τι σημαίνουν αυτές οι ταχύτητες να το κάνουν και στην δεύτερη δεν χρειάζεται εξήγηση. Και δεν θα με πείραζε καθόλου μα καθόλου να γίνει αλοιφή μόνος του, αλλά όταν θέτει σε κίνδυνο τις ζωές άλλων...
-
Μην πας να οδηγήσεις στην Γερμανία με αυτά τα μυαλά...
-
Και αν πας να μην πιασεις με τιποτα αριστερη λοριδα γιατι σε βλεπω.... αλοιφη!!!
(Μεταξυ αστειου και σοβαρου το σχολιο μου....)
Στάλθηκε από το SM-T320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Γιατί υπάρχει λογότερο φως, γιατί έχουμε συνεχόμενες εναλλαγές σκιών και φωτός που μπερδέυουν τους οδηγούς, γιατί αν γίνει ατύχημα συνήθως δεν υπάρχει αρκετός ασφαλής χώρος εντελώς ξω από τον δρόμο.Σε μια χώρα που δεν μπορεί να εφαρμοστεί ούτε καν μια αξιοκρατική εξέταση των υποψηφίων οδηγών, ποιος θα κρίνει ποιοι οδηγοί είναι ικανοί να κινούνται με πάρα πολύ υψηλές ταχύτητες με ασφάλεια;
Ένας γρήγορος κακός οδηγός είναι πολύ πιο επικίνδυνος από έναν πιο αργό κακό οδηγό.
Στο πρωτο: εισαι υπερβολικος. Δεν μιλαμε για σηραγγες, μιλαμε για γεφυρες.
στο 2ο, σε παραπεμπω στη παραπανω μου απαντηση.
στο 3ο προφανως και συμφωνουμε.
@Λαππας, astra_n, emil
εγω δεν εγραψα πουθενα οτι πρεπει να γινουμε derestricted, ή οτι πρεπει να αφηνεται στη κριση του καθενος το με ποσα θα πηγαινει. Και ο βασικος λογος που δεν το υποστηριζω ειναι ακριβως αυτο που λετε και εσεις.
Το ενδεχόμενο να κάνεις λάθος για τα κομμάτια αυτά το αποκλείουμε;
Μιλαμε για ατελειωτες ευθειες ή σχεδον ευθειες κλειστου μονοδρομου με πολλες λωριδες και καλη ασφαλτο. Ξερω γω, εσυ τι λες?
Επίσης τον παράγοντα «άλλοι οδηγοί» δεν το βάζουμε στην εξίσωση;
Φυσικα, και για αυτο προφανως δεν ειναι για ολες τις ωρες, για ολους τους οδηγους και για ολα τα αυτοκινητα.
Τα «άλλα πράγματα που φταίνε» δεν πολλαπλασιάζεται η επίπτωσή τους αν αντί για 150 πας με 250;
Εννοειται.
Για αυτο λοιπον αυτο που λεω εγω ειναι 'μη πιανεστε κατευθειαν απο τη ταχυτητα, υπαρχουν πιο σοβαρα πραγματα που προκαλουν ατυχηματα', και οχι 'ας πηγαινει ο καθενας με οσα θελει οπου θελει'.
Για εμένα αυτός που πάει με 250 σε δημόσιο δρόμο είναι απλά μ@λ@κ@ς είτε γνωρίζει το αντικείμενο είτε όχι, γιατί στην πρώτη περίπτωση θα παρασύρει και άλλους που δεν γνωρίζουν τι σημαίνουν αυτές οι ταχύτητες να το κάνουν και στην δεύτερη δεν χρειάζεται εξήγηση. Και δεν θα με πείραζε καθόλου μα καθόλου να γίνει αλοιφή μόνος του, αλλά όταν θέτει σε κίνδυνο τις ζωές άλλων...
Στη Γερμανια ειναι και εκει μαλακες, κατ'εσε? Ή εκει ειναι μια χαρα, μονο και μονο επειδη επιτρεπεται (οπου επιτρεπεται)?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για εμένα αυτός που πάει με 250 σε δημόσιο δρόμο είναι απλά μ@λ@κ@ς είτε γνωρίζει το αντικείμενο είτε όχι, γιατί στην πρώτη περίπτωση θα παρασύρει και άλλους που δεν γνωρίζουν τι σημαίνουν αυτές οι ταχύτητες να το κάνουν και στην δεύτερη δεν χρειάζεται εξήγηση. Και δεν θα με πείραζε καθόλου μα καθόλου να γίνει αλοιφή μόνος του, αλλά όταν θέτει σε κίνδυνο τις ζωές άλλων...
Στη Γερμανια ειναι και εκει μαλακες, κατ'εσε? Ή εκει ειναι μια χαρα, μονο και μονο επειδη επιτρεπεται (οπου επιτρεπεται)?
Εκεί έχουν οδηγική παιδεία. Εμείς έχουμε αρχίδια. Τόσο απλά.-
-
Σε αδειο ή σχεδον αδειο δρομο λοιπον?
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231349862
Θεσσαλονίκη
Τραγικό θάνατο βρήκε τα ξημερώματα της Τρίτης μία 42χρονη γυναίκα, όταν παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 05:30 το πρωί, στο ύψος του κόμβου του Επταπυργίου, στο ρεύμα προς ανατολικά.
Η 42χρονη γυναίκα, που πήγαινε στην εργασία της, επιχείρησε να διασχίσει κάθετα τον δρόμο. Την είχε αφήσει στο σημείο ο σύζυγός της, όπως έκανε κάθε πρωί, προκειμένου να περάσει στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου την περίμενε αυτοκίνητο για να την πάει στη δουλειά της.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το σώμα της άτυχης γυναίκας βρέθηκε διαμελισμένο, γεγονός που αποδεικνύει τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.
Ο 59χρονος οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του εισαγγελέα.
Θεσσαλονικη εχω παει μονο μια φορα, αλλα αν δεν κανω λαθος ο περιφερειακος που λεει ειναι ενας κλειστος δρομος με νησιδα στη μεση και πολλαπλες λωριδες, σαν το Κηφισσο ενα πραγμα? Αν ναι, εδω δηλαδη εχουμε τη κλασσικη ελληνικη μαλακια που πεζοι πηδανε διαζωματα και κεντρικοτατουςδρομους σαν αυτοκτονικα προβατα για να περασουν απο την αλλη μερια ωστε να μη κανει (μικρο ή μεγαλο) κυκλο το αυτοκινητο που τους αφησε/μαζεψε?
Ε ας προσεχε.
-
Οπως τα λες ειναι kacey. Και ολα αυτα για να γλιτωσει ο αντρας της ενα χιλιομετρο αποσταση... Τοσο ειναι για να βγει στο αλλο ρευμα απο την αερογεφυρα του Επταπυργιου!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Τους (αντιστοιχους τους) εβλεπα επι 1,5 χρονο καθε πρωι και απογευμα στο Κηφισο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Οπως τα λες ειναι kacey. Και ολα αυτα για να γλιτωσει ο αντρας της ενα χιλιομετρο αποσταση... Τοσο ειναι για να βγει στο αλλο ρευμα απο την αερογεφυρα του Επταπυργιου!Sent from my Neo V using Tapatalk.
Εχω μισό χρόνο περίπου που σταμάτησα να χρησιμοποιώ το περιφεριακό για εργασία μιας και μετακομίσαμε δυτικά ΕΥΤΥΧΩΣ
και κάθε φορά που περνούσα το πρωί απο το συγκεκριμένο σημείο προσευχόμουν να μην μου τύχει κάτι τέτοιο, αφού
περνούσαν τα διαζώματα τα ζωάκια φόρα παρτίδα. Carmaggedon στην κυριολεξία..... -
Έχω συναντήσει αλβανούς στην Κηφισίας, να κινούνται στο διαχωριστικό, στη μέση του δρόμου.
-
Τι στο καλό, ηλεκτροφόρα διαζώματα πρέπει να βάλουμε για να αποφεύγουμε τέτοια περιστατικά;
-
οπως στρωνει ο καθε ενας κοιμαται.. μια φυσικη επιλογη κατα ενα τροπο.. γιατι εχω δει να παιρνουν τετοια ρισκα και σε αλλα κρατη και σε δρομους που πιστεψτε με εχουν ακομα μεγαλυτερη κινηση απο τους δικους μας... ομως υπαρχουν τεταοια ατομα που τολμουν... το αποτελεσμα ειναι συνηθως γνωστο και θλιβερο..
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
οπως στρωνει ο καθε ενας κοιμαται.. μια φυσικη επιλογη κατα ενα τροπο.. γιατι εχω δει να παιρνουν τετοια ρισκα και σε αλλα κρατη και σε δρομους που πιστεψτε με εχουν ακομα μεγαλυτερη κινηση απο τους δικους μας... ομως υπαρχουν τεταοια ατομα που τολμουν... το αποτελεσμα ειναι συνηθως γνωστο και θλιβερο..Το κακό είναι ότι μεν γίνεται φυσική επιλογή, αλλά τρέχουν δε οι άνθρωποι που δεν φταίνε σε τίποτα και την έκαναν...
-
Ο χρήστης emil έγραψε:
οπως στρωνει ο καθε ενας κοιμαται.. μια φυσικη επιλογη κατα ενα τροπο.. γιατι εχω δει να παιρνουν τετοια ρισκα και σε αλλα κρατη και σε δρομους που πιστεψτε με εχουν ακομα μεγαλυτερη κινηση απο τους δικους μας... ομως υπαρχουν τεταοια ατομα που τολμουν... το αποτελεσμα ειναι συνηθως γνωστο και θλιβερο..
Το κακό είναι ότι μεν γίνεται φυσική επιλογή, αλλά τρέχουν δε οι άνθρωποι που δεν φταίνε σε τίποτα και την έκαναν...
Ναι ειναι σωστο οτι καποιοι θα μπλεξουν χωρις να φταινε, εχω γνωστο που του ετυχε ετσι να κτυπησει ανθρωπο και εχει ακομα εφιαλτες, για αυτο ο καθενας οταν οδηγει πρεπει να προσπαθει να αποφυγει τετοια περιστατικα με το να βλεπει μακρυα πανω στον δρομο αν καποιος κανει κατι τετοιο και να τον αποτρεψει κορναροντας η με κατι τετοιο τελος παντων...
-
η μπορει να πηγαινει με 250 ωστε να τον εξαυλωσει και να μη βρεθει ποτε ιχνος του
-
Θα ήθελα να δω τις επιπτώσεις ακόμα και του μικρότερου ζώου στο αυτοκίνητο που θα πεσει πανω του με 250...
-
Μου ελεγε ο πατερας μου οτι σε καποια στιγμη που ηταν στην εθνικη και ετρεχε με 180 περιπου ετυχε να χτυπησει κουκουβαγια η οποια βρηκε στην κολωνα του παραθυρου και τρανταχτηκε ολο το αμαξι απ'το χτυπημα.Δν θελω να φανταστω τι θα γινοταν αν εβρισκε παρμπριζ
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#