-
Φυσικα και εχει νοημα να το κυνηγησεις, αφου εχεις μαρτυρες ΠΛΕΟΝ της συζυγου. Και θα ενεργοποιησεις την ασφαλιστικη σου και τη νομικη καλυψη (αν εχεις), για αυτο τις εχουμε.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τον παρκαρισμένο στην στροφή τον έγραψαν;Ναι μπλιλ, πως το θες... εδώ αφού έφτασε το περιπολικό συνέχισαν να περνάνε μπροστά τα μάτια τους μερικοί με κόκκινο... το μόνο επίπληξη του στυλ... 'εεε κόκκινο '
-
Για αρχή είπα να είμαι ελαστικός με τον μλκ, αλλά μετά το σημερινό μου άναψε τα λαμπάκια
-
Τι να γραψουν τον παρκαρισμενο ρε εχετε επαφη που ζουμε? Αυτος που τρακαρε εμενα εδωσε καταθεση οτι εσφαξε στοπ με 30 χλμ πανω απο το οριο και δε του κοψαν προστιμο, κατι που κανονικα ειναι αυτεπαγγελτη υποχρεωση του αστυνομικου της τροχαιας που παιρνει τη καταθεση!
Χωρις να θελω να σε απογοητευσω τα πραγματα ειναι πολυ χλωμα για να αποζημιωθεις. Μη το παρεις αψηφιστα και το φτιαξεις με δικα σου εξοδα σε οτι κοστοςνα ναι περιμενοντας οτι θα παρεις πισω τα χρηματα. Γι αυτον ειναι το πιο ευκολο πραγμα να εξαφανιστει. Για την ακριβεια ειναι πολυ πιθανο οτι θα προσπαθησει να ζητησει λεφτα για τον τραυματισμο αν βρεθει κανενας καλοθελητης να τον συμβουλεψει αφου πρακτικα ειναι αδυνατο να αποδειχτει ποιος ειχε πρασινο και ποιος κοκκινο. Εκτος αν υπαρχει μαρτυρας ΜΗ συγγενης σου που τον βρηκε εκει η τροχαια οταν ηρθε και το κατεγραψε.
Αυτα απο φιλο που ειχε παρομοια εμπειρια.Υπομονη.
-
Νομίζω ότι επιβολή διοικητικών ποινών (βλ. ΚΟΚ) βάσει κατάθεσης και μόνο ΔΕΝ υφίσταται. Από τη στιγμή που ο αστυνομικός ΔΕΝ ήταν μάρτυρας, μόνο δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει.
Από εκεί και πέρα, εγώ στη θέση του κόκκινου τέρατος θα επικαλούμουν ζαλάδα σήμερα, θα πήγαινα νοσοκομείο για εξετάσεις, κι αύριο θα κατέθετα μήνυση στον π@π@ρ@ για σωματικές βλάβες για να αγχωθεί λίγο που πάει να το παίξει μαγκάκι! Και σίγουρα θα του έκανα αγωγή μέσω νομικής προστασίας για τις ζημιές του αυτοκινήτου, την ψυχική μου οδύνη, κτλ. Εφόσον έχεις και μάρτυρες μη συγγενείς/φίλους, είσαι πολύ καλή θέση. Η μαλακία θα ήταν να συνέβαινε το ίδιο περιστατικό στο πουθενά με μηδέν μάρτυρες...
-
Ο Πακιστανός δεν είχε καθόλου δίπλωμα, τωρα τι μπορει να κανει χωρίς αυτο...?
Η κοπέλα που ήταν συνοδηγός δεν ήταν γυναίκα μου ουτε συγγενής μου...
Ο άλλος ειναι ο περιπτερας μπροστά απο το σημείο που έγινε το τροχαίο που προσφέρθηκε να καταθέσει ...Όπως και να έχει, το αυτοκίνητο οφείλει να φτιαχτεί άμεσα
-
Σε κάθε περίπτωση, στα ατυχήματα που δεν υπάρχει συμφωνία περί των συνθηκών νομίζω ότι η διαδικασία είναι να πας το αυτοκίνητό σου σε συνεργείο (κατά προτίμηση συνεργαζόμενο της ασφαλιστικής σου) και να καλέσεις πραγματογνώμονα αυτής για να εκτιμήσει τη ζημιά. Ύστερα επισκευάζεις τη ζημιά και με τα τιμολόγια και την πραγματογνωμοσύνη τα διεκδικείς από το επικουρικό (με επιφύλαξη), τα οποία με τη σειρά του τα διεκδικεί από τον ανασφάλιστο. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να διεκδικήσεις κάτι από τον Πακιστανό. Κι είναι και προφανές το τι θα έπαιρνες αν διεκδικούσες.
Σε ότι αφορά την απουσία διπλώματος και ασφάλειας αυτή ΔΕ λέει κάτι για το ποιος έχει την ευθύνη του ατυχήματος σε τυχόν δικαστήριο. Έχω τρακάρει με μεθυσμένο ξεπαρκάροντας, ο οποίος με τη σειρά του έπεσε σε τρίτο αυτοκίνητο. Υποχρέωσα την αστυνομία να του κάνει αλκοτέστ, βγήκε θετικό, αλλά και πάλι η ασφαλιστική μου με ενημέρωσε ότι δεν έπαιζε ρόλο στη συγκεκριμένη περίπτωση κι ότι θα πλήρωνε και τα δύο αυτοκίνητα. Βάσει ΚΟΚ εγώ έφταιγα...
-
σε αντιστοιχη περιπτωση με πεζο Κουρδο που χτυπησε η γυναικα μου (στη Θηβων) δεν αποζημειωθηκαμε απο το επικουρικο,επειδη ηταν πολιτικος προσφυγας.
Αλλαξαμε σε καινουριο 306 race φαναρι-προφυλακτηρα-καπω-καθρεπτη-παρμπριζ και ηθελε κανονικα και αλλαγη πορτας λογω ενος βαθουλωματος στο τελαρο της πορτας εκει που ενωνει με το παρμπριζ.
Ειχε ερθει πριν 3 μερες δηλωσε και δεν ηξερε απο φαναρια,για αυτο περασε το δρομο ενω ειχε κοκκινο ανθρωπακι.
Εμεις πληρωσαμε το 2000 500.000 δρχ.
ο Κουρδος ουτε γρατζουνια,ενω πεταχτηκε στον αερα και εσκασε στο αντιθετο ρευμα. -
@κόκκινο_τέρας: Μήπως στην ασφάλειά σας υπάρχει κάλυψη για ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα;;;
-
Να ρωτησω για ασφαλεια εκεινου ή ειναι αστειο? Αν δεν εχει, πας μεσω επικουρικου. Για το οτι δεν ειχε διπλωμα, επρεπε να τον πηδηξουν επι τοπου. Για το οτι μπορει να ειναι 'φαντασμα', δεν σε αφορα, κυνηγα το και αυριο που θα τον ξανατσιμπησουν για κατι, θα τον εχουν στο αρχειο.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
@κόκκινο_τέρας: Μήπως στην ασφάλειά σας υπάρχει κάλυψη για ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα;;;εννοείται οτι υπάρχει...
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
σε αντιστοιχη περιπτωση με πεζο Κουρδο που χτυπησε η γυναικα μου (στη Θηβων) δεν αποζημειωθηκαμε απο το επικουρικο,επειδη ηταν πολιτικος προσφυγας.
Αλλαξαμε σε καινουριο 306 race φαναρι-προφυλακτηρα-καπω-καθρεπτη-παρμπριζ και ηθελε κανονικα και αλλαγη πορτας λογω ενος βαθουλωματος στο τελαρο της πορτας εκει που ενωνει με το παρμπριζ.
Ειχε ερθει πριν 3 μερες δηλωσε και δεν ηξερε απο φαναρια,για αυτο περασε το δρομο ενω ειχε κοκκινο ανθρωπακι.
Εμεις πληρωσαμε το 2000 500.000 δρχ.
ο Κουρδος ουτε γρατζουνια,ενω πεταχτηκε στον αερα και εσκασε στο αντιθετο ρευμα. -
Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί κάποιος να είναι ελαστικός με αυτόν που θα τον τρακάρει και δε θα έχει ασφάλεια, δίπλωμα, άδεια και γενικά οδηγεί χωρίς να είναι καθ' όλα νόμιμος
Sent from Samsung Mobile
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Σε κάθε περίπτωση, στα ατυχήματα που δεν υπάρχει συμφωνία περί των συνθηκών νομίζω ότι η διαδικασία είναι να πας το αυτοκίνητό σου σε συνεργείο (κατά προτίμηση συνεργαζόμενο της ασφαλιστικής σου) και να καλέσεις πραγματογνώμονα αυτής για να εκτιμήσει τη ζημιά. Ύστερα επισκευάζεις τη ζημιά και με τα τιμολόγια και την πραγματογνωμοσύνη τα διεκδικείς από το επικουρικό (με επιφύλαξη), τα οποία με τη σειρά του τα διεκδικεί από τον ανασφάλιστο. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να διεκδικήσεις κάτι από τον Πακιστανό. Κι είναι και προφανές το τι θα έπαιρνες αν διεκδικούσες.Σε ότι αφορά την απουσία διπλώματος και ασφάλειας αυτή ΔΕ λέει κάτι για το ποιος έχει την ευθύνη του ατυχήματος σε τυχόν δικαστήριο. Έχω τρακάρει με μεθυσμένο ξεπαρκάροντας, ο οποίος με τη σειρά του έπεσε σε τρίτο αυτοκίνητο. Υποχρέωσα την αστυνομία να του κάνει αλκοτέστ, βγήκε θετικό, αλλά και πάλι η ασφαλιστική μου με ενημέρωσε ότι δεν έπαιζε ρόλο στη συγκεκριμένη περίπτωση κι ότι θα πλήρωνε και τα δύο αυτοκίνητα. Βάσει ΚΟΚ εγώ έφταιγα...
έκλεισα αύριο ραντεβού με τον πραγματογνώμονα της ασφαλιστικής. Θα μιλήσω αύριο για λεπτομέρειες με την κοπέλα που μας εξυπηρετεί αλλά στα πεταχτά μου είπε οτι καλό είναι να υπάρχουν 2 καταθέσεις μαρτυρων στην τροχαία ... ίδωμεν
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί κάποιος να είναι ελαστικός με αυτόν που θα τον τρακάρει και δε θα έχει ασφάλεια, δίπλωμα, άδεια και γενικά οδηγεί χωρίς να είναι καθ' όλα νόμιμοςSent from Samsung Mobile
εγώ δεν ήμουν καθόλου, μόλις είδα οτι σηκώθηκε ήθελα να τον σκοτώσω εγώ...
μιλάμε για φανάρι σχολείου
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
@κόκκινο_τέρας: Μήπως στην ασφάλειά σας υπάρχει κάλυψη για ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα;;;
εννοείται οτι υπάρχει...
Άρα πληρώνεστε από την ασφαλιστική σας (εφόσον αποδειχθεί υπαιτιότητα του Πακιστανού). Πολύ καλό αυτό!!! Με το επικουρικό θα τρέχατε για πολύυυυ καιρό!
Μόνο το νου σας... Γιατί η νομική προστασία της εταιρείας σας θα κληθεί να αποδείξει ότι έφταιγε ο άλλος, κάτι που θα σημάνει ότι θα πρέπει η ίδια να σας αποζημιώσει!!!
-
Για αρχή είπα να είμαι ελαστικός με τον μλκ, αλλά μετά το σημερινό μου άναψε τα λαμπάκιαΔιαβάζοντας το παραπάνω το έγραψα αλλά διαβάζοντας τι έγινε (ασθενοφόρα, νοσοκομεία, κλπ), μάλλον δε μπορούσες κάνεις κάτι παραπάνω για να εξασφαλιστείς απόλυτα (ή να έχεις την ψυχραιμία σε τέτοιες καταστάσεις να ενεργήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο). Άμα τον άλλον στον μαζεύουν πριν δώσει κατάθεση, πως μπορείς να είσαι βέβαιος ότι την επομένη με 'καθαρό μυαλό' δε θα πει τα δικά του...
Περαστικά και καλά ξεμπερδέματα! -
θενς παίδες για τις συμβουλές...
-
Βραδάκι, λίγο πριν τις 10 και ενώ έχω σχολάσει από την προπόνηση αναμένω σε φανάρι 2 στενά από το σπίτι μου... Μόλις ανοίγει το φανάρι ξεκινάω σχεδόν τσουλώντας καθότι κατηφόρα και θέλω χαμηλά νούμερα στο ντιζελ... Κλασσικά στην στροφή παρκαρισμένο βανάκι οπότε ορατότης ελάχιστη ... βασίζεσαι στην καλή θέληση του ερχόμενου από την άλλη οδόΠακιστανός με παπί χωρίς φώτα καίει το κόκκινο σαν να μην τρέχει τίποτα (ούτε σκέφτηκε να κόψει λίγο, ξέρω γω μπας και ερχόταν κανένα από την στροφή ) ...
Στον επόμενο τόνο το πακιστάνι βάραγε κωλοτούμπες πάνω από το καπό του άμοιρου ρενό Η πραμάτεια του δεξιά αριστερά (μερικά από τα κομμάτια της μέσα στο αυτοκίνητο ) και αυτός στο έδαφος με σκισμένο και πρησμένο ζυγωματικό...
Άδεια παραμονής χωρίς φωτογραφία, δίπλωμα νο, ασφάλεια νο^2... Λαμπρά
Αστυνομία, ασθενοφόρα , (2-3 μάρτυρες και η συνοδηγός μου)... ναι μου λέει φταίω αλλά δεν προλάβαινα να σταματήσω... Σούμπιτο Γεννηματά και την άλλη μέρα η κατάθεση
Ε σήμερα το πρωί που του πήραν κατάθεση είπε οτι πέρασε κανονικά με πράσινο... Της μανούλας σου, καθίκι
Οι νομικοί...
έχει νόημα να τον κυνηγήσω?
Μπορώ να φτιάξω το όχημα με δικά μου έξοδα άμεσα (αφού το δει πραγματογνώμονας ) και να αποζ/θω μετά?Ερωτησεις (που μπορει να εχουν απαντηθει, αλλα χαθηκαν) για να καταλαβουμε
EDIT: ειναι ολα γραμμενα απο πανω. Μονο μια: εχει καταγραψει η αστυνομια οτι παραδεχτηκε οτι περασε με κοκκινο?
Αν εχεις ασφαλιση για ζημιες απο ανασφαλιστο, και νομικη προστασια, απορω γιατι το συζηταμε ακομα. Το πρωτο σου πληρωνει τις ζημιες και καθαρισες, το δευτερο θα φροντισει να φτασει μεχρι τελεσιδικο γαμησι του πακι, οχι τοσο για το κοκκινο αλλα για τα υπολοιπα - διπλωμα ασφαλεια κοκκινο ψεμματα (αν θες να ασχοληθεις, γνωμη μου ειναι οτι δεν υπαρχει καν συζητηση επ'αυτου = πρεπει).
ΥΓ η αστυνομια επρεπε να τον πηδηξει για οδηγηση χωρις διπλωμα και ασφαλεια, αυτα ειναι αναμφισβητητα και αυταποδεικτα.
-
τι γαμισι να φαει το πακι? το πολυ να τον απελασουν και ισως να μην δεις και λεφτα..
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#