-
@fanis75 said in Peugeot 208:
@alexandros-k said in Peugeot 208:
Φανη το αναφερεις συνεχεια , αλλά εγω με το 207 δεν εχω δει το παραμικρο προβλημα σε εργονομια .
Ήταν η "Γερμανική" περίοδος της Πεζώ, τότε που έβγαλε και τις καλές αναρτήσεις και το έκανε "οπως οι Γερμανοί" με ημιάκαμπτο. Για δες εργονομία σε 205, 206, 306, 405 κλπ. ή σε αντίστοιχες Σιτροέν. Που είχαν κάτι διακόπτες για παράθυρα χαμηλά στν πόρτα, κάτι κόρνες στο μοχλό για τους καθαριστήρες και διάφορα άλλα κουλά. Μην μιλήσω για τους διακόπτες "δορυφόρους" της Σιτροέν και άλλα εργονομικά ευτράπελα.
Αυτα εχουν σταματησει να παραγονται εδω και 20 χρονια τουλαχιστον. Σου ειπα για τα πιο καινουρια , γιατι ελεγες οτι ολα τα γαλλικα εχουν θεμα.
-
@lap said in Peugeot 208:
@babisstinson said in Peugeot 208:
Πραγματικά απορώ με το πόση σημασία δίνετε στο πώς βλέπεις τα όργανα στα Πεζώ, αν κόβει το μισό ταμπλό, αν το βλέπεις ανάμεσα κλπ. Αφού μπροστά κοιτάω, στο παρμπρίζ και φαίνονται και οι βελόνες. Δεν κοιτάω ανά πάσα στιγμή να δω αν άναψε κανένα λαμπάκι ξέρω γώ.
Χαχα αυτό που γράφεις ακυρώνει στην ουσία την ρητορική γύρω από το i cockpit το οποίο σχεδιάστηκε για να μπορεί ο οδηγός να έχει συνεχή και εύκολη ορατότητα προς τον πίνακα οργάνων. Συμφωνούν μαζί σου και οι υπερασπιστές του....χαχαχαχαχα
Αν είναι να μη μπορείς να τον δεις ανά πάσα στιγμή τότε δεν έχει νόημα ύπαρξης παρά μονάχα την εντυπωσιακή σχεδίαση του πάνω μέρους του ταμπλό
Μα δεν διαφωνώ, απλά μου φαίνεται ότι δίνετε ιδιαίτερη σημασία σε κάτι που δεν έχει και τόση.
ΥΓ: Σαν το οδηγοκεντρικό ταμπλό μίας BMW και Alfa Romeo δεν έχει.
-
Και πως θα βρούμε θέμα για να μαλώνουμε;
-
@antonakis said in Peugeot 208:
Αυτό είναι ασφαλές το να μην μπορείς να γυρίσεις το τιμόνι όσο μπορούν τα χέρια σου;
Αυτό πρέπει να είναι πιο πρακτικό
Αυτό μάλλον Tesla θα είναι. Παλιό Tesla.
-
Αυτα εχουν σταματησει να παραγονται εδω και 20 χρονια τουλαχιστον. Σου ειπα για τα πιο καινουρια , γιατι ελεγες οτι ολα τα γαλλικα εχουν θεμα.
Εεεε όλα τα Γαλλικά εδώ και 60-70 χρόνια με εξαίρεση αυτά τα 5-6 χρόνια...ήταν μια αναλαμπή!
-
@dublin said in Peugeot 208:
Άμα ήταν τόσο χάλια λες δεν θα αποτυπωνόταν σε χαμηλές πωλήσεις; Σίγουρα κάποια στοιχεία έχουν που επαρκεί για τον Μ.Ο, οπότε εκτός από τα βαψιματα και τις μουτσουνες, απλά μπορεί οι άνθρωποι να μην έχουν πρόβλημα.
Ρε συ, αυτή η εμμονή σου και μερικών άλλων να δικαιολογήσετε πάση θυσία τα αδικαιολόγητα, δεν αρμόζει ούτε σε μετόχους της PSA!
Επί του θέματος, δεν μπορούμε να επικαλούμαστε τις πωλήσεις ως το απόλυτο πειστήριο ποιότητας ενός προϊόντος, όταν μας βολεύει. Όλοι εσείς με τα τρικολόρ γυαλιά που ήσασταν όταν το group VAG ήταν πρώτο με διαφορά στην Ευρώπη; Τότε δεν μετρούσε η πρωτιά στις πωλήσεις, ε;
Και για να πούμε και κάτι ακόμη πιο ουσιαστικό, το ότι έχει χείριστη εργονομία το i-cockpit δεν καταδικάζει το 208 ή το 2008. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν δυνατά και αδύνατα σημεία. Προφανώς τα 208 και 2008 είναι καλά αυτοκίνητα και κυρίως αρέσουν. Αλλά εργονομικά είναι αποτυχιές!
-
Το ξέρατε ότι σε παλιότερα psa το τιμόνι του οδηγού ποτέ δεν ήταν στην ευθεία αλλά είχε μια μικρή κλίση;
Μάλλον δεν έχεις οδηγήσει Austin Metro...
-
Ή mirafiori…
-
@harisma23 said in Peugeot 208:
Ρε συ, αυτή η εμμονή σου και μερικών άλλων να δικαιολογήσετε πάση θυσία τα αδικαιολόγητα, δεν αρμόζει ούτε σε μετόχους της PSA!
Επί του θέματος, δεν μπορούμε να επικαλούμαστε τις πωλήσεις ως το απόλυτο πειστήριο ποιότητας ενός προϊόντος, όταν μας βολεύει. Όλοι εσείς με τα τρικολόρ γυαλιά που ήσασταν όταν το group VAG ήταν πρώτο με διαφορά στην Ευρώπη; Τότε δεν μετρούσε η πρωτιά στις πωλήσεις, ε;
Και για να πούμε και κάτι ακόμη πιο ουσιαστικό, το ότι έχει χείριστη εργονομία το i-cockpit δεν καταδικάζει το 208 ή το 2008. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν δυνατά και αδύνατα σημεία. Προφανώς τα 208 και 2008 είναι καλά αυτοκίνητα και κυρίως αρέσουν. Αλλά εργονομικά είναι αποτυχιές!
Εσύ μπορείς να λες ότι θες, αλλά εγώ το οδηγώ, και εγώ κρίνω και ζω μαζί του, οπότε για μένα η - λανθασμένη - γνώμη σου δεν θα με επηρεάσει σε τίποτα. Τι να πω, μπορεί να είμαι και από τους τυχερούς.
Συνηθίζω να λέω ουσιαστικά ότι η μεγαλύτερη ασφάλεια και απόλαυση στη ζωή προέρχεται από την "χρυσή μετριότητα", αν σε όλα είσαι στη μέση των δεικτών, είναι μία καλή ένδειξη σταθερότητας και ευζωιας.
Μάλλον ο κανόνας λειτούργησε και εδώ!
-
Το καταλαβαίνεις ότι εκτίθεσαι συνεχώς στις συζητήσεις μας, λόγω του οπαδισμου και φανατισμού σου; Το σχολιάζουν πολλοί αυτό και στις δημοσιεύσεις και στα τσατ.
Από την επίκληση των πωλήσεων ως κύριο κριτήριο αξιολόγησης ενός αυτοκινήτου καταλήγεις στην επίκληση της προσωπικής σου εμπειρίας ως αξιολόγηση ενός αυτοκινήτου.
Δηλαδή, κάνεις ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορείς, βρίζεις και μειώνεις προσωπικότητες όταν το επικαλούνται. Δηλαδή, χρησιμοποιείς το επιχείρημα που δεν δέχεσαι ως επιχείρημα από άλλους.
Προφανώς, εσύ θα κρίνεις τι σου αρέσει ή όχι. Αλλά εμείς δεν σχολιάζουμε το πόσο άνετα κάθεστε εσείς στην θέση οδήγησης αλλά το αν η εργονομία που προσφέρει η θέση οδήγησης καλύπτει τη μεγάλη μάζα των αγοραστών.
Καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως δεν καλύπτει διότι ακόμα και αυτοί που το επιλέγουν οδηγούν χωρίς να κοιτούν τον πίνακα οργάνων, ακυρώνοντας τον στην ουσία. Συνεπώς, κάτι δεν πάει καλά στην σχεδίαση του, το οποίο το έχουν λύσει σε μοντέλα όπως το 3008.Κοίταξε να δεις, πολλές φορές διαφημίζεις εμπειρίες και γνώσεις σου. Και πολύ καλά κάνεις. Μια από αυτές είναι ο αθλητισμός όπως μας λες. Λοιπόν αυτό που παρατηρεί κάποιος είναι ότι από τον αθλητισμό δεν έχεις απόκτησει την ευγενή άμιλλα αλλά τον οπαδισμο και την προσπάθεια μείωσης του αντιπάλου.
Πρόσεξε το λίγο, φιλικά στο λέω χωρίς προσπάθεια αντιπαραθεσης. Είσαι καλό μέλος, έχεις γνώσεις αλλά ξεφεύγεις όταν κάποιος πει κάτι αρνητικό για τη stellantis
-
Το καταλαβαίνεις ότι εκτίθεσαι συνεχώς στις συζητήσεις μας, λόγω του οπαδισμου και φανατισμού σου; Το σχολιάζουν πολλοί αυτό και στις δημοσιεύσεις και στα τσατ.
Από την επίκληση των πωλήσεων ως κύριο κριτήριο αξιολόγησης ενός αυτοκινήτου καταλήγεις στην επίκληση της προσωπικής σου εμπειρίας ως αξιολόγηση ενός αυτοκινήτου.
Δηλαδή, κάνεις ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορείς, βρίζεις και μειώνεις προσωπικότητες όταν το επικαλούνται. Δηλαδή, χρησιμοποιείς το επιχείρημα που δεν δέχεσαι ως επιχείρημα από άλλους.
Προφανώς, εσύ θα κρίνεις τι σου αρέσει ή όχι. Αλλά εμείς δεν σχολιάζουμε το πόσο άνετα κάθεστε εσείς στην θέση οδήγησης αλλά το αν η εργονομία που προσφέρει η θέση οδήγησης καλύπτει τη μεγάλη μάζα των αγοραστών.
Καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως δεν καλύπτει διότι ακόμα και αυτοί που το επιλέγουν οδηγούν χωρίς να κοιτούν τον πίνακα οργάνων, ακυρώνοντας τον στην ουσία. Συνεπώς, κάτι δεν πάει καλά στην σχεδίαση του, το οποίο το έχουν λύσει σε μοντέλα όπως το 3008.Κοίταξε να δεις, πολλές φορές διαφημίζεις εμπειρίες και γνώσεις σου. Και πολύ καλά κάνεις. Μια από αυτές είναι ο αθλητισμός όπως μας λες. Λοιπόν αυτό που παρατηρεί κάποιος είναι ότι από τον αθλητισμό δεν έχεις απόκτησει την ευγενή άμιλλα αλλά τον οπαδισμο και την προσπάθεια μείωσης του αντιπάλου.
Πρόσεξε το λίγο, φιλικά στο λέω χωρίς προσπάθεια αντιπαραθεσης. Είσαι καλό μέλος, έχεις γνώσεις αλλά ξεφεύγεις όταν κάποιος πει κάτι αρνητικό για τη stellantis
Ελα ρε Lap , μονο αυτος ειναι οπαδος ? Ποσοι που γραφουν εδω μεσα ειναι οπαδοι μια μαρκας /μιας εταιριας/ ενος μοντελου?!?! Μπορω να σου πω 7-8 τετοιους . Κι εσυ μας εχεις τρελανει με το Swift και το Baleno. Εχετε κουρασει ολοι εσεις . Ουτε ποσοστα να παιρνατε
-
Πολλοί είναι οι οπαδοί αλλά όχι σε τέτοιον βαθμό. Εδώ περνάμε σε ύβρεις. Σε χουλιγκανισμό του πληκτρολογίου.
Αν το παρατηρήσεις, υπάρχουν κόντρες για το χαβαλε.
Υπάρχει περίπτωση αν διαφωνούμε για ένα suzukiνα σου πω πως πρέπει να πας να σε κοιτάξει ειδικός; Το έχεις ακούσει αυτό από κανέναν να το λέει σοβαρά; Πως είσαι αφελής;
Και στην τελική δεν κατάλαβα, τα suzuki είναι αυταποδεκτα τα καλύτερα αυτοκίνητα.....
-
Εγώ δεν δέχομαι να αποφασίζει κανένας για μένα. Δεν μπορεί κάποιος άσχετος με το αυτοκίνητο να αποφασίζει ότι δεν μου κάνει!
Αυτό είναι τρέλα και σχιζοφρένεια..σαν να μπαίνω εγώ σε όλα τα νήματα και να λέω ότι είναι όλα τα εσωτερικά χάλια γιατί δεν είναι i-cockpit! Αυτό κάνετε όμως..
Το i-cockpit είναι selling point για την Peugeot, τον αναφέρουν παντού, σε συνεντεύξεις, σε διαφημιστικά, παντού..
https://www.peugeot.co.uk/about-us/innovation/peugeot-i-cockpit.html
Τα περισσότερα αυτοκίνητα που είχα στη ζωή μου, είναι Ford, και τώρα έχουμε 2 Ford, 2 Citroen και 2 Peugeot..Toyota/Lancia και άλλα. Αν νομίζετε ότι είμαι fanboy δεν έχετε καταλάβει τίποτα για μένα τόσα χρόνια!
-
Εγώ δεν δέχομαι να αποφασίζει κανένας για μένα. Δεν μπορεί κάποιος άσχετος με το αυτοκίνητο να αποφασίζει ότι δεν μου κάνει!
Αυτό είναι τρέλα και σχιζοφρένεια..σαν να μπαίνω εγώ σε όλα τα νήματα και να λέω ότι είναι όλα τα εσωτερικά χάλια γιατί δεν είναι i-cockpit! Αυτό κάνετε όμως..
Το i-cockpit είναι selling point για την Peugeot, τον αναφέρουν παντού, σε συνεντεύξεις, σε διαφημιστικά, παντού..
Παραμένει για τα μπάζα στο 208.
Το έχω. Το οδηγώ. Χάλι. Τέλος. -
@antonakis said in Peugeot 208:
Παραμένει για τα μπάζα στο 208.
Το έχω. Το οδηγώ. Χάλι. Τέλος.Για σένα... προσωπική σου άποψη. Σεβαστή. Τέλος.
-
Αν το παρατηρήσεις, υπάρχουν κόντρες για το χαβαλε.
Κι αυτο κουραστικο ειναι . Εχουν γεμισει τα μισα θεματα με κοντρες , εστω για την "πλακα"
Τωρα για προσβολες κτλ , ισως εχεις δικιο δεν το εχω παρακολουθησει.
-
Καταρχάς το ότι είναι selling point δεν σημαίνει ότι είναι καλό/βολικό κλπ. Και να είναι selling point, ως innovation, ομορφιά, gadget κλπ, αλλά οχι ως εργονομία. Εδώ σχολιάζουμε το εργονομικό του θέματος, όχι την ομορφιά και το εντυπωσιακό του i-cockpit.
-
Άρα, πως επικαλείσαι το επιχείρημα των πωλήσεων των άσχετων; Όταν μάλιστα ανέφερα το ίδιο επιχείρημα με εσένα, με χλευασες!!!!
Βρε καλέ μου @dublin δεν καταλαβαίνεις ότι γράφεις ως αυτοκλητος υπερασπιστής της stellantis;
Απαγορεύεται από τους κανονισμούς του forum να πούμε την άποψη μας για ένα θέμα;
Εσύ θεωρείς πως εχεις το δικαίωμα να μας το απαγορεύσεις;
Πόσο μάλλον όταν όλοι μας έχουμε οδηγήσει πολλές φορές τα νέα μοντέλα της Peugeot.
Το καταλαβαίνεις ότι περνάς στο όριο του οπαδισμου;Οκ συμφωνώ μαζί σου ότι δεν θα έπρεπε να γίνεται συνεχώς, και να γεμίζει το νήμα, αλλά την γνώμη μας λέμε.
Και αυτό σχολιάζουμε. Πως αυτοί λένε πως είναι selling point, ενώ η πράξη δείχνει πως όσοι το αγοράσουν τελικά δεν βολεύονται διότι είτε θα κρύβεται ο πίνακας οργάνων είτε δεν θα οδηγούν με άνεση στα πόδια τους. Άρα, ασκούμε κριτική στην εργονομία του selling point τους. Στο 3008 για παράδειγμα είναι εξαιρετικό και σε εφαρμογή και σε εικόνα.
-
Κι αυτο κουραστικο ειναι . Εχουν γεμισει τα μισα θεματα με κοντρες , εστω για την "πλακα"
Διαδικτυακά καφενεία είναι τα φόρουμ και μάλιστα με τους ίδιους θαμώνες και ελάχιστους νέους κατά καιρούς....τι περιμένεις?!?! Ειδικά όταν αναπτύσσονται διαπρσωπικές σχέσεις, η "κόντρα" και το πείραγμα είναι αναμενόμενα....όπως σε ένα καφενείο ακριβώς.
-
@fanis75 said in Peugeot 208:
Καταρχάς το ότι είναι selling point δεν σημαίνει ότι είναι καλό/βολικό κλπ. Και να είναι selling point, ως innovation, ομορφιά, gadget κλπ, αλλά οχι ως εργονομία. Εδώ σχολιάζουμε το εργονομικό του θέματος, όχι την ομορφιά και το εντυπωσιακό του i-cockpit.
Ο καθένας εκφράζει προσωπικές απόψεις και είναι σεβαστές, 30 φορές να το πω; 40; Κατά τα άλλα όσοι το βρίσκουν λειτουργικό και βολικό το θεωρούν, όπως και η εταιρεία, selling point.
Θα μπαίνω σε όλα τα νήματα να λέω πόσο πολύ ανώτερη εμπειρία είναι μάλλον από εδώ και πέρα..
Peugeot 208