-
@dublin said in Peugeot 208:
@sotirisdi said in Peugeot 208:
Τελικά προχώρησα σε παραγγελία του 208 1.2 100ps pure tech. Πανέμορφο και από τα λίγα αυτοκίνητα που είναι σχεδόν ετοιμοπαραδοτα (1μιση μήνα) σε σχέση με τους 8 της toyota για το yaris. Το μόνο που με έχει δονήσεις είναι η αξιοπιστία του. Με το που είπα σε κάτι γνωστούς ότι το πήρα ξινισαν ακούγοντας μάρκα και κυβικά. Θα δούμε τώρα.
https://www.carandmotor.gr/nea/proto-aytokinito-se-poliseis-stin-eyropi-peugeot-208
Επειδή έχουμε Saxo/206 μέχρι 2008 (2020) στην κατοχή μας, δεν θα ανησυχούσα καθόλου. Εκτός ότι τα αρχαία PSA δεν μας έβγαλαν ποτέ τίποτα (τότε που δεν ήταν και τέρατα αξιοπιστίας..), το καινούργιο 208(και Corsa) είναι τεράστια άλματα μπροστά σε αξιοπιστία, αλλά και ποιότητα κύλισης..για μένα η Χρυσή τομή πλέον μεταξύ υπερβολικής άνεσης των Citroen ή τιμονιού των Ford (Focus I/B Max) που συνήθως έπαιρνα.
Πραγματικά τα εμπορικά αυτοκίνητα 20 χρόνια πριν ήταν απλά κουβαδάκια.. οδήγησα και τα 2 αρχαία PSA πρόσφατα στις διακοπές στις επαρχιακές πόλεις όπου τα έχουμε, με ενδιάμεσα το C3 του 2012 και το B Max του 2015, και τα ταξίδια κυρίως με το 2008, και οι διαφορές είναι διακριτές σε όλες τις κατηγορίες και χρονολογίες.
Το πιο κουραστικό φυσικά είναι το B Max, το "κοφτερό" τιμόνι των Ford δεν το αντέχω πια..αν δεν ήταν κορυφαίο μικρό πολυμορφικό που χρησιμοποιούμε σε δουλειές θα το είχαμε στείλει πρώτο.. αλλά το τι έχω κουβαλήσει με αυτό δεν θα το πιστέψετε (πέφτει ακόμη και το κάθισμα του συνοδηγού, συρωμενες πόρτες, καλό για μεταχειρισμένο για μικρές οικογένειες/"επαγγελματικό").
Ποια έκδοση πήρες;
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Την Allure πήρα μηχανικό κιβώτιο βγήκε στα 21κ (μαζί με κόστος για πινακίδες και μεταφορικά) + δώρο συναγερμό. Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το i30 1.5 160ps αλλά με κέρδισε η ομορφιά του 208 (μέσα και έξω)+ μικρότερη κατανάλωση πιθανότατα.
Οπότε πιστεύεις να μην ανησυχώ απο θέμα αξιοπιστίας; Μιας και δεν θέλω να το πουλήσω σε 3-4 χρόνια, αν είμαστε καλά, ελπίζω βγεί τίμιο. Το μόνο που με φοβίζει είναι ο τρικύλινδρος κινητήρας (αν και πλέον όλες οι εταιρείες τρικύλινδρους βγάζουν απο ότι είδα μέχρι και το T-Roc πχ) και επίσης η φήμη οτι είναι προβληματικά τα γαλλικά.
-
Βασικά έκανες ανορθόδοξη σύγκριση διότι συγκρίνεις δύο οχήματα σε διαφορετικές κατηγορίες με διαφορετικές ιπποδυνάμεις.
Γενικά τα γαλλικά έχουν θέματα αξιοπιστίας αλλά τα τελευταία 10 έτη σταδιακα το διορθώνουν. Στα 4 έτη εννοείται πως δεν θα χαλάσει και τίποτα. Με τα χιλιόμετρα πάει το όλο θέμα.
Δεν φαίνεσαι και για πολύ φίλος της αυτοκίνησης, δεν πειράζει
Καλή επιλογή έκανες, ωραιο είναι, μάλλον θα σε καλύψει -
Πιο πολύ θα εμπιστευόμουν το 208, παρά το αντίστοιχο Polo...
-
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. Την Allure πήρα μηχανικό κιβώτιο βγήκε στα 21κ (μαζί με κόστος για πινακίδες και μεταφορικά) + δώρο συναγερμό. Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το i30 1.5 160ps αλλά με κέρδισε η ομορφιά του 208 (μέσα και έξω)+ μικρότερη κατανάλωση πιθανότατα.
Οπότε πιστεύεις να μην ανησυχώ απο θέμα αξιοπιστίας; Μιας και δεν θέλω να το πουλήσω σε 3-4 χρόνια, αν είμαστε καλά, ελπίζω βγεί τίμιο. Το μόνο που με φοβίζει είναι ο τρικύλινδρος κινητήρας (αν και πλέον όλες οι εταιρείες τρικύλινδρους βγάζουν απο ότι είδα μέχρι και το T-Roc πχ) και επίσης η φήμη οτι είναι προβληματικά τα γαλλικά.
Γιατί να το πουλήσεις;! Καινούργιο αυτοκίνητο, ακόμη δεν το πήρες! Υποτίθεται έχουν ωριμάσει πολύ οι 3κυλινδροι. Επίσης θα έχεις εγγύηση, μην σε ανησυχεί τίποτα, καθώς και τίποτα δεν είναι bulletproof να ξέρεις.
Έχει βελτιωθεί πολύ η Peugeot/Citroen/Opel σε σύγκριση με προηγούμενες δεκαετίες, και οι γνωστοί και φίλοι σου μάλλον έχουν μείνει εκεί.
Ένα πολύ σημαντικό θέμα που λίγο παραβλέπεται στα φόρουμ, είναι να σε ευχαριστεί να βλέπεις και να μπαίνεις στο όχημά σου!
2μιση χρόνια μετά την αγορά του 2008 Allure (που είναι παρόμοιο με το δικό σου εσωτερικα), και ακόμη τα συναισθήματα υπάρχουν. Νομίζω είναι πολύ σημαντικός παράγοντας.
Το άλλο το αστείο που παρατηρησα μόλις τώρα, είναι ότι έχουμε πουλήσει Lancia/Renault/Ford/Toyota, αλλά τα PSA που πήραμε τα έχουμε κρατήσει όλα μέχρι στιγμής! Ελπίζω να είναι πετυχημένη και η δικιά σας σχέση!
-
@realzeus said in Peugeot 208:
Πάντως το Polo που έχω από τον Νοέμβριο του 19, είναι το πλέον απροβλημάτιστο αυτοκίνητο που έχω αγοράσει. Ένας τριγμός στο ταμπλώ που αντιμετωπίστηκε αμέσως και απολύτως τίποτα άλλο. Σημειωτέον είμαι ψείρας σε εκνευριστικό βαθμό. Όλα τα υπόλοιπα με έστειλαν συνεργείο για διάφορα θέματα. Πχ στο swift είχα αλλάξει εντός εγγύησης, μπροστινά αμορτισέρ, κρεμαγιέρα και λίγο αργότερα πολλαπλασιαστές και κολώνα τιμονιού. Είναι βέβαια και θέμα τύχης, αλλά η δική μου εμπειρία είναι αυτή….
-
@dublin said in Peugeot 208:
Τελικά προχώρησα σε παραγγελία του 208 1.2 100ps pure tech. Πανέμορφο και από τα λίγα αυτοκίνητα που είναι σχεδόν ετοιμοπαραδοτα (1μιση μήνα) σε σχέση με τους 8 της toyota για το yaris. Το μόνο που με έχει δονήσεις είναι η αξιοπιστία του. Με το που είπα σε κάτι γνωστούς ότι το πήρα ξινισαν ακούγοντας μάρκα και κυβικά. Θα δούμε τώρα.
https://www.carandmotor.gr/nea/proto-aytokinito-se-poliseis-stin-eyropi-peugeot-208
Επειδή έχουμε Saxo/206 μέχρι 2008 (2020) στην κατοχή μας, δεν θα ανησυχούσα καθόλου. Εκτός ότι τα αρχαία PSA δεν μας έβγαλαν ποτέ τίποτα (τότε που δεν ήταν και τέρατα αξιοπιστίας..), το καινούργιο 208(και Corsa) είναι τεράστια άλματα μπροστά σε αξιοπιστία, αλλά και ποιότητα κύλισης..για μένα η Χρυσή τομή πλέον μεταξύ υπερβολικής άνεσης των Citroen ή τιμονιού των Ford (Focus I/B Max) που συνήθως έπαιρνα.
Πραγματικά τα εμπορικά αυτοκίνητα 20 χρόνια πριν ήταν απλά κουβαδάκια.. οδήγησα και τα 2 αρχαία PSA πρόσφατα στις διακοπές στις επαρχιακές πόλεις όπου τα έχουμε, με ενδιάμεσα το C3 του 2012 και το B Max του 2015, και τα ταξίδια κυρίως με το 2008, και οι διαφορές είναι διακριτές σε όλες τις κατηγορίες και χρονολογίες.
Το πιο κουραστικό φυσικά είναι το B Max, το "κοφτερό" τιμόνι των Ford δεν το αντέχω πια..αν δεν ήταν κορυφαίο μικρό πολυμορφικό που χρησιμοποιούμε σε δουλειές θα το είχαμε στείλει πρώτο.. αλλά το τι έχω κουβαλήσει με αυτό δεν θα το πιστέψετε (πέφτει ακόμη και το κάθισμα του συνοδηγού, συρωμενες πόρτες, καλό για μεταχειρισμένο για μικρές οικογένειες/"επαγγελματικό").
Ποια έκδοση πήρες;
Μόνο που ο 1,2 των Γάλλων είναι καλύτερος από τον 1.0 των Γερμανών, ο οποίος μέχρι τις 2000 στροφές κοιμάται.
Με τον ιμάντα που είχε θέμα ο 1,2 λόγω λάθους λαδιού, τώρα τα έχουν διορθώσει.
Εγγύηση να πάρεις 5 χρόνια και αν θέλεις επέκτεινε την από τα 60000 στα 100000 χλμ, αν κάνεις χλμ με το αυτοκίνητο.
-
@que2 said in Peugeot 208:
Πάντως το Polo που έχω από τον Νοέμβριο του 19, είναι το πλέον απροβλημάτιστο αυτοκίνητο που έχω αγοράσει. Ένας τριγμός στο ταμπλώ που αντιμετωπίστηκε αμέσως και απολύτως τίποτα άλλο. Σημειωτέον είμαι ψείρας σε εκνευριστικό βαθμό. Όλα τα υπόλοιπα με έστειλαν συνεργείο για διάφορα θέματα. Πχ στο swift είχα αλλάξει εντός εγγύησης, μπροστινά αμορτισέρ, κρεμαγιέρα και λίγο αργότερα πολλαπλασιαστές και κολώνα τιμονιού. Είναι βέβαια και θέμα τύχης, αλλά η δική μου εμπειρία είναι αυτή….
Ουγγρικό το swift;;;; Αν ναι είναι γνωστό πως ήταν πολύ κακα τα ευρωπαϊκά swift
-
@lap said in Peugeot 208:
@que2 said in Peugeot 208:
Ουγγρικό το swift;;;; Αν ναι είναι γνωστό πως ήταν πολύ κακα τα ευρωπαϊκά swift
Made in Japan, αυτό με την κεραία πίσω και τον πορτοκαλί φωτισμό στο ηχοσύστημα.
-
Άρα υπήρχαν και ιαπωνικά
Εγώ ηξερα ότι τα ουγγρικά όντως ήταν μαπα. -
Τα θέματα που είχε δε με χαλούσαν τόσο, γιατί τα έφτιαχνα αμέσως και δεν επανέρχονταν, το χειρότερο ήταν ο κουφιος κινητήρας μεταξύ 2 και 3,5k σαλ. Αλλά και πιο πάνω δεν έλεγε και πολλά. Με το Polo απολαμβάνω τράβηγμα από 1,5 μέχρι 5k σαλ.
-
Στο σημερινό δεν ισχύει αυτό. Έχει πολύ τράβηγμα σχεδόν από τις 1000 Σαλ. Ίσως φταιει και το mhev, ίσως ότι είναι 120 κιλά ελαφρύτερο από το προηγούμενο!!!! Ίσως και τα δύο.
Το αυτοκίνητο τραβά και με 3η σχέση σχεδόν από ρελαντί μέσα στην πόλη. Σχεδόν ποτέ δεν το πας στις 4000 Σαλ. Νομιζεις είναι 1600αρι σε αμάξωμα πόλης
-
@lap said in Peugeot 208:
Στο σημερινό δεν ισχύει αυτό. Έχει πολύ τράβηγμα σχεδόν από τις 1000 Σαλ. Ίσως φταιει και το mhev, ίσως ότι είναι 120 κιλά ελαφρύτερο από το προηγούμενο!!!! Ίσως και τα δύο.
Το αυτοκίνητο τραβά και με 3η σχέση σχεδόν από ρελαντί μέσα στην πόλη. Σχεδόν ποτέ δεν το πας στις 4000 Σαλ. Νομιζεις είναι 1600αρι σε αμάξωμα πόλης
Το παράξενο με το 1,3 μοτέρ ήταν πως είχε πολύ καλή ελαστικότητα από το ρελαντί μέχρι τις 2k και μετά στούμπωνε! Το καινούριο δεν το έχω δοκιμάσει γιατί τότε που έψαχνα για αντικαταστάτη του η αντιπροσωπεία δεν είχε αυτοκίνητο για δοκιμή, άσε που θα προτιμούσα τον 1,0 turbo.
-
@cirus said in Peugeot 208:
@groover1972 said in Peugeot 208:
Ασχέτως αν αρέσει ή όχι το σχήμα, αντικειμενικά είναι κορυφαίο (επιδόσεις, συμπεριφορά κλπ).
Συμφωνώ Δία αλλά από αξιοπιστία?
8 χρόνια εγγύηση
8 χρόνια, είναι όντως φοβερό κίνητρο, Δία.
-
Καλημέρα στην παρέα, μιας και έφτασα τα 1500 χλμ και έρχονται κι άλλα ταξιδάκια οσονούπω, ήθελα να ρωτήσω, με το AdBlue τι παίζει; Θα ανάψει λαμπάκι όταν θα χρειάζεται απ' ότι είδα στο manual. Πόσο συμπληρώνω όμως; Γεμίζει σαν το ντεπόζιτο βενζίνης, δηλαδή μέχρι να το δω με το μάτι ότι γέμισε ή μετριέται σαν τα λάδια πχ με κάποιον δείκτη; Πρέπει να έχω μαζί μου δοχείο για να γεμίσω ή κάνεις κάποια χιλιόμετρα μέχρι να πας βενζινάδικο;
Επίσης, όλα τα AdBlue που πωλούνται στα βενζινάδικα είναι κατάλληλα ή πρέπει να παραγγείλω από ανταλλακτικάδικο κάποιο συγκεκριμένο πχ;
Με συγχωρείτε αν οι απορίες ακούγονται απλές, αλλά πρώτη φορά με diesel αυτοκίνητο.Παρεμπιπόντως, έχω κάνει 720 χλμ από όταν γέμισα 21/8 με 36 λίτρα και ακόμα δεν έχει ανάψει λαμπάκι. Έχει ακόμα δηλαδή μια 100άρα χοντρικά. Δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα
Το τιμόνι είναι άμεσο, το αυτοκίνητο είναι σβούρα, έχω αρχίσει και το συνηθίζω. Στην αρχή μου χαζοέφευγε δεξιά/αριστερά με την παραμικρή κίνηση στο τιμόνι μιας και είχα συνηθίσει σε βαρύ τιμόνι και αμάξι τόσα χρόνια.
Όσο περισσότερο το οδηγώ τόσο περισσότερο πιστεύω ότι μια έκδοση με 130 άλογα θα ήταν ιδανική.Επίσης, θεωρώ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την peugeot να μην βγάλει έκδοση να σταθεί απέναντι στα γρήγορα Fiesta/i20/Polo:
- Κινητήρα έχουν έτοιμο, 1.6Τ 180 άλογα. Απλά βάλτε τον πάνω.
- Βάζεις πιο δυνατά φρένα, άντε αν θες δώσε και σαν έξτρα κανα Brembo.
- Καλύτερα αμορτισέρ και ενισχύσεις στο πλαίσιο
- Εμφανισιακά δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω από το GT Line trim, άντε να του βάλουν και αυτά τα flouo χρώματα του 508 PSE.
- Μέσα δέρμα/alcantara σαν 508 PSE.
Έτοιμο το 208 GTi 2023. 8-)
-
@babisstinson said in Peugeot 208:
Καλημέρα στην παρέα, μιας και έφτασα τα 1500 χλμ και έρχονται κι άλλα ταξιδάκια οσονούπω, ήθελα να ρωτήσω, με το AdBlue τι παίζει; Θα ανάψει λαμπάκι όταν θα χρειάζεται απ' ότι είδα στο manual. Πόσο συμπληρώνω όμως; Γεμίζει σαν το ντεπόζιτο βενζίνης, δηλαδή μέχρι να το δω με το μάτι ότι γέμισε ή μετριέται σαν τα λάδια πχ με κάποιον δείκτη; Πρέπει να έχω μαζί μου δοχείο για να γεμίσω ή κάνεις κάποια χιλιόμετρα μέχρι να πας βενζινάδικο;
Επίσης, όλα τα AdBlue που πωλούνται στα βενζινάδικα είναι κατάλληλα ή πρέπει να παραγγείλω από ανταλλακτικάδικο κάποιο συγκεκριμένο πχ;
Με συγχωρείτε αν οι απορίες ακούγονται απλές, αλλά πρώτη φορά με diesel αυτοκίνητο.Παρεμπιπόντως, έχω κάνει 720 χλμ από όταν γέμισα 21/8 με 36 λίτρα και ακόμα δεν έχει ανάψει λαμπάκι. Έχει ακόμα δηλαδή μια 100άρα χοντρικά. Δεν υπάρχουν αυτά τα νούμερα
Το τιμόνι είναι άμεσο, το αυτοκίνητο είναι σβούρα, έχω αρχίσει και το συνηθίζω. Στην αρχή μου χαζοέφευγε δεξιά/αριστερά με την παραμικρή κίνηση στο τιμόνι μιας και είχα συνηθίσει σε βαρύ τιμόνι και αμάξι τόσα χρόνια.
Όσο περισσότερο το οδηγώ τόσο περισσότερο πιστεύω ότι μια έκδοση με 130 άλογα θα ήταν ιδανική.Επίσης, θεωρώ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την peugeot να μην βγάλει έκδοση να σταθεί απέναντι στα γρήγορα Fiesta/i20/Polo:
- Κινητήρα έχουν έτοιμο, 1.6Τ 180 άλογα. Απλά βάλτε τον πάνω.
- Βάζεις πιο δυνατά φρένα, άντε αν θες δώσε και σαν έξτρα κανα Brembo.
- Καλύτερα αμορτισέρ και ενισχύσεις στο πλαίσιο
- Εμφανισιακά δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω από το GT Line trim, άντε να του βάλουν και αυτά τα flouo χρώματα του 508 PSE.
- Μέσα δέρμα/alcantara σαν 508 PSE.
Έτοιμο το 208 GTi 2023. 8-)
το 208 GT Line είναι ιδια τιμή και πιο ακριβό αν δεν κάνω λάθος από το fiesta st, i20N
αν τυχόν έβαζε και καλύτερο κινητήρα, ενισχυμένο πλαίσιο (χρειάζεται αν θες να στησεις σπορ το αμαξι), αναρτήσεις φρένα, μπλοκε διαφορικό (τα 2 προηγούμενα έχουν) μπορείς να φανταστείς την τιμή???
ανέκδοτο θα ήταν, πολυ πιο ακριβό από τα άλλα 2 και με πιο λίγα άλογα (180 αντι 200)
νομίζα σοφά κάνει και δεν βγάζει
-
Σχετικό είναι αυτό. Υπάρχει και το Cooper S ή και Works με τιμές 40+. Μια χαρά πουλάει.
-
Ο κινητήρας πάντως υπήρχε στα 200, έβγαινε το προηγούμενο προς το τέλος με 208 άλογα ( δε ξέρω τι γίνεται με ρύπους). Η πείρα υπήρχε, ακόμα και σχέδια είχαν κυκλοφορήσει όταν πρωτοβγήκε το μοντέλο συνοδευόμενα από φήμες ότι μπορεί να υπάρξει τέτοια έκδοση.
Μάλλον το "έφαγαν" σύντομα.....
-
@stefan147 said in Peugeot 208:
Σχετικό είναι αυτό. Υπάρχει και το Cooper S ή και Works με τιμές 40+. Μια χαρά πουλάει.
όλα σχετικά είναι.
Αλλά η peugeot δεν είναι mini που είναι ιδιαίτερη premium μαρκα της BMW και κανει 40Κ
η stellantis έχει την alfa romeo για τέτοια concept
γνώμη μου δεν θα πουλούσε καλά. Φυσικά μπορεί και να κάνω λάθος
-
όλα σχετικά είναι.
Αλλά η peugeot δεν είναι mini που είναι ιδιαίτερη premium μαρκα της BMW και κανει 40Κ
Πιθανότατα δίκιο έχεις , αλλά νομίζω , αν δεν κάνω λάθος ότι η κατηγορία αυτή δεν πουλάει (πολύ μα πάρα πολύ κρίμα!). Δε ξέρω ειλικρινά τι πωλήσεις κάνουν οι 2 που έχουν απομείνει ,προς τιμήν τους, με μοντέλα τέτοια.
Η peugeot είναι νομίζω η πρώτη φορά που δεν βγάζει μικρό gti στη γκάμα της από εποχές 205 . Δε νομίζω ότι της φταίει η alfa και η renault την παράτησε την κατηγορία.
-
@civil357 said in Peugeot 208:
όλα σχετικά είναι.
Πιθανότατα δίκιο έχεις , αλλά νομίζω , αν δεν κάνω λάθος ότι η κατηγορία αυτή δεν πουλάει (πολύ μα πάρα πολύ κρίμα!). Δε ξέρω ειλικρινά τι πωλήσεις κάνουν οι 2 που έχουν απομείνει ,προς τιμήν τους, με μοντέλα τέτοια.
Η peugeot είναι νομίζω η πρώτη φορά που δεν βγάζει μικρό gti στη γκάμα της από εποχές 205 . Δε νομίζω ότι της φταίει η alfa και η renault την παράτησε την κατηγορία.
με τέτοια τιμή βενζινής εδώ Ελλαδα πως να πουλήσουν δυστηχώς?
να τα πάρεις δεν είναι το πρόβλημα αλλά τέτοια κατανάλωση για κάθε μέρα τα κάνουν ψιλοαπαγορευτικά για πολλούςμακαρι να έβγαζε. και μακάρι να βγάλει και η renault το 5 σε σπορ εκδοση (πιθανότατα ηλεκτρικό όμως). πιστεύω παίζει το ρόλο της και η alfa για να μην βγάλει
μαρέσει να τα χαζεύω και ας μην έχω
Peugeot 208