-
Γιούφτικο σκεπάρν'!
-
Εσείς τι θα αγοράζατε για χρήση πόλης, το βενζινοκίνητο ή το πετρέλαιο; Δεδομένου ότι θα κάνει περίπου 8000χλμ/έτος. Η διαφορά στην βασική τιμή τους είναι 1200€ αν δεν απατώμαι. Τέλη πληρώνουν και τα 2 (παρότι το ypsilon πχ που είδα με τους ίδιους κινητήρες ΔΕΝ έχει τέλη κυκλοφορίας ) και με τις τωρινές τιμές καυσίμων να βγαίνει απόσβεση περίπου στον χρόνο.
Εν κατακλείδι διαφορά στην συμπεριφορά υπάρχει; Ρωτάω μιας και δεν μπόρεσα να βγάλω ολοκληρωμένο συμπέρασμα από μερικά χιλιόμετρα του τest drive
Btw Sinanai το δικό σου είναι το λευκό ή το μπεζ;
-
Ποιο βενζινοκίνητο όμως;
-
0.9 twinair
-
Με μόλις 8000 χλμ το χρόνο θα προτιμούσα τις καλύτερες επιδόσεις του Twinair.
-
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
Εσείς τι θα αγοράζατε για χρήση πόλης, το βενζινοκίνητο ή το πετρέλαιο; Δεδομένου ότι θα κάνει περίπου 8000χλμ/έτος. Η διαφορά στην βασική τιμή τους είναι 1200€ αν δεν απατώμαι. Τέλη πληρώνουν και τα 2 (παρότι το ypsilon πχ που είδα με τους ίδιους κινητήρες ΔΕΝ έχει τέλη κυκλοφορίας ) και με τις τωρινές τιμές καυσίμων να βγαίνει απόσβεση περίπου στον χρόνο.Εν κατακλείδι διαφορά στην συμπεριφορά υπάρχει; Ρωτάω μιας και δεν μπόρεσα να βγάλω ολοκληρωμένο συμπέρασμα από μερικά χιλιόμετρα του τest drive
Btw Sinanai το δικό σου είναι το λευκό ή το μπεζ;
+1 και εγω για τη βενζινη αφου τα χιλιομετρα σου θαναι λιγα και το 2κυλινδρο παρολο το θορυβο εχει υπεροχες ρεπριζ.
Τελη δεν πληρωνει ο twinair παρα μονο στο 4χ4.Απο οτι καταλαβα ομως μιλας για τα 2κινητα,σωστα? -
2κίνητο ναι, μπερδεύτηκα με τον κατάλογο με τα CO2 με τα 4κίνητα, τα οποία μου αρέσουν πολύ αλλά ξεφεύγουν απ το budget μου να πάρει
-
Αν δεν έχεις σκοπό να πηγαίνεις παραλίες κλπ τα 4χ4 είναι άχρηστα.
-
Ζώντας με το πετρελαιοκίνητο 4x4, τα μόνα 2 πράγματα που ίσως ενοχλήσουν είναι η λίγο τραχιά λειτουργία του μοτέρ, και η έλλειψη 6ης ή έστω μακρύτερης 5ης. Θυμάμαι και σε συγκριτικό του Drive με προσθιοκίνητα twinair vs multijet η διαφορά σε κατανάλωση στην πόλη ήταν σημαντική. Κινούνταν μαζί και - άρα σε ολόιδιες συνθήκες - έβγαλαν μέση κατανάλωση το μεν βενζινοκίνητο κάπου 7.5 και το πετρελαιοκίνητο κάπου 5.5. Δεν έχω οδηγήσει το twinair, αλλά απ' αυτά που ακούω δε νομίζω ότι θα το προτιμούσα επ' ουδενί έναντι του multijet, ανεξαρτήτως χιλιομέτρων που πρόκειται να διανύω το χρόνο.
υ.γ. Και το μπεζ και το άσπρο.. ένα είναι.
-
Ο χρήστης Jorge_greek έγραψε:
0.9 twinairτο twinair δεν πληρωνει τελη κυκλοφοριας...
και για εμενα καλυτερα να παρεις twinair αφου θα κανεις μονο 8000χμ τον χρονο.
απλα να ξερεις οτι μετα απο τις 15-20 χιλιαδες χμ θα δεις καταναλωσεις αρκετα κατω απο 6l/100km -
Έχεις δλδ υπόψην σου twinair με πάνω από 15-20 χιλ χλμ και καίει αρκετά κάτω από 6;
-
Ότι πέφτει με τα χλμ ισχύει αλλά για 4κίνητο Αρκούδι το θεωρώ κατάχλωμο να πέσει κάτω από 6. Τόσο ακριβώς έχει το 500twinair της αδερφής του κολλητού με αποκλειστικά αστικά χιλιόμετρα αλλά και μικρότερο βάρος/απώλειες.
-
Στην φίατ που ειχα παει προσπαθησαν να με αποτρεψουν απο το twin air,υποστηριζουν οτι στη καταναλωση ειναι πολυ μακρια απο αυτα που υποσχεται.Τωρα γιατι ηταν τοσο ανοιχτα κατά ενός δικού τους μοντέλου(!), ειναι κατι που δεν κατανοω απολυτα.
-
Δεν ξέρεις τι στόχους, συμφωνίες και περιθώρια κέρδους έχει ο κάθε αντιπρόσωπος από την κάθε έκδοση, όπως δεν ξέρεις και το αν ο εκάστοτε πωλητής εκφράζει προσωπική άποψη ή ακολουθεί γενικότερη εταιρική πολιτική.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στην φίατ που ειχα παει προσπαθησαν να με αποτρεψουν απο το twin air,υποστηριζουν οτι στη καταναλωση ειναι πολυ μακρια απο αυτα που υποσχεται.Τωρα γιατι ηταν τοσο ανοιχτα κατά ενός δικού τους μοντέλου(!), ειναι κατι που δεν κατανοω απολυτα.Την αλήθεια σου είπαν,αλλά όχι γιατί σε αγαπάνε....αλλά προφανώς γιατί εξυπηρετούν δικούς τους σκοπούς και τους συμφέρει να επιλέξεις κάποια άλλη έκδοση.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στην φίατ που ειχα παει προσπαθησαν να με αποτρεψουν απο το twin air,υποστηριζουν οτι στη καταναλωση ειναι πολυ μακρια απο αυτα που υποσχεται.Τωρα γιατι ηταν τοσο ανοιχτα κατά ενός δικού τους μοντέλου(!), ειναι κατι που δεν κατανοω απολυτα.Μηπως εχουν κανει στοκ με τα 4χ4 diesel?
Εγω παντως αν επαιρνα ενα Panda θα επαιρνα το Trekking.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Έχεις δλδ υπόψην σου twinair με πάνω από 15-20 χιλ χλμ και καίει αρκετά κάτω από 6;ναι αλλα οχι σε 4κινητο... μιλουσα για 2κινητο, αφου ειπε το παιδι οτι το 4x4 ξεφευγει απο το buget του!
εχω δει 2 περιπτωσεις (ενα panda και ενα ypsilon) με αρκετα κατω απο 6 l/100km (γυρω στο 5,4-5,5)
και θυμαμαι στην αντιπροσωπεια μου ειχαν πει οι πωλητες οτι οντως, μετα απο αυτα τα χιλιομετρα, η καταναλωση πεφτει! -
Για χρήση εντός Αττικής (όχι κέντρο αλλά περιοχές που πιάνει κίνηση τις ώρες αιχμής), γέμισμα σε 2-3-4 πρατήρια (αξιόπιστα μέχρι τώρα στην αμόλυβδη) και λίγα χλμ γενικά το χρόνο (~10000) καλύτερη αγορά είναι το diesel ή το twinair και γιατί;
-
Δεδομενου οτι τα βρισκεις στα ιδια λεφτα ή με διαφορα κατω του χιλιαρικου (απο πινακιδωμενα που εχω δει σε αγγελιες) θεωρω πως αξιζει το πετρελαιο ακομα και για αυτα τα χλμ, λογω τιμης καυσιμου/καταναλωσης αλλα και γιατι δε θα φοβασαι να το 'φορτωσεις' χιλιομετρα σε περιπτωση που αυξηθουν οι αναγκες. Επιπλεον ο 1,3 κυκλοφορει περισοοτερα χρονια κι εχει καλο 'ονομα' οσον αφορα την αξιοπιστια, ενω -αν εμπιστευθουμε τον καταλογο της φιατ- δεν εχει dpf αρα δε σε αγχωνει και η κινηση σε χαμηλους ρυθμους
-
Ευθύμη dpf είναι το φίλτρο, έτσι; Θαρρώ έχει, και είναι αυτοκαθαριζόμενο, που σου λέει όταν καθαρίζεται και πρέπει να κινηθείς με όσο δυνατόν σταθερή και σχετικά μεγάλη - εννοώντας όχι 40-50χαω - ταχύτητα.
Συν ένα πάντως στο πετρέλαιο.
Fiat Panda Mk III (Model 169, 2003-2012)