-
Μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί, πως στο παρόν θέμα μιλάμε για το ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ Panda, δεν εξηγείται αλλιώς ...
(Πάει, καταστράφηκε κι αυτό το θέμα ...)
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί, πως στο παρόν θέμα μιλάμε για το ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ Panda, δεν εξηγείται αλλιώς ...(Πάει, καταστράφηκε κι αυτό το θέμα ...)
Kαι το καινούριο από ότι βλέπω το ίδιο καλούπι έχει.Αν και με καλύτερα-οικονομικότερα μοτέρ.Προσπαθεί να δείξει κάτι πιο πολυτελές αλλά δεν του πάει Το ίδιο κάνανε και με το πανέμορφο grande punto σε σχέσυ με το punto evo και το κατέστρεψαν τη μούρη(δείτε απλά πόσο πουλούσε το gp και τι πουλάει το punto evo)Πάντως βλέπω και εσύ δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις τα περι ενεργητικής ασφάλειας κάνοντας τα μούχτι.Απλά δεν καταλαβαίνω τα προκατηλλειμένα σχόλια περί είναι δυνατον να συγκριθεί με ένα κορεάτικο,ωραία επιχειρήματα.
-
Και εσυ γιατι μενεις στην επιφανεια ενω δεν ξερεις ακομα τι κανει στο δρομο;Με το καλουπι θα φρεναρει ή θα στριβει;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και εσυ γιατι μενεις στην επιφανεια ενω δεν ξερεις ακομα τι κανει στο δρομο;Με το καλουπι θα φρεναρει ή θα στριβει;Θα περιμένω να το δω από κοντά το νέο και να το οδηγήσει όλος ο ειδικός τύπος,δεν βγάζω συμπεράσματα.Απλά έκανα αυτήν την αναφορά πριν στα παλιά γιατί θεωρώ άκρως ξεπερασμένα τα σχόλια περί κορεάτικων(και οτιδήποτε άλλο ήτανε) και ήθελα να τονίσω τα της ενεργητικής ασφάλειας όταν κάποιοι παρουσίαζαν την κατάσταση ανάποδα μεταξύ των παλιών πάντα-πικάντο.
-
Εγώ πάλι θα περιμένω να το οδηγήσω ο ίδιος...
Και επειδή έχει τύχει η κακιά η ώρα να οδηγήσω για 4 μέρες νοικιασμένο πικάντο και επειδή έχω άμεση γνώση της αξιοπιστίας των Panda λόγω του κλαμπ με 2500 μέλη και επειδή είχα στην κατοχή μου ένα 100άρι που του έκανα 62κ άγρια χλμ και επειδή δεν έχω αντιπροσωπεία ή μετοχές και επειδή έχει ακουστεί το προβληματάκι των πικάντο με τον στρόφαλο, καλό θα ήταν να μην παραθέτουμε μόνο εμπειρίες περιοδικών...
Επίσης το 99 είχα αγοράσει καινούργιο ένα ματιζ, το οποίο μετά την αλλαγή ελαστικών-αμορτισέρ το αντικατέστησα με ένα seicento 1,1 και είδα τις διαφορές και επειδή πρόσφατα μου χάρησαν ένα ίδιο και το κυκλοφορώ, νομίζω ότι έχω δικαίωμα να μιλάω για κορεάτικες κατασκευές, την στιγμή που άρχισαν όλα τα πλαστικά να χαράζονται με το νύχι, το ντουλαπάκι να ανοίγει στις λακκούβες, τα υπόλοιπα πλαστικά (συμπεριλαμβάνονται και οι χούφτες στις πόρτες) να σπάνε, για να αλλαχθεί ο αυτόμετος πρέπει να λύσεις το μισό μοτέρ για να βρεις το δυναμό...για να μην μνημονεύσω το απίστευτο κράτημα, την άνεση του άκαμπτου πίσω και τα εκπληκτικά φρένα... Το marbella του 88 που έχω σαν χαμάλη στην τελευταία παράγραφο τα πάει καλύτερα... -
Eγώ δεν αναφέρθηκα στο ελεεινό και τρισάθλιο ματίζ,όταν λέω κορεάτικα αναφέρομαι μόνο σε kia-hyundai,(αυτό είναι ότι και να πεις λίγο ,για το ματίζ εννοώ),αλλά στο πικάντο το οποίο είναι αξιόλογο αυτοκινητάκι.Και για το πάντα ξέρω κάποια προβληματάκια που έβγαλε σε κάποιους,αν και γενικά είναι αξιόπιστα και το πάντα και το πικάντο.Εννοείτε πως δεν είναι ίσα και όμοια η νταεβού με την hyundai-kia(δες την ανάπτυξη που έχουν,τις βλέψεις τους,όλα τα νέα τους μοντέλα που είναι όμορφα-και σύμφωνα με τα ευρωπαικά θέλω-προδιαγραφές+τις πολυετές εγγυησεις για τη σιγουριά των προιοντων τους,τα εργοστάσια στην ευρώπη,τον γερμανό σχεδιαστή Σραιερ του audi tt) Και εγώ έχω το s με 67000 χλμ,και πολλά βάρβαρα εντός πόλης και δεν κάνει κιχ και είναι σαν καινούριο.To ότι είσαι σε κλάμπ δεν μου λέει κάτι,υπάρχουν πολλά κλάμπ και ο καθένας παινεύει το σπίτι του.
-
Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει τι συγκρίνουμε.
Το νέο picanto του 2011 με το panda του 2003 ?
Το νέο picanto του 2011 με το panda που θα βγεί ?
Το προηγούμενο picanto με το panda που κυκλοφορεί ήδη ? -
Τα παλιά με τα παλιά και τα καινούρια με τα καινούρια.Θα είναι δύσκολη μάχη(μεταξύ νέου πικάντο και νέου πάντα) Απλά είναι κρίμα να απαξιώνουμε το πικάντο και να το εξισώνουμε με το ματίζ Πιστεύω πως το νέο πικάντο και το νέο πάντα θα είναι ότι καλύτερο στην μίνι κατηγορία,μαζί ίσως και με το φιλόδοξο vw up!Καυτή τριπλέτα
-
Έχεις καμία σχέση με αυτήν? Κληρονομικό χάρισμα?
-
Τα καινούργια πως τα συγκρίνεις αφού το ένα δεν έχει βγει ακόμα ?
Εκτός αν εννοείς την εμφάνιση. -
Εγώ πιστεύω οτι η νέα τριάδα Aygo2-108-C1 θα είναι ανώτερη απ όλα
-
Κάτι είχε αναφερθεί παλιότερα ότι η φιατ σχεδίαζε να παρουσιάσει κάποια στιγμή ένα αυτοκίνητο μικρότερο του πάντα(topolino ?). Μήπως η αύξηση στις διαστάσεις του νέου πάντα έγινε -πέραν της τάσης για μεγαλύτερα νέα μοντέλα που αντικαθιστούν κάποια παλιά - για να βρεθεί χώρος να τοποθετηθεί το αυτοκίνητο αυτό.
Θα την βόλευε πιστεύω αν εξακολουθεί να ισχύει αυτό το πλάνο. -
Ο χρήστης kosbill έγραψε:
Κάτι είχε αναφερθεί παλιότερα ότι η φιατ σχεδίαζε να παρουσιάσει κάποια στιγμή ένα αυτοκίνητο μικρότερο του πάντα(topolino ?). Μήπως η αύξηση στις διαστάσεις του νέου πάντα έγινε -πέραν της τάσης για μεγαλύτερα νέα μοντέλα που αντικαθιστούν κάποια παλιά - για να βρεθεί χώρος να τοποθετηθεί το αυτοκίνητο αυτό.
Θα την βόλευε πιστεύω αν εξακολουθεί να ισχύει αυτό το πλάνο.H αύξηση των διαστάσεων είναι απότοκος της ανάγκης βελτιστοποίησης αντοχής της καμπίνας επιβατών στις τυποποιημένες δοκιμές πρόσκρουσης,σύμφωνα με τις ισχύουσες νόρμες (τομέας στον οποίο το panda II δεν διέπρεπε) και δεν έγινε με σκοπό την βελτίωση της χωρητικότητας του διαθέσιμου χώρου για τους επιβάτες ή τις αποσκευές,χωρητικότητα που λίγο ευνοήθηκε σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο από αυτά τα επιπλέον 10 εκατοστά.
Το μόνο πρόγραμμα sub A μοντέλου με το οποίο είχε ασχοληθεί σοβαρό εδώ και καιρό η Fiat ήταν το progetto 325 (micro)....που έχει διακοπεί εδώ και αρκετούς μήνες .
Και επειδή κάποιος ρώτησε: ψευτοσπόρ έκδοση σε στυλ Panda 100HP (άρα κάποιος ισχυρότερος κινητήρας από τους διαθέσιμους) δεν προβλέπεται για το Panda III.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Eγώ δεν αναφέρθηκα στο ελεεινό και τρισάθλιο ματίζ,όταν λέω κορεάτικα αναφέρομαι μόνο σε kia-hyundai,(αυτό είναι ότι και να πεις λίγο ,για το ματίζ εννοώ)Και το matiz Κορεάτικο είναι...δεν είναι μόνο τα Kia-Youdie. Αλλη φορά θα μυρίζουμε τα νύχια μας...
Και για το πάντα ξέρω κάποια προβληματάκια που έβγαλε σε κάποιους,αν και γενικά είναι αξιόπιστα και το πάντα και το πικάντο.
Ε όχι και στο ίδιο τσουβάλι...ήμαρτον!
Εννοείτε πως δεν είναι ίσα και όμοια η νταεβού με την hyundai-kia
Οχι δεν είναι ίδιες, η Daewoo βγάζει καλύτερες τηλεοράσεις και οθόνες απο την hyundai. Βέβαια πλέον η Daewoo ελέγχεται απο την General motors της οποίας στο παρελθόν χρησιμοποιούσε πατώματα και κινητήρες και γενικά τεχνογνωσία...
...τον γερμανό σχεδιαστή Σραιερ του audi tt) Και εγώ έχω το s με 67000 χλμ,και πολλά βάρβαρα εντός πόλης και δεν κάνει κιχ και είναι σαν καινούριο.To ότι είσαι σε κλάμπ δεν μου λέει κάτι,υπάρχουν πολλά κλάμπ και ο καθένας παινεύει το σπίτι του.
Ε τώρα...και μετά απο αυτό, άμα σου πω ότι ανατρίχιασα θα με πιστέψεις?
Σε γενικές γραμμές ωραίες οι απαντήσεις σου, μόνο που ξέχασες να θίξεις και κάποια άλλα πραγματάκια που έγραψα:
...επειδή έχει τύχει η κακιά η ώρα να οδηγήσω για 4 μέρες νοικιασμένο πικάντο...
Κάτι θα ξέρω ε?
...επειδή έχει ακουστεί το προβληματάκι των πικάντο με τον στρόφαλο...
γαργάρα...
Δεν θα συνεχίσω το off-topic του θέματος που μιλάει για 'μελλοντικά μοντέλα' και όταν παρουσιαστεί και οδηγηθεί ένα μοντέλο απο αυτά, θα μεταφερθεί στο 'Κατασκευαστές και μοντέλα'.
Αναφορά κάνω όμως γιατί παρακάτω είδα και το θέμα του μελλοντικού πικάντο. Πως θα φαινόταν αν έμπαινα και του έκανα παράθεση με το πάντα που θα βγει? Δεν πρόκειται να μπω γιατί δεν πρόκειται να το αγοράσω ποτέ (έστω και αν το σχεδιάσει ο σχεδιαστής του ΤΤ). Εσένα άραγε ποιός είναι ο λόγος των απαντήσεων σου? Αφού δεν πρόκειται να αγοράσεις πάντα?Αλλα θα ήθελα να γράψεις ποιά είναι η ηλικία σου και αν έχεις δίπλωμα...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
όλα τα πλαστικά να χαράζονται με το νύχιΑυτό ισχύει και για το Golf IV (πιθανώς και για τα επόμενα)... Ορισμένα μάλιστα χαράσσονται με το βλέμμα...
Πολύ μ' αρέσει πάντως που έχουμε βγάλει συμπέρασμα για το καινούριο μοντέλο (που ΘΑ βγει) και το ότι θα είναι χειρότερο από ένα άλλο καινούριο μοντέλο (που μόλις βγήκε και δεν το έχει οδηγήσει κανείς ακόμα), βασιζόμενοι σε συμπεράσματα περιοδικών για τα προηγούμενα μοντέλα πριν 6-7 χρόνια...
Το ότι θα κονταροχτυπηθούν στις πωλήσεις είναι δεδομένο, το πιο θα είναι καλύτερο, σχετικό και σίγουρα δεν μπορούμε να το αποφασίσουμε σήμερα...
Όσο για την κρίση των περιοδικών...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Eγώ δεν αναφέρθηκα στο ελεεινό και τρισάθλιο ματίζ,όταν λέω κορεάτικα αναφέρομαι μόνο σε kia-hyundai,(αυτό είναι ότι και να πεις λίγο ,για το ματίζ εννοώ)
Και το matiz Κορεάτικο είναι...δεν είναι μόνο τα Kia-Youdie. Αλλη φορά θα μυρίζουμε τα νύχια μας...
Και για το πάντα ξέρω κάποια προβληματάκια που έβγαλε σε κάποιους,αν και γενικά είναι αξιόπιστα και το πάντα και το πικάντο.
Ε όχι και στο ίδιο τσουβάλι...ήμαρτον!
Εννοείτε πως δεν είναι ίσα και όμοια η νταεβού με την hyundai-kia
Οχι δεν είναι ίδιες, η Daewoo βγάζει καλύτερες τηλεοράσεις και οθόνες απο την hyundai. Βέβαια πλέον η Daewoo ελέγχεται απο την General motors της οποίας στο παρελθόν χρησιμοποιούσε πατώματα και κινητήρες και γενικά τεχνογνωσία...
...τον γερμανό σχεδιαστή Σραιερ του audi tt) Και εγώ έχω το s με 67000 χλμ,και πολλά βάρβαρα εντός πόλης και δεν κάνει κιχ και είναι σαν καινούριο.To ότι είσαι σε κλάμπ δεν μου λέει κάτι,υπάρχουν πολλά κλάμπ και ο καθένας παινεύει το σπίτι του.
Ε τώρα...και μετά απο αυτό, άμα σου πω ότι ανατρίχιασα θα με πιστέψεις?
Σε γενικές γραμμές ωραίες οι απαντήσεις σου, μόνο που ξέχασες να θίξεις και κάποια άλλα πραγματάκια που έγραψα:
...επειδή έχει τύχει η κακιά η ώρα να οδηγήσω για 4 μέρες νοικιασμένο πικάντο...
Κάτι θα ξέρω ε?
...επειδή έχει ακουστεί το προβληματάκι των πικάντο με τον στρόφαλο...
γαργάρα...
Δεν θα συνεχίσω το off-topic του θέματος που μιλάει για 'μελλοντικά μοντέλα' και όταν παρουσιαστεί και οδηγηθεί ένα μοντέλο απο αυτά, θα μεταφερθεί στο 'Κατασκευαστές και μοντέλα'.
Αναφορά κάνω όμως γιατί παρακάτω είδα και το θέμα του μελλοντικού πικάντο. Πως θα φαινόταν αν έμπαινα και του έκανα παράθεση με το πάντα που θα βγει? Δεν πρόκειται να μπω γιατί δεν πρόκειται να το αγοράσω ποτέ (έστω και αν το σχεδιάσει ο σχεδιαστής του ΤΤ). Εσένα άραγε ποιός είναι ο λόγος των απαντήσεων σου? Αφού δεν πρόκειται να αγοράσεις πάντα?Αλλα θα ήθελα να γράψεις ποιά είναι η ηλικία σου και αν έχεις δίπλωμα...
23 με δίπλωμα προφανώς,οδηγώ από τα 16,έχω τρέλα με τα αυτοκίνητα,δεν βαριέμαι να οδηγώ λεπτό,διαβάζω περιοδικά αυτοκινήτων(όλο τον τύπο σχεδόν) από την τρίτη δημοτικού Δεν γουστάρω να συνεχίσω την αντιπαράθεση μαζί σου γιατί δεν οδηγεί πουθενά Πίστευε ότι θες και θα πιστεύω ότι θέλω Επίσης ειρωνικά σχόλια δεν πολυγουστάρω και δεν με ενδιαφέρει καν η ηλικία σου..Και εσύ γαργάρα προφανώς κάνεις την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ενεργητική ασφάλεια του παλιού πάντα από το παλιό πικάντο
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
23 με δίπλωμα προφανώς,οδηγώ από τα 16,έχω τρέλα με τα αυτοκίνητα,δεν βαριέμαι να οδηγώ λεπτό,διαβάζω περιοδικά αυτοκινήτων(όλο τον τύπο σχεδόν) από την τρίτη δημοτικούΑπό όλα που έγραψες, αυτό το κομμάτι με ενδιέφερε...Τέλος και απο εμένα...
-
Αν έβλεπες με από πρώτο χέρι με πόση υποστροφή έστριβε το παλιό Πικάντο σε σχέση με το παλιό Πάντα, θα αγόραζες και Listerin για τις γαργάρες... Μόνο καλύτερα φρένα είχε και λίγο καλύτερο μοτέρ.
ΥΓ: Καθώς έχεις τα λιγότερα από τα μισά χρόνια του Tsargy και άρα πολύ λιγότερες οδηγικές εμπειρίες (έχει αλλάξει 30+ αυτοκίνητα ο Αργύρης), δεν θα έβλαπτε και λίγη αυτοσυγκράτηση στην έπαρση.
-
Φίλοι ξανά? Τεσπά κακώς δόθηκε τόση έκταση,όλοι είμαστε φίλοι της αυτοκίνησης και όλοι λίγο πολύ ξέρουμε κάποια πράγματα και ο ρόλος μας είναι να έχουμε κυρίως επικουρικό ρόλο σε αυτούς που δεν γνωρίζουν πολλά στο θέμα αυτοκίνητα,όσο και η κατάθεση εμπειριών με αυτά Αλλωστε πολλές φορές σε διάφορες διαφωνίες η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.Αυτά ας διαβάσουμε και λίγο τώρα γιατί έχει και εξεταστική
-
Στα λεφτά που είναι το σημερινό panda δεν υπάρχει κανένα αμαξι που να το συναγωνίζεται!Επειδή το έχω οδηγήσει το τωρινό panda ειναι κορυφή στην κατηγορία του.Τρομερό κράτημα,φρένα,γκαζάκι,οδική συμπεριφορά αλλα και ποιότητα!Μιλάμε παντα για την κατηγορία του!
Οπότε φαντάζομαι πως θα είναι το καινούργιο το οποίο κατι μου λέει οτι θα κυκλοφορήσει πάρα παρα πολύ...Πολύ όμορφο αμαξάκι όμως και με κουκλί εσωτερικό...Ανυπομονώ να μάθω τιμές
Παντως παιδιά νομίζω αξίζει να αναφέρω οτι στην Σουηδία που πήγαμε με το αυτοκινούμενο το αμάξι που βλέπαμε στις χώρες του εξωτερικού να κυκλοφορεί πιο πολύ ήταν το panda...
-Πάντως ρε παιδιά βλέπω αμάξι fiat 12ετίας και δεν έχει ΚΑΜΙΑ -ΚΑΜΙΑ- όμως σχέση με τα τωρινά...Δεν λέω αξιόπιστα ήταν και τότε αλλα σε τομείς που κανουν μπαμ δεν έχουν καμια σχέση πλέον...
Fiat Panda Mk III (Model 169, 2003-2012)