-
Ναι, αλλά το αγοράζεις ΦΑ και κάνεις οικονομία
-
Συγνώμη,αλλά ξέχασαν να βάλουν εξάρτημα στο αυτοκίνητο?
https://www.autoblog.gr/2018/12/06/anak ... hn-ellada/
-
Ή αν κρίνεις ότι δε σου κάνει η ασφάλειά του, δίνεις ένα χιλιάρικο πάνω και παίρνεις το Up CNG. Είναι και πιο οικονομικό, θα το αποσβέσεις το ποσό.
Και τέλος πάντων, πού κολλάει το παραπάνω σχόλιο; Τόσο πολύ σας έχει κομπλεξάρει το φυσικό αέριο και το βλέπετε παντού;
-
Έτσι σας πονάνε αυτοί που με ΦΑ γυρνάνε
-
To αποτέλεσμα είναι πολύ κακό (17% προστασία παιδιών) και είναι κρίμα γιατί έχω μπει σε Panda και έχω να πω τα
καλύτερα για την ποιότητα κύλισης που έχει. Μου φαίνεται απίστευτο εν έτη 2018 και έχοντας μπει μέσα, σε σημείο να αναρωτιέμαι μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος. Προσωπικά όμως δεν θα το πρότεινα σε κανέναν, είτε σε βενζίνη, ή σε
πετρέλαιο ή σε ΦΑ. Καλή η εμμονή με ένα καύσιμο, καλύτερα όμως να βλέπουμε πρώτα το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ και μετά
το καύσιμο. -
Απλά θυμίζω ότι η πλατφόρμα που βασίζεται το Panda το 2008 στο 500αρακι είχε πάρει 5 αστέρια και αργότερα το 2011 πήρε 4.
Προφανώς και έχει μείνει πίσω σε θέμα ασφάλειας αλλά όχι να λέμε ότι είναι επικίνδυνο επειδή άλλαξαν οι κανονισμοί. Μια χαρά όχημα είναι και θα πρέπει να συγκρίνεται με τα όμοιά του.
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
To αποτέλεσμα είναι πολύ κακό (17% προστασία παιδιών) και είναι κρίμα γιατί έχω μπει σε Panda και έχω να πω τα
καλύτερα για την ποιότητα κύλισης που έχει. Μου φαίνεται απίστευτο εν έτη 2018 και έχοντας μπει μέσα, σε σημείο να αναρωτιέμαι μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος. Προσωπικά όμως δεν θα το πρότεινα σε κανέναν, είτε σε βενζίνη, ή σε
πετρέλαιο ή σε ΦΑ. Καλή η εμμονή με ένα καύσιμο, καλύτερα όμως να βλέπουμε πρώτα το ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ και μετά
το καύσιμο.Συγγνώμη αγαπητέ, αλλά την εμμονή με το καύσιμο την έχεις ΕΣΥ στην προκειμένη περίπτωση. Γνωστοποιήθηκε σήμερα το θέμα της παθητικής ασφαλείας του Panda, δεν έκανε κανείς οιονδήποτε συσχετισμό με οποιοδήποτε καύσιμο. Μόνο ΕΣΥ!
Σχετικά με το θέμα της ασφάλειας του αμαξώματος, άσχετα με το καύσιμο, είμαι κάτοχος πεντάστερου οχήματος του 2005. Με τα σημερινά δεδομένα παίρνει μηδέν. Δε νιώθω ανασφαλής μέσα του. Θα ήθελα όμως πάρα πολύ να είχε όλα τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, τα θεωρώ εξαιρετικά απαραίτητα σε κάθε καινούριο αμάξι. Και πρήζω τους αγοραστές να τα βάζουν ΟΛΑ, όσο κι αν ανεβαίνει ο φόρος. Στην περίπτωση του φίλου μου που πήρε το Arona, δε με άκουσε. Έπεσε παντόφλα κι αντί για ACC και blind spot (ή Λεντ), τα φράγκα πήγαν για αυτόματο κλιματισμό και μεγάλη οθόνη.
-
Με ποιο καύσιμο έχω εγώ εμμονή; Ποιο καύσιμο πρότεινα ποτέ; Και μάλιστα κάνοντας μετά υπερήφανα λόγο για 'πώληση' που η μία είναι και το εν λόγω Panda (η πρώτη μου ανάρτηση αυτό το νόημα είχε γιατί δεν φαντάζομαι ότι θα σταματήσεις να το 'προτείνεις' ως ευκαιρία αστικής μετακίνησης χαμηλού κόστους, μέχρι σήμερα κι εγώ έτσι το έβλεπα αλλά εγώ δεν κολλάω στο ότι είναι CNG οπότε ας πάει και το παλιάμπελο...). Πότε μπήκα σε σχετικό topic για να 'χαλάσω' μια 'πώληση' και να γράφω μειονεκτήματα (παρόλο που τελικά βλέπω ότι μάλλον δεν θα έκανα και άσχημα...); Έχω εκφράσει μόνο συγκεκριμένες απόψεις στα σχετικά topics οι οποίες μάλιστα δεν είναι πάντα αρνητικές. Το ποιος έχει εμμονή στο έχουν γράψει και άλλοι και μάλιστα λιγότερο κομψά. Εγώ το κόβω εδώ γιατί ούτε έχουμε να χωρίσουμε τίποτα (όλες οι απόψεις σεβαστές) και είμαστε και οπαδοί κοινού σπορ που το θεωρώ πιο σημαντικό από το να είμαστε 'οπαδοί' κοινού καυσίμου.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Απλά θυμίζω ότι η πλατφόρμα που βασίζεται το Panda το 2008 στο 500αρακι είχε πάρει 5 αστέρια και αργότερα το 2011 πήρε 4.Προφανώς και έχει μείνει πίσω σε θέμα ασφάλειας αλλά όχι να λέμε ότι είναι επικίνδυνο επειδή άλλαξαν οι κανονισμοί. Μια χαρά όχημα είναι και θα πρέπει να συγκρίνεται με τα όμοιά του.
Με τα όμοια του εν έτη 2018 φαντάζει ως φέρετρο......... τόσο απλά!
Πάντως ξαναλέω ότι βάση του βίντεο δεν δείχνει να σκορπά. -
Δε σε κατηγόρησε κανείς για όλα αυτά που περιγράφεις. Το σημερινό όμως ήταν άκομψο. Γράφει κάποιος πριν κάποιες ώρες ότι το Panda έχει πλέον μηδενιστεί στις δοκιμές πρόσκρουσης (όπως πολλά ακόμα μοντέλα) λόγω της έλλειψης των νέων συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας. Και ξαφνικά ηλεκτρίστηκες, πετάχτηκες να πεις ότι το προτείνουμε παρά το χαοτικό πρόβλημα, έβγαλες το αυθαίρετο συμπέρασμά σου ότι θα συνεχίσω να το προτείνω και δέχτηκα μια ειρωνεία και μια επίθεση από το πουθενά. Κι απορώ, εγώ εξάπτω τα πάθη ή το φυσικό αέριο; Both; Εγώ το καταλαβαίνω, γιατί όντως γίνομαι έντονος ώρες-ώρες, στην προσπάθειά μου να κάνω γνωστό αυτό το νέο καύσιμο που ταιριάζει ταμάμ στις σημερινές οικονομικές συνθήκες της χώρας μας.
Στο θέμα μας, πολλά μοντέλα έχουν μηδενιστεί, κάτι που παραπλανά. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανασφαλή στην παθητική ασφάλεια. Το πιο σωστό θα ήταν να περιγραφούν ως ελλιπή σε θέματα ενεργητικής ασφάλειας.
-
Ε ρε γλεντια. Περιμενω να δοκιμαστει και το φαου βε απ με τα αλλα δυο αδελφακια του. Το οποιο δεν εχει ουτε αεροσακο κουρτινας ουτε καν με εξτρα χρεωση. Οι πισω επιβατες δηλαδη στην πλαγιομετωπικη χτυπουν σε λαμαρινες εν ετη 2019.
Μαζι με το απ περιμενω και το κλιο, το καπτουρ, το σαντερο, το αμαροκ, και το 301.
Αντε να κοπουν κατι αστερια μπας και ξυπνησουν και σεβαστουν τους πελατες τους. Γεμισαν τον τοπο οθονες και γκλος πλαστικα και σου λενε συγχρονο αυτοκινητο. Καθονται και οι δημοσιογραφοι και αναλυουν με αερολογιες.
Αντι να πουν κυριε βαζεις παιδι πισω; Βαζεις ανθρωπους πισω; Μαθε λοιπον οτι δεν εχουν καμια προστασια αλλα αν το παρεις θα εχεις ωραια οθονη να βλεπεις τον σταθμο του ραδιοφωνου.Γενικα τα μηδεν αστερια στο παντα φαινονται υπερβολικα χαμηλα, αλλα και παλι υπαρχουν κριτηρια και διαδικασιες.
-
Θα συμφωνήσω προφανώς. Πάντα λέω να κυττάζει κάποιος το report (και όχι να μένουμε στο στερεότυπο 'έλα μωρέ,
κάτι ηλεκτρονικά του λείπουν'). Στο Panda ο πίσω επιβάτης έχει κορμό κατακόκκινο. Θα μου πεις και γιατί το
2011 ήταν πράσινος; Γιατί προφανώς αλλάζουν τα τεστ και οι απαιτήσεις τους. Μπορεί να οδηγάω μια Merc W203
και να μου φαίνεται τανκς αλλά η σκληρή αλήθεια είναι ότι αν με χτυπήσει κάποιος από το πλάι το παιδί μου
θα χτυπήσει το κεφάλι του σε μέταλλο. Και προφανώς κι εγώ όταν πήρα το δικό μου αυτοκίνητο είχε δείκτες
άνω το 80% και περνώντας τα χρόνια θα συνεχίσω να 'αισθάνομαι ασφαλής' μέσα του ενώ η τεχνολογία δίπλα θα τρέχει.
Αλλά αυτό θα ισχύει για μένα που δεν μπορώ να πάρω καινούριο και θα κάνω την ανάγκη φιλοτιμία, όχι για αυτόν
που θα σκάσει ζεστά ζεστά τα λεφτουδάκια του για να πάρει ένα καινούριο. Εκεί σε καμία περίπτωση δεν μου
φαίνεται σωστό να πάρεις κάτι που είναι τόσο υποδεέστερο σε σχέση με τον ανταγωνισμό του, κάτι δείχνουν στην
τελική και αυτά τα έρμα τα τεστ.ΥΓ: Dim θα συμφωνήσω με το άκομψο της παρέμβασης (αφού έτσι το εξέλαβες, έτσι είναι... αν και πήγα να αστειευτώ μάλλον χονδροειδώς απ' ότι φάνηκε) και ζητώ συγγνώμη.
-
Και γω συγγνώμη που σας πρήζω με τα εναλλακτικά καύσιμα. Τα κίνητρά μου είναι πάντα αγνά, να κινούμαστε φθηνά κι οικολογικά. Να απεμπλακούμε από τον τρόπο σκέψης δεκαετιών, που επιτάσσει το δίπολο βενζίνη-πετρέλαιο. Για το καλό της τσέπης και του περιβάλλοντος.
Άντε καλή καρδιά!
-
Το σπουδαιότερο εύρημα της δοκιμής euroncap ήταν με το Ράνγκλερ και όχι με το Πάντα το οποίο είναι 8 ετών στο φινάλε. Το Τζιπ είναι του ...2018, αλλά παρόλα αυτά ΠΑΤΩΣΕ.
Ναι, καταλαβαίνω, τα στάνταρντ κάθε τόσο ανεβαίνουν, αλλά μηδέν ρε σεις για ένα φρέσκο όχημα?
Τι δε θάδινα για μία άλλη μέθοδο δοκιμών, όχι με αστέρια, αλλά με βαθμολογία. Βάλτε ένα νούμερο π.χ. το 1.000, το οποίο θα είναι πολύ μακρυά από οτιδήποτε υπάρχει, και ξεκινήστε δοκιμές. Π.Χ. το Α θα παίρνει σκορ 123, το Β 98, το Γ 124, κ.ο.κ. Και όταν θα κοιτάω πίσω μετά από π.χ. 20 χρόνια, όπου τα ιχ θα παίρνουν σκορ π.χ. 200, θα βλέπω νούμερο και θα ξέρω περίπου πόσο ασφαλές είναι γενικώς ένα αυτοκίνητο. Αυτό με τα αστέρια που κάθε τόσο αλλάζουν όριο, καθώς και ο διαχωρισμός σε κατηγορίες, χωρίς όμως να ξέρουμε τις μεταξύ τους αναλογίες, είναι τελείως μάρκετιγκ από ένα σημείο και πέρα. Τι είναι (γενικά) πιο ασφαλές π.χ. για ένα πίσω επιβάτη : ένα βανάκι με 3 αστέρια, ένα μικρό με 5 ή μία λίμο με 2? Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σαφήνεια.ΥΓ. Θα το αναρτήσω και στο νήμα των δοκιμών euroncap.
-
Και το yaris του 2011 ξαναδοκιμαστηκε το 2017 και πηρε παλι 5 αστέρια. Καρυδοτσουφλο το panda
-
Πότε αλλαγή ιμάντα? Κατοχος fiat panda μοντέλο 5/2017 με 70.000 χιλιομετρα. Χρειάζεται άμεσα η μπορώ να πάω για αλλαγή στις 80.000?
-
@autoesios said in fiat panda ( III ):
Πότε αλλαγή ιμάντα? Κατοχος fiat panda μοντέλο 5/2017 με 70.000 χιλιομετρα. Χρειάζεται άμεσα η μπορώ να πάω για αλλαγή στις 80.000?
Ότι λέει το manual.. Κάθε 5 χρόνια λογικά ή αν πιάσεις το όριο χιλιομέτρων νωρίτερα
-
@mastoras78 said in fiat panda ( III ):
Ότι λέει το manual.. Κάθε 5 χρόνια λογικά ή αν πιάσεις το όριο χιλιομέτρων νωρίτερα
Το Θεμα είναι ότι δεν έχω το manual, και θα ήθελα να ξέρω αν θα μπορούσα να περιμένω να κάνω αυτή την εργασία σε 5 μήνες που με εξυπηρετεί καλυτερα
-
@mastoras78 said in fiat panda ( III ):
Το Θεμα είναι ότι δεν έχω το manual, και θα ήθελα να ξέρω αν θα μπορούσα να περιμένω να κάνω αυτή την εργασία σε 5 μήνες που με εξυπηρετεί καλυτερα
Μια ερώτηση κάνε σε ενα εξειδικευμένο συνεργείο. Θα σου πουν
-
Κατέβασε από το παρακάτω link το εγχειρίδιο χρήσης και στις τελευταίες σελίδες έχει πίνακες για τα προγραμματισμένα service.
-
@storm said in fiat panda ( III ):
Κατέβασε από το παρακάτω link το εγχειρίδιο χρήσης και στις τελευταίες σελίδες έχει πίνακες για τα προγραμματισμένα service.
Thanks,
Fiat Panda Mk III (Model 169, 2003-2012)