-
Και ομως αυτα προτεινει ο κατασκευαστης στα παπια. Λογικα εχουν μεγαλες ανοχες.
Εμενα σε crypto r 115, δινει yamalube 20-40, ενα ιξωδες που δεν το βρισκεις πουθενα στο εμποριο.
Του βαζω τα τελευταια χρονια eneos ultra GP 15-50 φουλ συνθετικο (14 ευρω το λιτρο) και το κιβωτιο του εχει απλα μεταμορφωθει.
Όπως το περιγράφει ο cson είναι. Εμένα είναι το crypton 105R του 2000 μοντέλο και το μάνιουαλ γράφει 20-40 που δεν το βρίσκεις.....Οπότε ή πάω σε 20-50 ή σε 15-50. Όμως cson εμένα σε Motorex 15/50 μετά από καμιά 400 χιλιόμετρα καλοκαιρινά, σκλύρηνε περισσότερο από ότι είναι το σασμάν στο yamaha και σε κάποιες αλλαγές έκανε και ένα ψιλοπατινάρισμα. Το παπί είναι με 30.000χλμ και το κυκλοφορώ καλοκαίρι κυρίως. Δεν το σπάω, να το σηκώνω στα καπάκια κλπ. Κάθε χρόνο του αλλάζω λάδια, κοιτώ αν χρειάζεται κανένα φίλτρο αέρα αλλαγή και κανένα μπουζί. Έκανα και τις βαλβίδες πριν λίγο καιρό ρύθμιση. Η καδένα είναι εντάξει. Είναι δηλαδή προσεγμένο. Αναγκάζομαι να ξαναπάω σε 20/50 και τελικά θα πάω μεταξύ Bel Ray (που πολύ το προτείνουν σε 20/50) ημισυνθετικό γιατί και η Bel Ray βγάζει Mineral ή σε Motul το 7100. Δεν έχω βάλει ποτέ Mineral και για αυτό το πρόσεξα και είπα πριν το βάλω ας κάνω μία ερώτηση. Θα το κρατήσω για έκτακτη ανάγκη....
-
cson wrote:
Και ομως αυτα προτεινει ο κατασκευαστης στα παπια. Λογικα εχουν μεγαλες ανοχες.
Εμενα σε crypto r 115, δινει yamalube 20-40, ενα ιξωδες που δεν το βρισκεις πουθενα στο εμποριο.
Του βαζω τα τελευταια χρονια eneos ultra GP 15-50 φουλ συνθετικο (14 ευρω το λιτρο) και το κιβωτιο του εχει απλα μεταμορφωθει.
Όπως το περιγράφει ο cson είναι. Εμένα είναι το crypton 105R του 2000 μοντέλο και το μάνιουαλ γράφει 20-40 που δεν το βρίσκεις.....Οπότε ή πάω σε 20-50 ή σε 15-50. Όμως cson εμένα σε Motorex 15/50 μετά από καμιά 400 χιλιόμετρα καλοκαιρινά, σκλύρηνε περισσότερο από ότι είναι το σασμάν στο yamaha και σε κάποιες αλλαγές έκανε και ένα ψιλοπατινάρισμα. Το παπί είναι με 30.000χλμ και το κυκλοφορώ καλοκαίρι κυρίως. Δεν το σπάω, να το σηκώνω στα καπάκια κλπ. Κάθε χρόνο του αλλάζω λάδια, κοιτώ αν χρειάζεται κανένα φίλτρο αέρα αλλαγή και κανένα μπουζί. Έκανα και τις βαλβίδες πριν λίγο καιρό ρύθμιση. Η καδένα είναι εντάξει. Είναι δηλαδή προσεγμένο. Αναγκάζομαι να ξαναπάω σε 20/50 και τελικά θα πάω μεταξύ Bel Ray (που πολύ το προτείνουν σε 20/50) ημισυνθετικό γιατί και η Bel Ray βγάζει Mineral ή σε Motul το 7100. Δεν έχω βάλει ποτέ Mineral και για αυτό το πρόσεξα και είπα πριν το βάλω ας κάνω μία ερώτηση. Θα το κρατήσω για έκτακτη ανάγκη....
Δοκίμασε την σειρα ultra GP της ενεος. Δεν έχω βρει κάτι καλύτερο. 77.000 έχει έμενα το crypton. Λάδια αλλάζω από καινούριο κάθε 2.000
-
-
WTF??? Τι είναι αυτό????
πονάω πολύ. λεπτομέρειες παρακαλώ, ποιο μοτέρ είναι τι του κάνανε?
-
βαλε και λιγα λογια μαστορα.....
-
Φωτό από το νετ είναι, μάλλον από Αμερική, εκεί έχουν γίνει πολλά επεισόδια αυτού του τύπου με ΜΗ αλλαγές λαδιών, παλαιότερα είχα δει φωτό σαν αυτές με 150.000 χλμ χωρίς αλλαγή λαδιών, μόνο με συμπλήρωμα. Στην Ελλάδα δεν θα το δεις ποτέ αυτό το φαινόμενο, όσο αδιάφοροι και να είμαστε, Αμερικανάκια δεν είμαστε.
Oύτε αυτό θα το δεις στην Ελλάδα, εδώ έχουμε άλλα...φρούτα !
-
Φωτό από το νετ είναι, μάλλον από Αμερική, εκεί έχουν γίνει πολλά επεισόδια αυτού του τύπου με ΜΗ αλλαγές λαδιών, παλαιότερα είχα δει φωτό σαν αυτές με 150.000 χλμ χωρίς αλλαγή λαδιών, μόνο με συμπλήρωμα. Στην Ελλάδα δεν θα το δεις ποτέ αυτό το φαινόμενο, όσο αδιάφοροι και να είμαστε, Αμερικανάκια δεν είμαστε.
Oύτε αυτό θα το δεις στην Ελλάδα, εδώ έχουμε άλλα...φρούτα !
ΧΑΧΑΧΑΧΑ, ο ορισμός του βαλε λαδι στη μηχανή!!!!
-
Είχα δύο περιπτώσεις ατόμων που θυμήθηκαν τα λάδια όταν κόλλησε ο κινητήρας....Το έβλεπαν το λαμπάκι των λαδιών αλλά δεν συγκινήθηκαν.
Σχετικά με το Crypton 105r μάλλον βρέθηκε λύση. Πήγα σε κατάστημα που πουλάει μόνον λάδια εδώ και χρόνια (κακώς δεν είχα πάει νωρίτερα). Όταν του είπα πως χρειάζομαι 20/50 απόρησε γιατί να βάλω τόσο χοντρό λάδι και του είπα πως η yamaha γράφει 20/40. Moυ είπε πως το δεύτερο νούμερο σπάνια το αλλάζουμε εκτός αν βγούνε οδηγίες από τον κατασκευαστή. Δηλαδή από 40 να πάω σε 50 δεν το θεωρεί σωστή κίνηση γιατί χοντραίνει το λάδι πέρα από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Κατά τη γνώμη του, μία καλή επιλογή, ήταν να πάω σε 10/40. Αυτό έκανα τελικά και από ότι είδα σε παλιά φόρουμ στο internet πολλοί για αυτό το μοντέλο, έχουν καταλήξει σε 10/40. Σε Motul που το έβαλα πλέον δεν έχω πατινάρισμα και το σασμάν έχει γίνει λίγο ποιο μαλακό, όσο μπορεί να γίνει στο crypton, που δεν φημίζεται για το ότι έχει 'μαλακό' σασμάν.
-
καλύτερα 15W40
-
καλύτερα 15W40
Δεν είναι καθόλου άσχημη επιλογή. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι πως στις 4 τελευταίες ετήσιες αλλαγές λαδιών, έχω ταράξει τον κινητήρα με διαφορετικά ιξώδη και εταιρίες και πρέπει να καταλήξω, πριν καταλήξει ο κινητήρας lol
-
-
Και δεν είναι η μόνη. Τηγανίζεις στην μπέμπα;
Σε πολλές γυναίκες το μυαλό κατεβαίνει στα βυζιά τους και μένει άδειος ο εγκέφαλος.
-
LIQUI MOLY ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΩΣΤΗΡΙΩΝ (LM2770) 300ML https://www.tzambaolla.gr/index.php?route=product/product&product_id=642.
Θα κάνει ότι περιγράφει; Αν κανείς το έχει δοκιμάσει....
-
Το έχω δοκιμάσει σε Accent όταν είχε 110.000 Km περίπου. Φο-βε-ρό! Εκμηδένισε όλα τα κροταλίσματα και το μοτέρ ακουγόταν ρολογάκι. Μέχρι και που το πούλησα στα 155.000 Km, κροτάλισμα δεν άκουσα ξανά.
-
Εχω ibiza του 2000... τι λαδια να βαζω ιδανικα? Δεν ξερω τι προτεινει ο κατασκευαστης..
-
Οποιοδήποτε οικονομικό10/40 νομίζω θα σε καλύψει απόλυτα και αλλαγές ανά 7Κ χλμ περίπου. Έχω την εντύπωση ότι και ο κατασκευαστής10/40 προτείνει γι'αυτά τα μοτέρ.
-
Ακριβώς 7.000 χλμ αλλαγές παιδιά, οπου και αν έχω μιλήσει με τεχνικούς όσοι αλλάζουν συχνά στα 6 με 7 χιλ χιλιόμετρα πάνε καλά οι κινητήρες, όσοι τα αλλάζουν στα 20.000 Στα ίδια αυτοκίνητα τα μοτέρ βγάζουν προβλήματα.
-
Το έχω δοκιμάσει σε Accent όταν είχε 110.000 Km περίπου. Φο-βε-ρό! Εκμηδένισε όλα τα κροταλίσματα και το μοτέρ ακουγόταν ρολογάκι. Μέχρι και που το πούλησα στα 155.000 Km, κροτάλισμα δεν άκουσα ξανά.
Ωραία. Σε ευχαριστώ leon θα το βάλω και εγώ
-
Καλησπέρα. Σε C-HR 1.2T το εγχειρίδιο λέει τα παρακάτω σχετικά με τα λιπαντικά
Συνιστώμενο ιξώδες (SAE):
Στο Toyota σας τοποθετείται από το εργοστάσιο λάδι “Toyota Genuine Motor Oil SAE 0W-20 for
Downsized Turbo Gasoline Engines” και το SAE 0W-20 είναι η καλύτερη επιλογή για καλή οικονο-
μία καυσίμου και καλή εκκίνηση σε ψυχρό καιρό.
Εάν δεν διατίθεται λάδι με ιξώδες 0W-20, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο
λάδι με ιξώδες 5W-30.** Όμως, θα πρέπει να αντικατασταθεί με λάδι SAE
0W-20 στην επόμενη αλλαγή λαδιού.**
Ιξώδες λαδιού (Το 0W-20 εξηγείται εδώ ως ένα παράδειγμα):
• Το 0W στο 0W-20 υποδεικνύει την ιδιότητα του λαδιού που επιτρέπει
την δυνατότητα εκκίνησης σε χαμηλές θερμοκρασίες. Λιπαντικά με μι-
κρότερη τιμή πριν από το ψηφίο W επιτρέπουν πιο εύκολη εκκίνηση του
κινητήρα σε ψυχρό καιρό.
• Το 20 στο 0W-20 υποδεικνύει το χαρακτηριστικό ιξώδους του λαδιού ό-
ταν το λάδι έχει υψηλή θερμοκρασία. Ένα λάδι με υψηλότερο ιξώδες (έ-
να με μια υψηλότερη τιμή) μπορεί να ταιριάζει καλύτερα εάν το αυτοκίνη-
το λειτουργεί σε υψηλές ταχύτητες ή κάτω από συνθήκες εξαιρετικού
φορτίου.Έχω επισημάνει αυτό που με μπερδεύει.
Η αντιπροσωπεία βάζει 5W-30. Μήπως να πάω 0W-20;
-
Εννοειται oτι πρεπει να μπαινει αυτο που προτεινει η Toyota , δλδ το 0-20
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]