-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Μπορείς να μας αποδείξεις την ανωτερότητα των Comma oil που** θέλεις να μας πουλήσεις** θεωρώντας τα επώνυμα σε σχέση με τα - ανώνυμα - λάδια του Lidl ?
Tα Comma oil δεν είναι του Lidl, τα έβαλε ο dim63 και σε αυτόν απάντησα παραθέτωντας τα λάδια του
εγω παρέθεσα τα link της εταιριας γιατι απλα μου αρεσει να μην βαζω οποιον θελει να δει το τι λεω να ψαχνει στον γουγλη, αν το θελει μετα το κανει.
με κοκκινο, ΠΩΣ αληθεια εβγαλες το συμπερασμα οτι ειμαι πωλητης της εταιριας????/???
και οχι δεν μπορω να αποδειξω πιο ειναι καλλιτερο και πιο οχι μιας και δεν ειμαι χημικός και ουτε εχω κανα σουπερ ντουπερ εργαστήριο να κανω τεστ.ΤΕΣΤ οχι φλογιστρο 'η αλλο θερμαντικο μεσο ΜΕ αναλυση μετα για το τι εμεινε στο πατο το σωληνα.
Εγω τα βαζω (και απλα εβαλα τα link) Εσυ βαζεις τα αλλα.
περι ορεξεως......
αλλα το κοκκινο δεν λεγεται χωρις γνωση.
-
http://www.amsoil.com/lit/g3115.pdf
Δηλαδή η εγκυρότητα τέτοιων τεστ αμφισβητείται;
Η συζήτηση σε τι επίπεδο διεξάγεται;
ότι εγώ ξέρω ένα λάδια από το χωριό το οποίο είναι το καλύτερο αλλά δεν το ξέρει κανένας;
Χρήσιμες από πλευράς στατιστικής οι προσωπικές εμπειρίες, αλλά απαιτεί μεγάλο αριθμό αντιπροσωπευτικού δείγματος και υπεσέρχονται παράγοντες θυμικού κουλτούρας ιδεοληψιών κλπ. Κάτι σαν το VW GOLF το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου και σκυλί που δεν χαλάει ποτέ. Αυτό πιστεύουν οι φανατικοί κάτοχοι του.
Και για το λόγο του αληθές σε mitsubishi carisma έβαζα mobil 1 και ΒP 7000 0w40 και μέχρι σήμερα στα 410.000 δεν καίει καθόλου λάδι. 40 αλλαγές από 40€ περίπου η αλλαγή. 1600€ για λάδι. Εάν έβαζα lidl θα γλύτωνα τα 800€ .. .
Ο καθένας επιλέγει και καθορίζει τις προτεραιότητές του και με ανάλογα κριτήρια επιλέγει.
-
Ο χρήστης dim63 έγραψε:
Μπορείς να μας αποδείξεις την ανωτερότητα των Comma oil που** θέλεις να μας πουλήσεις** θεωρώντας τα επώνυμα σε σχέση με τα - ανώνυμα - λάδια του Lidl ?
Tα Comma oil δεν είναι του Lidl, τα έβαλε ο dim63 και σε αυτόν απάντησα παραθέτωντας τα λάδια του
εγω παρέθεσα τα link της εταιριας γιατι απλα μου αρεσει να μην βαζω οποιον θελει να δει το τι λεω να ψαχνει στον γουγλη, αν το θελει μετα το κανει.
με κοκκινο, ΠΩΣ αληθεια εβγαλες το συμπερασμα οτι ειμαι πωλητης της εταιριας????/???
και οχι δεν μπορω να αποδειξω πιο ειναι καλλιτερο και πιο οχι μιας και δεν ειμαι χημικός και ουτε εχω κανα σουπερ ντουπερ εργαστήριο να κανω τεστ.ΤΕΣΤ οχι φλογιστρο 'η αλλο θερμαντικο μεσο ΜΕ αναλυση μετα για το τι εμεινε στο πατο το σωληνα.
Εγω τα βαζω (και απλα εβαλα τα link) Εσυ βαζεις τα αλλα.
περι ορεξεως......
αλλα το κοκκινο δεν λεγεται χωρις γνωση.
OK, δεν ήρθες να μας πουλήσεις comma oil, σε πιστεύω.
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
http://www.amsoil.com/lit/g3115.pdfΔηλαδή η εγκυρότητα τέτοιων τεστ αμφισβητείται;
Η εγκυρότητα όχι αλλά η πληρότητα ναι...
Τα τεστ της Amsoil στο λινκ είναι υποσύνολο μόνο αυτών που πρέπει να κάνει ένα λιπαντικό, ΔΕΝ σου δίνουν την πλήρη εικόνα.
Ακόμα δεν σου δίνουν ένα μέτρο της σημασίας της καλύτερης από το ελάχιστο της προδιαγραφής απόδοσης.
Μπορεί δηλαδή το ότι το Amsoil είναι 3 φορές καλύτερο σε ένα τεστ σε σχέση με άλλο λιπαντικό που επίσης καλύπτει την προδιαγραφή, να μην προσφέρει τελικά τίποτα το απτό σε εσένα, μιας και η προδιαγραφή ήδη είναι πολύ αυστηρή.Τέλος ειδικά όσον αφορά το base number υπάρχει φάουλ, γιατί δίνει μεν το base number των άλλων λιπαντικών, αλλά όπως λέει και η ίδια
Motor oils that have a high TBN **and demonstrate good TBN retention **are known to effectively
reduce the corrosive effects of acids over an extended period.Δεν μας δίνει όμως το TBN retention και τελικά αυτό είναι που μετράει. Αν θα έχεις ικανοποιητικό TBN μετά από 10, 30 ή 50 χιλιάδες χιλιόμετρα. Τα νεότερης σύνθεσης λιπαντικά τείνουν να έχουν χαμηλότερο αρχικό ΤΒΝ, αλλά το κρατάνε πολύ περισσότερο!!! Οπότε αυτό το τεστ δυνητικά αν και αληθές μπορεί να είναι και 100% παραπλανητικό.
Τελικά, όταν κανείς δεν σου δίνει το σύνολο των απαιτούμενων τεστ (όπως αυτά γίνονται για μια Dexos προδιαγραφή για παράδειγμα) πιθανότατα αποκρύβει ό,τι δεν τον συμφέρει.
Επιπλέον με τις νέες συνθέσεις τους οι κατασκευαστές πάντα πάνε και για μια καινούργια και καλύτερη χρυσή τομή.
Δηλαδή η βελτίωση δεν είναι συνολική αλλά βελτιώνονται οι τομείς που το χρειάζονται περισσότερο ακόμα και αν επιβαρύνονται λίγο άλλοι τομείς απόδοσης του λιπαντικού που μπορεί να μην είναι τόσο κρίσιμοι.Υπήρχε κάπου άρθρο της Mobil για το πώς τα πάει η νέα σύνθεση του Mobil 1 (Group III) σε σχέση με την παλαιότερη (Group IV). Υπήρχε συνολικά σαφής βελτίωση αν και σε κάποια τεστ η νέα σύνθεση τα πήγαινε λίγο χειρότερα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα καλύτερο και φτηνότερο στην κατασκευή του λιπαντικό.
-
To βρήκα!
http://www.eclipse95.altervista.org/oli ... w-live.pdf
Στις τελευταίες σελίδες έχει τη σύγκριση της παλαιότερης με τη νέα σύνθεση.
Διαβάστε το, έχει πολύ ενδιαφέρον και από όσα λίγα γνωρίζω είναι αρκετά αντικειμενικό.
Δεν φαίνεται να έχει γραφτεί τόσο με σκοπό τη στεγνή προώθηση της νέας σύνθεσης, αλλά να εξηγήσει τί πέτυχε η έρευνά τους τα τελευταία χρόνια. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
To βρήκα!http://www.eclipse95.altervista.org/oli ... w-live.pdf
Στις τελευταίες σελίδες έχει τη σύγκριση της παλαιότερης με τη νέα σύνθεση.
Διαβάστε το, έχει πολύ ενδιαφέρον και από όσα λίγα γνωρίζω είναι αρκετά αντικειμενικό.
Δεν φαίνεται να έχει γραφτεί τόσο με σκοπό τη στεγνή προώθηση της νέας σύνθεσης, αλλά να εξηγήσει τί πέτυχε η έρευνά τους τα τελευταία χρόνια.Νικολα επειδη δν πολυ καταλαβα.Οσον αφορα το 5w50 που βαζω εγινε η αλλαγη της συνθεσης ή οχι ακομα?
-
Η αλλαγή στην οποία αναφέρεται η Mobil γενικά πρέπει ήδη να έχει γίνει. Δεν γνωρίζω να σου πω ειδικά για το 5W-50.
Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν αλλάζουν οι προδιαγραφές.
Απλά ένα ήδη καλό λιπαντικό έγινε καλύτερο και φτηνότερο. -
Βρίσκω σε τιμές συμφέρουσες τα mobil 1 5w30 esp kai ta motul 8100 5w30 c2 c3 FE . Αυτά σε ποια κατηγορία εντάσσονται? Group IV/V ή στα ορυκτέλαια με πρόσθετα? Επίσης εάν υπάρχει άποψη και για τα BP 7000 0w40 και mobil 1 0w40.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Η αλλαγή στην οποία αναφέρεται η Mobil γενικά πρέπει ήδη να έχει γίνει. Δεν γνωρίζω να σου πω ειδικά για το 5W-50.
Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν αλλάζουν οι προδιαγραφές.
Απλά ένα ήδη καλό λιπαντικό έγινε καλύτερο και φτηνότερο.Απλα ψυχολογικα και μονο το γκρουπ 3 ειναι καπως,αλλωστε σχετικα με αυτο η μοβιλ πηγε την καστρολ στα δικαστηρια.Οπως και να χει ισως να εγινε και για καλο η αλλαγη.Εχεις εικονα πως συμπεριφερονται με την παροδο των χιλιομετρων?Πλησιαζουν γρηγοροτερα το ιξωδες της βασης?
υ.γ.Ειχε παρει το ματι μου μια διαφοροποιηση στα εξωφυλλα των συσκευασιων π.χ. στο 10-60 αλλα δν εδωσα σημασια λεω θα εκαναν λιφτινγκ το εξωφυλλο.
-
Βρίσκω σε τιμές συμφέρουσες τα mobil 1 5w30 esp kai ta motul 8100 5w30 c2 c3 FE . Αυτά σε ποια κατηγορία εντάσσονται? Group IV/V ή στα ορυκτέλαια με πρόσθετα? Επίσης εάν υπάρχει άποψη και για τα BP 7000 0w40 και mobil 1 0w40.Το Mobil 0w40 δεν έχει τις ίδιες προδιαγραφές με τα υπόλοιπα,Αν σε ενδιαφέρει κυρίως να καλύπτει την ACEA C2 επιλέγεις μεταξύ των 3 πρώτων.
Απλά ένα ήδη καλό λιπαντικό έγινε καλύτερο και φτηνότερο.Απλα ψυχολογικα και μονο το γκρουπ 3 ειναι καπως,αλλωστε σχετικα με αυτο η μοβιλ πηγε την καστρολ στα δικαστηρια.Οπως και να χει ισως να εγινε και για καλο η αλλαγη.Εχεις εικονα πως συμπεριφερονται με την παροδο των χιλιομετρων?Πλησιαζουν γρηγοροτερα το ιξωδες της βασης?
υ.γ.Ειχε παρει το ματι μου μια διαφοροποιηση στα εξωφυλλα των συσκευασιων π.χ. στο 10-60 αλλα δν εδωσα σημασια λεω θα εκαναν λιφτινγκ το εξωφυλλο.
Εχω ανάλυση λαδιού για το Mobil 1 New Life 0w40 σε προηγούμενα ποστ.
Κάθε κινητήρας όμως είναι διαφορετικός.. -
Όσον αφορά την κατηγοριοποίηση τους στα group;
Είναι IV/V? ή ενισχυμένα ΙΙΙ;
-
Όσον αφορά την κατηγοριοποίηση τους στα group;Είναι IV/V? ή ενισχυμένα ΙΙΙ;
Αυτό που γράφεις είναι προβληματική διατύπωση από πολλές πλευρές...
Όλα τα λιπαντικά είναι το basestock τους και πρόσθετα. Από αυτήν την έννοια, πες τα όλα ενισχυμένα.
Το θέμα είναι ότι πλέον τα πρόσθετα είναι πιο σημαντικά από το basestock, ιδιαίτερα για τις 4 πρώτες κατηγορίες.
ΔΕΝ είναι σωστή η απλουστευτική λογική ότι το ΙV είναι καλύτερο από το III για παράδειγμα.Ο καλύτερος (και ο μόνος σωστός) τρόπος για να συγκρίνεις λιπαντικά είναι με βάση τις προδιαγραφές τους.
Η μόνη άλλη εναλλακτική είναι να είσαι υπεύθυνος στόλου μιας εταιρείας ταξί και να κάνεις μόνος σου τεστ σε ίδια αυτοκίνητα με παρακολούθηση έτους/200.000χλμ ή περισσότερο.
Όλα τα υπόλοιπα είδη 'εμπειρίας' είναι απλά πολύ λίγα για να είναι αξιόπιστα, εκτός αν υπάρχει μαρτυρία καταστροφικών συμβάντων που μπορούν άμεσα να αποδοθούν στο λιπαντικό. Ευτυχώς τέτοιου είδους εμπειρίες πρακτικά δεν υπάρχουν. -
Αυτό με σιγουριά δεν μπορώ να σου απαντήσω,μόνο οι χημικοί της κάθε εταιρείας.
Σε επικοινωνία που είχα με την Mobil EU για κάποιες διευκρινίσεις επιβεβαιώνουν ότι χρησιμοποιούν συνθετική βάση.(All products marked with 'synthetic' or 'SHC' use synthetic base oil.)Αν και νομίζω η 'βάση' πλέον δεν παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο,οσο το πακέτο των πρόσθετων που περιέχονται στο περιεχόμενο.
-
'ισως να είμαι θύμα του μάρκετινγκ και εγώ. Πάντως τα καλά και ακριβά λάδια αυτό που διαφημίζουν είναι το ester base όπως πχ red line 300V κλπ.
Αναλύσεις δεν μπορούμε να κάνουμε, αυτό που διαθέτουμε είναι δειγματοληπτική στατιστική μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χλμ...
-
Εδώ έχω κάποιες από τις αναλύσεις λαδιού https://drive.google.com/file/d/0Bw6UMLYL9XIcLVRpbGxyX1Q2UzA/view?pli=1
No1 List Mobil 1 New Life 0W40 (Non Low saps)
No2 list Shell Helix Ultra 5w40 (Non Low saps)
No3 list Fuchs Titan Pro C3 5w30 (low saps oil)
No4 List Fuchs Titan Pro C3 5w30 (low saps oil)
No5 List Aral Super Tronic 0W40 (low saps oil)
No6 List Aral Super Tronic 0W40 (low saps oil)*Βαρέθηκα να τα ξαναγράψω τα έκανα copy απο τον Bob *
-
Μια χαρά! Εντυπωσιακό το πόσο έχει κρατήσει το TBN του.
Επίσης άριστο το σύστημα φίλτρου αέρος της Merc!Μείνε στα ίδια*, να δεις πόσο ακόμα θα πέσει και ο σίδηρος, γιατί όπως ξέρεις σχεδόν το 1/3 του λαδιού παραμένει μέσα στην αλλαγή. Επίσης μπορείς να κρατάς το λάδι πολύ περισσότερο. Τουλάχιστον 25.000χλμ.
Βασικά όποτε σου βγάλει ένδειξη!*υποθέτω δεν θέλεις low saps
-
γνωρίζει κάποιος φίλος αν υπάρχει ( οδηγία - εντολή ας τό πούμε ετσι) από ευρωπαική κοινότητα κλπ, νά ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τήν εταιρία
λαδιών π.χ. motul - castrol -opel gm κλπ, νά αναγράφεται πάνω στό δοχείο λαδιού η ενδειξη ΠΡΟΙΟΝ ΛΑΔΙΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ η κάπως ετσι (αν δηλ. τό λάδι πού πρόκειται νά αγοράσουμε προέρχεται από ανακύκλωση μεταχειρισμένων λαδιών ) αυτό αν ισχύει θά αφορά κυρίως λάδια 10w/40 η 15w/40 λογικά. -
παντως και εγω εχω τις καλυτερες εντυπωσεις απο τα λαδια του LIDL. Το 2003 το Nissan cherry N12 που ειχα και ηταν 17 ετων και του ειχα αλλαξει κινητηρα με 1500 μεταχειρισμενο εκαιγε λαδια και μαλιστα στην εθνικη οδο εβγαινε απο εξω ο καπνος, φυσικα τοτε ειχα και δευτερο καινουργιο αυτοκινητο το rav4. Εβαλα λοιπον λαδια απο το Lidl και σταματησε να καιει λαδια! Λειτουργησε αριστα το αυτοκινητο για αλλα δυο χρονια με τα λαδια αυτα και που αλλαζονταν κανονικα και πουληθηκε μεταχειρισμενο και ο αγοραστης ηταν πολυ ευχαριστημενος. Απο τοτε τα ξεραν τα λαδια αυτα οτι σταματουν το καπνισμα του κινητηρα.
Τωρα επειδη τα αυτοκινητα μου ειναι όλα ακριβα, δε τα βαζω και χρησιμοποιω ακριβα λαδια. Εχουν και ειδικες αναγκες, το rav4 ειναι υγραεριοκινητο πια με LiquidSi Vialle και βαζω specific lpg motul 5-40. Ενω η F30 εχει 5 χρονια δωρεαν service και δωρεαν λαδια, στα μεσοδιαστηματα που τα αλλαζω με δικη μου πρωτοβουλια βαζω παλι της BMW για να μην τα κανω mix grill και για να ειναι σιγουρη η εγγυηση.
Ομως δε σημαινει οτι δεν εχω τις καλυτερες των εντυπωσεων για τα λαδια του LIDL
-
Ο χρήστης aristos6363 έγραψε:
γνωρίζει κάποιος φίλος αν υπάρχει ( οδηγία - εντολή ας τό πούμε ετσι) από ευρωπαική κοινότητα κλπ, νά ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τήν εταιρία
λαδιών π.χ. motul - castrol -opel gm κλπ, νά αναγράφεται πάνω στό δοχείο λαδιού η ενδειξη ΠΡΟΙΟΝ ΛΑΔΙΟΥ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ η κάπως ετσι (αν δηλ. τό λάδι πού πρόκειται νά αγοράσουμε προέρχεται από ανακύκλωση μεταχειρισμένων λαδιών ) αυτό αν ισχύει θά αφορά κυρίως λάδια 10w/40 η 15w/40 λογικά.Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα η ερώτηση.
Αν μπαίνει λάδι από ανακύκλωση, πρόκειται για λάδι που έχει υποστεί πάλι διύλιση. Δεν διαφέρει σε κάτι σε σχέση με λάδι που έχει προέλθει από διύληση πετρελαίου. Ουσιαστικά το τελικό προιόν είναι το ίδιο άσχετα με την πρώτη ύλη.Χωρίς να γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες θεωρώ πως οι μεγάλες μάρκες τύπου Mobil 1 σε κάποιο βαθμό χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο λάδι σαν πρώτη ύλη. Αλλά ΔΕΝ είναι κάτι κακό αυτό ή που να σε επηρρεάζει αρνητικά σαν καταναλωτή.
Αντίθετα είναι κάτι που η πρόοδος της τεχνολογίας έχει κάνει πλέον εφικτό και γενικά μια θετική εξέλιξη. -
https://youtu.be/cu43BAjEeu8
Αν εχετε 22 λεπτά διαθέσιμα, δείτε το βιντεάκι.
Ο τύπος κάνει το λάθος να μη συνοψίζει στο τέλος του βίντεο,οπότε όποιος ενδιαφέρεται ας κρατήσει σημειώσεις
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]