-
Μόνο καλό δεν κάνεις βάζοντας πιο χοντρό λάδι από αυτό για το οποίο έχει φτιαχτεί το μοτέρ σου.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι για οικονομία να βάζεις 5η/6η με πολύ χαμηλές σαλ. (κάποια manual για παράδειγμα λένε η 5η να μπαίνει πάνω απο τα 80χλμ/ώρα) και αυτό ίσως να δημιουργεί θέμα με το λεπτό λάδι.
Για αυτό όμως ο καλύτερος test driver είμαι εγώ, μιας και πλέον βάζω 5η ακόμα και με 25χλμ/ώρα
Βέβαια το αμάξι δεν μαζεύει χιλιόμετρα τελευταία, δεν έχω καταλάβει όμως κάτι κακό και του βάζω 5w-30, το πιο λεπτό από το αναφερόμενο στο μάνιουαλ.@mesastou για το φίλτρο δεν έχω και εγώ να προτείνω κάτι. Κατά καιρούς η blackstone λέει κάποια περίεργα στις αναλύσεις της. Ίσως την επόμενη φορά να βάλεις φίλτρο με μεγαλύτερη χωρητικότητα ώστε να είσαι σίγουρος.
Το να το αλλάζεις ενδιάμεσα κάθε χρόνο (με αλλαγές λαδιών στη διετία) επίσης φαίνεται καλή λύση. -
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Άλλη μια ανάλυση λαδιού.
Σχολιασμός ευπρόσδεκτος.Απλα τα Amsoil ειναι εγγυηση!
Ο κατασκευαστης τι ιξωδες προτεινει ?
Στο δικο μου Auris ο κατασκευαστης προτεινει 4,2 λιτρα 0w20. Ειχα κανει πειραμα και ειχα βαλει 2 λιτρα 5w20 και 2,2 λιτρα 5w30, και τα δυο Amsoil XL. Μου τα εκαιγε σχεδον στην διπλασια συχνοτητα σε σχεση με 4,2 λιτρα Amsoil ASL 5w30 οποτε ξαναγυρισα στα ASL.
Φοβομαι μην παρω και κανα κινητηρα στο χερι επειδη το ζοριζω γενικοτερα ειτε χαμηλες (σανιδωμα απο 2500σαλ) ειτε ψηλες στροφες (πολυ συχνα κοφτης 1ης κτλ..) οποτε ουτε που μου περναει απο το μυαλο το 0w20.Αραγε αξιζει μια προσπαθεια ?
Ουπς! Τώρα το διάβασα καλα.
Δεν εχεις βάλει ποτέ 20αρι ;
Πριν την 1η αλλαγή έκαψε καθόλου ; -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Ουπς! Τώρα το διάβασα καλα.
Δεν εχεις βάλει ποτέ 20αρι ;
Πριν την 1η αλλαγή έκαψε καθόλου ;Οχι, 20αρι δεν εχω βαλει ποτε!
Αφου ειδα την καταναλωση με μισο 20αρι και μισο 30αρι τρομαξα και δεν ξαναεβαλα τιποτα αλλο περα απο 30αρι.
Λες να ξαναδοκιμασω ?
-
To λάδι του κατασκευαστή στο έκαψε που ρώτησε ο mesastou?
Eπρόκειτο για 20άρι λάδι (εκτός αν έβαλαν κάποιο ειδικό λάδι στρωσίματος, σπάνιο και θα το έλεγε στο μάνιουαλ).Η κατανάλωση λαδιού με το 20άρι πιθανότατα να είναι παρόμοια, χωρίς να αποκλείεται να είναι και λιγότερη (αν οφείλεται σε εξάχνωση που παίζει ρόλο η ποιότητα του λαδιού περισσότερο από το ιξώδες). Πρέπει όμως να δεις τι 20άρι σου λέει η Τογιότα, μη βάλεις ό,τι να'ναι!
-
Προτείνει αποκλειστικά 0W-20, ή ως συνήθως ένα σωρό άλλα και σε πολύ ειδικές συνθήκες το εν λόγω? Έχει (μεγάλη) διαφορά.
-
Messatou ,
Στις 2 πριν αναλύσεις σου τι ρευστότητα λιπαντικου είχες 30ρι ή 5w20 ;
*Είμαι από τηλ και δεν τα βλέπω σωστά. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Προτείνει αποκλειστικά 0W-20, ή ως συνήθως ένα σωρό άλλα και σε πολύ ειδικές συνθήκες το εν λόγω? Έχει (μεγάλη) διαφορά.Προτεινει 0w20 και μαλιστα λεει οτι πρεπει να συμπληρωσεις με το ιδιο. Αλλα αμα δεν μπορεις να βρεις 20αρι προτεινει να συμπληρωσεις με 30αρι και οταν μπορεις βαλε 20αρι. Σαν εναλλακτικα ιξωδη προτεινει 5w20, 5w30 και 10w30. Αλλα σαν κυριο λαδι προτεινει 0w20.
To λάδι του κατασκευαστή στο έκαψε που ρώτησε ο mesastou?
Eπρόκειτο για 20άρι λάδι (εκτός αν έβαλαν κάποιο ειδικό λάδι στρωσίματος, σπάνιο και θα το έλεγε στο μάνιουαλ).Η κατανάλωση λαδιού με το 20άρι πιθανότατα να είναι παρόμοια, χωρίς να αποκλείεται να είναι και λιγότερη (αν οφείλεται σε εξάχνωση που παίζει ρόλο η ποιότητα του λαδιού περισσότερο από το ιξώδες). Πρέπει όμως να δεις τι 20άρι σου λέει η Τογιότα, μη βάλεις ό,τι να'ναι!
Το πρωτο λαδι επειδη το αλλαξα στα 2000χλμ δεν ειχα κοιταξει αμα το εχει καψει. Γενικοτερα με 5w30 καιει 150ml ανα 1000χλμ. Με τη μιξη που ειχα βαλει (μισο-μισο 5w20 και 5w30) μου εκαιγε 300ml ανα 1000χλμ και για αυτο ουτε που διανοηθηκα να βαλω σκετο 20αρι.
Σαν 20αρι προτεινει γενικα και αοριστα API SL, SM. -
Το 300ml είναι αρκετά μεγάλη κατανάλωση (ξέρω θεωρείται φυσιολογική από τις εταιρείες).
Βάλε 0w-20 API SM ή SN (είναι η νεότερη και συμβατή με τις προηγούμενες) και μέτρα πάλι.
Στο βιβλίο σου λέει πως και πότε να μετράς το λάδι, γιατί η στάθμη του αυξομειώνεται μέχρι και μισό λίτρο ανάλογα με το πότε μετράς.
Δες πως θα πας και τα ξαναλέμε. -
είχα ξανά γράψει παλιότερα.
έχω ένα Hyundai accent 2005 1341cc 86hp
Τελευταία Που άλλαξα λάδι μου έκαψε 1λ στα 6000χλμ
είχα βάλει 10w40 της bmw σε γνωστό συνεργείο στην Θεσσαλονίκη.
τώρα πήγα σε έναν άλλο μηχανικό για αλλαγή Και μου είπε καλύτερα να βάλω 15 40.
μου έβαλε aral. -
Παίρνει 15W-40 το μοτέρ σου? Θα ήταν καλύτερα από πλευράς φθορών να έμενες στο 10W-40. Άλλωστε η κατανάλωσή σου δεν ήταν μεγάλη. Πιθανότατα δε θα καταλάβεις διαφορά με το 15W-40 εκτός και αν καρβουνίσει και φράξει τις μικροδιαρροές σου.
-
Παλαιοτερα παντως η χιουνται σε αυτο το κινητηρα που ειναι με ενα εκεντροφορο εβαζε 15-50, η αντιπροσωπεια δηλαδη.
Στάλθηκε από το XT1032 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης giorgos3924 έγραψε:
είχα ξανά γράψει παλιότερα.
έχω ένα Hyundai accent 2005 1341cc 86hp
Τελευταία Που άλλαξα λάδι μου έκαψε 1λ στα 6000χλμ
είχα βάλει 10w40 της bmw σε γνωστό συνεργείο στην Θεσσαλονίκη.
τώρα πήγα σε έναν άλλο μηχανικό για αλλαγή Και μου είπε καλύτερα να βάλω 15 40.
μου έβαλε aral.δοκιμασε 10w/30 total προτεινεται για τα ασιατικα αυτοκινητα
-
έχω ξανά βάλει 15 40 Και είδα ίδια κατανάλωση
-
Άνοιξε το βιβλίο του αυτοκινήτου σου και δες τί τύπους λαδιών σου λέει (ιξώδες και προδιαγραφές) και από εδώ και πέρα αγόραζε λιπαντικά κοιτάζοντας η ετικέτα να συμφωνεί με το βιβλίο. Ο μηχανικός δεν μπορεί να ξέρει απ'έξω τι λάδι θέλει το κάθε αυτοκίνητο (και δυστυχώς δεν κάθεται να το κοιτάξει συνήθως). Για την επόμενη αλλαγή θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις με το μικρότερο ιξώδες που σου λέει το βιβλίο.
-
Το βιβλιο του λεει μεσα και για 20-50 αν θυμαμαι καλα
@giorgos3924
Τσεκαρες τον κορμο και το ψευτοκαπακο γυρω γυρω και γενικα αν χανει απο καπου?Ποσα χλμ εχεις? Μηπως ειναι τσιμουχακια βαλβιδων και βαζεις το 15-40 τσαμπα? Αμα το αφησεις ρελαντι ζεσταμενο κανα 5λεπτο και κανεις ξερογκαζιες, βγαζει καπνο απο πισω?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Το βιβλιο του λεει μεσα και για 20-50 αν θυμαμαι καλα@giorgos3924
Τσεκαρες τον κορμο και το ψευτοκαπακο γυρω γυρω και γενικα αν χανει απο καπου?Ποσα χλμ εχεις? Μηπως ειναι τσιμουχακια βαλβιδων και βαζεις το 15-40 τσαμπα? Αμα το αφησεις ρελαντι ζεσταμενο κανα 5λεπτο και κανεις ξερογκαζιες, βγαζει καπνο απο πισω?
Δεν βγάζει καθόλου καπνό.
έχει 164000, έχει και υγραέριο. Αλλά έκαιγε Την ίδια ποσότητα Πριν ακόμα του βάλω υγραέριο.
ότι λάδι και να του βάλω το ίδιο καίει. -
ξαναβάλε 10/40 πρίν πάρεις τα ωστήρια των βαλβίδων ανα χείρας........
για τα χλμ που έχει το μοτέρ,δεν έχεις και καμιά τραγική κατανάλωση...... -
Αφού ό,τι και να του βάλεις τα ίδια καίει βάλε κανένα 5-40 ή 5-30 να χαρεί το μοτεράκι σου.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αφού ό,τι και να του βάλεις τα ίδια καίει βάλε κανένα 5-40 ή 5-30 να χαρεί το μοτεράκι σου.Τα ίδια καίει με 10w40 και 15w40! Αν βάλει ειδικά 5w30 μπορεί να καίει και κανα 2λιτρο στα 6000χλμ, αλλά θα μους πεις λίγο είναι και πάλι Όμως το 5w40 δεν είναι κακό για δοκιμή!
-
Ανέβασα στο picasa τις αναλύσεις μου,ώρες ώρες με εκπλησει η Blackstone με τα σχόλια ή εγω δεν τα διατυπωνω σωστά
https://picasaweb.google.com/m/zoom?una ... Height=416- οι πιο παλιές αναλύσεις είναι με 0W 40
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]