-
http://www.motorex.com/index.cfm?oid=11 ... ragId=2932
http://www.motorex.com/index.cfm?oid=13 ... eltKat=760
αυτο σημαινει οτι ειναι 100% συνθετικο ή αλλιως full synthetic? ή μηπως είναι synthetic απο το synthetic base που σημαινει 'ημι συνθετικο'????
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ειχα βαλει ενα repsol 10-40 συνθετικο πριν χρονια, παει κι αυτη τωρα την εφαγε ο σοσιαλισμος
Φίλε μου χρόνια πολλά!.
Οι καλοί μου φίλοι και συνεργάτες Βαλεντής & ψυχογιός, αντιπρόσωποι της REPSOL στην Ελλάδα, πάρα την σοσιάλ ληστρική επιδρομή εξακολουθούν να το φέρνουν!!!....
SINTETICO 4-STROKE
SAE 10W/40 κωδικός SIN4T. συνιστάται και για κινητήρες υψηλών αποδόσεων και σε 2 τροχούς!. Είναι ένα εξεζητημένο λάδι για αυτοκίνητα.
Α. -
http://www.oilsmotoauto.gr/index.php?mo ... ts&pid=373
Βασικά είναι για μηχανάκια αλλά θα μπορούσε να μπει και σε ένα παλιό αυτοκινητάκι.
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
http://www.motorex.com/index.cfm?oid=1146&lang=en&webtoolDbTemp=eintragDetail&eintragId=2932http://www.motorex.com/index.cfm?oid=13 ... eltKat=760
αυτο σημαινει οτι ειναι 100% συνθετικο ή αλλιως full synthetic? ή μηπως είναι synthetic απο το synthetic base που σημαινει 'ημι συνθετικο'????
Φίλε μου χρόνια πολλά!.
Αυτό που έδηξες με την κόκκινη ετικέτα είναι φουλ συνθετικό. Με την κίτρινη και νομίζω και πράσινη, ½ συνθετικό η συνθετικής βάσης που σημαίνει και κάτι άλλο!.
Α. -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
http://www.motorex.com/index.cfm?oid=1146&lang=en&webtoolDbTemp=eintragDetail&eintragId=2932http://www.motorex.com/index.cfm?oid=13 ... eltKat=760
Οι όροι ημισυνθετικό, πλήρως συνθετικό, συνθετικό, συνθετικής τεχνολογίας και συνθετικά @ρχίδια είναι τόσο μπερδεμένο που κανένας δεν μπορεί να βγάλει άκρη.
Ούτε όταν η μια εταιρεία κάνει μήνυση στην άλλη για κατάχρηση του όρου συνθετικό.Μπορείς να πάρεις μια ιδέα αν η ίδια εταιρεία έχει στη γκάμα της ημισυνθετικά, συνθετικά, πλήρως συνθετικά κλπ. Αν δεν έχει όλη τη γκάμα των συνθετικών τότε δεν πρόκειται να καταλάβεις πόσο πιο συνθετικό είναι ένα λάδι από ένα άλλο.
Είναι καθαρά θέμα τιμής - άλλο κόστος το συνθετικό και άλλο κόστος το ορυκτέλαιο.
Και φυσικά δεν θα μας πούνε τι μας πουλάνε για να ξέρουμε τι συμφέρει.Πάντως οι μεγάλες εταιρείες έχουν καλά λάδια, ακόμα κι αν μας κοροϊδεύουν λίγο και μας πουλάνε λιγότερο συνθετικά λάδια σε ακριβή συνθετική τιμή, τα λάδια τους αντέχουν και διατηρούν τους κινητήρες καθαρούς.
-
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις!!
Ρώτησα γιατί πήγα σήμερα να αλλάξω λάδια κ δε βρήκα τα motul w5-40 που έβαζαν στο αμάξι της κοπέλας μου μέχρι τώρα. Έχω 2 λίτρα απόθεμα κ ήθελα άλλα 2. Είπα να μην τα αναμείξω με κάτι αντίατοιχα liqui Molly ( ή κάπως έτσι τέλος πάντων) κ παρήγγειλα από το Ίντερνετ.
Τί λέτε, αναμειγνύονται τα λάδια ή καλά έκανα κ το τρέναρα;
Sent from space using Tapatalk
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
http://www.motorex.com/index.cfm?oid=1146&lang=en&webtoolDbTemp=eintragDetail&eintragId=2932
http://www.motorex.com/index.cfm?oid=13 ... eltKat=760
Φίλε μου χρόνια πολλά!.
Αυτό που έδηξες με την κόκκινη ετικέτα είναι φουλ συνθετικό. Με την κίτρινη και νομίζω και πράσινη, ½ συνθετικό η συνθετικής βάσης που σημαίνει και κάτι άλλο!.
Α.Τα πράσινα τα γράφει σαν είναι full συνθετικά. Το 10-40 όπως και όλα τα κόκκινα τα αναφέρει σαν συνθετικά. Κάτι μου λέει πως η Total και η Motul θα τα έγραφαν σαν synthetic technology δλδ μια σκάλα κάτω απο τα full synthetic και μια πάνω απο τα synthetic base δλδ ημισυνθετικά.
Kατα τα άλλα άσε τις εξυπνάδες περι διαφημίσης εδώ κάνουμε συζήτηση για λιπαντικά και φυσικά θα βάλεις link με το τι αναφέρεσαι χωρίς να μιλάς για αντιπροσώπους κλπ -
Τα 0w30 θεωρειται οτι ειναι φουλ η συνθεση τους;
Για να πάρεις απάντηση, πρέπει να μας πεις μάρκα και μοντέλο!. Μα και περιοχή που τσουλάς…..
Α.Το αμαξιδιο ειναι ενα opel astra H.Το τσουλαω απο κουκουβαουνες μεχρι το Μπογιατι καθημερινα μαστορα μου.Αλλα εκανα μια ερωτηση απο περιεργεια,για το αν τα 0w30 λαδια ειναι φουλ συνθετικα.
-
Ο χρήστης mixail62 έγραψε:
Τα 0w30 θεωρειται οτι ειναι φουλ η συνθεση τους;
Για να πάρεις απάντηση, πρέπει να μας πεις μάρκα και μοντέλο!. Μα και περιοχή που τσουλάς…..
Α.Το αμαξιδιο ειναι ενα opel astra H.Το τσουλαω απο κουκουβαουνες μεχρι το Μπογιατι καθημερινα μαστορα μου.Αλλα εκανα μια ερωτηση απο περιεργεια,για το αν τα 0w30 λαδια ειναι φουλ συνθετικα.
Τα 0w30 μπορεί να είναι συνθετικά... πιθανότατα όμως υπάρχουν και ημισυνθετικά 0W30.
Στο Astra σου θέλεις την τελευταία προδιαγραφή Dexos της Opel που την έχουν συνήθως 5w30 λάδια.
Βρες λάδι με αυτήν την προδιαγραφή και κράτησέ τα με βάση το service computer στο αυτοκίνητό σου.πχ. http://www.e-antallaktika.com.gr/gm-opel-sae-5w-30-dexos-2-5lt-1942003.html (δεν έχω αγοράσει από εκεί)
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις!!Ρώτησα γιατί πήγα σήμερα να αλλάξω λάδια κ δε βρήκα τα motul w5-40 που έβαζαν στο αμάξι της κοπέλας μου μέχρι τώρα. Έχω 2 λίτρα απόθεμα κ ήθελα άλλα 2. Είπα να μην τα αναμείξω με κάτι αντίατοιχα liqui Molly ( ή κάπως έτσι τέλος πάντων) κ παρήγγειλα από το Ίντερνετ.
καλα εκανες......οχι οτι θα γινοταν τιποτα τρομακτικο στο μοτερ αλλα καλο ειναι να μην κανεις mix-grill
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις!!
Ρώτησα γιατί πήγα σήμερα να αλλάξω λάδια κ δε βρήκα τα motul w5-40 που έβαζαν στο αμάξι της κοπέλας μου μέχρι τώρα. Έχω 2 λίτρα απόθεμα κ ήθελα άλλα 2. Είπα να μην τα αναμείξω με κάτι αντίατοιχα liqui Molly ( ή κάπως έτσι τέλος πάντων) κ παρήγγειλα από το Ίντερνετ.
καλα εκανες......οχι οτι θα γινοταν τιποτα τρομακτικο στο μοτερ αλλα καλο ειναι να μην κανεις mix-grill
ευχαριστώ
σήμερα έφτασαν τα λάδια...
5 λίτρα 5w-40 Motul 43€ με μεταφορικά σε 2 ημέρες... αγορά από ebay.de -
Άλλαξα πριν λίγες μέρες τις βαλβολίνες στο σασμάν της 120i με Redline MTL. Η διαφορά έγινε εμφανής μετά από κάποια χιλιόμετρα. Πολύ πιο μαλακό κούμπωμα σε όλες τις ταχύτητες.
Δεν έφτασε πάντως το... επίπεδο... απαλότητας της Lancia με τις φτηνές βαλβολίνες της Total + Motorkote. Και τώρα σκέφτομαι αν αξίζει να βγάλω λίγη βαλβολίνη από την BMW για να βάλω κι εκεί Motorkote. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Άλλαξα πριν λίγες μέρες τις βαλβολίνες στο σασμάν της 120i με Redline MTL. Η διαφορά έγινε εμφανής μετά από κάποια χιλιόμετρα. Πολύ πιο μαλακό κούμπωμα σε όλες τις ταχύτητες.
Δεν έφτασε πάντως το... επίπεδο... απαλότητας της Lancia με τις φτηνές βαλβολίνες της Total + Motorkote. Και τώρα σκέφτομαι αν αξίζει να βγάλω λίγη βαλβολίνη από την BMW για να βάλω κι εκεί Motorkote.Αν το κάνεις μόνος σου τότε ΝΙΚΕ . Αν όχι και πληρώνεις διάλεξε αν μπορείς να κάνεις υπομονή μέχρι την επόμενη αλλαγή ή όχι.
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Δεν έφτασε πάντως το... επίπεδο... απαλότητας της Lancia με τις φτηνές βαλβολίνες της Total + Motorkote. Και τώρα σκέφτομαι αν αξίζει να βγάλω λίγη βαλβολίνη από την BMW για να βάλω κι εκεί Motorkote.Αν το κάνεις μόνος σου τότε ΝΙΚΕ . Αν όχι και πληρώνεις διάλεξε αν μπορείς να κάνεις υπομονή μέχρι την επόμενη αλλαγή ή όχι.
Δεν θα το κάνω μόνος μου, αλλά στο συνεργείο που την πάω πλέον, δεν θα μου πάρει και κάνα τεράστιο ποσό για κάτι τέτοιο. Εδώ για την αλλαγή βαλβολίνης και τακακίων πίσω μου ζήτησε 20€ (του έδωσα 30€ πάντως ), οπότε...
-
Δεν θα το κάνω μόνος μου, αλλά στο συνεργείο που την πάω πλέον, δεν θα μου πάρει και κάνα τεράστιο ποσό για κάτι τέτοιο. Εδώ για την αλλαγή βαλβολίνης και τακακίων πίσω μου ζήτησε 20€ (του έδωσα 30€ πάντως ), οπότε...
20ευρω για βαλβολινες και τακακια;;;;;;;;;;;μεσα μπαινει ο τυπος;;;;κατι δεν μας λες καλα.....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
20ευρω για βαλβολινες και τακακια;;;;;;;;;;;μεσα μπαινει ο τυπος;;;;κατι δεν μας λες καλα.....
Για την εργασια λεει!
-
Δεν έφτασε πάντως το... επίπεδο... απαλότητας της Lancia με τις φτηνές βαλβολίνες της Total + Motorkote. Και τώρα σκέφτομαι αν αξίζει να βγάλω λίγη βαλβολίνη από την BMW για να βάλω κι εκεί Motorkote.
Πάντα σε όποια αλλαγή λαδιών, για να αποδώσουν πραγματικά, χρειάζονται μερικά χιλιόμετρα. Αιτία είναι ότι πρέπει να ‘ζυμωθεί’ ο λιπαντής του λιπαντικού, και να αποκτήσει μεγαλύτερη διεισδυτικότητα. Αυτό συμβαίνει λιγότερο στα συνθετικά.
Ορθότατα έβαλες το έξτρα λιπαντικό!!!.
Motorkote + λάδι δεν το συγκρίνω με τίποτα!. Κερδίζει κατά κράτος!.
Μπαίνει και στο λάδι της μηχανής κερδίζοντας 50% σε χιλιόμετρα. Στην επόμενη αλλαγή βάζεις την μισή δόση που λέει η οδηγία.
Δεν μπαίνει ΠΟΤΕ σε μπλοκέ!!!!
Φιλικά
Α. -
βάζοντας mororkote στο κιβώτιο, μαζί με Amsoil βαλβολίνες, είδα διαφορά ...
βάζοντας motorkote στον κινητήρα δεν είδα τπτ, μην πω, ότι από κείνη την φορά, έχω την
εντύπωση ότι άρχισε να τσιμπάει λίγο λαδάκι .... -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
βάζοντας mororkote στο κιβώτιο, μαζί με Amsoil βαλβολίνες, είδα διαφορά ...
βάζοντας motorkote στον κινητήρα δεν είδα τπτ, μην πω, ότι από κείνη την φορά, έχω την
εντύπωση ότι άρχισε να τσιμπάει λίγο λαδάκι ....και εγω αυτο θα εγραφα ως γενικο συμπερασμα. αλλα σιγουρα κα ιτα χιλιομετρα μου πλέον κοντα στα 200.000 οπως επισης σαν να είδα λιγο χαμηλοτερο-ηπιοτερο ρελαντι.
-
Μπαίνει και στο λάδι της μηχανής κερδίζοντας 50% σε χιλιόμετρα.
Εχμμ ...δε νομίζω.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]