-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ερώτηση προς το forum για συνάδελφο με RAV4.Τι να βάλει ως ελαστικό με τη λογική του 80% άσφαλτος και 20% χώμα;
Για 4χ4 και suv ένα είναι το λάστιχο : Γιοκοχάμα !!!!
Για τα επιβατικά : Μισελέν !!!!
Για μηχανάκια Μετζελερ και ντάνλοπ!!! -
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
:yahoo:Ευχαριστω!!! Φίλε μου !!!!
-
Θα ήταν καλό να σταματήσεις να γράφεις τέτοιες μπούρδες.
Sent from my Note 2 using smoke signals.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ερώτηση προς το forum για συνάδελφο με RAV4.Τι να βάλει ως ελαστικό με τη λογική του 80% άσφαλτος και 20% χώμα;
Michelin Lattidute Tour
Το φοραω 3 χρονια και 60.000κμ σε Tucson. Το ιδιο θα ξαναβαλω. Δεν με εχει πουλησει ποτε. Ειναι 90% ασφαλτος - 10% χωμα..
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το γκουντγιαρ all season πότε κρατάει καλύτερα; Το χειμώνα ή το καλοκαίρι;
Την άνοιξη και το φθινόπωρο!
Το καλοκαίρι κρατάει χειρότερα από τα θερινά και το χειμώνα χειρότερα από τα χειμερινά. Στην Ελλάδα και στο μεγαλύτερο μέρος αυτής που οι κάτω των 6-7 βαθμών θερμοκρασίες δεν κρατάνε και πολύ έχεις ένα λάστιχο που υστερεί στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.Μακριά και αγαπημένοι τότε
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Ερώτηση προς το forum για συνάδελφο με RAV4.
Τι να βάλει ως ελαστικό με τη λογική του 80% άσφαλτος και 20% χώμα;
Για 4χ4 και suv ένα είναι το λάστιχο : Γιοκοχάμα !!!!
Για τα επιβατικά : Μισελέν !!!!
Για μηχανάκια Μετζελερ και ντάνλοπ!!!Στη γουρούνα δηλαδή,τί να βάλω;...
-
Βασικά στο σκάφος τι βάζουμε; Ποια είναι καλύτερα για ντόκους;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Βασικά στο σκάφος τι βάζουμε; Ποια είναι καλύτερα για ντόκους;Ανάλογα με το βάρος (το τονάζ που λέμε) θα διαλέξεις με πιο σκληρό ή πιο μαλακό σκελετό!
Και γενικά αποφεύγουμε τα χαμηλά προφίλ γιατί με μικρή επιφάνεια επαφής αυξάνεται η πίεση στο σκάφος.
Το ίδιο ισχύει και για το προστατευτικό νύχι. -
Ταπεινη μου γνώμη ειναι ότι τα Κλεμπερ ειναι ιδανικα γι αυτη του δουλειά
Έχει γραφτει και μερικες σελίδες πισω
Realzeus μετεξεταστέος
Θα σε δουμε παλι το Σεπτέμβρη -
Καλησπέρα στο φόρουμ
Μόλις αγόρασα μια octavia 1.6 του 2003 που φοράει 195/65/15 91Τ.
Τι λάστιχα θα προτείνατε σ αυτές τις διαστάσεις για ένα τέτοιο αυτοκίνητο;
Μ ενδιαφέρει περισσότερο η ασφάλεια παρά η οικονομία (άσε που δεν κάνω και πολλά χιλιόμετρα) οπότε δεν κοιτάζω προς τα οικολογικά.
Σε άλλα αυτοκίνητα, τα PIRELLI που είχα παλιά μου έδιναν την εντύπωση ότι σκλήραιναν γρήγορα. Απ την άλλη, τα Michelin που πάντα μ άρεσαν, τα φοβάμαι από καρούμπαλα στα πλαϊνά, μιας και εκτός απ τις υπέροχες λακκούβες τις ελληνικής ασφάλτου, που και που αναγκαστικά (αλλά και προσεχτικά) πατάω και λίγο χωματόδρομο.
Τα Goodyear EfficientGrip και Continental Premium Contact 5 μου κλείνουν το μάτι. Απ ότι λένε τα τεστ τουλάχιστον.
Αλήθεια τα νέα Dunlop Blueresponce είναι τόσο καλά όσο γράφουν στα τεστ ή απλά καλό marketing;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθεια σας μιας και από λάστιχα ομολογώ ότι δεν είμαι και ειδικός.
-
Ο χρήστης octavia 2003 έγραψε:
Τα Goodyear EfficientGrip και Continental Premium Contact 5 μου κλείνουν το μάτι. Απ ότι λένε τα τεστ τουλάχιστον.
Αλήθεια τα νέα Dunlop Blueresponce είναι τόσο καλά όσο γράφουν στα τεστ ή απλά καλό marketing;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθεια σας μιας και από λάστιχα ομολογώ ότι δεν είμαι και ειδικός.
Tα Goodyear EfficientGrip Performance και τα αλλα 2 που αναφερεις ειναι μια χαρα για το αμαξι σου...
Και με τα 3 ευχαριστημενος θα μεινεις. -
Για αυτό ακριβώς που θέλεις,φτιάχτηκε το ER300......
-
Τα έβαλα σε Zafira 1,6 , στην ίδια διάσταση . Μετά από 1700 χλμ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος . Δοκίμασα φρενάρισμα πανικού σε τρία διαφορετικά επαρχιακά οδοστρώματα Ελλάδας και Βουλγαρίας σε κατηφόρα από 90 χλμ και δεν ενεργοποιήθηκε το ABS πουθενά . Σε συνεχόμενες στροφές πολλών (45) χλμ ( Ξάνθη -σύνορα Βουλγαρίας ,για όσους γνωρίζουν) με γρήγορο ρυθμό και φορτίο 470 κιλά δεν υστέρησαν πουθενά .Σε μια από τις πιο κλειστές κατηφορικές ακούστηκε το μπροστινό εξωτερικό λάστιχο και νόμισα ότι έφτασα τα όριά τους , αλλά χρειάστηκε να κλείσω πιο πολύ την στροφή και το αυτοκίνητο υπάκουσε άνετα σταμάτησε μάλιστα και την διαμαρτυρία του το λάστιχο . Είναι πολύ αθόρυβα , άνετα (χαλί) και εμπνέουν εμπιστοσύνη τουλάχιστον στο στεγνό που τα δοκίμασα .
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Για αυτό ακριβώς που θέλεις,φτιάχτηκε το ER300......Ενταξει το ER300 ειναι μανουλα σε αυτα επειδη δε καταλαβαινει τιποτα απο χωμα, πετρες, πεζοδρομια και λακουβες. Αλλα σε σχεση με τα λαστιχα που ανεφερε ο φιλος μας, υπολειπεται πολυ σε ανεση, θορυβο κυλισης, και επιδοσεις στο στεγνο.
Επισης δε ξεραινεται, και δε χανει πελμα στην Ελληνικη ασφαλτο.Τωρα πρεπει να ιεραρχησει τις προτεραιοτητες του, αν θελει να θυσιασει λιγο απο ανεση και ηρεμια, για να παταει ανενοχλητος ο,τι υπαρχει στο εδαφος...
-
Παιδία ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις. Μ ενδιαφέρουν πολύ οι γνώμες σας.
Όσων αφορά στο Dunlop Blueresponce, δείχνει ότι όντως είναι καλό λάστιχο. Θα θελα όμως να φανεί και κατά πόσο διατηρεί τα καλά χαρακτηριστικά του και μετά από κάμποσο χρόνο / χιλιόμετρα. Δελεαστικό, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη ότι στις νέες ετικέτες παίρνει κατανάλωση Β βροχή Α και 68db θόρυβο.
Κάπου εκεί είναι και το Goodyear EfficientGrip Performance κατανάλωση Β βροχή Α και 69db θόρυβο. Δεν ξέρω γιατί, αλλά ψυχολογικά πάντως πιο εύκολα θα πήγαινα στο EfficientGrip Performance παρά στο Blueresponce. Ίσως επειδή προτιμώ τα πιο δοκιμασμένα πράματα. Αν και το Performance δεν είναι το νέο μοντέλο του EfficientGrip; Έχει δοκιμαστεί κατά πόσο είναι καλύτερο;
Όπως και το Continental Premium Contact 5 κατά πόσο καλύτερο είναι από το Continental Premium Contact 2; και συγκριτικά μες το EfficientGrip Performance; Στις νέες ετικέτες πάντως παίρνει κατανάλωση C βροχή Α και 71db θόρυβο. Στη βροχή περιμένω να είναι σίγουρα καλύτερο απ το EfficientGrip Performance μιας και η Continental έχει παράδοση σ αυτό. Στο Στεγνό όμως; Μιας και τα περισσότερα χιλιόμετρα που κάνουμε είναι καλοκαιρινά. Και θα κάνει άραγε αισθητά περισσότερη φασαρία;
Το ER300 παίρνει κατανάλωση Ε βροχή Β και 71db θόρυβο. Το φοράει το Note της αδερφής μου. Όντως ανθεκτικό στα δύσκολα. Έχετε δίκιο. Απλά δεν ξέρω αν είναι δικιά μου εντύπωση, αλλά όσες φορές έτυχε να δανειστώ τα αυτοκίνητο, μου φάνηκε να κάνει κάμποσο θόρυβο. Όπως και δε μου έδινε εμπιστοσύνη να το πιέσω σε στροφές και γενικότερα πιο γρήγορη οδήγηση. Ίσως να είναι και ιδέα μου, ίσως και το αυτοκίνητο. Σε βρεγμένο δε θυμάμαι να έτυχε να το οδηγήσω πάντως ούτε σε μεγάλα ταξίδια.
Τα χιλιόμετρα που κάνω σε χώμα είναι ας πούμε 1000 για κάθε 10,000. Τα περισσότερα είναι σε διαδρομές σε επαρχιακούς δρόμους και ταξίδια όπως πχ Θεσσαλονίκη – Λάρισα - Καρδίτσα -Τρίκαλα - Πρέβεζα. Δηλαδή, λίγο εθνική με περισσότερο στροφές σε ανηφόρες κατηφόρες.
Έχει νόημα αντί για 91Τ να πάω σε λάστιχο με μεγαλύτερη τελική όπως πχ 91Η ή 91V; Σ ένα τεστ στο 4Τ που είχα διαβάσει παλιά, έλεγε ότι το ΙΔΙΟ ΛΑΣΤΙΧΟ μάρκα, διαστάσεις (δε θυμάμαι πιο) σε Η φρενάριζε καλύτερα στα 60-0 από το V, ενώ το V φρενάριζε καλύτερα στα 80-0. Επίσης, για παράδειγμα η Bridgestone για το ER300 δίνει σε 195/65/15 91Η κατανάλωση Ε βροχή Β και 71db θόρυβο ενώ σε 91V κατανάλωση Ε βροχή C και 72db θόρυβο.
Με συγχωρείτε αν κουράζω αλλά είναι μια απόφαση που δεν θα θελα να μετανιώνω για τα επόμενα 4 χρόνια.
ΥΓ τα Michelin είναι όντως τόσο ευαίσθητα όσο νομίζω ή θυμάμαι τα παλιά τα χρόνια;
-
Το trend της εποχής επιβάλλει Dunlop BluResponse ή GY Efficient Grip Performance. Από τα δεύτερα, μετά από συνολικά περίπου 1000 χλμ επιβεβαιώνω την αρχική εντύπωση περί χαμηλού θορύβου και προσθέτω την τουλάχιστον καλή πλευρική πρόσφυση στο στεγνό.
Περισσότερα όταν τα βολτάρω με άδειο αμάξι καθότι η οικογένεια δεν προσφέρεται για δοκιμές.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Tα Goodyear EfficientGrip Performance και τα αλλα 2 που αναφερεις ειναι μια χαρα για το αμαξι σου...
Και με τα 3 ευχαριστημενος θα μεινεις.Θα συμφωνήσω και εγώ με τα παιδιά.
Έβαλα Μ.Σάββατο Goodyear EfficientGrip Performance 205/55/R16 91V σε BMW E46 316 και έχοντας κάνει πλέον αρκετά χιλιόμετρα μπορώ να πω πως τουλάχιστον επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα στα τεστ!
Απόλυτα ευχαριστημένος από κάθε άποψη! -
Έχει νόημα αντί για 91Τ να πάω σε λάστιχο με μεγαλύτερη τελική όπως πχ 91Η ή 91V; Σ ένα τεστ στο 4Τ που είχα διαβάσει παλιά, έλεγε ότι το ΙΔΙΟ ΛΑΣΤΙΧΟ μάρκα, διαστάσεις (δε θυμάμαι πιο) σε Η φρενάριζε καλύτερα στα 60-0 από το V, ενώ το V φρενάριζε καλύτερα στα 80-0. Επίσης, για παράδειγμα η Bridgestone για το ER300 δίνει σε 195/65/15 91Η κατανάλωση Ε βροχή Β και 71db θόρυβο ενώ σε 91V κατανάλωση Ε βροχή C και 72db θόρυβο.
Για τη δουλεια που τα θες θα βαλεις Η. Τα Τ ειναι για κανα cinquecento πολης με 60 αλογα.
Βγαινεις και εθνικη, και επαρχιακους οποτε επιβαλλονται τα Η.
Να στο πω αλλιως. Ο δεικτης ταχυτητας δειχνει ποσο 'στιβαρη' ειναι η κατασκευη του ελαστικου ωστε να αντεχει στις φυγοκεντρες δυναμεις που πανε να το διαλυσουν οταν περιστρεφεται με μεγαλη ταχυτητα. Αρα οσο ανεβαινουμε δεικτη ταχυτητας εχουμε λιγο πιο γερο ελαστικο, με αποτελεσμα να ναι λιγο πιο θορυβωδες, λιγο πιο σκληρα τα πλαινα του, λιγο πιο βαρια κατασκευη γενικα.ΥΓ τα Michelin είναι όντως τόσο ευαίσθητα όσο νομίζω ή θυμάμαι τα παλιά τα χρόνια;
Ναι.
-
Έχει νόημα αντί για 91Τ να πάω σε λάστιχο με μεγαλύτερη τελική όπως πχ 91Η ή 91V; Σ ένα τεστ στο 4Τ που είχα διαβάσει παλιά, έλεγε ότι το ΙΔΙΟ ΛΑΣΤΙΧΟ μάρκα, διαστάσεις (δε θυμάμαι πιο) σε Η φρενάριζε καλύτερα στα 60-0 από το V, ενώ το V φρενάριζε καλύτερα στα 80-0. Επίσης, για παράδειγμα η Bridgestone για το ER300 δίνει σε 195/65/15 91Η κατανάλωση Ε βροχή Β και 71db θόρυβο ενώ σε 91V κατανάλωση Ε βροχή C και 72db θόρυβο.Προφανώς τα 91Τ είναι χειμερινά . Σε αυτοκίνητα αυτού του μεγέθους τα 91Η είναι τα πιό συνηθισμένα . Η Mishelen όμως για το Passat 1,6 προτείνει 91V.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]