-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
@sinanai:Τα χειμερινα δυσκολα θα τα βγαλουν περα στο ελληνικο καλοκαιρι.Νομιζω οτι θα χασουν σημαντικα την αποδοση τους και δε θα αποδιδουν ουτε στο χιονι μετα.Καλυτερα να τα αλλαξεις πριν το καλοκαιρι.
Περιεργο μου φαινεται να βαζουν χειμερινα πρωτη τοποθετηση...το ιδιο κανει και η πεζω στα 3008,σε οσα εχουν στον εξοπλισμο το grip control.......
-
M+S είναι αυτά στο 3008, δεν είναι winter tyres. Με άλλα λόγια είναι λάστιχα on-off.
-
Μωρέ Θωμά ότι θα είναι καλά το χειμώνα δεν αμφιβάλλω ουδόλως. Αλλά αν έχω τεσσάρων εποχών θεωρώ περιττό να έχω άλλη μια τετράδα χειμερινά, ειδικά απ' τη στιγμή που βρίσκομαι Αθήνα.
Μια άλλη σκέψη είναι η αγορά μεταχειρισμένων ζαντών 14' και θερινών πιο εκτοσδρομίσων ελαστικών 175/70R14, μιας και σε 175/65R15 που είναι η μαμά του διάσταση δε βγαίνει αντίστοιχο λάστιχο (απ' όσο έχω ψάξει τουλάχιστον).
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Μωρέ Θωμά ότι θα είναι καλά το χειμώνα δεν αμφιβάλλω ουδόλως. Αλλά αν έχω τεσσάρων εποχών θεωρώ περιττό να έχω άλλη μια τετράδα χειμερινά, ειδικά απ' τη στιγμή που βρίσκομαι Αθήνα.Μια άλλη σκέψη είναι η αγορά μεταχειρισμένων ζαντών 14' και θερινών πιο εκτοσδρομίσων ελαστικών 175/70R14, μιας και σε 175/65R15 που είναι η μαμά του διάσταση δε βγαίνει αντίστοιχο λάστιχο (απ' όσο έχω ψάξει τουλάχιστον).
Απο ότι έχω διαβάσει στο snowreport των 4 εποχών είναι ένας μόνιμος συμβιασμός . Ούτε εδώ έξω δεν τα πολυχρησιμοποιούν. Πόσο μάλλον στην ερημική ελλάδα με τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες. Σαπούνια θα γίνονται. Ποιό σωστό (κατά την δική μου γνώμη) είναι να αγοράσεις μτχ ζάντες όπςω ανέφερες. Το καλό με τα χειμερινά είναι ότι είναι εξαιρετικά και στην βροχή. Εδώ οδηγώ καθημερινά τα εταιρικά (που ακόμα φοράνε χειμερινά ) και όταν βρέχει βεντουζώνουν στην κυριολεξία.
-
Κάποια πράματα λειτουργούν και κάποια όχι τόσο καλά.
Τα λάδια, πχ ένα 5-30 καλής ποιότητας συνθετικό μάλλον βολεύεται σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με καλό έλεγχο θερμοκρασίας ψυκτικού όλο το χρόνο και πλέον δεν απαιτείται άλλο λάδι.
Ένα all weather λάστιχο σε κάποιες χώρες μπορεί να είναι ικανοποιητικό, στην Ελλάδα όμως μειονεκτεί σημαντικά στο στεγνό σε σημείο που οι συμβιβασμοί είναι σημαντικοί και οι περισσότεροι αισθάνονται καλύτερα να το αποφεύγουν.
Για τα ρούχα εξαρτάται κυρίως από το εύρος θερμοκρασιών αλλά και από τον άνθρωπο. Σε χώρες της βόρειας Ευρώπης συχνά βλέπεις τύπους με κοντομάνικο με θερμοκρασίες γύρω στους 3-5.... Αλλού, πιο κοντά στους τροπικούς που χειμώνα καλοκαίρι η θεμροκρασία έχει ελάχιστο πάνω κάτω βολεύεσαι εύκολα με τα ίδια ρούχα. Συν αδιάβροχο γιατί εκεί βρέχει πολύ. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Κάποια πράματα λειτουργούν και κάποια όχι τόσο καλά.
Τα λάδια, πχ ένα 5-30 καλής ποιότητας συνθετικό μάλλον βολεύεται σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με καλό έλεγχο θερμοκρασίας ψυκτικού όλο το χρόνο και πλέον δεν απαιτείται άλλο λάδι.
Ένα all weather λάστιχο σε κάποιες χώρες μπορεί να είναι ικανοποιητικό, στην Ελλάδα όμως μειονεκτεί σημαντικά στο στεγνό σε σημείο που οι συμβιβασμοί είναι σημαντικοί και οι περισσότεροι αισθάνονται καλύτερα να το αποφεύγουν.
Για τα ρούχα εξαρτάται κυρίως από το εύρος θερμοκρασιών αλλά και από τον άνθρωπο. Σε χώρες της βόρειας Ευρώπης συχνά βλέπεις τύπους με κοντομάνικο με θερμοκρασίες γύρω στους 3-5.... Αλλού, πιο κοντά στους τροπικούς που χειμώνα καλοκαίρι η θεμροκρασία έχει ελάχιστο πάνω κάτω βολεύεσαι εύκολα με τα ίδια ρούχα. Συν αδιάβροχο γιατί εκεί βρέχει πολύ.Και στην Ορεστιάδα πέρσυ με κοντομάνικα κυκλοφορούσα με 0-10oc . Μετά τα απανωτά -20οC φαινόταν κάυσωνας
-
Σε λάστιχα έχουμε μπλέξει λάδια, ΕΣ, να δω τι άλλο...
-
Σε λάστιχα έχουμε μπλέξει λάδια, ΕΣ, να δω τι άλλο...Όλα έχουν την σημασία τους στα λάστιχα . Θα υπερισχύσει η λογική και θα πάρεις δεύτερο σέτ ζάντες για τα χειμερινά ή καλοκαιρινά (μπερδεύτηκα ). Το αποτέλεσμα αυτό είναι
-
Αφού έχεις στο μυαλό σου να πεις την π@π@ρι@ σου, πως να μη μπερδευτείς;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
@sinanai:Τα χειμερινα δυσκολα θα τα βγαλουν περα στο ελληνικο καλοκαιρι.Νομιζω οτι θα χασουν σημαντικα την αποδοση τους και δε θα αποδιδουν ουτε στο χιονι μετα.Καλυτερα να τα αλλαξεις πριν το καλοκαιρι.
Περιεργο μου φαινεται να βαζουν χειμερινα πρωτη τοποθετηση...το ιδιο κανει και η πεζω στα 3008,σε οσα εχουν στον εξοπλισμο το grip control.......
Δε νομιζω .Μ+S φοραει το 3008 με το grip control.
Τα χειμερινα ειναι για χαμηλες θερμοκρασιες.Κατω απο 7 .Με τα ελληνικα 35+ χαλαει η γόμα και η συμπεριφορα τους ειναι ασχημη... -
Αφού έχεις στο μυαλό σου να πεις την π@π@ρι@ σου, πως να μη μπερδευτείς;Ε όχι δά! Ο Onyx αναφέρει για το ενδυματολογικό σε διάφορες κλίμακες θερμοκρασίας , οπότε απάντησα απο ένα βίωμα (δεν είδα καναν ΕΣ ), παπούτσια είναι τα λάστιχα, άλλα τα all star, άλλα τα αρβυλάκια Cat , άλλο τα αθλητικά, κ.ο.κ .
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Όλα έχουν την σημασία τους στα λάστιχα . Θα υπερισχύσει η λογική και θα πάρεις δεύτερο σέτ ζάντες για τα χειμερινά ή καλοκαιρινά (μπερδεύτηκα ). Το αποτέλεσμα αυτό είναι
Δευτερο σετ ζαντες για τα χειμερινα ER300 για να πηγαινεις σε κανενα χιονοδρομικο θες να πεις...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Όλα έχουν την σημασία τους στα λάστιχα . Θα υπερισχύσει η λογική και θα πάρεις δεύτερο σέτ ζάντες για τα χειμερινά ή καλοκαιρινά (μπερδεύτηκα ). Το αποτέλεσμα αυτό είναι
Δευτερο σετ ζαντες για τα χειμερινα ER300 για να πηγαινεις σε κανενα χιονοδρομικο θες να πεις...
Καλά ας το φέρω και βλέπω. Τον χειμώνα θα έχω θέμα εδώ που μένω . Γιατί μένω στους πρόποδες και απο πάγο καλά πάνε. Ο supervisor που είναι γείτονας μου είπε τον χειμώνα μόνο SUV ή 4x4 και χειμερινά. Και έχει την ολοκαίνουργια ML 250 CDI και το μικρό του είναι ένα εταιρικό 500κι
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Και έχει την ολοκαίνουργια ML 250 CDI και το μικρό του είναι ένα εταιρικό 500κιΕνα θηριο κι ενα κουβαδακι... Νταξ ανωμαλοι ειναι τελος.-
-
Από που κι ως που είσαι ανώμαλος αν έχεις ένα μεγάλο και ένα μικρό;
-
Οντως ανωμαλος, ειδικα αν το 500 και η ML εχουν διαφορετικα ελαστικα και δεν μπορει να εχει ενα μονο σετ και να τα κανει τραμπα αν χρειαστει κιολας.
-
Δε νομιζω .Μ+S φοραει το 3008 με το grip control.
Τα χειμερινα ειναι για χαμηλες θερμοκρασιες.Κατω απο 7 .Με τα ελληνικα 35+ χαλαει η γόμα και η συμπεριφορα τους ειναι ασχημη...το ιδιο ατυχης επιλογη κατ'εμε.....
-
Δεν εχουν και μεγαλη σχεση τα all season M+S με τα χειμερινα.
-
Από που κι ως που είσαι ανώμαλος αν έχεις ένα μεγάλο και ένα μικρό;Το 500 δεν ειναι μικρο. Το Panda ειναι μικρο και χρηστικο. Το 500 ειναι ενα στολιδακι και μονο. (ολιγον αχρηστο δηλαδη)
-
Δεν εχουν και μεγαλη σχεση τα all season M+S με τα χειμερινα.Σε σχεση με τα καλοκαιρινα,εχουν και παραεχουν.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]