-
Σε Φίατ; Μπααα, καλύτερα τα P6 Cinturato.
-
Τσακωνονται τα Φιατ κτλ με τα Εξαλτο;
-
Το δικό μου τσακώθηκε πάντως. Με τα Πιρέλλι δε μου ξαναζάλισε τον έρωτα.
-
Στο δικο μου παλιο Fiat παντως απο οταν φορεσε PE2 σε 195/50/15 ειχε γινει αγνωριστο. Τρομερο πατημα το ελαστικο.
Εγω παντως θα σκεφτομουν παντα το PE2 ως εναλλακτικη για καποιο αυτοκινητο μου, εφοσον το εχω ζησει και στο Bravo (σε 15') και στην C4 (σε 17', οχι στον ταφο την δικη μου).
Αλλοι λενε 'παλιο ελαστικο, τι να το βαλεις' κλπ, εγω διαφωνω, και δεν αναφερομαι μονο στο PE2. Εφοσον βολευει αυτον που το θελει και ειναι ικανοποιητικο σε αποδοση ακομα και τωρα, δεν βρισκω λογο να απορριφθει ετσι απλα. -
Ο χρήστης akis_drive έγραψε:
Μπορεί δηλαδή να μπεί μπροστά το ζευγάρι με την πιό σκληρή γόμα Goodyear Duragrip
και πίσω το ζευγάρι με την πιό μαλακή γόμα Michelin Energy E3B
βέβαια κάποια στιγμή δέν μπορείς να βάλεις τα μπρός πίσω..Kι οταν πατησεις νερακια να γινεις Vatanen για να το μαζεψεις με τα energy πισω...
-
Michelin κτλ δεν βάνω. 99% Pirelli αλλιώς Continental.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Μπορεί δηλαδή να μπεί μπροστά το ζευγάρι με την πιό σκληρή γόμα Goodyear Duragrip
βέβαια κάποια στιγμή δέν μπορείς να βάλεις τα μπρός πίσω..Kι οταν πατησεις νερακια να γινεις Vatanen για να το μαζεψεις με τα energy πισω...
Γιατί το energy δέν κάνει καί για βροχή?
-
Γιατί το energy δέν κάνει καί για βροχή?
Oχι ειναι αθλιο στη βροχη, ειδικα αυτα που ειναι τα παλια energy κιολας.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Στο δικο μου παλιο Fiat παντως απο οταν φορεσε PE2 σε 195/50/15 ειχε γινει αγνωριστο. Τρομερο πατημα το ελαστικο.
Εγω παντως θα σκεφτομουν παντα το PE2 ως εναλλακτικη για καποιο αυτοκινητο μου, εφοσον το εχω ζησει και στο Bravo (σε 15') και στην C4 (σε 17', οχι στον ταφο την δικη μου).
Αλλοι λενε 'παλιο ελαστικο, τι να το βαλεις' κλπ, εγω διαφωνω, και δεν αναφερομαι μονο στο PE2. Εφοσον βολευει αυτον που το θελει και ειναι ικανοποιητικο σε αποδοση ακομα και τωρα, δεν βρισκω λογο να απορριφθει ετσι απλα.Το ότι είναι 'παλιό' ένα μοντέλο ελαστικού δεν σημαίνει ότι το επίπεδο των επιδόσεων είναι πλέον ξεπερασμένο. Μπορεί μάλιστα το καινούργιο να είναι χειρότερο γιατί πλέον φτιάχνεται με οικολογικά υλικά που δεν φτάνουν στο επίπεδο των μη οικολογικών (κάτι ανάλογο με τις δισκόπλακες που από τότε που κατάργησαν την χρήση αμιάντου για λόγους οικολογίας έχει γίνει κανόνας το στράβωμα!)
Ειδικά το συγκεκριμένο ελαστικό (ΡΕ2) με έχει κουφάνει τελείως... έχει κάνει ήδη 80.000 χμ, έχει προ πολλού συμπληρώσει τον 4ο χρόνο πάνω στο αυτοκίνητο και πάει για τον 5ο! το έβγαλα στον επαρχιακό και ειλικρινά δεν πίστευα τα περιθώρια πρόσφυσης που εξακολουθεί να προσφέρει!!!
Τόσο που πλέον σκοπεύω να αλλάξω ζάντες αλουμινίου στο αυτοκίνητο γιατί το ελαστικό αυτό δεν βγαίνει πια σε 185/60/14 και σε αυτή τη διάσταση τα ελαστικά είναι μαύρα χάλια αν οδηγείς γρήγορα...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Σε Fiat 500 1.2 να βάλω 195/50/15 αντί για 185/55/15 και να γλιτώσω 100€ ή να μείνω στη μαμά διάσταση μιας και το αμάξι είναι ήδη ασθενικό?15άρες ζάντες σε 1.2cc δεν είναι μεγάλες;
-
Σε 1.2cc ναι, είναι τεράστιες. Σε 1.200cc παλεύονται.
-
θέλω να ρωτήσω,
το αυτοκίνητο είναι και αυτό ζωντανός οργανισμός όπως ο άνθρωπος(η ψυχή του είναι ο οδηγός και το σώμα του το ίδιο το αυτοκίνητο-περί ψυχής χαχα!). όταν καλοκαιριάζει βάζουμε στην άκρη τα χειμερινά και βγάζουμε τα καλοκαιρινά.. Στα ελαστικά αντίστοιχα υπάρχουν τα θερινά και τα χειμερινά(κυρίως την αλλαγή την κάνει η βόρεια Ελλάδα). Αλλά γιατί δέν φοράμε απλώς ελαστικά 4άρων εποχών M+S? (πράγμα που ίσως μπορούσε να γίνει και για τα λιπαντικά κινητήρος-sae 0w30 χειμώνα, 10w40 καλοκαίρι ή 5w-40 για τις 4 εποχές/σύμφωνα με αυτήν την λογική στα λιπαντικά http://autoproto.gr/component/content/a ... ntika.html ).
Συγνώμη στη διαχείριση για το on -off topic αλλά νομίζω ένας παραλληλισμός χρειάζεται...εξάλλου παίζουμε και μαθαίνουμε! playschool! ) -
θέλω να ρωτήσω,
το αυτοκίνητο είναι και αυτό ζωντανός οργανισμός όπως ο άνθρωπος(η ψυχή του είναι ο οδηγός και το σώμα του το ίδιο το αυτοκίνητο-περί ψυχής χαχα!). όταν καλοκαιριάζει βάζουμε στην άκρη τα χειμερινά και βγάζουμε τα καλοκαιρινά.. Στα ελαστικά αντίστοιχα υπάρχουν τα θερινά και τα χειμερινά(κυρίως την αλλαγή την κάνει η βόρεια Ελλάδα). Αλλά γιατί δέν φοράμε απλώς ελαστικά 4άρων εποχών M+S?Ακριβώς για τον ίδιο λόγο που δε φοράμε τα ίδια ρούχα χειμώνα καλοκαίρι.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
θέλω να ρωτήσω,
το αυτοκίνητο είναι και αυτό ζωντανός οργανισμός όπως ο άνθρωπος(η ψυχή του είναι ο οδηγός και το σώμα του το ίδιο το αυτοκίνητο-περί ψυχής χαχα!). όταν καλοκαιριάζει βάζουμε στην άκρη τα χειμερινά και βγάζουμε τα καλοκαιρινά.. Στα ελαστικά αντίστοιχα υπάρχουν τα θερινά και τα χειμερινά(κυρίως την αλλαγή την κάνει η βόρεια Ελλάδα). Αλλά γιατί δέν φοράμε απλώς ελαστικά 4άρων εποχών M+S?Ακριβώς για τον ίδιο λόγο που δε φοράμε τα ίδια ρούχα χειμώνα καλοκαίρι.
Στην Αμερικη ειναι αρκετα διαδεδομενα τα all season.Ακομα και στην Ευρωπη τα τελευταια χρονια παρα πολλα SUV φορανε all season.Εγω οδηγαω αυτοκινητο που φοραει scorpion Μ+S και εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος τοσο σε ασφαλτο οσο και σε χιονι.
Ο παραλληλισμος με τα ρουχα ειναι λιγο ατυχης... -
Αρκετοί φορούν ελαστικά τεσσάρων εποχών, και πολλοί - όπως είπες κι εσύ κυρίως στη Β.Ελλάδα - αλλάζουν μεταξύ χειμερινών και θερινών.
Κι εμένα π.χ. το Panda 4x4 έχει πρώτης τοποθέτησης χειμερινά Conti4x4WinterContact, και σκεφτόμουν να τα αλλάξω για να μη φθαρούν τώρα το καλοκαίρι, αλλά μάλλον για φέτος δεν το βλέπω, καθότι υπάρχουν κι άλλα έξοδα. Θα δω και πόση φθορά θα έχουν υποστεί μέχρι το φθινόπωρο και του χρόνου βλέπουμε...
Στο λάδι του κινητήρα θεωρώ ότι οι καιρικές συνθήκες της Ελλάδας είναι πολύ δύσκολο να φέρουν σε 'δύσκολη θέση' ακόμα και ένα 10W50. Ok, στο Νευροκόπι ίσως, αλλά και πάλι χλωμό. Παλαιότερα άκουγα συχνότερα ότι βάζουμε άλλο λάδι χειμώνα και άλλο καλοκαίρι (το θυμάμαι κι εγώ δλδ στα αυτοκίνητα της οικογένειάς μας), αλλά τώρα πια δε νομίζω ότι χρήζουν τα μοτέρ τέτοιας πρόνοιας, όπως είπα τουλάχιστον για το 98% - λέω ένα κουκουρούκου ποσοστό, όπως μου 'ρχεται- των ελληνικών καιρικών συνθηκών.
Edit: Μιας και είδα και post Κυριάκου, απ' τη μια σίγουρα αποτελούν συμβιβαστική επιλογή, απ' την άλλη δε μπορώ να προδιαγράψω ότι δε θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα χρήσης και απαιτήσεων. Για τα τεσσάρων εποχών μιλώ φυσικά. Συγκεκριμένα μου έχουν προταθεί τα Hankook Optimo 4S Η730, τα οποία σκέφτομαι πολύ σοβαρά.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
θέλω να ρωτήσω,
Στην Αμερικη ειναι αρκετα διαδεδομενα τα all season.Ακομα και στην Ευρωπη τα τελευταια χρονια παρα πολλα SUV φορανε all season.Εγω οδηγαω αυτοκινητο που φοραει scorpion Μ+S και εχω μεινει πολυ ικανοποιημενος τοσο σε ασφαλτο οσο και σε χιονι.
Ο παραλληλισμος με τα ρουχα ειναι λιγο ατυχης...ανοιξιάτικα ρούχα συνεχώς και σκληραγώγηση
χαχα
scorpion Μ+S χμμ.. ευχαριστώ -
@sinanai:Τα χειμερινα δυσκολα θα τα βγαλουν περα στο ελληνικο καλοκαιρι.Νομιζω οτι θα χασουν σημαντικα την αποδοση τους και δε θα αποδιδουν ουτε στο χιονι μετα.Καλυτερα να τα αλλαξεις πριν το καλοκαιρι.
Περιεργο μου φαινεται να βαζουν χειμερινα πρωτη τοποθετηση... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
@sinanai:Τα χειμερινα δυσκολα θα τα βγαλουν περα στο ελληνικο καλοκαιρι.Νομιζω οτι θα χασουν σημαντικα την αποδοση τους και δε θα αποδιδουν ουτε στο χιονι μετα.Καλυτερα να τα αλλαξεις πριν το καλοκαιρι.
Περιεργο μου φαινεται να βαζουν χειμερινα πρωτη τοποθετηση...Μια σκέψη είναι να τα βάλω αγγελία τώρα που είναι καινούργια (σκάρτα 6000 χλμ) και όταν φύγουν να βάλω τα Hankook.
-
Καλη σκεψη.Η αλλη ,ακριβοτερη,επιλογη ειναι να πας σε αμιγως θερινο και να τα αλλαζεις με τα χειμερινα....
-
Κωστή κράτα τα χειμερινά και τα βάζεις τον χειμώνα για διάφορες εξορμήσεις , ειδικά σε βουνά θα σωθείς .
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]