-
ο τυπος που αρχιζει απο Χ και τελειωνει σε -οιμες?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
ο τυπος που αρχιζει απο Χ και τελειωνει σε -οιμες?Μάγος είσαι??
Μου πέφτει και κοντά.. -
Ο χρήστης LeukoClio έγραψε:
Orestis.D, efthymis, GGAB, ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Πήρα τηλέφωνο σε 'γνωστό μαγαζί, στη Λ.Θησέως-Καλλιθέα', και μου έδωσαν τις παρακάτω τιμές (με τοποθέτηση-ζυγοστάθμιση):
[155/70/13]
-Dunlop SP Street Response: 210€
-Continental Eco Contact 3: 190€
-Sava: 160€Σχόλια?
Ακριβα μου φαινονται... παρε ενα τηλ εδω να ρωτησεις... http://www.fokas-tyres.gr/
-
Θα τα βρείς πιο φθηνά....ψάξου!!
-
Μεταξυ των τριων.. continental απο μενα αν κ εχουν εδω και καιρο βγει τα '5'...
EDIT ακυρο τα 5 βγαινουν απο 14' κ πανω...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Προοδευτικοτητα. Οσο και αν φαινεται παραξενο για Ιαπωνικο ελαστικο ειναι αρκετα προοδευτικο. ....
ΙΑΠΩΝΙΚΟ το DUNLOP BLUERESPONSE?
Οι σχιστοματιδες ειναι παντου...
http://en.wikipedia.org/wiki/Sumitomo_Rubber_Industries
http://en.wikipedia.org/wiki/Dunlop_Tyres
Η εταιρεία ήταν μέλος της Sumitomo αλλά εμφανίζεται ως μέλος της GoodYear από το 1999 οπότε και η εκτίμηση μου περί Ιαπωνικής καταγωγής είναι εσφαλμένη.
ΥΓ. Τα ελαστικά που έχω στο ΙΜΑ είναι Made in Spain αν αυτό λέει κάτι.
-
Τα ντανολπ ειναι βρετανικα.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ταξιδακι απο τα Τρικαλα ως και το ΥΗΕ Μεσοχωρας και περισσοτερες πληροφοριες για τα Dunlop.Κρατημα. Πουθενα δεν χρειαστηκε να ενεργοποιηθει το VSA και αργα δεν πηγαινα. Τα περιθωρια προσφυσης πανω απο τα δικα μου ορια και αυτο πιστευω οτι αρκει. Σε σχεση με τα Dunlop πρωτης τοποθετησης καμια σχεση ακομα και οταν ηταν φρεσκα και σε σχεση με τα ES θα ελεγε εφαμιλλα ή λιγο καλυτερα.
Προοδευτικοτητα. Οσο και αν φαινεται παραξενο για Ιαπωνικο ελαστικο ειναι αρκετα προοδευτικο. Το τιμονι δεν ελαφραινει μεν αλλα ενα ελαφρυ μουριασμα γινεται αντιληπτο ενω το πελμα ειναι τετοιο που στο συγκεκριμενο ελαστικο μεταβαλλεται ο θορυβος χωρις ομως να συνοδευεται με ενα στιγγλισμα. Ισως αυτο να οφειλεται και στο πως ρεει ο αερας στο πελμα με το ελαστικο υπο πιεση και κλιση.
Θορυβος. Στο οριο πιο θορυβωδες αλλα γενικα αθορυβο ελαστικο ως και παραξενα αθορυβο σε καλο οδοστρωμα. Στο δρομο απο Πυλη ως και Μεσοχωρα συναντησα οτι θα μπορουσε να συναντησει κανεις απο οδοστρωμα. Οποτε μεσα σε λιγα χιλιομετρα ειχα την ικανοτητα να το ακουσω στο συνολο σχεδον των ταπητων που μπορει ν βρει κανεις σε επαρχιακη οδο.
Αισθηση. Οχι δεν ειναι στα ορια του Michelin ή του Continental. Δεν σου δινει την αισθηση οτι θα κρατησει. Αλλα το κανει. Και το κανει καλα.
Τιμονι. Καλυτερο απο τα Michelin στα μεσα τελη της ζωης τους αλλα οχι τοσο οσο ηταν στην αρχη οποτε κ το γαλλικο ελαστικο μιλουσε στο τιμονι. Ειναι θεμα πιστης.
Ζεσταμα. Ζεσταινονται πιο ευκολα απο τα Dunlop πρωτης τοποθετησης κ ειναι ισως κ καλυτερα απο τα Michelin. Φτανουν μερικες εκατονταδες μετρα κ το ελαστικο αρχιζει να κρατα.
Αγνωστες ποσοτητες ακομα τ φρεναρισμα στο βρεγμενο κ η αντοχη σε υδρολισθηση καθως τ κρατημα σε χαμηλες θερμοκρασιες.
Αυτα για την ωρα. Ειμαι πτωμα μετα απο 3 ωρες πανω κατω στο ΥΗΕ Μεσοχωρας....
Αν καταλαβαίνω καλά, η σύγκριση γίνεται με τα μπαλονάκια της Michelin (Energy Saver)???
Γιατί αν τα blueresponse είναι στο ίδιο επίπεδο με τα ES τότε ΑΠΟ και ΚΛΕΙΟΝΤΑΙ! -
Θελω μια γνωμη για εναν φιλο που ψαχνει λαστιχα για civic type-r ep3 215/40/17.
Τωρα φοραει hankook ventus v12 αλλα δεν ειναι πολυ ευχαριστημενος. Γλιστρανε..Αποδιδουν καλα μονο οταν ζεσταθουν πολυ καλα. Επισης δεν φθειρονται, πραγμα που ισως δειχνει οτι ειναι σκληρα. Δεν τον ενδιαφερει η χιλιομετρικη αποδοση αλλα το κρατημα. Μεγαλυτερη εμφαση στο στεγνο καθως με βροχη το αμαξι δεν κυκλοφορει.
Το αμαξι κανει κυριως αναβασεις και οδηγιεται στα ακρα..
Επισης φοραει και μπλοκε διαφορικο αν αυτο βοηθαρει -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Τα ντανολπ ειναι βρετανικα.η DUNLOP ειναι Αμερικανικη..........με οτι made in θελεις!
ο παππους Ντανλοπ εφηυρε το επισωτρο...... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
η DUNLOP ειναι Αμερικανικη..........με οτι made in θελεις!
ο παππους Ντανλοπ εφηυρε το επισωτρο......Πάρτο αλλιώς θα βρεις! Η Dunlop όπως ειπώθηκε είναι (ήταν για να είμαστε ακριβολόγοι) Αγγλική εταιρεία. Ο ιδρυτής της ήταν Σκώτος και εφηύρε τα ελαστικά με αέρα. Από το 1985 και μετά το όνομα ανήκει στην Good Year.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Τωρα φοραει hankook ventus v12 αλλα δεν ειναι πολυ ευχαριστημενος. Γλιστρανε..Αποδιδουν καλα μονο οταν ζεσταθουν πολυ καλα. Επισης δεν φθειρονται, πραγμα που ισως δειχνει οτι ειναι σκληρα. Δεν τον ενδιαφερει η χιλιομετρικη αποδοση αλλα το κρατημα. Μεγαλυτερη εμφαση στο στεγνο καθως με βροχη το αμαξι δεν κυκλοφορει.
Επισης φοραει και μπλοκε διαφορικο αν αυτο βοηθαρειΕιναι δυσκολη η διασταση του. Ετσι οπως μου τα λες, ο ανθρωπος θελει semi-slick για να σωθει.
Και semi σ αυτη τη διασταση υπαρχουν μονο αυτα http://www.tyres-pneus-online.co.uk/car ... ,83,W.html για τα οποια δε ξερω τιποτα...Τωρα απο νορμαλ λαστιχα, τα Bridgestone 050A τα οποια θελουν κι αυτα πολυ ζεσταμα, αλλα αποδιδουν πολυ καλα.
-
Michelin supersport??
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ο παππους Ντανλοπ εφηυρε το επισωτρο......Eδώ και πάνω από 15 χρόνια ανήκει στην Ιαπωνική Sumitomo
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Αν καταλαβαίνω καλά, η σύγκριση γίνεται με τα μπαλονάκια της Michelin (Energy Saver)???
Γιατί αν τα blueresponse είναι στο ίδιο επίπεδο με τα ES τότε ΑΠΟ και ΚΛΕΙΟΝΤΑΙ!Δηλαδη απο 'πρασινο' λαστιχο τι ακριβως περιμενες?
Να ειναι υποψηφιο αντικαταστασης ελαστικου F1 ας πουμε?
Φιλε πανε βαλε κανα Primacy 3, Premium Contact 5 ή P7 Cinturanto (δεν ξερω και τη διασταση που φορας αλλα σιγουρα ένα απ' αυτα θα βγαινει) να εισαι οκ -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
ο παππους Ντανλοπ εφηυρε το επισωτρο......Eδώ και πάνω από 15 χρόνια ανήκει στην Ιαπωνική Sumitomo
Dunlop Tires is owned by Goodyear Tire and Rubber Company which sells Dunlop brand tyres in North America, Australia and Europe. In other regions of the world, the Dunlop brand is owned by other companies. In India the brand is owned by Dunlop India Ltd. whose parent company is the Ruia Group, in the rest of Asia by Sumitomo and in South Africa by Apollo Tyres Ltd. of India.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Επισης φοραει και μπλοκε διαφορικο αν αυτο βοηθαρειΠροτείνω αυτό
http://siriocenter.gr/product/1600
Αν και δέν το έχω δοκιμάσει, παραδέχομαι ιστορία της μάρκας
http://www.goodyear.eu/gr_el/about-good ... d-history/
καί έχω ένα κόλημα με το πέλμα τύπου V.
θεωρώ ότι είναι πιό συμπαγές γιατί αν με τη φαντασία μας στρίβουμε,στη στροφή μια παράλληλη αυλάκωση τείνει να 'ανοίξει',σε αντίθεση με την V η οποία έχοντας ώς κοινό σημείο την βάση του V συμπεριφέρεται πιο άκαμτα.
επίσης μου αρέσει και αυτό
http://tyre.marangoni.com/en/Catalog/Ca ... YvH4cpfktI -
Κανένα απ' αυτά. Και τα δυο πολύ ξεπερασμένα και όχι κάτι τρελό σαν απόδοση. Επίσης ο ισχυρισμός για τη χάραξη 'V' δεν ισχύει.
Για 'μένα, αφού θέλει στοχευμένα σπορ λάστιχο, Yokohama AD08, που αναφέρθηκε και παραπάνω, Bridgestone RE002, Toyo R1-R, Hankook RS2-Z212...
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Κανένα απ' αυτά. Και τα δυο πολύ ξεπερασμένα και όχι κάτι τρελό σαν απόδοση. Επίσης ο ισχυρισμός για τη χάραξη 'V' δεν ισχύει.Για 'μένα, αφού θέλει στοχευμένα σπορ λάστιχο, Yokohama AD08, που αναφέρθηκε και παραπάνω, Bridgestone RE002, Toyo R1-R, Hankook RS2-Z212...
Eκτος απο το Yokohama δε βγαινει κανενα αλλο στη διασταση του...
Για τα RE002 δε θα σχολιασω τι θαψιμο τρωνε γενικα... -
Ας βάλει 205/45
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]