-
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ήταν και ένας τύπος που μου έσπασε τα @@ με κάτι matador mp46 (νομίζω).
Μου έλεγε ότι είναι ίδια με τα continental.
Μάλιστα όταν του είπα για hankook μου λέει 'ξέρεις τα hankook και δεν ξέρεις τα ΜΑΤΑΔΟΡ; '
Τα ξέρει κανείς αυτά;κάτι φθηνά σεμι .. έβγαζε η matador .... εννοείτε +hankook σε σχέση με τα matador
-
ε προφανως και θα επρεπε να τα ξερεις τα matador σε σχεση με τα hankook
τα hankook ειναι μονο γνωστα απο τους αγωνες DTM, Le Mans, επειδη τα φοραει ο οικος hammann σε lamborghini και ferrari και επειδη τα φοραει η γερμανικη αστυνομια στα γρηγορα αυτοκινητα της..ακομη επειδη πολλα αυτοκινητα ειδικα best seller στην ελληνικη αγορα ερχονται απ'το εργοστασιο με hankook αλλα και επειδη οσοι τα φορανε μενουν σχεδον παντα ευχαριστημενοι..
ειναι φυσικο λοιπον εσυ πες του να ξερεις τα matador απο τα τοσα αστικα που εχεις δει στο κεντρο της αθηνας αλλα και επειδη ενα fabia 1.4 ειναι συχνοτερο φαινομενο απο ενα audi r8..οποιος θελει το καλυτερο για το αυτοκινητο του πρεπει να κανει σωστη ερευνα αγορας ακομη και σε matador να καταληξει (που λεει ο λογος να καταληξει )..η προκταληψη ειναι κατι που μισω και υποδεικνυει ποσο αδυναμος ενας νους ειναιτα re002 ειναι φοβερα..οσα reviews διαβασα λενε πολυ καλα λογια αν και ειναι ακομη νωρις..αν κρατανε τις επιδοσεις τους σε βαθος χρονου ειναι αριστη επιλογη αν θυσιασει λιγακι ενας μεσος οδηγος το treadwear βεβαια
εγω ανυπομονω να τα δω τουλαχιστον απο κοντα..ουτε αυτο δεν ετυχε ακομη -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
τα εξάλκο που φοράει τώρα τα έχω 40.000 (3 χρόνια ) και δεν έχουν τρομέρα σημάδια κόπωσης , μετά το καλοκαίρι βέβαια θα αλλαχτούν ...
στην αρχή τρωγαμε πλαινά αβέρτα, τώρα πάμε σαφώς πιο συγρατημένοι...
είναι πανω απο 3 ετών το αμάξι;
Σε κανά 3 μίνι τα κλείνει
τεσπά μαλλον δε γίνομαι αντιληπτός
καλά και πανω από ολα ασφαλή χλμ
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Τα RE002,τα φοράει γνωστός σε Bmw compact σε 205/50/15,εδώ και 3 μήνες....Πολύ ευχαριστημένος και σε βρεγμένο,με εξαίρεση τα λιμνάζοντα νερά,στο πολύ νερό όπως μου είπε........Χλμ. έχει σκάρτα 2Κ,αλλά οι τελευταίες βρόχες, βοήθησαν στο να βγάλει τα συμπεράσματά του στο βρεγμένο.......Για το στεγνό.....no comment!!!!!!Με τα μπούνια,όπως μου είπε!!!!
ΥΓ.Σαν πέλμα-χάραξη-σχέδιο πάντως,από κοντά τα 'σπάει'!!!μια χαρα! σημερα εκανα παραγγελια, θα τα εχω την Δευτερα
σε bmw E30 325 24V 192ps θα μπουνε , μονο καλα λογια διαβαζω ,
αντε να τα βαλω με το καλο, να κανω μερικα κμ και θα σας πω εντυπωσεις -
Ο χρήστης bassakos έγραψε:
Τα RE002,τα φοράει γνωστός σε Bmw compact σε 205/50/15,εδώ και 3 μήνες....Πολύ ευχαριστημένος και σε βρεγμένο,με εξαίρεση τα λιμνάζοντα νερά,στο πολύ νερό όπως μου είπε........Χλμ. έχει σκάρτα 2Κ,αλλά οι τελευταίες βρόχες, βοήθησαν στο να βγάλει τα συμπεράσματά του στο βρεγμένο.......Για το στεγνό.....no comment!!!!!!Με τα μπούνια,όπως μου είπε!!!!
ΥΓ.Σαν πέλμα-χάραξη-σχέδιο πάντως,από κοντά τα 'σπάει'!!!μια χαρα! σημερα εκανα παραγγελια, θα τα εχω την Δευτερα
σε bmw E30 325 24V 192ps θα μπουνε , μονο καλα λογια διαβαζω ,
αντε να τα βαλω με το καλο, να κανω μερικα κμ και θα σας πω εντυπωσειςΝα ο επίσημος δοκιμαστής μας! Είναι τα πρώτα στην λίστα όταν έρθει η ώρα να αλλάξω κι εγώ.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ήταν και ένας τύπος που μου έσπασε τα @@ με κάτι matador mp46 (νομίζω).
Μου έλεγε ότι είναι ίδια με τα continental.
Μάλιστα όταν του είπα για hankook μου λέει 'ξέρεις τα hankook και δεν ξέρεις τα ΜΑΤΑΔΟΡ; '
Τα ξέρει κανείς αυτά;Στον ΟΑΣΘ στην Θεσσαλονίκη τέτοια φορούν...
-
Ο χρήστης Lena E36 Compact έγραψε:
Καλησπέρα, τι λάστιχα να πάρω για BMW Compact E36 του 1994, έχω δοκιμάσει Pirelli, Bridgestone, Dunlop, Goodyear kai Michelin.Ολα μετά από 2 χρόνια ήταν φαγωμένα....μπλα μπλα μπλα.... ανάλυση....
Σε ευχαριστώ για την ανάλυση που μου έκανες. Θα προσέξω για το treadwear αλλά πες μου σε παρακαλώ για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ποια μάρκα να διαλέξω.
Κι εγώ σε ευχαριστώ αλλά όχι πολύ γιατί όπως αποδεικνύεται από την δεύτερη απορία σου μάλλον δεν την διάβασες την ανάλυσή μου. Αν την είχες διαβάσει θα είχες ίσως δει και το σημείο που λέω 'Αναφέρεις μάρκες αλλά όχι μοντέλα. Κάθε μάρκα έχει πολλά μοντέλα συνήθως με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά.'
Οπότε η απλή πρόταση μάρκας είναι κάτι τελείως άχρηστο, δεν έχει νόημα. Πολύ περισσότερο όταν εσύ δεν έχεις αναφέρει ούτε τι έχεις ήδη δοκιμάσει (μοντέλο όχι μάρκα) και δεν σου κάνει ούτε πόσα χλμ κάνεις το χρόνο. Ούτε αν έχεις κάποια άλλη απαίτηση εκτός από το να μην φαγώνονται....
Τα χλμ και όχι τα χρόνια μπορούν να φάνε τα λάστιχα. Εσύ όμως δεν αναφέρεις πόσα χλμ έκανες στα 2 χρόνια. Αν κάνεις πχ 25000χλμ το χρόνο είναι απόλυτα φυσιολογικό να φαγώνονται στα 2 χρόνια, αν όμως κάνεις 10000 τότε ναι κάτι δεν πάει καλά όχι τόσο με το αυτοκίνητο αλλά με εσένα (είτε δεν το συντηρείς είτε τους ρουφάς το αίμα!).
Να προσθέσω στην ανάλυσή μου και μερικές προτάσεις, μία να αλλάζεις μπρος πίσω τα λάστιχά σου κάθε 10-15000χλμ (για ομοιόμορφη φθορά αν σου φθείρονται πιο πολύ του ενός άξονα) και δεύτερη να φροντίζεις να έχουν ικανοποιητική πίεση αέρα. Φυσικά καλό είναι να οδηγάς πιο ήρεμα και βέβαια να κάνεις λιγότερα χλμ το χρόνο ώστε να σου κρατάνε περισσότερο!
Και στην ερώτησή σου θα σου απαντήσω στο πνεύμα αυτής (ή έλλειψη πνεύματος) ότι αφού δοκίμασες όλες αυτές τις μάρκες να δοκιμάσεις κάποια άλλη..... ή να βάλεις όποια μάρκα βγάζει πιο όμορφα λάστιχα.... Η πρότασή μου είναι σωστή και ανάλογη της ερώτησης αλλά όχι τόσο χρήσιμη, αν όμως αναθεωρήσεις την ερώτησή σου σε διαβεβαιώνω ότι θα λάβεις πιο χρήσιμες απαντήσεις... -
195-205 νομίζω. Θέλεις να βάλεις πιο φαρδύ ή πιο στενό;
-
Passat 1.8 TSi 2008 αυτόματο.
Μαμά διάσταση 215/55/16. Πανάκριβα.
Λέμε να πάμε σε 205/55/16 που δεν έχει μεγάλη διαφορά εκτός από την τιμή που είναι τεράστια.
Αυτοκίνητο που θα κάνει λίγα χιλιόμετρα κάθε χρόνο αλλά τα πιο πολλά από αυτά σε ταξίδια και μας ενδιαφέρει το κράτημα παρά η οικονομία.
Προτάσεις;
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Απορια, σε ζαντα 7J 16αρα, μεχρι τι φαρδος ελαστικου μπορει να μπει;Μέχρι 225/50 max......
-
Να μεινεις σε αυτο που εχεις θα προτεινα.
-
για τι αμαξι;
-
κρατα την διασταση που εχεις.
-
κανεις κατι λαθος.
-
μην το πειραξεις!
-
γιατι νομιζεις οτι εσυ θα κανεις βελτιωση;
-
Ο χρήστης KWSN_Men έγραψε:
Passat 1.8 TSi 2008 αυτόματο.Μαμά διάσταση 215/55/16. Πανάκριβα.
Λέμε να πάμε σε 205/55/16 που δεν έχει μεγάλη διαφορά εκτός από την τιμή που είναι τεράστια.
Αυτοκίνητο που θα κάνει λίγα χιλιόμετρα κάθε χρόνο αλλά τα πιο πολλά από αυτά σε ταξίδια και μας ενδιαφέρει το κράτημα παρά η οικονομία.
Προτάσεις;
Nα βάλεις τα 205/55/16. Μια μιζούρα πάνω μια μιζούρα κάτω, δε χάθηκε ο κόσμος...
-
Αν γλυστράει το πίσω μέρος είσαι ευτυχής, κάτι κάνεις σωστά!... ή απλά έχουν παλιώσει και θέλεις φρέσκα λάστιχα.
Μοιάζει αστείο αλλά δεν είναι, σε ένα πισωκίνητο θέλεις να μπορεί να γλυστράει λίγο το πίσω (και όχι το μπροστά). Οι Mercedes γενικά είναι ρυθμισμένες πολύ υποστροφικά, βάζοντας πιο φαρδιά πίσω χωρίς να αλλάξεις κάτι στην ανάρτηση (πχ σφιχτότερες αντιστρεπτικές πίσω) θα το χειροτερέψεις, θα το κάνεις ακόμα πιο υποστροφικό.
Βέβαια είναι και θέμα γούστου, εμένα η υποστροφή με χαλάει ενώ μια ελαφριά υπερστροφική τάση μου φαίνεται πιο βολική...
Αν πάντως πας για τα φαρδιά θα αυξηθεί και η κατανάλωση μπορεί και 10% στα ταξίδια... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν γλυστράει το πίσω μέρος είσαι ευτυχής, κάτι κάνεις σωστά!... ή απλά έχουν παλιώσει και θέλεις φρέσκα λάστιχα.
Μοιάζει αστείο αλλά δεν είναι, σε ένα πισωκίνητο θέλεις να μπορεί να γλυστράει λίγο το πίσω (και όχι το μπροστά). Οι Mercedes γενικά είναι ρυθμισμένες πολύ υποστροφικά, βάζοντας πιο φαρδιά πίσω χωρίς να αλλάξεις κάτι στην ανάρτηση (πχ σφιχτότερες αντιστρεπτικές πίσω) θα το χειροτερέψεις, θα το κάνεις ακόμα πιο υποστροφικό.
Βέβαια είναι και θέμα γούστου, εμένα η υποστροφή με χαλάει ενώ μια ελαφριά υπερστροφική τάση μου φαίνεται πιο βολική...
Αν πάντως πας για τα φαρδιά θα αυξηθεί και η κατανάλωση μπορεί και 10% στα ταξίδια...+1
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]