-
@PolomanGR: Για τι χρήση μιλάμε;
-
Παιδιά, ζητώ τη γνώμη σας κι εγώ για ελαστικά...
Το αυτοκίνητό μου είναι ένα Corsa B (1998) τρικύλινδρο 1.0l. Λόγω οικονομικής στενότητας, ανέβαλα την αλλαγή στα λάστιχα για αρκετό καιρό, αλλά τώρα πια άρχισε να φαίνεται στο δρόμο το πρόβλημα, και τα φοβάμαι.
Τα υπάρχοντα λάστιχα είναι Firestone Multihawk 165/70R13. Ακόμα και πριν φθαρούν ήταν απογοητευτικά νομίζω.
Τι λάστιχα θα προτείνατε;
-
Αν βρεις σε καλή τιμή τα Pirelli P4 Cinturato βάλτα! Έμεινα πολύ ικανοποιημένος στη διάσταση αυτή.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Αν βρεις σε καλή τιμή τα Pirelli P4 Cinturato βάλτα! Έμεινα πολύ ικανοποιημένος στη διάσταση αυτή.πουσε ρε φίλε! στείλε ένα τηλέφωνο π.μ.//
-
Σε Scirocco R τι θα λάστιχο θα προτείνατε για οδηγό άγαρμπο και ορεξάτο? (προς αντικατάσταση του υπέροχου, αλλά όχι αρκετού Pirelli που φοράει...)
-
Διάσταση;
-
235/35/19 αν δεν κανω λαθος πρεπει να εχει.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
235/35/19 αν δεν κανω λαθος πρεπει να εχει.Κι εγώ έτσι νομίζω... Πανάκριβα λάστιχα (πρέπει να έχουν σίγουρα ένα 1000άρικο ) ...
Βάλε κανένα από τα Conti (SC 3 ή SC 5P) για να δοκιμάσεις . -
Αν το Sport Contact 5 ειναι οντως οσο καλο οσο λενε και διαβαζω σε διαφορα μερη, νομιζω αξιζει η προσπαθεια.
-
Κι εγώ Conti Sport Contact 5P θα κοιτούσα, όπως και Michelin Pilot Super Sport, ενώ, σε πιο οικονομικές επιλογές, θα κοίταγα Hankook K107S1 EVO, Goodyear F1 Asymmetric 2 και Kumho KU39 LE SPORT.
-
Ο χρήστης hpdra έγραψε:
...165/70R13.
Τι λάστιχα θα προτείνατε;Από φθηνά λάστιχα θεωρούνται πολύ καλά τα Fulda EcoControl και τα Barum Brillantis 2. Βέβαια σε 165/70-13 η διαφορά σε τιμή από μια premium μάρκα είναι σχετικά χαμηλή (γύρω στα 30 ευρώ στην τετράδα), αλλά εγώ θα τα δοκίμαζα (ήδη έχω δοκιμάσει το EcoControl σε 155/70-13 και σύντομα και το Brillantis 2 σε 175/70-13).
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Από φθηνά λάστιχα θεωρούνται πολύ καλά τα Fulda EcoControl και τα Barum Brillantis 2. Βέβαια σε 165/70-13 η διαφορά σε τιμή από μια premium μάρκα είναι σχετικά χαμηλή (γύρω στα 30 ευρώ στην τετράδα), αλλά εγώ θα τα δοκίμαζα (ήδη έχω δοκιμάσει το EcoControl σε 155/70-13 και σύντομα και το Brillantis 2 σε 175/70-13).Σ' ευχαριστώ πολύ! Θα ψάξω και τιμές και θα δω και τις πιο 'high-end' μάρκες, που μάλλον δε θα ειναι τοσο πολυ πιο ακριβές.
Να ρωτήσω κάτι ακόμα. Διαβάζω για τον κωδικό πάνω στα λάστιχα που λέει την ημερομηνία παραγωγής. Πόση 'ηλικία' είναι αποδεκτή για λάστιχα από μαγαζί; Πρέπει να είναι π.χ. 6 μηνών το πολύ, ενός έτους, ενάμιση;
-
Και ήρθε η ώρα για λάστιχα στο κορσάκι που φοράει την υπέρτατη διάσταση: 195-55-16 . Πήρα τηλ. σε κάποιον που ξέρω ότι έχει καλές τιμές στα conti και μου είπε για PC2 ==> 530e!!!
Καμιά πρόταση?
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
235/35/19 αν δεν κανω λαθος πρεπει να εχει.
Κι εγώ έτσι νομίζω... Πανάκριβα λάστιχα (πρέπει να έχουν σίγουρα ένα 1000άρικο ) ...
Βάλε κανένα από τα Conti (SC 3 ή SC 5P) για να δοκιμάσεις .235/ 40/ 18 φοράει και σκέφτομαι πολύ σοβαρά για Michelin Sport Cup...
τι λένε οι γνώστες? οι moderator που έχουν μαζέψει εμπειρία από τόσα που ακούν και διαβάζουν εδώ μέσα?
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Κι εγώ Conti Sport Contact 5P θα κοιτούσα, όπως και Michelin Pilot Super Sport, ενώ, σε πιο οικονομικές επιλογές, θα κοίταγα Hankook K107S1 EVO, Goodyear F1 Asymmetric 2 και Kumho KU39 LE SPORT.τα conti 2 και 3 που φόρεσα στο Audi S3 δεν μου άρεσαν καθόλου, το δεύτερο χειρότερο του πρώτου κατεμέ... Από Hankook, Goodyear και Kumho δεν έχω δοκιμάσει τίποτα ποτέ!
από Fulda τι έχεις ακούσει μιας και σε βλέπω γνώστη των εναλλακτικών ελαστικών?
-
Απ' ό,τι βλέπω, πάντως, και στο camskill, είναι ακριβή διάσταση... Τα συγκεκριμένα από εκεί βγαίνουν με μεταφορικά 461 + 30 τοποθέτηση, μιλάμε για μια διαφορά 4 ευρώ = ανάξια λόγου.
Πήγαινε σε κάτι πιο οικονομικό, Hankook ή Kumho. Πάρε Κυριαζή και Team Racing και ρώτα τι έχουν...
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
από Fulda τι έχεις ακούσει μιας και σε βλέπω γνώστη των εναλλακτικών ελαστικών?Μόνο την προτροπή ενός γείτονα λαστιχά να τα βάλω στο Bravo. Για τα Sport Control μιλάς, ε; Γι' αυτό και γενικά δεν τα αναφέρω. Προτείνω μόνο ελαστικά που ξέρω, δλδ, είτε από εμένα, είτε από ανθρώπους που εμπιστεύομαι τη γνώμη τους.
Edit: Για 'πολεμικές' καταστάσεις θα κοίταγα Hankook RS2 Z212 και Yokohama Advan Neova AD08.
-
Παιδιά, μετά από 55.000 χλμ και 2,5 χρόνια (3 καλοκαιριά) τα Saver έχουν φαγωθεί περίπου ... Δεν έχουν φαγωθεί!
Γλιστράνε πολύ όμως ... Πάω για αλλαγή ή να τα κρατήσω (με προσεκτική οδήγηση); Και πότε θα τα αλλάξω;
Τα πλαϊνά τους δεν φαίνονται ξεραμένα... -
αμεσα!!!!
και βαλε και στο προγραμμα και 4 αμορτισερακια
-
Για να φαγωθούν αυτά τα λάστιχα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 150,000 χλμ (ακόμα)
Φυσικά και γλιστράνε. Όχι όμως γιατί πάλιωσαν.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
αμεσα!!!!και βαλε και στο προγραμμα και 4 αμορτισερακια
Πόσο άμεσα; Μέχρι τα Χριστούγεννα αρκετά 'άμεσα' είναι;
Απ'δώ απ'κεί τα αμορτισέρ δεν τα ξεχνάςΓια να φαγωθούν αυτά τα λάστιχα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 150,000 χλμ (ακόμα)
Φυσικά και γλιστράνε. Όχι όμως γιατί πάλιωσαν.
Να πας για αλλαγή με μη φαγωμένα λάστιχα νιώθεις λίγο ... άχρηστος οδηγός!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]