-
+1!!!...για το 002...
υγ.σε κάνα δίμηνο θα το περάσω...!! -
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
http://www.vredestein.com/car-tyres/summer/ultrac-vorti/info/ αυτά μήπως εννοείς; -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Μέχρι τώρα έχω σαν υποψήφια:*Dunlop Blue Response V (Fuel Efficiency: B, Wet Grip: A, Noise: 68db)
*Michelin PS3 V (Fuel Efficiency: F, Wet Grip: A, Noise: 71db)
*Bridgestone RE002 W (Fuel Efficiency: E, Wet Grip: C, Noise: 71db)Για πείτε καμιά γνώμη...
Επειδη φοραω τα RE002 ειναι ακριβως αυτο που περιγραφεις. Τα PS3 (τα φοραγα πριν) και τα Blue Response εχουν πολυ μαλακο πλαινο.
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
Για Audi A3 sportback 160hp τι λάστιχα προτείνετε; Διάσταση 225/45/17.
Κάνω λίγα χλμ και σχεδόν αποκλειστικά εθνική. Οπότε τα αλλάζω πάντα λόγω πολυκαιρίας και όχι χιλιομέτρων.
(Δεν κάνω σπιναρίσματα, χειρόφρενα κλπ αλλά με υψηλή μέση ταχύτητα κινούμαι συχνά) Εχω F1 asymmetric 225/45-17 94Υ XL (made in Germany) αλλά νομίζω ότι τα continental premium contact 2 που είχα σε άλλο αμάξι κράτησαν περισσότερο την ίδια καλή απόδοση που είχαν στην αρχή ενώ τα F1 'έπεσαν' σε απόδοση γρηγορότερα. Δυστυχώς τα continental premium contact 2 δεν βγαίνουν σε 225/45. Τα sport contact είναι εξίσου καλά;Νεότερα από το μέτωπο Όλα ίδια τιμή έχουν:
- DUNLOP SPORT MAXX RT (MADE IN GERMANY, 21η εβδομάδα του 2013, δείκτης 91Y, προστασία ζάντας), ετοιμοπαράδοτα. Χαρακτηρισμένα (από την ίδια την dunlop... ) για 67 db μόνο θόρυβο .
- Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 (εντελώς φρέσκα, νέα παραλαβή σε 4-5 μέρες) 91Υ, προστασία ζάνατς. 69 db
- Continental Sport Contact 5 (βρήκα και τα 5 τελικά, παρότι το site γράφει disconitnued. Aν και κάπου διάβασα ότι έχουν μαλακότερα πλαϊνά από τα SC3). 26η εβδομάδα του 2013. 91Υ και προστασία ζάντας. 71 db
Ερωτήματα:
- Με τις δικές μου οδηγικές ανάγκες (εθνική, ευθείες) ποια ταιριάζουν καλύτερα;
- 21η εβδομάδα του 2013 να τα αποφύγω; Τα έχουν στοκ στο κατάστημα. Αν είναι μπορώ να τα παραγγείλω κάπου να έρθουν φρέσκα...
- Να βάλω καλύτερα 94 extra load ώστε να έχω καλύτερο τιμόνι και να μην πλέουν στις στροφές; Ή θα γίνουν ταυτόχρονα και σκληρότερα στην απόσβεση των κραδασμών από το οδόστρωμα;
Έχουμε τα Conti Sport Contact 5 Στο Α6 με ίδια διάσταση που φοράς εσύ! Go for it! Αντέχει αρκετά σαν λάστιχο, δεν είναι πολυ σκληρό, χαμηλά επίπεδα θορύβου, και πολυ καλό κράτημα στο βρεγμένο!
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Μέχρι τώρα έχω σαν υποψήφια:
*Dunlop Blue Response V (Fuel Efficiency: B, Wet Grip: A, Noise: 68db)
*Michelin PS3 V (Fuel Efficiency: F, Wet Grip: A, Noise: 71db)
*Bridgestone RE002 W (Fuel Efficiency: E, Wet Grip: C, Noise: 71db)Για πείτε καμιά γνώμη...
Επειδη φοραω τα RE002 ειναι ακριβως αυτο που περιγραφεις. Τα PS3 (τα φοραγα πριν) και τα Blue Response εχουν πολυ μαλακο πλαινο.
Δεν εχω πειστει ακομα οτι στο βρεγμενο ειναι αυτο που περιγραφει...
-
Τα RE002 είμαι σίγουρος ότι θα ναι καλά στο στεγνό, αλλά μετά από πόσο ζέσταμα; Στο βρεγμένο δε, δεν γνωρίζω καθόλου τι παίζει.
Τα BluResponse τα φοράει κανένας να μας πει μια γνώμη;
-
Νομίζω, πως ο theo13 τα είχε βάλει πριν 2-3 βδομάδες (και πριν 10 μέρες ένας φίλος μου, πολύ νωρίς όμως για εντυπώσεις)...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τα RE002 είμαι σίγουρος ότι θα ναι καλά στο στεγνό, αλλά μετά από πόσο ζέσταμα; Στο βρεγμένο δε, δεν γνωρίζω καθόλου τι παίζει.Τα BluResponse τα φοράει κανένας να μας πει μια γνώμη;
Στο βρεγμένο σίγουρα θα υπάρχουν καλύτερα λάστιχα. Δεν έχει πολύ φαρδιές αυλακώσεις το RE002 επομένως δε μπορεί να απάγει όσο νερό απάγουν άλλα ελαστικά της κατηγορίας. Φαίνεται και από το C που παίρνει στο wet grip, το οποίο λόγω της χάραξής του είναι μάλλον αναμενόμενο.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τα RE002 είμαι σίγουρος ότι θα ναι καλά στο στεγνό, αλλά μετά από πόσο ζέσταμα; Στο βρεγμένο δε, δεν γνωρίζω καθόλου τι παίζει.Τα BluResponse τα φοράει κανένας να μας πει μια γνώμη;
Οι περισσοτεροι που λενε οτι δεν μπορουσαν να ζεστανουν bridgestone το συμπεραινουν εμπειρικα...Στην πραξη ενας χρηστης εχει περασει στοιχεια μερικες σελιδες πισω με μετρησεις και αυτες που ειχα ανεβασει για τα 002 οταν τα ειχα πρωτοβαλει.
Tτελικο = (Ρτελικο+1)/(Ραρχικο+1) x (Ταρχικο+273) - 273 με Τ σε Celsius και Ρ σε bar.
Χθες και σημερα πηρα καποιες μετρησεις ετσι για το χαβαλε, αφου η διαδρομες ηταν και οι δυο της πλακας χωρις καμια απολυτως πιεση. Στην πρωτη περιπτωση λοιπον, ξεκινησα απο Γλυφαδα κινηθηκα λιγο στη Βουλιαγμενης με μαξ 80Km/h και μετα προς το σπιτι, κανοντας μαλιστα και δυο στασεις με αυξηση 55% [16->24.8[, και στη δευτερη σημερα χωρις σταση αλλα με κινηση (ζητημα αν επιασα τα 80), απο Γλυφαδα προς Π. Φαληρο, με αυξηση 79% [15->26.9].Συγκριτικα δεν ξερω σε τι κατηγορια ζεσταματος τοποθετουνται τα SportContac 5, αλλα προ ολιγων ημερων, οδηγοντας ενα Megane dci με 205/50-17 ιδια διασταση με τα δικα μου, παρατηρησα οτι σε σταθερη κινηση σε αυτοκινητοδρομο και επαρχιακο η θερμοκρασια ανεβηκε απο 19->28 (47% απο 2.2->2.3bar) και μονο οταν αρχισα να το σκιζω σε στροφιλικια καταφερα να δω απο 2.2->2.4 (96% απο 19->37). Στα πισω η κατασταση ηταν ακομα πιο δυσκολη..για να παρουν 2.3 απο 2.1 επρεπε να το προσπαθησω πολυ με διαδοχικα περασματα στο τμημα της Les Essarts που διασωζεται σημερα
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Στο βρεγμένο σίγουρα θα υπάρχουν καλύτερα λάστιχα. Δεν έχει πολύ φαρδιές αυλακώσεις το RE002 επομένως δε μπορεί να απάγει όσο νερό απάγουν άλλα ελαστικά της κατηγορίας. Φαίνεται και από το C που παίρνει στο wet grip, το οποίο λόγω της χάραξής του είναι μάλλον αναμενόμενο.Εχει και μια λιγοτερη σε σχεση με τα περισσοτερα της αγορας και εννοειται πως το σχημα της κεντρικης δημιουργει pulse (ή κατι τετοιο τελοσπαντων ) και διωχνει πολυ νερο....οπως ειπα και πριν, δεν εχω πεισθει οτι ειναι καλυτερο απο το 050 στο βρεγμενο, οταν και αυτο δεν ηταν στα καλυτερα του με βροχη...
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Στο βρεγμένο σίγουρα θα υπάρχουν καλύτερα λάστιχα. Δεν έχει πολύ φαρδιές αυλακώσεις το RE002 επομένως δε μπορεί να απάγει όσο νερό απάγουν άλλα ελαστικά της κατηγορίας. Φαίνεται και από το C που παίρνει στο wet grip, το οποίο λόγω της χάραξής του είναι μάλλον αναμενόμενο.
Εχει και μια λιγοτερη σε σχεση με τα περισσοτερα της αγορας και εννοειται πως το σχημα της κεντρικης δημιουργει pulse (ή κατι τετοιο τελοσπαντων ) και διωχνει πολυ νερο....οπως ειπα και πριν, δεν εχω πεισθει οτι ειναι καλυτερο απο το 050 στο βρεγμενο, οταν και αυτο δεν ηταν στα καλυτερα του με βροχη...
Όταν λέω φαρδιές δε χρησιμοποιώ τον όρο με ακρίβεια. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ο συνολικός όγκος των αυλακώσεων είναι μικρότερος από άλλα ελαστικά. (Αυτή η διατύπωση είναι πιο ακριβής από την πρώτη).
Η διαφορά φαίνεται εύκολα με το μάτι (διάλεξα το Maxx RT λόγω των πλατιών αυλακώσεων):
Maxx RT:
RE002:
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
+1!!!...για το 002...
υγ.σε κάνα δίμηνο θα το περάσω...!!Αντώνη δεν θα ξαναέβαζες τα P7 ;
-
Wet Braking ειναι οχι Wet Grip, αν ηταν Wet Grip καλα θα ηταν τα πραγματα...
-
Τα RE002 είμαι σίγουρος ότι θα ναι καλά στο στεγνό, αλλά μετά από πόσο ζέσταμα; Στο βρεγμένο δε, δεν γνωρίζω καθόλου τι παίζει.
Τα BluResponse τα φοράει κανένας να μας πει μια γνώμη;
αν σκεφτεις οτι το καλυτερο εχει Β και παει προς το χειροτερο......το C δεν ειναι κακο για την φιλοσοφια του ελαστικου και με τη ημισλικ σχεδιαση......
αληθεια υπαρχει καποιο με Α;;;;; -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Wet Braking ειναι οχι Wet Grip, αν ηταν Wet Grip καλα θα ηταν τα πραγματα...
Η επίσημη ονομασία του test είναι wet grip. Ιδού: http://ec.europa.eu/energy/efficiency/tyres/labelling_en.htm. Υπάρχει σε επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαισθητικά μπορώ να πω πως το wet braking και wet handling έχουν στενή σύνδεση. Αλλά για να μην μείνω μόνο στη διαίσθηση ορίστε μία δοκιμή 4 ελαστικών: http://www.tirerack.com/tires/tests/chartDisplay.jsp?ttid=174. Αν προσέξεις στην κατηγορία 'Wet Test Track' στα τεστ 'Braking Modulation' και 'Handling Predictability' η κατάταξη των ελαστικών είναι η ίδια. Και για να μην πει κανείς ότι το γεγονός αποτελεί σύμπτωση ορίστε και ένα δεύτερο τεστ όπου συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα: http://www.tirerack.com/tires/tests/chartDisplay.jsp?ttid=178 και ορίστε και ένα τρίτο: http://www.tirerack.com/tires/tests/chartDisplay.jsp?ttid=177 και άλλο ένα: http://www.tirerack.com/tires/tests/chartDisplay.jsp?ttid=176.
Εσύ σε ποια δεδομένα στηρίζεις τη θέση σου;
-
Ερώτηση σε μεγαλο-λαστιχά για 225/45/17: Προτείνει ασυζητητί τα michelen ps3. Μου λέει ότι θα διαρκέσει 40-50.000 χλμ εγγυημένα (από τον ίδιο δια λόγου... )
Επίσης ότι έχει τα πλέον σκληρά πλαϊνά ως σπορ ελαστικό. Παντού διαβάζω ακριβώς τα αντίθετα! (Τα είχε στοκ.)Σε άλλον βρήκα επίσης τετράδα PS3 και σε καλή τιμή. 500 € με άζωτο κλπ. Αλλά πάω να τα δω και διαπιστώνω ότι τα 2 ήταν 91Υ και τα άλλα 2 XL (νομίζω 94w). !!! Μπορεί να δουλέψουν σωστά έτσι αν πχ μπουν τα XL μπροστά;
Εχω ψιλομπλοκάρει διότι: Για τα michelin, τα οποία μπορεί και να μου κάνουν διότι κάνω λίγα χλμ και συνεπώς δεν με ενδιαφέρει η γρήγορη φθορά διότι θα τα αλλάξω λόγω πολυκαιρίας υποθέτω, διαβάζω ότι σε κάποια αμάξια που τοποθετήθηκαν τα αυτοκίνητα άρχισαν να τραβάνε δεξιά ή αριστερά. Ισως ο σχεδιασμός του πέλματος... δεν ξέρω!
Για τα continental SC5 διαβάζω παράπονα για αρκετό θόρυβο. Αυτά έχουν προφανώς σκληρότερα πλαινά και μαλακότερη γόμα από τα michelin.
Για τα good year assymetric F2 που τα ξέρω, η τιμή είναι -60 ευρώ τουλάχιστον από τα άλλα, αλλά θα μου άρεσε μια αλλαγή να δω πως πατάει και κάποιο άλλο λάστιχο. Πιθανόν πάντως να θέλω λίγο πιο 'οξύ' τιμόνι στις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης σε σχέση με το assymetric F1 XL που φοράω τώρα.
*από όσα λάστιχα έχω βάλει ως τώρα σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο οδηγούσα, πιο ευχαριστημένος με διαφορά είχα μείνει με τα coninental premium contact 2 αλλά δυστυχώς δεν βγαίνουν σε 225/45/17
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
+1!!!...για το 002...
υγ.σε κάνα δίμηνο θα το περάσω...!!Αντώνη δεν θα ξαναέβαζες τα P7 ;
Άνετα....και στα προτείνω..!!!
Θα πάω σε πιο σπόρ κατάσταση(κυρίως για το πλαινό),λόγω της coilover που περάστηκε πρόσφατα!!Με το Cint P7 20Κ τώρα,ευχαριστημένος και με το παραπάνω....τί βροχή τί φρένα,αθόρυβα ,άνετα.....τα έχουμε ξαναπεί!!Τό μόνο(όχι ακριβώς αρνητικό),είναι οτι μετά τα 17 Κ άρχιζαν να φωνάζουν λίγο....λεπτομέρειες!! -
Κανείς να έχει γνώμη για Vredestein SPORTRAC 5?
-
Η επίσημη ονομασία του test είναι wet grip. Ιδού: http://ec.europa.eu/energy/efficiency/tyres/labelling_en.htm. Υπάρχει σε επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαισθητικά μπορώ να πω πως το wet braking και wet handling έχουν στενή σύνδεση. Αλλά για να μην μείνω μόνο στη διαίσθηση ορίστε μία δοκιμή 4 ελαστικών: http://www.tirerack.com/tires/tests/chartDisplay.jsp?ttid=174. Αν προσέξεις στην κατηγορία 'Wet Test Track' στα τεστ 'Braking Modulation' και 'Handling Predictability' η κατάταξη των ελαστικών είναι η ίδια. Και για να μην πει κανείς ότι το γεγονός αποτελεί σύμπτωση ορίστε και ένα δεύτερο τεστ όπου συμβαίνει ακριβώς το ίδιο πράγμα: http://www.tirerack.com/tires/tests/chartDisplay.jsp?ttid=178 και ορίστε και ένα τρίτο: http://www.tirerack.com/tires/tests/chartDisplay.jsp?ttid=177 και άλλο ένα: http://www.tirerack.com/tires/tests/chartDisplay.jsp?ttid=176.
Οτι το τεστ για την ταμπελιτσα περιλαμβανει μονο ακινητοποιηση σε βρεγμενο οδοστρωμα. Δυστυχως αυτο το τεστ ειναι εντελως μονοπλευρο και σε πολλες περιπτωσεις ενα λαστιχο μπορει να φρεναρει καλα στο βρεγμενο, αλλα απο κρατημα να ειναι χειροτερο απο αλλα που δε φρεναρουν τοσο καλα. Μακαρι οι ταμπελες στο μελλον να γινουν πιο περιεκτικες και να αναφερουν δεδομενα οπως αυτα που αναρτησες π.χ.
Cornering Stability/Steering Response/Braking Modulation/Handling PredictabilityΠ.χ. τα δικα μου ER300 εχουν B ή C στο βρεγμενο φρεναρισμα αλλα απο κρατημα στο βρεγμενο και αντοχη στην υδρολισθηση ειναι απο κορυφαια των κορυφαιων. Τα PS3 που θα βαλω σε λιγες μερες μπορει να εχουν Α στο βρεγμενο φρεναρισμα αλλα ειναι σιγουρος οτι θα υστερουν σε κρατημα στο βρεγμενο εστω και ελαχιστα.
Χαρακτηριστικα για την υδρολισθηση, τα εχω 2 χρονια κι εχω κανει 2 πολυ γρηγορα ταξιδια με καταρακτωδη βροχη και μονο 1 φορα ενιωσα υδρολισθηση οταν πηγα να περασω με 140 μεσα απο τη λιμνη στα διοδια της Χαλκιδας. (don't try this at home) -
Οτι το τεστ για την ταμπελιτσα περιλαμβανει μονο ακινητοποιηση σε βρεγμενο οδοστρωμα. Tωρα ποση σχεση εχει με το wet handling ειναι αλλο θεμα. Συνηθως ενα ελαστικο ειναι ολικα καλο στο βρεγμενο, οντως. Δυστυχως αυτο το τεστ ειναι εντελως μονοπλευρο και σε πολλες περιπτωσεις ενα λαστιχο μπορει να φρεναρει καλα στο βρεγμενο, αλλα απο κρατημα να ειναι χειροτερο απο αλλα που δε φρεναρουν τοσο καλα. Μακαρι οι ταμπελες στο μελλον να γινουν πιο περιεκτικες και να αναφερουν δεδομενα οπως αυτα που αναρτησες π.χ.
Cornering Stability/Steering Response/Braking Modulation/Handling PredictabilityΠ.χ. τα δικα μου ER300 εχουν B ή C στο βρεγμενο φρεναρισμα αλλα απο κρατημα στο βρεγμενο και αντοχη στην υδρολισθηση ειναι απο κορυφαια των κορυφαιων. Τα PS3 που θα βαλω σε λιγες μερες μπορει να εχουν Α στο βρεγμενο φρεναρισμα αλλα ειναι σιγουρος οτι θα υστερουν σε κρατημα στο βρεγμενο εστω και ελαχιστα.
Χαρακτηριστικα για την υδρολισθηση, τα εχω 2 χρονια κι εχω κανει 2 πολυ γρηγορα ταξιδια με καταρακτωδη βροχη και μονο 1 φορα ενιωσα υδρολισθηση οταν πηγα να περασω με 140 μεσα απο τη λιμνη στα διοδια της Χαλκιδας. (don't try this at home)Ερώτηση σε μεγαλο-λαστιχά για 225/45/17: Προτείνει ασυζητητί τα michelen ps3. Μου λέει ότι θα διαρκέσει 40-50.000 χλμ εγγυημένα (από τον ίδιο δια λόγου... )
Επίσης ότι έχει τα πλέον σκληρά πλαϊνά ως σπορ ελαστικό. Παντού διαβάζω ακριβώς τα αντίθετα! (Τα είχε στοκ.)Σε άλλον βρήκα επίσης τετράδα PS3 και σε καλή τιμή. 500 € με άζωτο κλπ. Αλλά πάω να τα δω και διαπιστώνω ότι τα 2 ήταν 91Υ και τα άλλα 2 XL (νομίζω 94w). !!! Μπορεί να δουλέψουν σωστά έτσι αν πχ μπουν τα XL μπροστά;
Εχω ψιλομπλοκάρει διότι: Για τα michelin, τα οποία μπορεί και να μου κάνουν διότι κάνω λίγα χλμ και συνεπώς δεν με ενδιαφέρει η γρήγορη φθορά διότι θα τα αλλάξω λόγω πολυκαιρίας υποθέτω, διαβάζω ότι σε κάποια αμάξια που τοποθετήθηκαν τα αυτοκίνητα άρχισαν να τραβάνε δεξιά ή αριστερά. Ισως ο σχεδιασμός του πέλματος... δεν ξέρω!
Για τα continental SC5 διαβάζω παράπονα για αρκετό θόρυβο. Αυτά έχουν προφανώς σκληρότερα πλαινά και μαλακότερη γόμα από τα michelin.
Για τα good year assymetric F2 που τα ξέρω, η τιμή είναι -60 ευρώ τουλάχιστον από τα άλλα, αλλά θα μου άρεσε μια αλλαγή να δω πως πατάει και κάποιο άλλο λάστιχο. Πιθανόν πάντως να θέλω λίγο πιο 'οξύ' τιμόνι στις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης σε σχέση με το assymetric F1 XL που φοράω τώρα.
*από όσα λάστιχα έχω βάλει ως τώρα σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο οδηγούσα, πιο ευχαριστημένος με διαφορά είχα μείνει με τα coninental premium contact 2 αλλά δυστυχώς δεν βγαίνουν σε 225/45/17
Μη βαλεις διαφορετικους δεικτες βαρους μπροστα και πισω... Ουτε και ταχυτητας... Προφανως οχι!!!
Για τα πλαινα, πηγαινε ζουληξε τα με το χερι για να δεις τι ειναι... δε χρειαζονται πολλα πολλα. Εγω παντως θα σου προτεινα να μεινεις στα Assymetric 2.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]