-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παντως ενας με τον οποιο δουλευα εγω μου ελεγε οτι στην ελλαδα οι στρατονομοι δεν εχουν καμια αξια στον ΕΣ ,αντιθετα στο εξωτερικο (γιατι ειχε κανει Αφγανισταν) οι στρατονομοι μετρουσαν και τους σεβονταν ολοι οι ξενοι αξιωματικοιΣύμφωνα με όσα μας έλεγε στο σχολείο στελεχών ΣΝ αξκος που εκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, εκεί κάνουν πολύ ουσιαστική δουλειά, έχουν μέχρι και τμήμα forensics για να ερευνούν φόνους κλπ. Είναι κανονική αστυνομία με πλήρη έλεγχο πάνω στο στρατιωτικό προσωπικό. Στην Ελλάδα είναι κάτι μεταξύ σοφέρ-τροχονόμου-πόρτας...στην ουσία δεν κάνουν τίποτα άξιο λόγου
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
παντως ενας με τον οποιο δουλευα εγω μου ελεγε οτι στην ελλαδα οι στρατονομοι δεν εχουν καμια αξια στον ΕΣ ,αντιθετα στο εξωτερικο (γιατι ειχε κανει Αφγανισταν) οι στρατονομοι μετρουσαν και τους σεβονταν ολοι οι ξενοι αξιωματικοι
Σύμφωνα με όσα μας έλεγε στο σχολείο στελεχών ΣΝ αξκος που εκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, εκεί κάνουν πολύ ουσιαστική δουλειά, έχουν μέχρι και τμήμα forensics για να ερευνούν φόνους κλπ. Είναι κανονική αστυνομία με πλήρη έλεγχο πάνω στο στρατιωτικό προσωπικό. Στην Ελλάδα είναι κάτι μεταξύ σοφέρ-τροχονόμου-πόρτας...στην ουσία δεν κάνουν τίποτα άξιο λόγου
Μερικες δεκαετιες πριν εκαναν.... τοτε τους λεγανε ΕΣΑτζήδες
-
Που να δειτε πζ με ρωσικη πουλαδα τον ειχα πετυχει στο 401
-
τι ειναι η αρματοπουλαδα?Έπίρραμμα με ένα άρμα ανάμεσα σε δάφνες. Απονέμεται σε αρματιστές που διέπρεψαν σε σχολεία και ασκήσεις. Έχω την εντύπωση ότι δεν υπάρχει πια όμως.
Στην Ελλάδα είναι κάτι μεταξύ σοφέρ-τροχονόμου-πόρτας...στην ουσία δεν κάνουν τίποτα άξιο λόγου
Ε εντάξει... μαζεύουν και τα ρεμάλια.
-
Αλλος περίμενα να τσιμπήσει.....
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
.... κι άλλος τσίμπησε....!
οι αξιωματικοι ΤΘ ειναι πολυ περηφανοι για το μαυρο τους μπερε
οταν μερικοι ειμασταν με τους μπλε ακουγαμε διαφορα όπως..?
καλα αμα εβλεπαν τζοκευ μια φορα το φορεσα στην επιλαρχια για να προβαρω τη νεα μου εμφανιση και μονο που δε μου ορμηξε ο ιλχος
μαλιστα μου ειπε 'γιατι κανεις μαλακιες με τη τζοκα? ' και οταν εσκαγαν περαστικοι πεζικαριοι παντα τους 'σκαναρε' και τους ρωτουσε τι θελουν εδω και γιατι φορανε τζοκευ
Για να καταλάβεις λοιπόν διαφορά νοοτροπίας και φιλοσοφίας, σε μας συνέβαινε το αντίθετο...! Εγω όταν φόρεσα τον 'πράσινο' για δοκιμή-πρόβα όπως εσυ, αμεσως μετά την απονομή του (2 μήνες στο ΚΕΕΔ) απο τον Δκτη του Λοχου μου κι ενω υπήρχε ρητή εντολή απο τους έφεδρους Λχίες να μη διανοηθεί κανείς μας να τον φορέσει, έσκασε ξαφνικά φάπα απο πίσω μου κι ενω ήμουν στον καθρέφτη και μου τον έστειλε έξω απο τον λόχο....Η συνέχεια σε πρώτη φάση, ήταν να μου χώσει τη μούρη του στη δική μου και να μου υπενθυμίσει αυτό που είχε πει και σε δεύτερη να τσιμπήσω κάμποσες για να το εμπεδώσω. Δεν είχε καμμιά ιδιαιτερη σημασία βέβαια, γιατί την επομένη φύγαμε όλοι για τις Μοίρες μας. Εκει πάλι, ΚΑΝΕΙΣ δε φορούσε το μπερέ, πλην του σκοπού στην πύλη, των στελεχών, των εφ. Λοχιών και της απολυόμενης ΕΣΣΟ, αντε και της προηγούμενης. ΠΟΤΕ, παρα μόνον στην επιθεώρηση της Παρασκευής ή τα αγήματα και τις παρελάσεις φυσικά.
Ολα αυτά, αντιλαμβάνεσαι οτι γινόταν, οχι γιατί οι αξ/κοι Ειδ.Δυνάμεων..... δεν είναι περήφανοι για τον μπερέ τους...εσυ παντως μαλλον αναφερεσαι σε πρασινο μπερε.. αλλα και παλι δε νομιζω οτι εχει καποια αξια ο πρασινος μπερες ενος φανταρου μπροστα σε οποιονδηποτε μπερε αξιωματικου
Καταρχήν εμεις δεν υπήρξαμε 'φαντάροι' . Απο κει και πέρα, ποιος σου είπε οτι συγκρίνω 'πράσινο' μπερέ στρατιώτη, με 'μαύρο' στελέχους...?
Σε κάθε περίπτωση, ο 'πράσινος' είναι ανώτερος όλων και οχι γιατί το λέω εγω... Φυσικά κι έπονται οι 'μαύροι', αν θέλουμε να κάνουμε καποια κατάταξη, τους οποίους θαυμάζω, ενω σέβομαι όλα τα όπλα-σώματα του Σ.Ξ.
-
-
τι σχεση εχει το χρωμα η τα χασισοφυλλα διπλα στο εθνοσημο η τις πουλαδες που μπορει να εχει παρει(με λογικη παντα..)
ο σεβασμος παει στο τι περασει ο καθε ανθρωπος για να παρει την χ.ψ πουλαδα(παντα απο εναν βαθμο δυσκολιας και πανω οχι τυπου μαχητη ειμαι κομαντο κιολας..)αυτο βλεπεις στον καθε ανθρωπο και αυτο πρεπει να σεβαστεις
-
οντως ειχαν το εμβλημα του σχηματισμου στο οποιο ανηκαν , απλα δε το φορουσαν ολοι και ελεγα μηπως ηταν κατι φοβερο ή κανα παρασημοΑν υπήρχε πειθαρχία, θα το φορούσαν ΟΛΟΙ γιατί είναι υποχρεωτικό εδω και λίγα χρόνια. Αλλα, 'νταξ....
-
@σπαρταν
οταν δεν εισαι ΤΘ και σε στειλουν σε μοναδα ΤΘ ειναι περιεργη η φαση
οι ΤΘ δε θελουν να βλεπουν τζοκευ και σε βαζουν να φορας μπερε (παρε παραδειγμα το ΚΕΤΘ) , κατι που κανονικα δε προβλεπεται εκτος αν φυλας πυλη
απο την αλλη δεν εχεις και μαυρο μπερε για να βαλεις εστω και το μαυρο (οπως εκαναν στελεχη, πχ εχω δει ταγματαρχη υγειονομικου με μαυρο μπερε σε μαυρη επιλαρχια)
φυσικα σε προετρεπαν να πας να αγορασεις, αλλα λιγοι πηγαιναν γιατι στο κατω κατω κατι τετοιο επρεπε να στο παρεχει η υπηρεσιαοποτε φορουσαμε μπλε
ελα ομως που με το μπλε ειχαμε προβλημα οποτε μας πετυχαιναν αλλοι πεζικαριοι που ειχαν ορεξη να μας τα ζαλισουν
εγω στην ουσια φορουσα παρατυπα το μπλε μπερε, επρεπε να φοραων τζοκευ και οταν μου την ειπε ο αξιωματικος μου για το τζοκευ (το οποιο προβαρα λογω της μεταθεσης σε μη μαυρη μοναδα ) ειχε στη πραγματικοτητα αδικο
ΥΓ παντως αφου εφυγα και εν οψει κρισεων επροκειτο να αλλαξει ο διοικητης της επιλαρχιας (θα ερχοταν ενας κ@υλωμενος απο το πεδιο βολης) ο ιλχος αγριεψε πολυ ασχημα
(παντα ηταν ετσι αλλα δε μπορουσε να εκφραστει , ηταν και σχετικα νεος στο στρατοπεδο)εσκασε δηλαδη σε φιλο μου στο ξεμπαρκο μια μερα και του λεει: γιατι δε φορας μαυρο μπερε?
ειμαι ΥΓ κυριε ιλχε δε προβλεπεται
παρε (δε θυμαμαι ποσες ) χ μερες κρατηση γιατι ο μπερες σου ειναι σκονισμενος και παρε αλλες τοσες επειδη μου λες και τι προβλεπεταιμετα απο λιγο καιρο αρχισε τα πε και παι ακομα και στους παλιους αυτη τη στιγμη η επιλαρχια αυτη πρεπει να ειναι κολαστηριο
(βαλε και τις δυσμενεις διαθεσεις σε οσους δε γουσταραν.. πρεπει να πεφτει κλαμα )
οσο ημουν εγω περιοριζοταν μονο στο 'δε σε ακουσα ' οταν επιθεωρουσε θαλαμο και καμια κρατηση αν σου επεφτε το οπλο
και ηταν καλος τυπος μαζι μου τουλαχιστονκαι οχι τιποτε αλλο εκει δουλευουν και τα οπλα στην αθηνα πρεπει να τα ειχαν σαμποταρει , κανενα δεν οπλιζε σωστα
-
παντως σε ολες τις στολες επαιζε η πουλαδα του αλεξιπτωτιστη σε αντιθεση με τα υπολοιπα σχολεια , μεγιστη ποζερια πιστευω
(παντα προκαλουσε σχολιασμο απο τους φανταρους τουλαχιστον)Λογικό...Σε μας πάντως, η μέγιστη 'ποζεριά' ήταν αυτό.....
Ασχετο, αλλα αν γράψετε 'βατραχοπουλάδα' στο google εικόνες, δε ξέρω γιατί, αλλα εμφανίζεται και ο Χ. Λάππας...
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
OMG του μαθαίνουν και double tap εν κινήσει (1:50)Μαύρες μπλούζες... παντελόνι παραλλαγής... άρβυλα... κούρεμα γουλί...
-
και το δαχτυλο στην σκανδαλη.............
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Μαύρες μπλούζες... παντελόνι παραλλαγής... άρβυλα... κούρεμα γουλί...
Παμαι μορή Στρατονωμεία....!!!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
παντως σε ολες τις στολες επαιζε η πουλαδα του αλεξιπτωτιστη σε αντιθεση με τα υπολοιπα σχολεια , μεγιστη ποζερια πιστευω
(παντα προκαλουσε σχολιασμο απο τους φανταρους τουλαχιστον)Λογικό...Σε μας πάντως, η μέγιστη 'ποζεριά' ήταν αυτό.....
Ασχετο, αλλα αν γράψετε 'βατραχοπουλάδα' στο google εικόνες, δε ξέρω γιατί, αλλα εμφανίζεται και ο Χ. Λάππας...
Εδω εμφανιζεται και το αβαταρ του Qsis μιλαμε για κομμαντο καταστασεις
Την Δευτερα παρουσιαζεται ο αδερφος μου , θα πηξει το πατοψαρο
-
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
OMG του μαθαίνουν και double tap εν κινήσει (1:50)
Μαύρες μπλούζες... παντελόνι παραλλαγής... άρβυλα... κούρεμα γουλί...
σσσσσσ......μην τα δούνε και μας την πέσουν κι εδώ με links απο blogs και εφημερίδες
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
παντως ενας με τον οποιο δουλευα εγω μου ελεγε οτι στην ελλαδα οι στρατονομοι δεν εχουν καμια αξια στον ΕΣ ,αντιθετα στο εξωτερικο (γιατι ειχε κανει Αφγανισταν) οι στρατονομοι μετρουσαν και τους σεβονταν ολοι οι ξενοι αξιωματικοι
Σύμφωνα με όσα μας έλεγε στο σχολείο στελεχών ΣΝ αξκος που εκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, εκεί κάνουν πολύ ουσιαστική δουλειά, έχουν μέχρι και τμήμα forensics για να ερευνούν φόνους κλπ. Είναι κανονική αστυνομία με πλήρη έλεγχο πάνω στο στρατιωτικό προσωπικό. Στην Ελλάδα είναι κάτι μεταξύ σοφέρ-τροχονόμου-πόρτας...στην ουσία δεν κάνουν τίποτα άξιο λόγου
εκείνα τα τρελά χρόνια καθήλωσαν και την ΣΝ μετά...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
εκείνα τα τρελά χρόνια καθήλωσαν και την ΣΝ μετά...
Εκεινες τις εποχες ηταν ευκολα τα πραγματα. Η θα ησουν με αυτους που δερνουν, η με αυτους που τις τρώνε.
-
@Cabala, ακόμα Herstal έχετε στα μέρη σας;
-
και fn fal *
Περί Θητείας [#3]