-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...Αν ο νόμιμος τον αφήσει, που πρέπει να τον αφήσει για να υπάρχει ροή στην κυκλοφορία, έχει καλώς, διαφορετικά περιμένει εκεί.
Μου αρκει αυτο...'Ο νομιμος πρεπει να αφησει τον παρανομο για το καλο της ροης'. Για αυτο ο καθε καραγκιοζης κανει οτι θελει κ μαλιστα περιμενει οτι θα μπορει να το κανει, κ εχουμε φτασει στο σημειο να φωναζει ο κλεφτης κ να ζηταει κ τα ρεστα αυτος που στριβει παρανομοα, αυτος που παει αναποδα κλπ.
Εγω λοιπον λεω οτι ο νομιμος πρεπει να στειλει τον παρανομο πανω στο κρασπεδο, κ αυτο κανω. Κ τις 2 φορες που εχει γινει απλα ειπα οτι δεν χωρεσε να περασει απο εκει που πηγε να χωθει παρανομα. Κ την μια φορα ηταν μπατσοι. Δεν τους χαλασε...
Είσαι υπέρ της αυτοδικίας, λοιπόν. Αναφέρεσαι μόνο στην οδήγηση ή έχει και γενικότερη εφαρμογή η άποψή σου αυτή; Έχεις κάποια αντιστοιχία παρανομίας και τιμωρίας στο μυαλό σου; Είμαι σαφής και ξεκάθαρος:
Λερώνεις με νερά τον γείτονα από κάτω. Δέχεσαι την αυτοδικία να σου σπάσει τα πλακάκια στο μπαλκόνι; Γιατί αυτό που προτείνεις εσύ είναι, για αργά και αριστερά τρακάρισμα και πιθανοί τραυματισμοί.
Το παιδί σου σπάει το παιχνίδι του φίλου του. Δέχεσαι ο πατέρας του φίλου να σπάσει το χέρι του παιδιού σου που έκανε τη ζημιά; Πολύ επιεικέστερη περίπτωση αυτού που προτείνεις εσύ γιατί έχουμε πραγματική ζημιά (σπάσιμο) που τιμωρείται με απλό τραυματισμό, ενώ στη δική σου περίπτωση, η απλή ενόχληση τιμωρείται ακόμα και με θάνατο.
Είσαι στο λεωφορείο και με εμποδίζεις να περάσω, έστω και άθελα σου. Δέχεσαι να βγάλω το πιστόλι γιατί έχω την εντύπωση ότι το κάνεις επίτηδες; Εντελώς αντίστοιχη περίπτωση που στηρίζεται στην ικανότητά μου στο σημάδι (αντίστοιχα στην δική σου οδηγική ικανότητα) και στην ικανότητά σου να αποφύγεις τη σφαίρα (του άλλου οδηγού να αποφύγει το ατύχημα ελέγχοντας οριακά το αυτοκίνητό του).
ΑΝ δέχεσαι παρόμοιες συμπεριφορές, τότε, δεκτόν, δώσε όνομα και διεύθυνση και θα τις εφαρμόσω ΑΜΕΣΑ και σε βίντεο τραβηγμένες για να δείξουμε στον κόσμο ότι είσαι ιδεολόγος. Αν αυτές τις συμπεριφορές τις κρατάς μόνο για τον εαυτό σου και μόνο για το δρόμο, καταλήγουμε στον ραγιά και πάλι που κρυμμένος πίσω από το μικροαστικό του αγαθό (αυτοκίνητο - κατά το καβάλα παν' στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε) το παίζει μάγκας και τιμωρός εκεί που τον παίρνει, βγάζοντας την ουρά του απέξω όταν γίνει η στραβή (βλ. δήλωση ότι κανείς στην Ελλάδα αν πέσει πίσω σου δεν κερδίζει δίκη) δείχνοντας ελλιπές ηθικό υπόβαθρο, σαθρή και σαπισμένη αγωγή από οικογένεια και δασκάλους και τέλος εμφανέστατη έλλειψη ανδρισμού και φιλότιμου. Ίσως φταίει όμως κάτι άλλο. Προτείνω την αναζήτηση αυτού για αρχή. Καταλαβαίνω πως θεωρείς πως η κοινωνία σου χρωστάει και σου έχει δώσει λίγα σε σχέση με τον αντίστοιχο Άγγλο ή Γερμανό πολίτη, αλλά αυτό δεν είναι τρόπος αντίδρασης γιατί ουσιαστικά χειροτερεύει την κατάσταση και τότε, θα φτάσουμε σε κάποιο σημείο που αυτοί που βρίσκονται πιο ψηλά από εμάς στην τροφική αλυσίδα (αυτοί που δε διστάζουν να δολοφονήσουν για την προτεραιότητα) θα πάρουν στα χέρια τους τη χώρα αυτή και εσύ θα είσαι τότε, φόρου υποτελής και πάλι. Αν όμως κάνεις εσύ την αρχή, από τον εαυτό σου, τότε, κάτι μπορεί να γίνει, κάτι θα αλλάξει στην κοινωνία, έστω και για τα παιδιά σου ή τα εγγόνια σου*.
Ευχαριστώ.
- Στο κομμωτήριο, καθώς κουρευόμουν λίγο πριν τις εκλογές, έπιασα κουβέντα με την τύπισσα εκεί. Αυτή ~55, βαμμένη ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να με πείσει να ψηφίσω Παπανδρέου.
- Πρέπει να έρθει κάτι άλλο, να γίνει κάτι, να πέσει χρήμα στην αγορά, δεν κινείται τίποτε. Να έρθει ο Γιώργος να τα αλλάξει όλα αυτά, να υπάρχει ρε παιδί μου αξιοκρατία.
- Βύσμα έβαλες για τον γυιό σου στο στρατό;
- Ο καθένας κοιτάει το καλύτερο για τον εαυτό του και τα παιδιά του.
- Τότε, δε ζητάς να τα αλλάξει όλα προς το καλύτερο. Απλά να μην έχουν οι άλλοι βύσμα και να έχεις εσύ ζητάς. Σιγά την αλλαγή που θέλεις. Το πιο εύκολο είναι αυτό.
- Ε ε ε ..... Να βάλω ζελέ;
-
Αναφέρεσαι σε ακρότητες και καταστάσεις ή του ύψους ή του βάθους που στην πραγματική ζωη δεν ισχύουν. ειδικά οι αντιστοιχίες του τύπου σπαω παιχνίδι σπας χέρι είναι...
Είμαι σίγουρος οτι έχεις καταλάβει πολύ καλά τι ακριβώς εννοεί ο kacey,και σίγουρα τίποτα απ' αυτά που γράφεις εσυ
-
Αν και σου είπαν ήδη οτι λες ανοησίες..
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Λερώνεις με νερά τον γείτονα από κάτω. Δέχεσαι την αυτοδικία να σου σπάσει τα πλακάκια στο μπαλκόνι; Γιατί αυτό που προτείνεις εσύ είναι, για αργά και αριστερά τρακάρισμα και πιθανοί τραυματισμοί.
Τον γείτονα τον λερώνει κατά λάθος, ή επίτηδες; Γιατί ο μαλάκας που πάει και μπαστακώνεται από δεξιά στο φανάρι για αριστερά, δεν το κάνει κατά λάθος. Εκτός και αν δεν ξέρει τη περιοχή και καταλάβει τελευταία στιγμή οτι πρέπει να στρίψει (αλλά πόσοι είναι αυτοί πιά;; ), για το οποίο ο ΚΟΚ βεβαίως βεβαίως είναι ξεκάθαρος, εκτελείς τη κίνηση της λωρίδας που βρίσκεσαι -αν και δεν τον ακουμπάμε τον ΚΟΚ γιατί είμαστε όλοι παράνομοι εφόσον έχουμε περάσει έστω και μία φορά με πορτοκαλί ή έχουμε σταθμεύσει σε οδό οπού απαγορεύεται η στάση/στάθμευση).
Το παιδί σου σπάει το παιχνίδι του φίλου του. Δέχεσαι ο πατέρας του φίλου να σπάσει το χέρι του παιδιού σου που έκανε τη ζημιά; Πολύ επιεικέστερη περίπτωση αυτού που προτείνεις εσύ γιατί έχουμε πραγματική ζημιά (σπάσιμο) που τιμωρείται με απλό τραυματισμό, ενώ στη δική σου περίπτωση, η απλή ενόχληση τιμωρείται ακόμα και με θάνατο.
Το παιδί, σαν παιδί που είναι, προφανώς δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να καταλαίνει πάντα τις συνέπειες των πράξεων του. Αντιθέτως, ο κάτοχος άδειας οδήγησης είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τις συνέπειες των πράξεων του επί του οδοστρώματος.
Επίσης, στα εξωφρενικά παραδείγματα που δίνεις, η τιμωρία είναι πολύ αυστηρή για τη πράξη που έγινε. Αντιθέτως, στο παράδειγμα του kacey, ο ίδιος το μόνο που έκανε είναι να μην αλλάξει την κανονική πορεία του για κάποιον που ήθελε μπαμπέσικα να του φάει τη θέση. Ουσιαστικά δεν χαρίζει κάστανα.
'Θα φωνάξω το μπαμπά μου!'
Είσαι στο λεωφορείο και με εμποδίζεις να περάσω, έστω και άθελα σου. Δέχεσαι να βγάλω το πιστόλι γιατί έχω την εντύπωση ότι το κάνεις επίτηδες; Εντελώς αντίστοιχη περίπτωση που στηρίζεται στην ικανότητά μου στο σημάδι (αντίστοιχα στην δική σου οδηγική ικανότητα) και στην ικανότητά σου να αποφύγεις τη σφαίρα (του άλλου οδηγού να αποφύγει το ατύχημα ελέγχοντας οριακά το αυτοκίνητό του).
Εδώ πάλι λες οτι έχεις την εντύπωση οτι σε εμποδίζει ο άλλος επίτηδες, προσπαθώντας να πεις οτι ο γνωστός γκασμάς που εμφανίζεται στο φανάρι το κάνει κατά λάθος. Κατα λάθος βρέθηκε μέσα στο αμάξι; Κατά λάθος έστριψε από λάθος λωρίδα για να βρεθεί μπροστά σε όλους τους άλλους; Κατά λάθος ξύπνησε το πρωί; Η τιμωρία πάλι που δίνεις εδώ, για κάποιον που σε εμποδίζει επίτηδες ή όχι να μπεις στο λεωφορείο είναι και πάλι εξωφρενική.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κ παρτε το χαμπαρι, οσο κ να θελετε να καθεστε στην αριστερη νομιζοντας οτι εχετε δικιο, πολυ-πολυ να σας περασει ο αλλος απο οπου μπορεσει, με το ετσι θελω, να σας πεταξει κ ενα φρεναρισμα που θα σας βγουν τα σφραγισματα, κανα μπινελικι, κ μετα καθιστε να λετε για το πως μπορειτε να καθεστε στην αριστερη δικαιωματικα...Αν δεν θες να καταλαβεις, περασμα απο οπου λαχει κ φρεναρισμα.
Αλλα που θα μου πατε, θα ερθει το τουρμπακι κ μετα θα παρετε μερικα κιλα ροπη στην μαπα μερικοι, να χτυπιεστε μετα για το αν σας προσπερασ σωστα. Εκει να δουμε ποιος θα γελαει...
Κ δεν ειστε τροχονομοι να μου ρυθμιζεται την ταχυτητα με βαση τα ορια, γιατι τοτε θα ρυθμιζω κ εγω ως τροχονομος το προσπερασμα σας (θα το διακοπτω) με τον ιδιο τροπο, με το ζορι
Οταν πηγαινεις με 100 ενω ο διπλα σου με 90, θα φρεναρεις κ θα κανεις ακρη, ή θα πατησεις γκαζι κ θα κανεις ακρη. Ή θα στο κανουμε εμεις για σενα.
Οσο για τους υπολοιπους, εχετε πολυ πλακα μερικοι. Αφου λοιπον γραφετε οτι γραφετε, κ εγω θα κανω οτι γουσταρω οταν εχω την δυνατοτητα (η ροπη που λεγαμε). Ετσι κι αλλιως σε αυτη την χωρα μπροστα παει αυτος που κανει οτι γουσταρει.
Κ οποιος νομιζει οτι αμα πεσει απο πισω απο αλλον δεν θα πληρωσει, στην Ελλαδα, be my guest.
Αυτο που λεω κ εγω δηλαδη. Κ αφου με ενοχλεις, θα σε ενοχλησω.
ΥΓ Δεν εχω δει να γινεται τοσος ντορος οταν αλλα μελη προτρεπουν (δεκαδες φορες εδω μεσα) σε φρεναρισμα σε αυτον που κολλαει απο πισω μας. Μονο εμενα πεσατε να με φατε επειδη ειπα οτι θα φρεναρω σε αυτον που δεν κανει ακρη για τον πιο γρηγορο. Μηπως κανετε τα ιδια κ για αυτο θιχτηκατε μερικοι?
Εγω λοιπον λεω οτι ο νομιμος πρεπει να στειλει τον παρανομο πανω στο κρασπεδο, κ αυτο κανω.
Αυτά είναι μερικά από αυτά που έγραψε ο κ. kacey.
Σε αυτά δε βλέπω πουθενά να αναφέρεται σε ήπια τιμωρία. Βλέπω για πέταγμα στο κράσπεδο (τραυματισμός επιβατών ή / και πεζών και καταστροφή οχήματος), βλέπω για απότομα φρεναρίσματα, βλέπω για ενόχληση που αντιμετωπίζεται με ενόχληση, βλέπω αυτόκλητους τιμωρούς δηλαδή.
Τώρα, όποιος νομίζει πως έχει δικαίωμα να αλλάξει την πορεία του οχήματός του (πχ τραβάς δεξιά σε αριστερή στροφή για να μην μπει οι άλλος) και αυτό δεν είναι παράνομο, έχει λάθος. Ακολουθείς τη λωρίδα σου, κινούμενος στο μέσον και χωρίς να εμποδίζεις τους άλλους χρήστες της οδού, τόσο απλό. Αν σε ενοχλούν, δεν τους τρακάρεις επίτηδες, δεν βλέπω να το γράφει πουθενά ο ΚΟΚ, ούτε να το επιβάλει κάποιος άλλος νόμος. Εκτός και αν θέλουμε να ενεργούμε παράνομα, οπότε ο καθένας κάνει ό,τι θέλει.
Για το θέμα των τιμωριών, ξαναγράφω πως φρενάρισμα στον Κηφισό και τρακάρισμα με ταχύτητες 80-100 Km/h ισοδυναμεί με θάνατο όχι μόνο για τον πίσω, αλλά και τους υπόλοιπους που είναι τριγύρω και θα μπλεχτούν στο ατύχημα. Ούτε κουβέντα για μεγαλύτερες ταχύτητες, όπως αυτές που δηλώνει ο kacey ότι έχει. Αυτό ΔΕΝ είναι αντίστοιχη τιμωρία της πράξεως η οποία ορίζεται στον ΚΟΚ και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 2.000€.
Για να το συνεχίσω. Αυτός που κινείται αριστερά, μπορεί να είναι αφηρημένος, όσο και ο γείτονας που με λέρωσε. Ο kacey ως άλλος Κάλχας, γνωρίζει τη σκέψη του (το κάνεις επίτηδες) και τον τιμωρεί με το ίδιο νόμισμα. Αντιστοίχως, κι εγώ θεωρώ πως ο γείτονας με λέρωσε επίτηδες (δεν σκέφτηκε ότι τα νερά πετάγονται; σίγουρα το ήξερε και το σκέφτηκε) και θα του κάνω επίτηδες ζημιά να μάθει. Αυτή ακριβώς τη λογική υπερασπίζεται ο kacey.
Για το λεωφορείο, πολύ απλά και πάλι η ίδια λογική είναι. Αυτός που είναι στην αριστερή, αυτός που ξέχασε να στρίψει μπορεί να μην έκανε κάτι επίτηδες. Ναι, υπάρχουν οι παράνομοι, οι εξυπνάκηδες, αλλά ποιος σου δίνει το δικαίωμα να κρίνεις και να τιμωρείς χωρίς να ξέρεις τι έγινε; Αν είναι έτσι, θέλω κι εγώ να κρίνω πως δε θα πληρώνω εφορία και θα παίρνω μισθό αντίστοιχο Εισαγγελέα Αρείου Πάγου. Ακόμα όμως και στο κράτος υπάρχει δικαίωμα παραπόνων, δικαστηρίων. Στο πέταγμα στο κράσπεδο τι παράπονα να εκφράσει ο δύστυχος οδηγός που μπορεί να έκανε λάθος στροφή; Στο φρενάρισμα και τρακάρισμα στον Κηφισό πώς θα εκθέσει τις αντιρρήσεις του; Στη Βουλιαγμένης, ο κακόμοιρος που είναι αριστερά γιατί σε 400 m (όχι 1.000 που αναφέρει ψευδώς ο kacey) πρέπει να στρίψει, γιατί να χάσει αυτοκίνητο και να τραυματιστεί; Με το πιστόλι στο λεωφορείο θα με πιάσουν σε 1-2 ώρες το πολύ. Αυτές τις ζημιές που αναφέρονται και σίγουρα έχουν ήδη γίνει, ποιος θα τις πληρώσει; Ποιος θα φέρει πίσω το νεκρό ή τους νεκρούς ενός τέτοιου ατυχήματος; Όλοι έχουμε δει ατυχήματα σε συνθήκες μεγάλης κίνησης που μπλέκονται πολλά οχήματα. Γιατί κανείς από τους αυτόκλητους τιμωρούς δε βάζει στη θέση των άσχετων παθόντων που είναι στη μεσαία ή στη δεξιά λωρίδα τον εαυτό του και την οικογένειά του; Πώς θα αισθανθείτε αν ο kacey πατήσει φρένο στον Κηφισό και εσείς όντας 5 αυτοκίνητα πίσω δεξιά χάσετε το παιδί σας γιατί το φορτηγό από πίσω δεν πρόλαβε να σταματήσει και έφτασε μέχρι τη μεσαία κολώνα του αυτοκινήτου σας;
Κάντε ό,τι νομίζετε, σκοτώστε κόσμο, κάντε τον κόσμο ζούγκλα, γιατί αυτό σας αξίζει. Ζητάτε Ευρώπη στην Ελλάδα και ενεργείτε χειρότερα από την Αφρική του 19ου αιώνα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Αναφέρεσαι σε ακρότητες και καταστάσεις ή του ύψους ή του βάθους που στην πραγματική ζωη δεν ισχύουν. ειδικά οι αντιστοιχίες του τύπου σπαω παιχνίδι σπας χέρι είναι...Είμαι σίγουρος οτι έχεις καταλάβει πολύ καλά τι ακριβώς εννοεί ο kacey,και σίγουρα τίποτα απ' αυτά που γράφεις εσυ
το να κλεισεις εναν σε ενα κρασπεδο και να παθει μεγαλη ζημια το αυτοκινητο του η ακομα να τον κλείσεις με τετοιο τροπο ωστε να παίσει πανω σε πεζοδρομιο με πεζους η πανω σε αλλα αυτοκινητα η γενικα να τον πεταξεις εκτος δρομου δεν ειναι ακρότητα????...ενταξει ειναι μ@@@@ς που εκανε χωσιμο αλλα μην φτασουμε σε ακροτητες γιατι ποτε δεν ξερεις ποσο ακραιος ειναι και αυτος τον οποιο στελνεις στο πεζοδρομιο...
διοτι αυτος θεωρει κατι το μη μεμπτο το χωσιμμο που σ εκανε πιο πριν αλλα επιθεση το χωσιμο με σκοπο καθαρα να τον σκοτώσεις και μπορει να του γυρισουν τα μυαλα που λενε και να γινει της τρελης σε δημοσιο δρομο...
Λιγοτερη Μαγκια στον δημοσιο δρομο....οσο μπορουμε τουλαχιστον ....**την τεστοστερονη σας κρατηστε την για τα ..... θηλυκά σας . **Ολοι σας επικαλειται τον πολιτισμο αναμεσα στους ανθρωπους και μολις θιχτει ο αντρισμος σας ( οπως τα αρσενικα ζωα που οριζουν τις περιοχες τους ψακαζοντας) ξεχνατε τι λεγατε και θελετε ακομα και τον τραυματισμο αυτου που σας προκάλεσε.
Ειστε υποκριτες και παρασιτα μιας υγιης κοινωνιας....ειτε το πιστευετε ειτε οχι .ειστε ιδιοι με αυτους που δεν σας σεβαστηκαν.Ολοι ετσι ειμαστε εκ φυσεως αλλα ο πολιτισμος ειναι αυτος που βαζει φρενο στις ορμες μας οσο κακες και εντονες και αν ειναι αυτες
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Αναφέρεσαι σε ακρότητες και καταστάσεις ή του ύψους ή του βάθους που στην πραγματική ζωη δεν ισχύουν. ειδικά οι αντιστοιχίες του τύπου σπαω παιχνίδι σπας χέρι είναι...
Είμαι σίγουρος οτι έχεις καταλάβει πολύ καλά τι ακριβώς εννοεί ο kacey,και σίγουρα τίποτα απ' αυτά που γράφεις εσυ
το να κλεισεις εναν σε ενα κρασπεδο και να παθει μεγαλη ζημια το αυτοκινητο του η ακομα να τον κλείσεις με τετοιο τροπο ωστε να παίσει πανω σε πεζοδρομιο με πεζους η πανω σε αλλα αυτοκινητα η γενικα να τον πεταξεις εκτος δρομου δεν ειναι ακρότητα????...ενταξει ειναι μ@@@@ς που εκανε χωσιμο αλλα μην φτασουμε σε ακροτητες γιατι ποτε δεν ξερεις ποσο ακραιος ειναι και αυτος τον οποιο στελνεις στο πεζοδρομιο...
διοτι αυτος θεωρει κατι το μη μεμπτο το χωσιμμο που σ εκανε πιο πριν αλλα επιθεση το χωσιμο με σκοπο καθαρα να τον σκοτώσεις και μπορει να του γυρισουν τα μυαλα που λενε και να γινει της τρελης σε δημοσιο δρομο...
Λιγοτερη Μαγκια στον δημοσιο δρομο....οσο μπορουμε τουλαχιστον ....**την τεστοστερονη σας κρατηστε την για τα ..... θηλυκά σας . **Ας αρχίσουμε με την 'ακρώτητα' που είναι ακρότητα,και ας συνεχίσουμε με το 'παίσει' που είναι πέσει.
Τώρα μιας και αναφέρθηκες στην δική μου παράθεση σκέψου λιγάκι και το εξής:όταν κάποιος καλέ μου φίλε κάνει το χώσιμο όπως λες και εσυ,δεν σκέφτεται οτι υπάρχει και ο κίνδυνος να χτυπήσει τον άλλο που εχει τη σωστή πορεία?εσυ όσες φορές το έκανες δεν το σκέφτηκες?εγω τουλάχιστον πάντα..ποιος λοιπόν πρέπει να εχει 2 φορές τεταμένη προσοχή?αυτός που χώνεται ή αυτός που ρολάρει στην κανονική του πορεία???οι συνέπειες λοιπόν αυτού που κάνει την παράβαση σαφώς και είναι αυξημένες...εγω δεν υποστήριξα ποτέ οτι ο οποιοσδήποτε που κάνει μια σφήνα πρέπει να βγαίνει υποχρεωτικά εκτός δρόμου με κίνδυνο για την ζωη του ή των υπολοίπων που δεν φταίνε σε τίποτα στο κάτω-κάτω,αλλά μην τρελλαθούμε και τελείως υποστηρίζοντας αυτόν που φταίει κιόλας!!!και ναι υπάρχουν κάποιες έστω και λίγες φορές που σε χοντρές μ@λ@κίες ο άλλος πρέπει κάτι να καταλάβει.Αυτό ακριβώς υποστηρίζει και ο kacey οσο και αν εσείς
Τα της τεστοστερόνης τα αφήνω ασχολίαστα
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Ας αρχίσουμε με την 'ακρώτητα' που είναι ακρότητα,και ας συνεχίσουμε με το 'παίσει' που είναι πέσει.
επειδή έχω ενα προβλημα οταν γραφω με το πληκτρολογιο ,και κανω ορθογραφικα λάθη αν θες σε προσλαμβάνω για διορθωτή
Δεν θα κάτσω να αναλύσω ουτε τους τιτλους σπουδών που εχω τα μεταπτυχιακά και τα προγράμματά εργασιες και τι γνώσεις εχω μιας και τα ορθογραφικα μου λαθη σε κανουν να με θεωρεις κατώτερο συνομιλητή-άλλωστε για αυτο τα αναφέρεις
Τώρα μιας και αναφέρθηκες στην δική μου παράθεση σκέψου λιγάκι και το εξής:όταν κάποιος καλέ μου φίλε κάνει το χώσιμο όπως λες και εσυ,δεν σκέφτεται οτι υπάρχει και ο κίνδυνος να χτυπήσει τον άλλο που εχει τη σωστή πορεία?εσυ όσες φορές το έκανες δεν το σκέφτηκες?εγω τουλάχιστον πάντα..ποιος λοιπόν πρέπει να εχει 2 φορές τεταμένη προσοχή?αυτός που χώνεται ή αυτός που ρολάρει στην κανονική του πορεία???οι συνέπειες λοιπόν αυτού που κάνει την παράβαση σαφώς και είναι αυξημένες...εγω δεν υποστήριξα ποτέ οτι ο οποιοσδήποτε που κάνει μια σφήνα πρέπει να βγαίνει υποχρεωτικά εκτός δρόμου με κίνδυνο για την ζωη του ή των υπολοίπων που δεν φταίνε σε τίποτα στο κάτω-κάτω,αλλά μην τρελλαθούμε και τελείως υποστηρίζοντας αυτόν που φταίει κιόλας!!!και ναι υπάρχουν κάποιες έστω και λίγες φορές που σε χοντρές μ@λ@κίες ο άλλος πρέπει κάτι να καταλάβει.Αυτό ακριβώς υποστηρίζει και ο kacey οσο και αν εσείςΔεν μιλησα για αυτον.Ειπαμε αυτος ειναι ο Μ@@@; της υποθεσης.Το θεμα ειναι εμεις τι κανουμε ως ανθρωποι....και εγω σου λεω οτι μας τυφλώνει ο θυμος και κανουμε μια κινηση που πιστευουμε θα τον τρομαξει και τα πραγματα οδηγούνται σε απιστευτα τραγικα γεγονότα
Τα της τεστοστερόνης τα αφήνω ασχολίαστα
Δεν με ενδιαφερει . -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Λιγοτερη Μαγκια στον δημοσιο δρομο....οσο μπορουμε τουλαχιστον ....**την τεστοστερονη σας κρατηστε την για τα ..... θηλυκά σας . **
Ολοι σας επικαλειται τον πολιτισμο αναμεσα στους ανθρωπους και μολις θιχτει ο αντρισμος σας ( οπως τα αρσενικα ζωα που οριζουν τις περιοχες τους ψακαζοντας) ξεχνατε τι λεγατε και θελετε ακομα και τον τραυματισμο αυτου που σας προκάλεσε.
Ειστε υποκριτες και παρασιτα μιας υγιης κοινωνιας....ειτε το πιστευετε ειτε οχι .ειστε ιδιοι με αυτους που δεν σας σεβαστηκαν.Ολοι ετσι ειμαστε εκ φυσεως αλλα ο πολιτισμος ειναι αυτος που βαζει φρενο στις ορμες μας οσο κακες και εντονες και αν ειναι αυτες
+1.000.000(κ λιγα λεω..)
καποιοι δεν μπορουν να αντιληφθουν οτι οταν υποτιθεμενα βασιζομενοι στην τηρηση των νομων κ της δημοσιας-οδικης ασφαλειας,στελνουν αλλους σε κρασπεδα κτλ,κανουν ακριβως το αντιθετο απο αυτο στο οποιο υποτιθεμενα βασιζουν την λογικη(?
) της πραξης τους..καταντουν οι ιδιοι παρανομοι κ ανοητοι,με σκοπο να σωφφρονισουν τους ηλιθιους που συναντουν..με λιγα λογια γινονται ενα με αυτους..εχει διαφορα να κινηθεις εντος οριων των δικαιωματων σου κ διαφορα να τα υπερβεις με σκοπο να τιμωρησεις(εσυ που ποτε υποτιθεμενα δεν παρανομεις,λανθανεις.. ) κ να σωφρονισεις..
κ εγω δεν οπισθοχωρω σε μονοδρομο,αν ο αλλος μπηκε παρανομως κ αναποδα.κ εγω καθομαι ει το δυνατοτον δεξιοτερα(χωρις να ακουμπαω την διαχωριτικη γραμμη για την λεα,κ ωστε να μην χωρουν) οταν καποιοι wannabes,μακροχρονιως ασυνουσιαστοι χρησιμοποιουν την λεα για να φτασουν νωριτερα λογω κινησης,αλλα ουτε προσπαθω να πεταξω κανεναν εκτος δρομου ουτε προσπαθω να τον συναιτισω,ουτε θα πεσω πανω του επειδη φταιει κ θα με πληρωσει..εχω κ σημαντικοτερα στην ζωη μου να ασχοληθω κ να επιλυσω.. -
Ειμαι υπερ της αυτοδικιας εναντιων αυτων που ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ κανουν κατι παρανομο ή λαθος. Ακριβως επειδη το να τους αφηνουμε ολοι να τα κανουν, εχει οδηγησει στην ζουγκλα που ζουμε γυρω μας. Ο γαμαουα που εχει μαθει να απαιτει να κανεις ακρη να περασει αναποδα, ο αλλος γαμαουα που εχει μαθει να περναει απο δεξια στο αριστερο φαναρι κ να σε αναγκαζει να κανεις ακρη γιατι ο δρομος που μπαινετε εχει μια λωριδα. Ειδικα ο τελευταιος (οχι τα μπατσακια) νομιζω οτι αφου εχασε δυο αριστερα ακρα+ζαντες στο κρασπεδο θα το σκεφτεται δυο φορες πριν το ξανακανει.
αν καποιος μου παρει την σειρα στο ταμειο, θα του ζητησω να παει πισω. Μια φορα. Την δευτερη θα τον παω πισω μονος μου κ με το ζορι. Στον δρομο δεν παιζει τετοιο σκηνικο, κ το κλεισιμο ειναι κυριως επειδη δεν καταδεχομαι να κανω πισω/χασω την σειρα μου/φρεναρω/κανω ακρη εγω που εχω δικιο. Σιγα μην φρεναρω για να περασει απο διπλα μου ο αλλος ενω εγω εχω κατσει σαν μαλακας να περιμενω 3 φαναρια για να περασω...
Για να τελειωνουμε: δεν προκειται να κανω ακρη για καποιον που δεν επρεπε να ειναι σε εκεινο το σημειο, δεν θα αφησω ανενοχλητο εκεινον που ενοχλει εμενα ενω δεν πρεπει. Ειτε ειναι ποδηλατο ειτε νταλικα.
-
Πριν απο μερικα χρονια συζητωντας με φιλο,αστυνομικο στην Γερμανια, λεγαμε για τον τροπο που οδηγουν οι Ελληνες,(ειχε περασει 2 εβδομαδες στη Πελλοπονησο κανοντας διακοπες). Η αποψη του ηταν οτι οδηγουμε σαν τρελοι,τρεχουμε πολυ,δεν σεβομαστε προτεραιοτητες κλπ.Ειπε ομως οτι μπορει να βριζουμε,κορναρουμε,φωναζουμε οταν καποιος παει να μας φαει την προτεραιοτητα,αλλα φροντιζουμε να μην εμπλακουμε σε ατυχημα.Κατι που δεν συμβαινει στη Γερμανια.Εκει μου ειπε αν καποιος εχει προτεραιοτητα ΔΕΝ φρεναρει! Θα πεσει επανω σου αδιαφοροντας για την εμπλοκη του σε τροχαιο.Αυτο ομως ειναι επικινδυνο γιατι δεν μπορεις να ελενξεις τις συνεπειες ενος ατυχηματος.Και μου ειπε πολλες περιπτωσεις με τραυματισμους ,βαριους ακομα και νεκρους ,επειδη ο οδηγος του ενος αυτοκινητου δεν εδωσε 'χωρο' στον αλλο,επειδη το δικιο ηταν με το μερος του.
Γι αυτο λεω οτι το πρωτο μας μελημα πρεπει να ειναι η ασφαλεια,η δικη μας αλλα και των αλλων χρηστων του δρομου.Δεν θα μαθει ο καφρος τροπους επειδη τον στειλαμε στο κρασπεδο, το πολυ πολυ να μας θεωρησει υπερβολικους ( αυτο τουλαχιστον μου ειπε καφρος μετα απο παρατεταμενο κορναρισμα μου στο φαναρι για Παπαγου της Λ. Μεσογειων). -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Aυτο που σου ειπε δεν ηταν 'πας αργα = ενοχλεις', αλλα 'μπαστακωνεσαι επιτηδες μπροστα σε αυτους που θελουν να πανε πιο γρηγορα, ακομα κ παρανομα γρηγορα (το οποιο δεν ειναι δικη σου δουλεια να ελεγξεις), ενω μπορεις να κανεις ακρη, γιατι θα σου θιχτει ο εγωισμος = ενοχλεις τους αλλους'.
Για να τελειωνουμε: δεν προκειται να κανω ακρη για καποιον που δεν επρεπε να ειναι σε εκεινο το σημειο, δεν θα αφησω ανενοχλητο εκεινον που ενοχλει εμενα ενω δεν πρεπει. Ειτε ειναι ποδηλατο ειτε νταλικα.
Δυο δικά σου post. Εσύ δεν κάνεις στην ακρη για κάποιον που είναι παράνομος. Σωστά κάνεις μέχρι κάποιο σημείο. **Γιατί όμως ζητάς απο τους άλλους να κάνουν στην άκρη όταν εσύ τρέχεις με ταχύτητα πάνω απο το όριο (Και μάλιστα τους τιμωρείς με σφήνα και απότομο φρενάρισμα) ; ** Και εσύ δεν θα έπρεπε να τρέχεις με αυτή την ταχύτητα αλλά τρέχεις. Εσύ είσαι ο παράνομος σε αυτή την κατάσταση. Ισχύει κάτι διαφορετικό για εσένα;
-
Εκλαπη Piaggio Beverly Cruiser (το στρογγυλοφαναρο), βρεθηκαν οι κλεφτες αλλα δεν υπαρχουν ουτε αποδειξεις ουτε το μηχανακι (εγινε μπιλιες). Τι να τους κανω???
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ειμαι υπερ της αυτοδικιας εναντιων αυτων που ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ κανουν κατι παρανομο ή λαθος.Μα αυτό που υποστηρίζεις. Να πας να πάρεις το μηχανάκι πίσω και να τους τιμωρήσεις με χειροδικία τουλάχιστον. Τολμάς; Πότε θα το κάνεις; Δεν πιστεύω να φοβάσαι;
Είμαι super market με ένα μαθητή / φοιτητή μου που πηγαίνουμε μαζί gym. Έχουμε αγοράσει τη βρώμη, τους χυμούς κτλ και περιμένουμε στο ταμείο να πληρώσουμε. Ξαφνικά, ενώ έρχεται η σειρά μας, έρχεται ένας γέρος από πίσω, μπαίνει μπροστά και λέει εγώ είμαι μπροστά. Για μία στιγμή αμηχανία. Κοιτάω στον πάγκο και υπήρχαν κάποια πράγματα. Μάλλον είναι του παππού σκέφτομαι, κάτι ξέχασε και πήγε να το πάρει ο άνθρωπος. Πάει να πληρώσει όμως και δε βλέπω να παίρνει τα πράγματα από τον πάγκο. Τότε, συνειδητοποιούμε ότι με περισσό θράσος μπήκε μπροστά να μας πάρει τη σειρά. Ποια η αντίδραση που έπρεπε να έχουμε; Άνετα τον αρπάζαμε χέρια πόδια και τον πετάγαμε από το παράθυρο, αλλά τι θα κερδίζαμε; Θα μάθαινε ο παππούς στα 70 ότι ο μέσος 30άρης τον δέρνει; Μα το ήξερε ήδη. Στο σεβασμό της ηλικίας στηριζόταν για να κάνει αυτό που έκανε. Για να μην πάρουμε την ακραία περίπτωση που ακόμα και με ένα σπρώξιμο μπορεί να πάθει κάτι και μετά να τον πληρώνουμε μια ζωή.
Ηρεμία και φρόντισε να κοιταχτείς σε κάποιον γιατρό. Έχεις οργή που δεν μπορείς να την ελέγξεις (φαντάζομαι ότι μια χαρά την ελέγχεις απέναντι στον Ριτζάι και στους κλέφτες του scooter, αλλά λέμε τώρα) και μάλιστα προς άτομα που δεν κάνουν παρανομίες που είναι άξιες χειροδικίας ή θανάτου.
Ευχαριστώ.
Λοιπόν, προτείνω να το κλείσουμε εδώ γιατί γίνεται προσωπικό. Οποιος ήταν να βγάλει συμπέρασμα, έβγαλε [Mod]
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Εκλαπη Piaggio Beverly Cruiser (το στρογγυλοφαναρο), βρεθηκαν οι κλεφτες αλλα δεν υπαρχουν ουτε αποδειξεις ουτε το μηχανακι (εγινε μπιλιες). Τι να τους κανω???
Ειμαι υπερ της αυτοδικιας εναντιων αυτων που ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ κανουν κατι παρανομο ή λαθος.
Μα αυτό που υποστηρίζεις. Να πας να πάρεις το μηχανάκι πίσω και να τους τιμωρήσεις με χειροδικία τουλάχιστον. Τολμάς; Πότε θα το κάνεις; Δεν πιστεύω να φοβάσαι;
Είμαι super market με ένα μαθητή / φοιτητή μου που πηγαίνουμε μαζί gym. Έχουμε αγοράσει τη βρώμη, τους χυμούς κτλ και περιμένουμε στο ταμείο να πληρώσουμε. Ξαφνικά, ενώ έρχεται η σειρά μας, έρχεται ένας γέρος από πίσω, μπαίνει μπροστά και λέει εγώ είμαι μπροστά. Για μία στιγμή αμηχανία. Κοιτάω στον πάγκο και υπήρχαν κάποια πράγματα. Μάλλον είναι του παππού σκέφτομαι, κάτι ξέχασε και πήγε να το πάρει ο άνθρωπος. Πάει να πληρώσει όμως και δε βλέπω να παίρνει τα πράγματα από τον πάγκο. Τότε, συνειδητοποιούμε ότι με περισσό θράσος μπήκε μπροστά να μας πάρει τη σειρά. Ποια η αντίδραση που έπρεπε να έχουμε; Άνετα τον αρπάζαμε χέρια πόδια και τον πετάγαμε από το παράθυρο, αλλά τι θα κερδίζαμε; Θα μάθαινε ο παππούς στα 70 ότι ο μέσος 30άρης τον δέρνει; Μα το ήξερε ήδη. Στο σεβασμό της ηλικίας στηριζόταν για να κάνει αυτό που έκανε. Για να μην πάρουμε την ακραία περίπτωση που ακόμα και με ένα σπρώξιμο μπορεί να πάθει κάτι και μετά να τον πληρώνουμε μια ζωή.
Ηρεμία και φρόντισε να κοιταχτείς σε κάποιον γιατρό. Έχεις οργή που δεν μπορείς να την ελέγξεις (φαντάζομαι ότι μια χαρά την ελέγχεις απέναντι στον Ριτζάι και στους κλέφτες του scooter, αλλά λέμε τώρα) και μάλιστα προς άτομα που δεν κάνουν παρανομίες που είναι άξιες χειροδικίας ή θανάτου.
Ευχαριστώ.
Λοιπόν, προτείνω να το κλείσουμε εδώ γιατί γίνεται προσωπικό. Οποιος ήταν να βγάλει συμπέρασμα, έβγαλε [Mod]
Η θεωρία κατά της αυτοδικίας είναι καλή. Κι εγώ συμφωνώ μαζί της. Το θέμα, όμως, είναι ότι ζούμε σε ένα δεδομένο κοινωνικό περιβάλλον που πολύς κόσμος κάνει ότι του κατεβαίνει στο μυαλό χωρίς να έχει προκληθεί αγνοώντας τις επιπτώσεις των πράξεών του στους άλλους. Μπορεί να στηρίζεται στο σεβασμό (3η ηλικία, κτλ), μπορεί να βασίζεται στον φόβο ή απλά στη μη-διάθεσή του άλλου για μπλεξίματα. Το κακό, όμως, είναι ότι με τη μη-αντίδραση η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται. Από την άλλη προφανώς και δεν μπορούμε να δεχτούμε ως γενική αρχή την αυτοδικία γιατί είναι πολύ εύκολα να χαθεί το μέτρο. Οπότε καταλήγουμε στο ότι και οι μεν και οι δε έχετε δίκιο που κατακρίνετε την άλλη πλευρά.
Πιστεύω ότι η αυτοδικία, αν και γενικότερα πρέπει να αποφεύγεται, ενίοτε αποτελεί 'καλή' λύση/μονόδρομο. Δυστυχώς, δεν μπορώ να δώσω ορισμό των περιπτώσεων αυτών. Προφανώς και παίζει ρόλο η μορφή της αυτοδικίας σε απόλυτο αλλά και σχετικό (ως προς το γενεσιουργό αίτιο) βαθμό.
Νομίζω ότι όλοι σας αν πιάνατε τον βιαστή της αδελφής/μητέρας σας (μακριά από εμάς αυτά), θα του ρίχνατε με μεγάλη ευχαρίστηση πάρα πολύ ξύλο παρόλο που θα καταλαβαίνατε ότι αυτοδικείτε, ιδίως αν με κάποιο τρόπο είχε αποφύγει την ποινική δίωξη*! Σε αναλογία έντασης, δε θεωρώ τόσο τραγικό, αν κάποιος προσπαθεί να μου χωθεί παράνομα σε ξεκίνημα από φανάρι (μικρές ταχύτητες) και πρέπει να φρενάρω για να περάσει με ασφάλεια, να συνεχίσω την πορεία μου ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα σκάσει με 10-15χαώ στο πεζοδρόμιο (προφανώς και δε θα κάνω το ίδιο με ταχύτητες πολλαπλάσιες). Επίσης, θα δεχθώ την όποια ποινή χωρίς γκρίνια εφόσον μπορέσει ο άλλος να αποδείξει ότι το έκανα επίτηδες (μπορεί πραγματικά να μην τον είδα που ερχόταν από το πλάι, δεν μπορεί να το ξέρει).*: Κατ' αντιστοιχία με αυτόν που προσπαθεί να μου χωθεί αλλά δεν πρόκειται να τιμωρηθεί γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις ακόμα και να καλέσω την αστυνομία. Αν με το που έκανε την κίνηση να χωθεί, ακουγόταν η σειρήνα περιπολικού προφανώς ούτε ο Kacey ούτε κάποιος άλλος θα ασχολείτο με αυτοδικία.
Υ.Γ.: Εννοείται ότι προτιμώ χίλιες φορές τη νόμιμη 'οδό' από την αυτοδικία και την επιδιώκω όπου μπορώ (π.χ. αυτοκίνητα που καβαλούν πεζοδρόμια, κτλ).
-
Αφιερωμένο στον kacey
Ηθικό δίδαγμα: η απονομή δικαιοσύνης δεν είναι τόσο απλή περίπτωση...
-
Pipinακι μου,
δεν παω στους κλεφτες γιατι το μηχανακι εχει γινει μπιλιες, αρα δεν προκειται να το παρουμε πισω, κ ξερουν το μαγαζι μου γιατι το μηχανακι το ειχαν σταμπαρει απο οταν το παρκαρα απ'εξω (κ για αυτο ξερω κ ποιοι ειναι). Εχω περισσοτερα να χασω απο αυτα που θα κερδισω, αυτο δεν σημαινει οτι φοβαμαι για εμενα. Να εισαι σιγουρος οτι αν ηξερα οτι δεν μπορουσαν να μου κανουν μεγαλυτερη ζημια (ή να βαλουν στο ματι πχ τον πατερα μου) θα ειχα περασει μια βολτα απο την φωλια τους, κ οχι για συζητηση.
Στον παππου, εφ'όσον ειχε τελειωσει το ζητημα (μου ειχε ηδη παρει την σειρα κ εχει αρχισει η ταμιας να χτυπαει τα πραγματα του = δεν μπορω να τον στειλω πισω) να εισαι σιγουρος οτι θα τον εκανα ρεντικολο σε ολο το μαγαζι. Πολυ ανετα κ πολυ ευκολα.
Κ σου ξαναλεω για να τελειωνουμε. Θα ενοχλησω αυτον που με ενοχλει κ δεν θα κανω ακρη για αυτον που δεν επρεπε να βρισκεται εκει που βρισκεται. Κανε εσυ ακρη 'για να εχει ροη η κινηση'. Δινε εσυ θαρρος σε αυτον που σου παιρνει την σειρα, κ οταν θα του διαμαρτυρηθει καποιος πχ η γυναικα σου, θα φαει κ 2 σφαλιαρες.
-
Στα γραπτά όλα είναι καλά, δε ξέρω όμως κατά πόσο στη πράξη κανείς μπορεί να διατηρήσει τη ψυχραιμία του και να 'δώσει τόπο στην οργή'. Αν οδηγείς ελάχιστα, αν είσαι νέος οδηγός και πιστεύεις πως μόνο εσύ κάνεις λάθη, ή αν είσαι πολύ ήρεμος ως χαρακτήρας, ίσως τότε να μπορείς να το καταφέρεις. Επειδή όμως δεν ανήκω σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες, αλήθεια ρε παιδιά όσο και να προσπαθώ δε τα καταφέρνω. Κάνω κάθε μέρα 50Km πάνε-έλα για τη δουλειά μου, και το μόνο που θέλω είναι να φτάσω χαλαρός και ήρεμος στη δουλειά μου. Σπάνια όμως γίνεται αυτό. Γιατί μέσα στη πόλη θα σου έρχονται από δεξιά για να βγουν πρώτοι στο φανάρι και να στρίψουν αριστερά -και ας τρως 2 και 3 φανάρια εσύ ο βλάκας για να περάσεις-, στον αυτοκινητόδρομο θα σου κολλάνε στα 2 μέτρα γιατί θα θεωρούν πως στα 120 αυτή θεωρείται απόσταση ασφαλείας, θα στρίβουν από τη μεσαία τελευταία στιγμή στην έξοδο δεξιά γιατί είναι γρήγοροι, και, και, και... Όταν πριν κάποια χρόνια είχα ακούσει για συστήματα που θα επιτρέπουν τα αυτοκίνητα να διατηρούν ίσες και πολύ μικρές αποστάσεις μεταξύ τους, και να είναι ελάχιστη η παρέμβαση του οδηγού, μου είχαν φανεί εντελώς άχρηστα. Τώρα πλέον εύχομαι όλα τα αυτοκίνητα να λειτουργούσαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να δηλώνω που θα πάω και να με οδηγεί εκεί, χωρίς χωσίματα, απότομες αλλαγές πορείας, κίνηση στην αριστερή με 110 και στη μεσαία με 100, κλπ.
ΥΓ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σήμερα. Ανεβαίνω χαλαρά τη Κατσιμίδη (http://www.bing.com/maps/?v=2&cp=qs3ydyjxfb52&scene=15649594&lvl=1&sty=o και στη κορυφή της θέλω να στρίψω δεξιά, έξοδο για Αθήνα. Επειδή αρκετοί είναι αυτοί που στρίβουν σε εκείνο το σημείο δεξιά, τύπος 'γρήγορος' με Atos έρχεται από αριστερά μου, και στο σημείο ακριβώς που άρχιζε η έξοδος χώνεται μπροστά μου και με κλείνει. Ε γίνεται να μη τα πάρεις;;; Νευριάζω και εγώ και στην αριστερή που ακολουθεί τον προσπερνάω από την εξωτερική και ξαναβγαίνω μπροστά του 'έτσι για να μάθει'. Αν έμαθε; Φυσικά όχι, όλη την Περιφερειακή την πήγε με σφήνες και κολλήματα στους μπροστινούς του. Τελικά ίσως να πρέπει να γίνουμε πολιτισμένη Ευρώπη όπως οι Γερμανοί. Μου κολλάς στο 1 μέτρο στη Περιφερειακή, φρενάρισμα, σκάσε πάνω μου για να μάθεις! Πάντως πέρα από τη πλάκα, αν έχεις χτυπημένο αυτοκίνητο, υπάρχουν άπειρα ζώα εκεί έξω διατεθειμένα να σε χτυπήσουν και να στο πληρώσουν. Ευκαιρίες ατελείωτες.
-
Ασυλία για την εκδότρια της Ελευθεροτυπίας
Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009, 17:50
Ποινική δίωξη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, άρνηση να υποβληθεί σε δακτυλοσκόπηση και άρνηση να σταματήσει σε σήμα αστυνομικού άσκησε ο εισαγγελέας στην εκδότρια της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» Μάνια Τεγοπούλου.
Η κ. Τεγοπούλου, η οποία συνελήφθη τα ξημερώματα στην οδό Πανόρμου, αφού πρωταγωνίστησε σε έντονο επεισόδιο με την Αστυνομία, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές της Αθήνας.
Η Μάνια Τεγοπούλου, η οποία επέστρεφε από πάρτι σε γνωστό κέντρο διασκέδασης επί της Κηφισίας, πέρασε με κόκκινο τα φανάρια της Πανόρμου και αστυνομικοί, αφού την σταμάτησαν, της ζήτησαν να κατέβει ώστε να υποβληθεί στους νόμιμους ελέγχους.
Η εκδότρια αρνήθηκε να αποβιβαστεί από το αυτοκίνητο, κλώτσησε και έβρισε τους αστυνομικούς, και προφανώς βρισκόταν σε ανεξέλεγκτη κατάσταση λόγω μέθης. Επίσης, αρνήθηκε και να υποβληθεί σε αλκοτέστ. Τέσσερα περιπολικά χρειάστηκαν για να ακινητοποιήσουν το όχημά της.
Η εκδότρια καθ' όλη την διάρκεια του πρωτοφανούς επεισοδίου τηλεφωνούσε σε πολιτικούς παράγοντες, αλλά και στον δικηγόρο θείο της. Κινητοποιήθηκε ολόκληρο το σύστημα και τελικά συνελήφθη και κρατήθηκε, ώστε να οδηγηθεί το πρωί της Παρασκευής στο Αυτόφωρο.
Αν και οι κατηγορίες που την βάρυναν ήταν πολλές και εξαιρετικά σοβαρές (όπως αντίσταση κατά της Αρχής, εξύβριση, απείθεια, παραβίαση ερυθρού σήματος), η Μάνια Τεγοπούλου οδηγείται στον εισαγγελέα μόνον με κατηγορίες ασήμαντες μπροστά στα αδικήματα στα οποία υπέπεσε.
Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένους κύκλους, η διαμόρφωση της τελικής κατηγορίας κατά της θυγατέρας του Κίτσου Τεγόπουλου και συνιδιοκτήτριας της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», κατόπιν παρεμβάσεων και άνωθεν εντολών που δόθηκαν από πολιτικούς παράγοντες, τελικά οδηγείται στο Αυτόφωρο με την κατά το δυνατόν ελαφρότερη κατηγορία.
Η κ. Τεγοπούλου το απόγευμα της Παρασκευής αφέθηκε ελεύθερη αφού πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.
Είναι προφανές πως κάθε άλλος μέσος πολίτης αυτής της χώρας θα αντιμετώπιζε το σύνολο των κατηγοριών και θα καταδικαζόταν με όλη την δυνατή αυστηρότητα, χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά και χωρίς να παρέμβει το όποιο σύστημα προστασίας προσωπικοτήτων VIP, όπως είναι η Μάνια Τεγοπούλου.
-
Έπινε για να ξεχάσει ποιον βοήθησε να γίνει Πρωθυπουργός. Αθώα.
-
Καλα pipinos, θαυμαζω την υπομονη σου που προσπαθεις να μιλησεις λογικα στον kacey ενω ειναι εμφανες εδω και πολλες σελιδες οτι ο ανθρωπος αντιμετωπιζει καποιο προβλημα. Μηπως εισαι ψυχιατρος/ψυχολογος;
kacey, μπορεις να μας δωσεις την πινακιδα του αυτοκινητου σου σε παρακαλω;
Θα ειναι χρησιμη σε ατομα που κουβαλανε την οικογενεια τους στο αυτοκινητο, ωστε να σε αποφευγουν γενικα στο δρομο σαν δημοσιο κινδυνο. -
Ζώα,Ζώα,Ζώα............. [#2]