-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δυστυχως δεν εχω εξουσιοδοτηση να παραθεσω τα σχετικα για την eurobank.
Πλεον περα απο τις τραπεζες οι ξενοι εγκαταλειπουν και την οποια ελπιδα για την χωρα μας γενικα,εχουμε δυνατες πωλησεις των 10ετων ομολογων.Οι πρωτες ημερες του ΠΑΣΟΚ μυρισαν λαϊκισμο,ατολμια,σύγχιση και γραφειοκρατικη εμπλοκη,οι ξενοι δεν ηθελαν και πολυ για να απογοητευουν.ενω πριν ηταν γεματοι αισιοδοξια για την οικονομια και την οικονομικη αναπτυξη της χωρας???
ή μηπως ειχαν καλομαθει τοσα χορνια με τις 'διαρθρωτικες τομες' και διεβλεπαν λαμπρο μελλον για τις επενδυσεις τους? -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πλεον περα απο τις τραπεζες οι ξενοι εγκαταλειπουν και την οποια ελπιδα για την χωρα μας γενικα,εχουμε δυνατες πωλησεις των 10ετων ομολογων.Οι πρωτες ημερες του ΠΑΣΟΚ μυρισαν λαϊκισμο,ατολμια,σύγχιση και γραφειοκρατικη εμπλοκη,οι ξενοι δεν ηθελαν και πολυ για να απογοητευουν.Εσύ θα με βάλεις να ψωνίσω Eurobank με το ζόρι και δεν θέλω
Και ετοιμάζομαι και να ανοίξω πάλι θέση στη ΔΕΗ
Δως μου κουράγιο πες μου ότι η Eurobank είναι σε άθλια κατάσταση και ότι η ΔΕΗ θα είναι η νέα Ολυμπιακή
-
Για την Eurobank μπορω να σου πω οτι μου ειπαν σημερα κατα λεξη: 'αν δεν ηταν ο Λατσης θα την θεωρουσα ηδη πτωχευμενη'οποτε πιστευω σε καλυπτω 100%
-
Όταν αναμένεται να γίνει συγχώνευση 2 εταιρειών χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί αλλά υπάρχει μόνο μια προσυμφωνία, ποιά είναι η καλύτερη χρονική στιγμή από πλευράς απόδοσης για να αγορασθούν μετοχές της εταιρείας που κάνει την εξαγορά;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Για την Eurobank μπορω να σου πω οτι μου ειπαν σημερα κατα λεξη: 'αν δεν ηταν ο Λατσης θα την θεωρουσα ηδη πτωχευμενη'οποτε πιστευω σε καλυπτω 100%Το ακριβώς αντίθετο, δε με καλύπτεις καθόλου
Με ΑΝ δεν κάνουμε δουλειά γιατί ΕΙΝΑΙ ο ΛάτσηςΕγώ για να ψωνίσω στα σίγουρα θέλω δήλωση του στυλ 'Η Eurobank μάλλον βαράει κανόνι από στιγμή σε στιγμή'
Τέσπα πότε θα κάνει αύξηση σου είπαν ή το διαψεύδουν ακόμα ;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Όταν αναμένεται να γίνει συγχώνευση 2 εταιρειών χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί αλλά υπάρχει μόνο μια προσυμφωνία, ποιά είναι η καλύτερη χρονική στιγμή από πλευράς απόδοσης για να αγορασθούν μετοχές της εταιρείας που κάνει την εξαγορά;Υπάρχει πιθανότητα οι μετοχές της εταιρείας που κάνει την εξαγορά να πέσουν, και αντίστοιχα να ανέβουν οι μετοχές της εξαγοραζόμενης. Εξαρτάται και από τη συμφωνία.
Απλά το αναφέρω για να μη δημιουργούνται ψευδαισθήσεις σίγουρου κέρδους και ρισκάρει κάποιος χρήματα που δεν είναι για ρίσκο.ΥΓ. Πρέπει να σημειώσω ότι η προηγούμενη φορά που 'έπιασα' τον εαυτό μου να συμφωνεί με τον Τiger, ήταν τα χαμηλά του Μαρτίου.
Αυτή τη στιγμή βλέπω τον ντάου στις 10500 και αναρωτιέμαι, πόσο πιο πάνω να πάει δεδομένης της τωρινής κατάστασης. Ίσως η απάντηση να είναι ότι με όλη αυτή τη ρευστότητα κλπ. που έχει πέσει μπορεί να πάει πολύ παραπάνω.
Περιττό να πω ότι τα post του Tiger είναι τα πιο σημαντικά του thread. Είναι η ιδανική πηγή πληροφόρισης για έναν κοντράριαν και μέχρι τώρα δεν έχει κάνει ΠΟΥΘΕΝΑ λάθος. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Όταν αναμένεται να γίνει συγχώνευση 2 εταιρειών χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί αλλά υπάρχει μόνο μια προσυμφωνία, ποιά είναι η καλύτερη χρονική στιγμή από πλευράς απόδοσης για να αγορασθούν μετοχές της εταιρείας που κάνει την εξαγορά;Ενα μηνα πριν το αργοτερο,αλλα αν υπαρχει ηδη προσύμφωνο κι αυτο χλωμο ειναι
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Πλεον περα απο τις τραπεζες οι ξενοι εγκαταλειπουν και την οποια ελπιδα για την χωρα μας γενικα,εχουμε δυνατες πωλησεις των 10ετων ομολογων.Οι πρωτες ημερες του ΠΑΣΟΚ μυρισαν λαϊκισμο,ατολμια,σύγχιση και γραφειοκρατικη εμπλοκη,οι ξενοι δεν ηθελαν και πολυ για να απογοητευουν.ενω πριν ηταν γεματοι αισιοδοξια για την οικονομια και την οικονομικη αναπτυξη της χωρας???
ή μηπως ειχαν καλομαθει τοσα χορνια με τις 'διαρθρωτικες τομες' και διεβλεπαν λαμπρο μελλον για τις επενδυσεις τους?Τα χρηματιστηρια κινουνται με προσδοκιες και υπερβολικη κυκλοθυμικοτητα.
Υπηρχε ενας αερας αισιοδοξιας που εξανεμιστηκε ταχιστα φυσικα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Για την Eurobank μπορω να σου πω οτι μου ειπαν σημερα κατα λεξη: 'αν δεν ηταν ο Λατσης θα την θεωρουσα ηδη πτωχευμενη'οποτε πιστευω σε καλυπτω 100%Και αν επιτρέπεται ποιά η ιδιότητα αυτού που σου μετέφερε την είδηση αυτή;
Μας βλέπω σε ~2 χρόνια με τη Eurobank στα 25+ € με κέρδη κοντά στο 1 δις €... αυτή που τη θεωρούσαν κάποιοι πτωχευμένη το 2009
-
Καπου εδω χανω οριστικα το κινητρο μου να σας ενημερωνω αφου απετυχα να σας οδηγησω σε αλλες ατράπους
-
Tiger μη σταματάς, μην πτοείσαι, τράβα μπρος κι όποιος θέλει σε ακούει.
Ωραία (?) διόρθωση τις τελευταίες μέρες....ή μήπως είναι η αρχή της μεγάλης βουτιάς που περιμέναν/φοβούνταν μερικοί (κι εγώ μέσα)... θα δείξει.
Τώρα τί κάνουμε, αγοράζουμε το κατιτίς μας ή περιμένουμε να τα πάρουμε ακόμα φθηνότερα;; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου... και κυρίως από αυτήν εξαρτάται το χρηματιστήριο και η προαναφερόμενη κυκλοθυμικότητά του... και κατά δεύτερο λόγο από τα πραγματικά στοιχεία... -
Πάντως με την 'εκλογή' προέδρου και υπ.εξωτερικών το ευρώ έχει πάρει τα πάνω του. . Τα κέρδη από τις Νορβηγικές κορώνες μου έχουν μειωθεί αισθητά.
-
Οπως εχω ξαναπει περιμενα τοση την πτωση πριν το τελος του ετος,οσο περιμενω να δω μεσα στο 2010 και εκ νεου τα χαμηλα-ρεκορ του Μαρτιου.
Στην Αλφα δειτε τις πωλησεις του καπεταν-Γιαννη στις Γνωστοποιησεις συναλλαγων,με τα εκατομμυρια φευγουν τα τεμάχια -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στην Αλφα δειτε τις πωλησεις του καπεταν-Γιαννη στις Γνωστοποιησεις συναλλαγων,με τα εκατομμυρια φευγουν τα τεμάχιαΛογικό είναι να πουλάει για να αποκτήσει ρευστότητα και να αγοράσει φθηνά τις μετοχές μέσω της ΑΜΚ. Είχε αυξήσει πολύ το ποσοστό του στην Alpha από την αρχή της κρίσης, κάτι που σημαίνει ότι δεν είχε μπικικίνια για να συμματάσχει και στην αύξηση. Τώρα πουλάει ακριβά αυτές τις μετοχές που είχε αγοράσει φτηνά και θα τις ξαναγοράσει φτηνά ασκώντας τα δικαιώματά του στην αύξηση.
Είναι γνωστό ότι ο Κωστόπουλος χρόνια τώρα επανεπενδύει τα χρήματά του στην Alpha και δε διαθέτει πολλά άλλα περιουσιακά στοιχεία, οπότε δεν είναι παράλογο ότι δεν είχε χρήματα για να συμμετάσχει στην αύξηση με 100+ εκ € που ήταν το ποσοστό του.
-
Αν ερμηνεύω σωστά τις κινήσεις του Κωστόπουλου, όταν τελειώσει η κατηφόρα για την Alpha ο καπετάνιος θα έχει αυξήσει το μερίδιό του κατά τουλάχιστον 1%. Δυστυχώς δεν μπορώ να προσδιορίσω αυτό το 'όταν'...
-
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
Αν ερμηνεύω σωστά τις κινήσεις του Κωστόπουλου, όταν τελειώσει η κατηφόρα για την Alpha ο καπετάνιος θα έχει αυξήσει το μερίδιό του κατά τουλάχιστον 1%. Δυστυχώς δεν μπορώ να προσδιορίσω αυτό το 'όταν'...Μίλα λίγο πιο αναλυτικά. Πούλησε μέσα σε μια μέρα κάτι παραπάνω από το 1% της Alpha (και συνολικά από το τέλος του καλοκαιριού έχει πουλήσει το ~2%). Να υποθέσω με αγοραστή απέναντι αλλιώς θα βλέπαμε τη μετοχή στο -10%. Από την αρχή της κρίσης δεν εμφανίζεται να έχει κάνει ιδιαίτερες αγορές μετοχών.
Οπότε ή όντως πουλάει για να έχει ρευστό για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (αν και θεωρητικά με τα μερίσματα των τελευταίων ετών αλλά και τις προηγούμενες πωλήσεις του πρέπει να έχει αρκετό ρευστό) ή πουλάει γιατί θεωρεί πως η μετοχή θα βρεθεί χαμηλότερα.
Προσωπικά νομίζω πως το 1ο ισχύει. Μου κάνει πάντως εντύπωση που δεν εμφανίζεται να έχει κάνει ιδιαίτερες αγορές μετοχών ακόμα και όταν η μετοχή ήταν στον πάτο (και θα είχε νόημα και από πλευράς στήριξης) -
Σίγουρα ένα δημοσιογραφικό άρθρο δεν αποτελεί αυτό που λέμε 'εγγύηση',σύμφωνα με αυτό όμως ο Κωστόπουλος έχει ανεβάσει το ποσοστό του στην Alpha Bank μέσα στην κρίση.
'O Γιάννης Κωστόπουλος και ένα ξένο fund αγοράζουν επιθετικά το τελευταίο διάστημα μετοχές της Alpha bank και φέρονται να έχουν συγκεντρώσει επιπλέον 3% με 4% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.
...
Όπως έχει ήδη αποκαλύψει το «R» ο βασικός μέτοχος της Alpha bank ο Γ Κωστόπουλος ο οποίος επίσημα φέρεται να κατέχει το 11% της τράπεζας έχει αυξήσει το ποσοστό του στο 14% με 15% ίσως και υψηλότερα , με προφανή στόχο να στηρίξει την μετοχή και παράλληλα να δημιουργήσει ένα θετικότερο κλίμα στην αγορά.'http://www.reporter.gr/default.asp?pid= ... aid=206327
Παράλληλα, λέγεται ότι δεν έχει ρευστότητα, άρα η πώληση μετοχών είναι απόλυτα λογική για να αποκτήσει ρευστότητα.
'Η ρευστότητα του ήταν περιορισμένη και δεν είναι τυχαίο ότι πέραν από τις μετοχές Alpha , τα ποσοστά στα ιδρύματα , το σπίτι στην Ηρώδου Αττικού και το εξοχικό δεν εμφανίζει άλλα περιουσιακά στοιχεία.'
-
Επιπλέον και η ρευστότητα που απαιτείται για να συμμετάσχει στην ΑΜΚ, είναι τεράστια, πάνω από 100εκ. ευρώ.
-
Αμφότερα τα άρθρα που παρατίθενται είναι ανεπίκαιρα. Δεν είμαι επίσης σίγουρος ότι οι πωλήσεις (που δεν ολοκληρώθηκαν 9 Νοεμβρίου) γίνονται μόνο λόγω μειωμένης ρευστότητας, ούτε ότι οι τοποθετήσεις θα γίνουν μόνο στα πλαίσια της ΑΜΚ. Ενδέχεται το ρευστό να χρησιμοποιηθεί μετά, όταν η Alpha βρεθεί χαμηλότερα. Πόσο μετά; Πόσο χαμηλότερα; Ο ευρών πραγματικά θα αμοιφθεί.
-
Δε χρειάζεται κανείς να κάνει το μαθητευόμενο μάγο. Αν ο συλλογισμός σου είναι σωστός είναι 'όλα τα λεφτά', ακριβής και πλήρης ως έχει.
Το πρόβλημα είναι ότι με όλα αυτά τα ιδρύματα κλπ. δεν ξέρουμε τί ακριβώς κινήσεις κάνει, ούτε τις αγοραπωλησίες του (παρά μόνο ένα μέρος αυτών) ούτε βέβαια μπορούμε να υπολογίσουμε τη ρευστότητά του. Εκτός και αν είναι αναγκασμένος να εμφανίζει και τις κινήσεις αυτών των ιδρυμάτων στο βαθμό στον οποίο είναι μέτοχός τους (αποκλείεται, απλά ονειρεύομαι...)
Πάντως την Alpha στα 10 ευρώ δεν τη λες και πολύ ακριβή.
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]