-
Του danonito, όταν τα λέγαμε εδώ, το 0.8 για το δικαίωμα του φαινόταν τζάμπα και ότι τα χαρίζει, η αγορά του απάντησε ότι σε όποιον πούλαγε το δικαίωμα στα 0,8 τον έπιανε κότσο άσχημα και του πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Το δικαίωμα λοιπόν απλά μηδένισε, μηδέν, ζερό ούτε οι traders δεν φτούρησαν που αγόραζαν σήμερα στο -70% και στο -80% και περίμεναν το τελευταίο 10λεπτό μπας και βγουν και σκουπίσουν τα δικαιώματα και βγάλουν κάνα μεροκάματο, τίπτις -98,5% πτώση από το υψηλότατο χθεσινό κλείσιμο των 0.133 (τεράστια ευκαιρία πώλησης το 0,133 ).
Τα warrants της ΕΤΕ λοιπόν αποτιμήθηκαν μηδέν και αυτά - αφού το δικαίωμα σου δίνει εκτός από τη δυνατότητα να αγοράσεις ΕΤΕ στην προνομιακή τιμή των 4,29 ( η μετοχή στη σποτ έκλεισε 4,28 ! ) και warrants - πράγμα που δείχνει με τη σειρά του ότι η αγορά εκτιμά εξαιρετικά απίθανο το γεγονός η τιμή της μετοχής το Δεκέμβριο του 2013 να είναι πάνω από την τιμή της ΑΜΚ, ήτοι τα 4,29 ευρώ. -
Κι όμως καλύφθηκε η ΑΜΚ.
Πιστεύω ότι αυτοί που έβαλαν τα λεφτά ελπίζουν σε διαγραφή χρεών κατά την (σίγουρη) μελλοντική πτώχευση.
(τα χρέη που έχουν προφανώς θα είναι σημαντικά περισσότερα από τα λεφτά που έβαλαν)Άλλο λόγο δεν μπορώ να σκεφτώ για το πως καλύφθηκαν τα δισ. της ΑΜΚ.
Όλο και καλύτερα πηγαίνει η οικονομία.
Μπράβο στον Γιωργάκη και στον Αντωνάκη που με στιβαρό χέρι κατευθύνουν τη χώρα προς την επιτυχία. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μηδενισε λεει το δικαιωμα της ΕΤΕ;
Αν μπορουσε θα ειχε και αρνητικο προσημο;... και όμως .... απίστευτό εεεε !!!! .
http://www.capital.gr/q.asp?s=%u0395%u03A4%u0395%u0394
Με 2 ευρώ παίρνεις 1000 δικαιώματα .....
Edit***
Η Εθνική ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 3,39% στα 4,28 ευρώ –μια ανάσα από την τιμή της αύξησης- και συναλλαγές 3,6 εκατ. τεμαχίων ενώ οι συνολικές εβδομαδιαίες απώλειες ξεπέρασαν το 19,2%. Στην τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του το δικαίωμα κατέρρευσε με πτώση 98,5% στα 0,0020 ευρώ και συνολικά 57,3 εκατομμύρια τεμάχια να αλλάζουν χέρια ενώ έμειναν ανεκτέλεστες εντολές πώλησης άλλων 2,7 εκατ. δικαιωμάτων. Η εικόνα για τη μετοχή δεν βελτιώθηκε ούτε μετά την διαρροή πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες η Τράπεζα πέτυχε τον στόχο της συγκέντρωσης κεφαλαίων για το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής της αύξησης.
Πηγή:www.capital.gr
-
.... εν τω μεταξύ , έχοντας κάποια Κ σε μετοχές της Α νοιώθω σαν βλάκας όταν διαβάζω τα παρακάτω ....
...........Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η απόφαση της Alpha Bank να μεταφέρει κατά μία ημέρα τη έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών και των warrants. Η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε ως κίνηση ματ έναντι των* κερδοσκόπων που πουλούσαν μετοχές χωρίς να τις έχουν και υπολόγιζαν ότι θα λάβουν τις νέες μετοχές την Δευτέρα 10 Ιουνίου** Η αλλαγή της ημερομηνίας διαπραγμάτευσης θα υποχρεώσει αρκετούς επενδυτές να αγοράσουν μετοχές της Alpha Bank μεθαύριο Δευτέρα για να μη βρεθούν εκτεθειμένοι στο Αποθετήριο Αθηνών.* .............
.............Η μετοχή της τράπεζας έπεσε στα 0,519 ευρώ με απώλειες ύψους 3,89%. Τα τεμάχια που άλλαξαν χέρια ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια. Ωστόσο έγινε ένα πακέτο μετοχών στα 0,582 ευρώ καταγράφοντας άνοδο 7,78% . Συνολικά αγοράστηκαν 951.895 μετοχές...............
.... τι δουλεία έχω εγώ με αυτά.
-
Koutsan
οπως σου ειπα και πριν, ειναι ευκολο να κανεις τον μετα χριστον προφητη. Και οπως σου ειπα και πριν, το θεμα δεν ειναι αν καποιος εχει 1.000.000 τετοια δικαιωματα προφανως και επρεπε να κανει cut losses αλλα οταν μιλαμε για μικρομετοχους πχ 1000 δικαιωματα, το να παρεις 800 ευρω για κατι το οποιο ειχε θεωρητικη αποτιμηση 4.500 εμενα μου φαινοταν και μου φαινεται αστειο. Τωρα θα μου πεις παρε 20 ευρω ως μετα χριστον προφητης. Το δικαιωμα μηδενισε εκτος απο του θεματος των ταμειων, και απο το γεγονος οτι επετρεψαν με 1 δικαιωμα απειρη προεγγραφη που σημαινει το warrant εχασε το νοημα του.
Το μελλον θα δειξει για την Εθνικαρα, το οποιο δεν προβλεπεται λαμπρο, αλλα για να δουμε...
-
.... πολύ ξύλο σήμερα .....
( κανένα μάθημα δεν είναι δωρεάν )
-
Άιντε να ζμπρώξουμε μερικά σήμερα σε πούρο ΤΖΟΓΟ : ΑΛΦΑ λοιπόν στο -20%
-
Σωστος. Εγω ζμπρχωνω μολις δω 0,35!
Αν και βγηκε τοσος παρας απο Αλφα που φοβαμαι να ξαναμπω. Απο τυχη την επιασα απο τα ταρταρα πριν την ΑΜΚ...
-
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Σωστος. Εγω ζμπρχωνω μολις δω 0,35!Αν και βγηκε τοσος παρας απο Αλφα που φοβαμαι να ξαναμπω. Απο τυχη την επιασα απο τα ταρταρα πριν την ΑΜΚ...
Εγώ γαμώτο πείρα ΠΕΙΡ στο 0,17 πριν το split (δηλαδή στο 1,71 σημερινή αποτίμηση) και προβλέπω πλέον να εγκλωβιστώ... όλες οι τράπεζες σήμερα στα κόκκινα... αν βλέπεις την Άλφα να τρώει τέτοια σούπα, καταλαβαίνεις τι θα συμβεί...
-
Μακαρι να βγω λαθος, αλλα η ΠΕΙΡ πιστευω ειναι χειροτερη και απο την Εθνικη, δεν εχω καμμια εμπιστοσυνη προσωπικα, πληρως αδιαφανεις διαδικασιες στην ΑΜΚ.
-
Η εικονα στα δικαιωματα ειναι γενικως χειριστη,δεν ειναι μονο στην Εθνικη οπως προσπαθουν καποιοι να πεισουν
Υπαρχει παντως πολυ πιεση για συμμετοχη σε οσους εχουν ακομα κεφαλαια κινησης απο τις τραπεζες,δηλαδη εμμεσος εκβιασμος -
Μακαρι να βγω λαθος, αλλα η ΠΕΙΡ πιστευω ειναι χειροτερη και απο την Εθνικη, δεν εχω καμμια εμπιστοσυνη προσωπικα, πληρως αδιαφανεις διαδικασιες στην ΑΜΚ.Χειρότερη ως προς τι;
-
Ως συμπεριφορα μετοχης, ως οροι ΑΜΚ, αυτα που ενδιαφερουν τον μικρομετοχο. Δεν με ενδιαφερει το Ρ/Βν και τα NPLs οταν μιλαμε για ΧΑΑ και τραπεζες αυτη τη περιοδο ειναι τζογος, και στην ΠΕΙΡ φαινεται να πεζονται ασχημα παιχνιδια.
-
Τι συμπεριφορά έχει δηλαδή η μετοχή της ΕΤΕ που την καθιστά 'καλή';
Όποια και να είναι αυτή πάντως, σύντομα θα είναι κάτω από €2. -
infinity μην κανεις σαν τον Λεωτσακο.
Τουλαχιστον Οσο διαπραγματευοταν το ΕΤΕΔ η τιμη της μετοχης ΕΤΕ ηταν πανω απο τις νεες, η Πειραιως ειναι ηδη μετα απο 2 ωρες που μπηκε το ΠΕΙΡΔ στο ταμπλο με μηδενισμενο δικαιωμα και με τιμη 15% η μετοχη κατω απο τις καινουργιες. Αν δε το βλεπεις το φιασκο ως μεγαλυτερο απο της ΕΤΕ (που δεν ειπα οτι ειχε καλη συμπεριφορα ΠΟΤΕ) στην ΠΕΙΡ δε μπορω να στο εξηγησω παραπανω. -
Βιάζεσαι πολύ να βγάλεις συμπεράσματα. Σε 2-3 μήνες θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη άποψη για την πορεία των μετοχών και ποιά τράπεζα θα βρίσκεται σε καλύτερη θέση.
-
αν μιλαμε για μακροχρονιες τοποθετησεις ναι. Σε αυτη τη φαση ομως θα κανεις ασχημα να κανεις τοποθετηση (προσωπικη εκτιμηση) ακομα και αν σου βγει. Μακρες τοποθετησεις προσωπικα θα κανω μετα τις ΑΜΚ.
Αυτο δεν αλλαζει οτι η συμπεριφορα της ΠΕΙΡ προς τους παλαιους μετοχους ηταν η χειροτερη μακραν απο τις 3 συστημικες, ΟΠΟΥ και να παει απο δω και περα. Υπαρχει κοσμος που πουλαει σημερα, αυτους δε τους νοιαζει σε 3 μηνες.
-
Στο τελευταίο που λες δε διαφωνώ, αλλά αυτό δεν την κάνει χειρότερη τράπεζα από την ETE.
bonus άρθρο: http://www.nytimes.com/2013/06/11/busin ... d=all&_r=0
-
Τα πραγματα ειναι οπως τα βλεπει κανεις (απο ποια οπτικη γωνια). Το internetbanking τις ΠΕΙΡ ειναι κλασεις ανωτερο της ΕΤΕ πχ
Εμενα ομως το μονο που με ενδιαφερει ειναι η συμπεριφορα ως μετοχη ωστε να βγαλω κερδος...
Κουβεντουλα κανουμε φυσικα, αλλα μερικα πραγματα για σκεψη... η Εθνικη ενω ηταν και (συντομα θα) ειναι κερδοφορα, η ΠΕΙΡ ακομα ζημιες και βλεπουμε.
Η Εθνικη αποροφησε ολα τα σαπακια ενω η ΠΕΙΡ πηρε δωρακια.
Η εθνικη εχει φινανς και αλλα ασσετς ενω η ΠΕΙΡ εχει τον Σαλλα.Θα δειξει γιατι η εθνικη εχει και ενα ονομα και ενα αλλο πελατολογιο που ισως τη βοηθησει.
-
η Εθνικη ενω ηταν και (συντομα θα) ειναι κερδοφορα, η ΠΕΙΡ ακομα ζημιες και βλεπουμε.Πότε ήταν η εθνική κερδοφόρα??? πως γνωρίζεις ότι θα είνάι στο μέλλον???
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]