-
Διαπραγμάτευση το δικαίωμα ξεκινάει 11 Ιουνίου, αύριο είναι τελευταία μέρα πριν το κόψιμο. Από 5/6 -11/6 αναστέλλεται η διαπραγμάτευση για R/S και μπαίνει κομμένη πλέον στις 11/6 μαζί με το δικαίωμα.
Δίνει 35,68 νέες μετοχές για κάθε 1 παλιά στην τιμή ευκαιρίας των 1,70 ευρώ (μετά το R/S)
Εν ολίγοις αν δηλ. έχεις σήμερα 10.000 μετοχές της ΠΕΙΡ, (δηλ. τίποτα αφού κοστολογείται στο ταμπλό 0,182 η μία = αξία 1.820 ευρώ) μετά το R/S θα έχεις 1.000 και για να εξασκήσεις τα δικαιώματά σου χρειάζεσαι το αστείο ποσό των 60.656 ευρώ (1.00035,681,70)
Έχετε μετοχές αξίας 1.820 ευρώ και χρειάζεστε άλλα 60 ψωροχιλιαρικάκια για να μπείτε σε αυτή την εξαιρετικά συμφέρουσα ΑΜΚ. Αν δεν τα έχετε μη διστάσετε, δανειστείτε τα, αξίζει τον κόπο. -
Νομιζω ομως οτι μονο το 10% θα πρεπει να καταβαλει καποιος. Παντως απο οτι διαβαζω η επιτυχια ειναι εγγυημενη.
-
wantone πολυ προσοχη...
Δε θα σου δωσω συμβουλη επενδυτικη, μεγαλο παιδι εισαι και ξερεις πιθανως καλυτερα απο ολους μας. Απλα πολυ προσοχη, ο ορισμος της επιτυχιας μιας ΑΜΚ ειναι πολυ φλου. Της ΠΕΙΡ μεχρι στιγμης φαινεται να ειναι με εγγυηση επιτυχιας για τον ΣΑΛΛΑ, το αν θα ειναι 'επιτυχημενη' και για τη μαριδα δεν εχει φανει ακομα.
-
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
http://www.naftemporiki.gr/finance/quote?id=ETER.ATHτο site kανει λάθος. η σημερινή τιμή είναι 4,52€
-
Στο σάιτ είναι η τιμή του δικαιώματος - όχι η τιμή της μετοχής.
-
Είχα αγοράσει 200 μετοχές ΕΤΕ, τιμή αγοράς 4,5 ευρώ (900ευρώ σύνολο). Είχα 20 μετοχές και 20 δικαιώματα μετά το reverse split. Πούλησα τις 20 μετοχές στα 4,5 (όσο τις είχα αγοράσει ανά τεμ. αλλά... 90% χασούρα) και αγόρασα 20 δικαιώματα. Θα ασκήσω τα 40 δικαιώματα που έχω πλέον, δίνοντας 170 ευρώ. Θα έχω και τα περίπου 360 warrants. Πόσο θα πρέπει να φτάσει η μετοχή για να ρεφάρω τα 1170 ευρώ που θα μου έχει στοιχίσει συνολικά; (απάντηση: 360 warrants X 4,29 = 1545 + 1170 = 2715 συνολικό κόστος. Διά 400 μετοχές (360 από warrants + 40 από δικαιωματα) = 6,8. Σωστά;
-
Αν ασκησεις τα δικαιωματα σου, δε θα εχεις μονο τα γουροαντς, αλλα και 40 χ2,2 μετοχες, αρα θα εχεις και 88 μετοχες επι μια τιμη.
Η χασουρα σου μειον την προηγουμενη τιμη (δες πιο πανω) θα σου δωσει το ποσο που θα πρεπει να φτασει το γουοραντ ωστε να ρεφαρεις. Το θεμα ειναι και ποσα γουοραντς θα εχεις γιατι δεν ειναι σιγουρο ακομα.
Αν καταλαβαινω καλα απο την ολη σου ιστορια δηλαδη εισαι μεσα 900 ευρω εξ αρχης +170 για την ασκηση δικαιωματος -90 απο την πωληση μετοχων αρα εισαι συνολο μεσα 980 ευρω.
Μετα την ασκηση θα εχεις 88 μετοχες επι Χ αξια και 360 warrants επι Ψ αξια.
88Χ+360Ψ = 980 πρεπει να λυσεις.
-
Ο χρήστης kinq1 έγραψε:
Είχα αγοράσει 200 μετοχές ΕΤΕ, τιμή αγοράς 4,5 ευρώ (900ευρώ σύνολο). Είχα 20 μετοχές και 20 δικαιώματα μετά το reverse split. Πούλησα τις 20 μετοχές στα 4,5 (όσο τις είχα αγοράσει ανά τεμ. αλλά... 90% χασούρα) και αγόρασα 20 δικαιώματα. Θα ασκήσω τα 40 δικαιώματα που έχω πλέον, δίνοντας 170 ευρώ. Θα έχω και τα περίπου 360 warrants. Πόσο θα πρέπει να φτάσει η μετοχή για να ρεφάρω τα 1170 ευρώ που θα μου έχει στοιχίσει συνολικά; (απάντηση: 360 warrants X 4,29 = 1545 + 1170 = 2715 συνολικό κόστος. Διά 400 μετοχές (360 από warrants + 40 από δικαιωματα) = 6,8. Σωστά;Κάπου υπάρχει μπέρδεμα... δες το εργαλείο υπολογισμού που έχει εδώ http://www.nbg.gr/wps/portal/el/Home
Γενικά δεν συμφωνώ με την λογική του 'ρεφάρω' και παίρνουμε αποφάσεις ανάλογα με τι χάσαμε ή κερδίσαμε στο παρελθόν. Η αξία κάθε επένδυσης είναι δεδομένη κάθε μέρα και δεν γυρίζει πίσω, κοιτάμε μόνο μπροστά και πράττουμε ανάλογα.
Επειδή όμως μου αρέσουν οι υπολογισμοί, θα κάνω κι εγώ μια μια προσπάθεια...
Έχεις ξοδέψει μέχρι τώρα για αγορά μετοχών 900 ευρώ, πήρες 90 από την πώληση των νέων μετοχών και επίσης πλήρωσες κάπου 5 ευρώ (;) για τα επί πλέον δικαιώματα. Άρα κόστος μέχρι στιγμής 815.
Έχεις 40 δικαιώματα (20 από τις παλιές μετοχές και 20 που αγόρασες).
Αν τα ασκήσεις πλήρως θα πάρεις 40 Χ 2.2...κάτι = 89 νέες μετοχές και 89 warrants.
Θα πληρώσεις για την συμμετοχή σου στη αύξηση 89 Χ 4,29 = 382
(Άρα μαζί με το αρχικό κόστος, συνολικό κόστος 1.197)Η τιμή που θα πουληθούν τα warrants φυσικά δεν μπορεί να προβλεφθεί (θα διαπραγματεύονται παράλληλα με την μετοχή). Αν η τιμή της μετοχής δεν ξεπεράσει ποτέ τα 4,29 τα warrants δεν θα έχουν καμιά αξία και δεν θα ρεφάρεις ποτέ, η αξία της επένδυσής σου θα περιοριστεί στην τρέχουσα αξία των 89 μετοχών που θα έχεις.
Αν όμως κάποια στιγμή στο μέλλον σε συμφέρει και ασκήσεις τα warrants, αυτά θα μετατραπούν σε 652 μετοχές (τουλάχιστον, ανάλογα με την επιτυχία που θα έχει η τωρινή αύξηση, δες στο παραπάνω link).Για να μην έχουμε εξίσωση με 2 αγνώστους λοιπόν, ας πούμε ότι το κέρδος από κάθε μετοχή που θα προέλθει από τα warrants θα είναι περίπου όσο η διαφορά της τρέχουσας τιμής της μετοχής μείον την τιμή άσκησης (που θα είναι 4,29 + μια προσαύξηση, ας πούμε συνολικά 4,40)
Η εξίσωση λοιπόν γίνεται: Χ * 89 + 652 * (Χ - 4,40) = 1197
Άρα Χ = 5,49...εκτός λάθους ή παραλείψεως που λένε και οι τραπεζίτες
-
Και μια μικρή λεπτομέρεια, να βρεθεί το 10%.
-
Λογικά θα πιάσει και το 12%, έστω χωρίς την μεγάλη υπερκάλυψη που είχε η Αλφα.
Βέβαια ακόμη και αν γίνει το απίθανο και δεν πετύχει η αύξηση, ο kinq1 απλά θα πάρει πίσω όσα έχει δώσει για την αύξηση (382 ευρώ) και αφού δεν έχει μετοχές αλλά μόνο δικαιώματα δεν θα τον νοιάζει πια τι θα γίνει με την ΕΤΕ. -
Αντικειμενικά τέλος πάντων, κάποιος που μπαίνει στην αύξηση είναι χαμένος από χέρι ή απλώς περιμένει κάποιο success story για να κονομήσει;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αντικειμενικά τέλος πάντων, κάποιος που μπαίνει στην αύξηση είναι χαμένος από χέρι ή απλώς περιμένει κάποιο success story για να κονομήσει;Το δεύτερο φυσικά!
Αν πιστεύει στο πρώτο δεν είναι υποχρεωμένος να μπει στην αύξηση, πουλάει μετοχές - δικαιώματα και φεύγει! -
Η ερώτηση σήμαινε περισσότερο το ακόλουθο:
Αν πουλήσει σήμερα όποιος δεν είχε πουλήσει πριν την έναρξη της διαδικασίας, θα έχει σίγουρα μια πολύ σημαντική χασούρα 'παγιωμένη'.
Αν δεν πουλήσει και μπει στην ΑΜΚ, έχει ελπίδες να ρεφάρει και να βγάλει κι ένα κέρδος ή στάνταρ θα του τα φάνε οι Τουρκολιάδες; -
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Λογικά θα πιάσει και το 12%, έστω χωρίς την μεγάλη υπερκάλυψη που είχε η Αλφα.Απο που προκύπτει αυτό;
Αν δεν κάνω λάθος, κανένας υπεύθυνος δεν έχει κάνει σχετική δήλωση. -
@manosk: αν ήξερα την απάντηση θα ήταν ωραία
ή ακόμα καλύτερα να ήξερα τους αριθμούς για το επόμενο λόττο...Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Λογικά θα πιάσει και το 12%, έστω χωρίς την μεγάλη υπερκάλυψη που είχε η Αλφα.
Απο που προκύπτει αυτό;
Αν δεν κάνω λάθος, κανένας υπεύθυνος δεν έχει κάνει σχετική δήλωση.Υπάρχει αισιοδοξία. Όμως επίσημες δηλώσεις / νούμερα / ονόματα επενδυτών δεν έχω δει.
-
Ρωτάω ξανά, γιατί δεν είχα βάλει τα σωστά νούμερα - κάθε δικαίωμα αντιστοιχεί σε 2,2 μετοχές, αντί 1 που είχα υπολογίσει:
Είχα αγοράσει 200 μετοχές ΕΤΕ, τιμή αγοράς 4,5 ευρώ (900ευρώ σύνολο). Είχα 20 μετοχές και 20 δικαιώματα μετά το reverse split. Πούλησα τις 20 μετοχές στα 4,5 (όσο τις είχα αγοράσει ανά τεμ. αλλά... 90% χασούρα) και αγόρασα 20 δικαιώματα. Θα ασκήσω τα 40 δικαιώματα που έχω πλέον, δίνοντας [b]378 ευρώ[/b]. (κάθε δικαίωμα αντιστοιχει σε 2,2 μετοχές). Θα έχω και τα περίπου 790 warrants (88 νέες μετοχές Χ 9 αν καλυφθεί ακριβώς το 10%) .
Πόσο θα πρέπει να φτάσει η μετοχή για να ρεφάρω τα 1280 ευρώ που θα μου έχει στοιχίσει συνολικά; (απάντηση: 790 warrants X 4,29 = 3389 + 1280 = 4670 συνολικό κόστος. Διά 878 μετοχές (790 από warrants + 88 από δικαιωματα) = 5,3.
Προφανώς, αν δεν καλυφθεί το 10% και δεν ασκηθούν τα δικαιώματα, (η τράπεζα περνάει 100% στο τχσ) έχω χάσει περίπου 800 ευρώ.
Η πληθώρα των κατόχων warrants θα καθηλώνει συνέχεια την μετοχή περίπου στην τιμή των 4,30 (αν είναι να ανέβει προς τα πάνω, γιατί προς τα κάτω θα πηγαίνει... ελεύθερα)
Το τχσ μπορεί να αποφασίσει να πουλήσει σε οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιαδήποτε τιμή, άρα τα warrants μπορεί να αποδειχτούν άχρηστα.
Μπορεί η ανακεφαλαιοποίηση να μην είναι αρκετή, οπότε να χρειαστή κι αλλη αμκ. -
Αλλη ΑΜΚ δεν προκειται να υπαρξει παρα μονο...κυπριακου τυπου.
-
Μηδενισε λεει το δικαιωμα της ΕΤΕ;
Αν μπορουσε θα ειχε και αρνητικο προσημο; -
έτσι μου 'ρχεται να ρίξω ό,τι έχω στη μετοχή της alpha και να περιμένω 2-3 χρονάκια για το χ3 .
Καλό θα είναι , κακό θα είναι , πάντως 3 θα πάρω.
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος) [#2]