-
Προτιμώ τις τετράποδες αγάπες που κάνουν γαβ.
Αλλά δεν μπορώ να είμαι σωστός απέναντί τους. θέλουν από ένα μισάωρο βόλτα το πρωί και το βράδυ + λίγο παιχνίδι μέσα στο σπίτι ή στο μπαλκόνι (που και τα 2 πρέπει να είναι μεγάλα) όταν επιστρέφεις από τη δουλειά (που πολλές φορές δεν έχεις κουράγιο) κλπ κλπ.
Οι γατούλες ευτυχώς για εσένα πιλιου δεν έχουν τόσο μεγάλες ανάγκες, αλλά δεν τα πάω καλά μαζί τους.
Σε όλους μας αρέσουν και τα σκυλάκια, αλλά εδώ δεν υπήρχε τέτοια επιλογή. Είναι 'κόλαση' για σκύλους και πραγματικός παράδεισος για γάτες (λόγω αυτού που λέμε compound life και των εξωφρενικων θερμοκρασιών, χώρια η αντίληψη των ντόπιων). Όπως τα λες, οι γάτες είναι απλά συγκάτοικοι, δεν σε έχουν ανάγκη, μόνο χαρτζιλίκι για να τρώει έξω και να κάνει τη ζωή της δε γίνεται οπότε την ταΐζουμε, την αφήνουμε να βολτάρει και να γυρίζει μόνο για αγκαλιές και ξάπλες. Και ένα μήνα να λείψω για διακοπές, την ταΐζει κάποιος 'baby sitter' και είναι μια χαρά...
-
Χτυπησες μεγαλο κεφαλαιο και φλεβα, το οποιο προκαλει μονιμο εσωτερικο πολεμο μεσα μου καθε μερα, για την ηθικη του κρεατος....
Αστα.... δεν το συνεχιζω, να μεινουμε στην αγνη αγαπη.
Τι υπεροχο τα διαφορα πλασματα του πλανητη αυτου να ειναι φιλαρακια και να αγαπιουνται.
Γενικά αν σχολιασουμε τα εμβια οντα και ιδιαιτερα τα θηλαστικα αλλα και οχι μονο, το αισθημα της αγνης αγαπης ειναι παντου στην φυση.
Δειτε το.
-
χαιρομαι οταν βλεπω συμπαθειες προς γατες και ειδικα γατους. μακαρι να ενοιωθε το ιδιο και η κατα αριστεραν σπάοουζε, αλλα ατυχως...
χου ιζ 'η κατα αριστεραν σπάοουζε' με μπερδεψες. Αν εννοείς εμένα, απλά προτιμώ τα σκλια.
Ακομα και σε αγριο παιχνίδι με σκλι που σε βουνό ο λυκος θα το μπερδέψει με πρόβατο και θα κανει το λάθος για αττακ, δεν είχα προβλημα τραυματισμού ποτέ. σε παιχνίδι με γάτα σπανια θα γλιτώσω χωρίς γρατσουνιά. Βέβαια μπορεί να φταίω εγώ.
-
Κούκλα η γάτα σας Πηλιορείτη!!
Αγαπώ όλα τα ζωάκια και έω μεγαλώσει με γάτα και σκύλο (λυκόσκυλο) στο ίδιο σπίτι για πολλά χρόνια.
-
χαιρομαι οταν βλεπω συμπαθειες προς γατες και ειδικα γατους. μακαρι να ενοιωθε το ιδιο και η κατα αριστεραν σπάοουζε, αλλα ατυχως...
ΑρΕς
το 'αριστερα' ειναι sic, το σπάοουζε, αγγλιστι 'spouse' ειναι το επιθυμητο των πουστρακιων πλην του μοριου, που ειναι sic, και αναφερεται εις απταιστον βαλκανικη
-
@ Lap
Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη σαν είδος...
Τα υπόλοιπα έμβια όντα, όταν βρεθούν σε 'ανθρώπινο' περιβάλλον, δηλαδή δεν κινδυνεύουν και έχουν γεμάτο στομάχι, μόνο παιχνίδι και ραχατι θέλουν.
Εμείς τα διποδα ζώα, φτιάχνουμε 'ιδεολογίες' και γινόμαστε αχόρταγοι...
Όσον αφορά στη κρεατοφαγία, όσοι βασανίζουν ζώα κατά την εκτροφή, βοϊδόπuch@!
Αλλά όπως λέει και μία stand up comedian, 'οι χορτοφάγοι λυπούνται τα ζώα πιο πολύ απ τους μετανάστες που μαζεύουν τα λαχανικά που τρώνε οι ίδιοι...'
-
Γιατι οι μεταναστες δεν πληρωνονται για την εργασια τους;
Χαζο αστειο,
Αραγε αυτην ποιος κρεατοφαγος θα την λυπηθει που δεν θα πληρωθει λογω των κρυων αστειων της;
-
Γιατι οι μεταναστες δεν πληρωνονται για την εργασια τους;
Χαζο αστειο,
Αραγε αυτην ποιος κρεατοφαγος θα την λυπηθει που δεν θα πληρωθει λογω των κρυων αστειων της;
Συμφωνώ μαζί σου, Αμερικάνα γαρ, το αστείο ήταν σχετικό με τους (συνήθως Μεξικάνους) εργάτες που όπως και τα ζώα βρίσκονται σε 'inhumane conditions' . Έτσι είναι το χοντρόπετσο αμερικάνικο 'χιούμορ'.
Εγώ προσπαθώ να τονίσω πως η πλειοψηφία ημών δεν συμπονεί ούτε τον συνάνθρωπο μπροστά στο συμφέρον, οπότε θα περιμένουμε πολύ μέχρι να λυπηθουν τα ζώα. Αντίθετα, τα ζώα έχουν pure love για τους ανθρώπους...
-
-
Κουκλιά!!!
-
Όσον αφορά στη κρεατοφαγία, όσοι βασανίζουν ζώα κατά την εκτροφή, βοϊδόπuch@!
[/quote]Χαχα Πήλιο που την θυμήθηκες την βοϊ.... τσα, έχω ένα φίλο που φτιαχνει
-
Λοιπόν όσον αφορά τα κατοικίδια έχω 3 σκυλιά ημιαιμα σε μέγεθος Πεκίνου, το πρώτο που πήρα πριν 7χρονια θηλυκό στην πρώτη γέννα είπα ας κρατήσω ένα να το έχω και πριν 2 χρόνια που ξαναγεννησε το ένα το κουτάβι είχε πρόβλημα με το πίσω πόδι οπότε δεν το ήθελε κανεις(ευτυχώς) και το κράτησα και αυτό απλός έχει 3 πόδια. Σπιτακια στην αυλή και εννοείται εμβόλια χάπια τα πάντα.
Υ. Γ Μία φορά πάντως η 'μεγάλη' πρέπει να με έσωσε από ληστεία. Θυμάμαι την είχα μέσα εκείνο το βράδυ (λόγω διαζυγίου) να μου κάνει παρέα και κάποια στιγμή άρχισε να κάνει σαν τρελό να γαβγίζει και να ορμάει πάνω στην πόρτα, όσοι έχουν είχαν σκυλιά ξέρουν πως με τον καιρό καταλαβαίνεις ποτέ ο σκύλος σου γαβγίζει γιατί πέρασε μια γάτα και πότε αν υπάρχει πρόβλημα. Τεσπα ανάβω φώτα βγαίνω έξω (βλακεια) και βλέπω ενα Punto να φεύγει γκαζώνοντας. Δυστηχως δεν πρόλαβα πινακιδα
-
Για πάνω από 20 χρόνια είχα γάτες στο σπίτι, από μία (πολύ σπάνια) ως και 18, όταν είχαν γεννήσει μαζί κάποιες. Συνήθως 4 που τις είχα για πολλά χρόνια. Η καλύτερή μου πέθανε 17 χρονών. Τα τελευταία χρόνια άλλαξα σπίτι και δεν υπάρχει πια δυνατότητα για ζώο. Κανένα δεν ήταν ράτσας, και πολλά μαζεύτηκαν από το δρόμο. Χαίρομαι που έχει αλλάξει γενικά η στάση του κόσμου απέναντι στα ζώα (θυμάμαι παιδί στον εθνικό κήπο που ήταν ένα μονόφθαλμο γατάκι και ένας πατέρας είπε στο παιδί του να το χτυπήσει ...).
-
Με έχει μια αδέσποτη κεραμιδόγατα. Έρχεται όταν θέλει φαγητό και χάδια , και μετά πάει τις βόλτες της. Κοιμάται πάντα έξω. Δεν γουστάρει να ταΐζω άλλες. Τώρα με τα κρύα άραζε στο χώρο της μηχανής του αυτοκινήτου και έπρεπε κάθε φορά πριν ξεκινήσω να χτυπάω το καπώ για να φύγει.
-
-
Θα ήταν ωραίο έτσι για αλλαγή να πηγαινες στη φωλιά της και εσύ, να ανταποδωσεις την επίσκεψη....να δούμε βλέμμα που θα είχε.... Χαχαχα.
Αυτο που διαβασα πιο πάνω με αρρώστησε. Να λένε σε παιδιά να χτυπήσουν ζώο...
Γενικα υπαρχει ωραιότερο πράγμα από το οτι διαφορετικά είδη του πλανητη αυτου επικοινωνούν μεταξύ τους και αγαπιούνται; Αυτό είναι αγάπη. Ανιδιοτελής αγάπη.
-
Γενικα υπαρχει ωραιότερο πράγμα από το οτι διαφορετικά είδη του πλανητη αυτου επικοινωνούν μεταξύ τους και αγαπιούνται; Αυτό είναι αγάπη. Ανιδιοτελής αγάπη.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχει ιδιοτέλεια στα πάντα. Τα σκυλιά δεν μας αγαπάνε επειδή είναι καλά ζωάκια, μας αγαπάνε επειδή βλέπουνε ότι είμαστε ανώτερο είδος και ότι τα ταΐζουμε. Το δικό μου, ελληνικό ημίαιμο ποιμενικό, 35 κιλά θηρίο, είναι πολύ καλό με τους ανθρώπους, επειδή ξέρει ότι είμαστε τα ισχυρότερα πλάσματα στο ζωικό βασίλειο. Όταν όμως δει γάτα την σκοτώνει στο δευτερόλεπτο. Έχω μαζέψει πτώματα πολλά στο χωράφι μου... Και δεν κατανοεί ότι έκανε λάθος όταν σκοτώνει, σε κοιτάει με αθώα ματάκια του στυλ 'έκανα την δουλειά μου, σκυλί είμαι, τι περίμενες δηλαδή;'.
Έχω επίσης μια φωτογραφία όπου αρματιστές του Κόκκινου Στρατού ταΐζουν πολικές άρκτους (αρκούδες) πάνω από ένα άρμα μάχης Τ-34. Οι λευκές αρκούδες θα σκότωναν κατευθείαν έναν άνθρωπο στην άγρια φύση. Όταν όμως ο άνθρωπος είναι πάνω σε ένα ατσάλινο τέρας 30 τόνων, η αρκούδα σηκώνεται στα πίσω πόδια, βαρώντας προσοχή, και παίρνει με ευλάβεια αυτό που της δίνεις από το χέρι σου. Γιατί; Επειδή θεωρεί ότι το άρμα είναι η συνέχεια σου και άρα είσαι ένα τεράστιο πλάσμα που μπορεί άνετα να την κατασπαράξει!!! Στην φύση ισχύει ο Νόμος του Ισχυρού!!!
Η σκυλίτσα μου:
https://i.postimg.cc/pLFkC2jQ/DSC-0334.jpg
Το άρμα με τις αρκούδες:
https://i.redd.it/drut3jjztq451.jpg
Η φωτο με τις αρκούδες βγήκε με τους Σοβιετικούς να έχουν σηκωμένα τα τυφέκια τους και να είναι έτοιμοι να τις σκοτώσουν αν έκαναν αυτές κάποια επικίνδυνη κίνηση.
-
Όχι βρε και θηρίο το 30κιλο. Είχαμε βέλγικο ποιμενικό θηλυκό στα 50 κιλά (εντελώς αγαθιάρικο λέμε...) και τώρα έχουμε αρσενικό 'γνήσιο αττικό κοπριτάκο' στα 30 κιλά και μας φαίνεται νάνος.
ΥΓ: Να σου ζήσει, πολύ όμορφο!
-
Να σου ζήσει, οντως επιβλητική σκυλίτσα.
Την ξέρω αυτήν την ράτσα πραγματικά κάτι παθαίνουν με τις γατες . Το ελληνικο ποιμενικό είναι από τα εξυπνότερα σκυλιά και γενικως δυνατότερα σκυλιά. Καπου το είχα διαβάσει, αλλά έχει πολλά θετικά ως φύλακας. Το θέμα είναι ότι άλλες ράτσες πιο μικρές, οχι σαλονιού αλλά πιο... Νορμαλ, δεν κάνουν κακό σε κανένα άλλο ζώο και όλο και βρίσκουν και νέους φίλους του ζωικού Βασιλείου.
Το εχω δει δηλαδή με τα μάτια μου, στην πραξη.
Δηλαδη είναι και η ράτσα, η εκπαίδευση, ο ρόλος του που του έχουνε δώσει κτλ.
Συμφωνώ όμως στο ότι όταν πρόκειται να φυλαξουν τον χώρο τους είναι κάτι το απιστευτο. Μεταμορφωνονται σε λυσασμενα ζώα.
Για το φαγητό και παλι συμφωνώ μεν αλλά και διαφωνω. Διοτι τα ζώα ιδιαίτερα τα σκυλιά το φαγητό το βλεπουν πέρα απο το συμφέρον τους για επιβίωση ως μέσο κοινωνικοποίησης, δηλαση πως μιλουμε εμείς οι άνθρωποι και ανταλλάσουμε φιλοφρονησεις κτλ έτσι αυτά με το φαγητό, και ας ειναι ψιχουλακι.
Δηλαδη αν του δώσεις εσύ ψίχουλακαι ένας άλλος μπριζολα... Φυσικά θα τρώει και τη μπριζόλα αλλά αφεντικό της εσύ θα είσαι για πάντα. Διοτι είσαι η οικογένεια για αυτήν, και η αγέλη της και με δεσμά αγάπης μαζί με άλλα.
Παντως μιας και μιλάμε για σκυλιά, είχα διαβάσει για μια μελέτη που εκαναν σε σκυλιά με αξονική τομογραφια. Τους έδειχναν φωτογραφιες και κατέγραφαν την αντίδραση του εγκεφάλου. Λοιπόν, τα σκυλιά ενεργοποιούν την ιδια περιοχή του εγκεφάλου με τον άνθρωπο όταν αυτός βλέπει μωρά και γενικοτερα όταν νιώθει συμπάθεια και αγαπη. Το καλύτερο είναι ότι γενικως ενεργοποιούν τα ίδια σημεία ακριβώς με τον άνθρωπο και το ακόμα καλύτερο είναι πως οταν τα σκυλιά βλέπουν κουταβάκια δεν αντιδρούν τόσο έντονα στις περιοχες αγάπης του εγκεφάλου τους, παρά μόνο στην θεαση των άνθρωπων. Απίστευτο... Ακομα και το είδος τους δηλαδή, δεν μπορούν να το αγαπήσουν όσο τους ανθρώπους. Θυμαμαι είχα εντυπωσιάσει.
-
50 κιλα;
Ρε παιδια..... Πως το κουμαντάρετε;
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε? [#2]