-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
http://news247.gr/ellada/asyneidhtos_sthn_kallithea.736690.html
Aρρωστοι υπανθρωποι...
Πως θα γίνει να τον συναντήσω
σε τι θα διαφερεις απο αυτον δηλαδη μετα?
Η διαφορά είναι ότι έχει το δικαίωμα της άμυνας.Κάτι που έχει στερήσει από το ζώο.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Aρρωστοι υπανθρωποι...
Η διαφορά είναι ότι έχει το δικαίωμα της άμυνας.Κάτι που έχει στερήσει από το ζώο.
δεν εχει σημασια και αυτο που θες να κανεις ακραιο ειναι η τιμωρια θα ερθει αργα η γρηγορα
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
όταν τα αρσενικά σκυλία τρώγονται συνέχεια μεταξύ τους τι κάνουμε??
τρομερή επιθετικότητα το ένα με το άλλο...
να το κοιτάξουμε ορμονολογικά??4 αρσενικά σκυλία ηλικίας 12-6-1-1 χρόνων το καθένα...λυκόσκυλο , τσοπανόσκυλο και 2 μπασταρδάκια...
ζούνε από μικρά μαζί... μιλάω για απίστευτη επιθετικότητα μεταξύ τους...
αν έχεις δει σκυλία να μαλώνουν ... τραβάς το ένα και έχει τα δόντια του στη σάρκα του άλλου...
έχω μάθει να κάνω ράμματα σε σκύλο με κλειστά τα μάτια...Ειναι κυριαρχικα και προσπαθουν να επιβληθουν το ενα στο αλλο προφανως γιατι δεν εχουν ξεκαθαρισει την ιεραρχια μεταξυ τους, μην ξεχναμε οτι ο σκυλος ειναι αγελαίο ζωο και βλεπει τα παντα υπο το πρισμα της ιεραρχιας που υπαρχει στην αγελη που ζει .
Μεγαλο ρολο στην επιθετικοτητα παιζει και η σωστη και εγκαιρη κοινωνικοποίηση των κουταβιων και η συναναστροφή τους με ανθρωπους , ερεθισματα και αλλα ζωα και φυσικα ο ιδιοκτήτης τους ο οποιος αν προκαλει το ζωο να κυνηγήσει γατες - σκυλους - ανθρωπους μεμ εκφρασεις τυπου ( παρτον - ποιος ειναι ? - επανω του - κυνηγα την γατα κ.λ.π) προκαλει και ερεθιζει το ζωο και τα ένστικτα του ( μην παει το μυαλο σας στο πονηρο )
Για εμενα η καλυτερη λυση ειναι η στειρωση , τα ζωα θα ηρεμήσουν , θα γαβγιζουν λιγοτερο , θα ειναι λιγοτερο απαιτητικά και κτητικά , δεν θα γεννοβολήσουν δεξια και αριστερα αδεσποτα κουταβια και φυσικα θα τα προστατευσεις απο προστατίτιδες και καρκινους -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Aρρωστοι υπανθρωποι...
ΠΑΡΑΝΟΙΑ !!!
Αρρωστος ανθρωπος...... ο οποιος ηδονίζεται με τον πονο που προκαλει σε ενα ανυπεράσπιστο ζωο . Αληθεια θυμαστε το καλοκαιρι που καποιος νομιζω στην Ευβοια ειχε τρυπησει ενα σκυλι με 70 καλαμακια για σουβλακια ?
Ψυχικα διαταραγμενα ατομα, ανίκανα συναισθημάτων τα οποια θελωντας να κυριαρχισουν και να νιωσουν ισχυρα βασανισουν αθωα πλασματα και σιγουρα αυτη την ελειψη σεβασμου και το μένος προς τα ζωα το εχουν λάβει απο το σπιτι τους .
Οτι βρισιά και να πω θα ειναι λιγη , απλα ευχωμαι το δικαστηριο να του επιβαλει την αυστηροτερη των ποινων , να τον υποχρεωσει να πληρωσει ολα τα εξοδα νοσηλιας του ζωου και φυσικα να τον δει καποιος ψυχιατρος . -
Κατ αρχας καλη Χρονια.
Στις 30 του μηνα πηγαινα τα σκυλια μου βολτα στη Γλυφαδα οταν ειδα μεσα σε κατο χορτα ενα δυστυχισμενο κουταβι σκελετομενο που δεν μπορουσε να παρει τα ποδια του. Γυρισα τους δικους μου σπιτι και μετα το μαζεψα και το πηγα στην Κτηνιατρο. Ειμασταν ετοιμοι να το κοιμησουμε γιατι δεν μπορουσε να παρει τα ποδια του, ουτα να ανοιξει τα ματια του ουτε και ετρωγε τιποτε. Ευτυχως επινε νερο. Του καναμε 2 ενεσεις (αντιβιωση και κορτιζονη νομιζω) και το πηγα σε σπιτι μου σε καραντινα. Το κουταβι ειναι μεγαλο-μεσαιου μεγεθους και περιπου 3-4 μηνων.
Γιατι σας τα λεω αυτα? Το σκυλι ειχε ξυρισμενα τα ποδια και λαιμο αρα το ειχαν παει στο γιατρο για αιμα ή ορο? Το τραγικο ειναι οτι μετα το παρατησαν μεσα στη βροχη και στο κρυο! Απορω πως το αφησαν το κουταβι να φθασει σε τετοια εξαθλιωση. Και καιλα... δεν ειχαν την ορεξη να το περιθαλψουν, δεν ειχαν ουτε την ευθιξια να το 'κοιμησουν'...?Για να ειμαι ειλικρινης δεν περιμενα να βγαλει την 1η νυχτα. Τη 2η και 3η μερα το σκυλι επινε μονο λιγο νερο και το ταιζα αραιωμενο εβαπορε με ενεση. Και σημερα... ψιλοσταθηκε στα ποδια του, περπατησε και εφαγε περιπου 1/3 κονσερβας (μικρη).
Θα τον κρατησω μεχρι να γινει καλα ή οσο κανει προοδους. Αν δω οτι καταρεει τοτε θα το κοιμησω... Αν γινει καλα ή θα του βρω σπιτι ή θα το στειλω στο εξοχικο της μανας μου, οπου εχουμε αλλους 3 σκυλους.Ποσταρω και 2 φωτογραφιες του Λου (τον εβγαλα ετσι γιατι μοιαζει με το κουταβι της ταινιας 'σαν το σκυλο με τη γατα').
Το σκυλι ειναι πολυ πιο χαλια απ οτι φαινεται και τα πισω ακρα σκελετωμενα. Αλλα εχει τα πιο γλυκα ματια που εχτε δει.]
-
Έχει φόβο και θλίψη στα ματάκια του
-
αφου αρχισε να τρωει θα συνελθει πιστευω
-
Πολυ φοβο και πολυ θλιψη. Το χαιδευω και σκυβει το κεφαλι του...
-
Μας μαύρισες την ψυχή.
Μήπως πρέπει να το πας σε γιατρό, καλύτερα?
-
Ο κτηνίατρος που το πήγες δεν έκανε καμιά διάγνωση?
Μήπως έχει καλαζάρ? -
Κι εμένα το μυαλό μου σε κάτι τέτοιο πήγε.
-
Καλαζάρ; Κομματάκι δυσκολο πιστευω.
-
Μήπως η απώλεια βάρους είναι η αρχή των συμπτωμάτων.
-
Το πηγα σε γιατρο στις 30/12.
Για να βγαλει διαγνωση θελει εξετασεις = λεφτα και δεν υπαρχει μια.
Προς τιμην της για επισκεψη και τις 2 ενεσεις δεν μου πηρε χρηματα.Οι σκεψεις ειναι 2:
- Μορβα αλλα δεν εχει ριγη. (οι δικοι μου ειναι εμβολιασμενοι οποτε λογικα δεν κινδυνευουν).
- Νεφρικη ανεπαρκεια αλλα ειναι πολυ νεαρο το σκυλι.
Εγω ελπιζω να ειναι απλα ταλαιπωρημενο και υποσιτησμενο, αν και δεν το πιστευω. Τα ξυρισμενα ποδια κατι κρυβουν...
Σημερα παντως λιγο αναθαρησα που εφαγε μονος του . Ας ξημερωσει κι αυριο κι βλεπουμε. -
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Για να βγαλει διαγνωση θελει εξετασεις = λεφτα και δεν υπαρχει μια.Παρόλη την οικονομική δυσκολία μάζεψες ένα ταλαίπωρο πλασματάκι. Eίσαι καλός άνθρωπος. Μπράβο σου!!
-
Δύσκολο να αποφανθούμε εξετάζοντας μια φωτογραφία
Δεν ξέρω σε ποια περιοχή βρίσκεται ο φίλος COSMO MIKE , πάντως αν είναι Αττική παίζει αρκετά.
Η εξακρίβωση για καλαζάρ σε σκύλο απαιτεί αιματολογικές εξετάσεις.
Τα χαρακτηριστικά συμπτώματα του Καλαζάρ είναι: (αντιγράφω από το http://www.bounasprogress.gr/?p=652)
1.- Μια περίεργη αλλαγή στο χαρακτήρα του ζώου, που συνδέεται με αδιαφορία έως και ένα είδος νάρκης στη όλη συμπεριφορά του.
2.- Μια σταδιακή απίσχναση του ζώου, που συχνά είναι τόσο έντονη, δίνοντας στο σκυλί μία άθλια εικόνα, με έντονη ατροφία των μυών και ειδικά των μυών του κεφαλιού, προσδίνοντας στο ζώο εικόνα γερασμένου ζώου.
3.- Έντονα προβλήματα στο τρίχωμα με απώλεια τριχώματος στις περιοχές γύρω από τα μάτια, στα αυτιά, στο ρύγχος, στο λαιμό, στους αγκώνες, στα πόδια, στην ουρά και μερικές φορές σε ολόκληρο το σώμα. Η απώλεια του τριχώματος είναι διάχυτη, ή αλλιώς σε καθορισμένες εστίες. Η είκόνα του τριχώματος είναι κακή καθώς το τρίχωμα εμφανίζεται θαμπό, τζιβιασμένο και αδύνατο.
4.- Πολύ συχνά η κακή εικόνα του τριχώματος συνοδεύεται από μια εκτεταμένη δερματίτιδα με άφθονη πυτιρίδα, ορώδες υγρό και κιτρινωπές κρούστες. (Οι περιοχές με δερματίτιδα δεν ανταποκρίνονται σε καθιερωμένες θεραπείες και το ζώο συνήθως δεν έχει φαγούρα). Επίσης παρατηρούνται ρωγμές του δέρματος ιδιαίτερα στο μέτωπο στη μύτη, στην άκρη των αυτιών, στους αγκώνες και στα μπούτια. Επίσης εμφανίζονται έλκη στις γωνίες των ρουθουνιών, στην εξωτερική πλευρά των αυτιών, στα μαξιλάρια του πέλματος, στις ρινικές κοιλότητες και στον στοματικό βλεννογόνο.
5.- Αδικαιολόγιτη αύξηση των νυχιών, τα οποία γίνονται σαν νύχια γύπα.
6.- Αλλαγές στην ποιότητα του αίματος. Συνήθως μία γενική εξέταση αίματος θα μας δείξει αναιμία, λευκοπενία, θρομβοπενία, αυξημένη σφαιρίνη, μειωμένη αλβουμίνη…
7.- Αύξηση των λεμφαδένων και ειδικά στα πρώτα στάδια της νόσου.
8.- Μέτρια έως έντονη σπληνομεγαλία.
9.- Οφθαλμικά προβλήματα με κερατίτιδα (όπου μερικές φορές συνοδεύεται από διμερή έλκη του κερατοειδούς) και φλεγμονή των οφθαλμών (κόκκινα μάτια, δακρύρροια, πόνο)
10.- Κινητικές διαταραχές, και ειδικότερα ρευματοειδή προβλήματα (3 έως 5 % Των περιπτώσεων) σε οξεία εκδήλωση της νόσου.
11.- Γαστρεντερικά προβλήματα με έντονες και συχνές εναλλαγές διάρροιας – δυσκοιλιότητας.- Σε σοβαρές μορφές (σπάνια), σε ζώα ηλικίας μικρότερης των 18 μηνών εμφανίζεται πυρετός μεγαλύτερος του> 41 ° C), τρόμος, και τα ζώα αυτά πεθαίνουν μέσα σε μερικές ημέρες.
** Η εξέλιξη της νόσου σε χρόνια μορφή είναι αργή και χαρακτηρίζετα με επιθέσεις επιδείνωσης της νεφρικής και ηπατικής λειτουργίας, που συνοδεύονται από διάρροια και αιμορραγία. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο θάνατος επέρχεται σε 80 έως 90% των νοσούντων ζώων.
Τέλος αυτό το παράσιτο εισβάλλει στα κύτταρα των διαφόρων οργάνων, συνεπώς τα συμπτώματα εξαρτώνται από την τοποθεσία του παρασίτου στο σώμα του σκύλου, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη διάγνωση.
- Σε σοβαρές μορφές (σπάνια), σε ζώα ηλικίας μικρότερης των 18 μηνών εμφανίζεται πυρετός μεγαλύτερος του> 41 ° C), τρόμος, και τα ζώα αυτά πεθαίνουν μέσα σε μερικές ημέρες.
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Το πηγα σε γιατρο στις 30/12.
Για να βγαλει διαγνωση θελει εξετασεις = λεφτα και δεν υπαρχει μια.
Προς τιμην της για επισκεψη και τις 2 ενεσεις δεν μου πηρε χρηματα.Οι σκεψεις ειναι 2:
- Μορβα αλλα δεν εχει ριγη. (οι δικοι μου ειναι εμβολιασμενοι οποτε λογικα δεν κινδυνευουν).
- Νεφρικη ανεπαρκεια αλλα ειναι πολυ νεαρο το σκυλι.
Εγω ελπιζω να ειναι απλα ταλαιπωρημενο και υποσιτησμενο, αν και δεν το πιστευω. Τα ξυρισμενα ποδια κατι κρυβουν...
Σημερα παντως λιγο αναθαρησα που εφαγε μονος του . Ας ξημερωσει κι αυριο κι βλεπουμε.Πόσα χρήματα χρειάζονται για τις εξετάσεις, αν επιτρέπεται?
-
Το να ειναι απλα νηστικο πολλες μερες δεν παιζει;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το να ειναι απλα νηστικο πολλες μερες δεν παιζει;Εκείνο που προβληματίζει είναι οτι έχει ξυρισμένα κάποια σημεία στα πόδια του , σημάδι που δείχνει ότι έχει γίνει κάποια επέμβαση (μάλλον έχει γίνει λήψη αίματος).
Εκτός και αν είναι δερματικό πρόβλημα (που δεν το πιστεύω). -
@ Ernani: δεν ρωτησα γιατι την 1η μερα το ζωο την εβγαζε δεν την εβγαζε. Φανταζομαι κανα 150αρι? Αν παντως συνελθει θα του κανω εξετασεις.
@ Κωνσταντινος: Απο τα 11 συμπτωματα το σκυλι εχει μονο 3. Το 1, 2 10 και λιγο αιμα στα κοπρανα (ευκοιλια) Αυτο ομως μπορει να ειναι και απο την αφαγια σε συνδιαδσμο με το αραιωμενο γαλα που του εδωσα με συριγγα?
Τα 2 ποδια και ο λαιμος ειναι σιγουρα ξυρισμενα. Δεν ειναι δερματικα αυτα. Μου το πε και η γιατρος. Φαινεται και στις φωτο.
Παιζει το Καλαζαρ αλλα σε τοσο νεαρο ζωο ρε γαμωτο???Να ρωτησω μια μαλακια? Κολαει απο σκυλο σε σκυλο το καλαζαρ? Η μονο απο το κουνουπι?
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε? [#2]