-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Το ταμείο απο τη μπάρα έχουν 2-3 μέτρα απόσταση. Αν η SLK σπάσει την πρώτη θα έχει φύγει τουλάχιστον 20 μέτρα μπροστά.
Το yugo πως θα σκάσει πίσω της και γιατί η SLK να φρενάρει μετα το σπάσιμο της 1ης.
Γενικά όλα είναι ασύνδετα μεταξύ τους και απορώ γιατί κάθομαι και το σχολιάζω.Υποθετικό σενάριο δεν κάνουμε με φρενάρισμα και πώς θα πέσει ο πίσω στον μπροστά στα διόδια; Σου είναι δύσκολο να καταλάβεις (αυτοχαρακτηρίστικες ηλίθιος σε προηγούμενο post) ότι αν σπάσει την 1η η SLK και ξαφνικά πατήσει φρένο μπορεί να πέσει πίσω της το Yugo γιατί δεν έχει τα ίδια ή αντίστοιχα φρένα; Αν δεν το καταλαβαίνεις, κάνε τις πράξεις και γράψτε τις στο forum, να δούμε γιατί εσύ δεν έγινες Φυσικός. Να σε βοηθήσω: θεώρησε 1500 και 700 Kg μάζα, 0-100 σε 7 και 14 s, συντελεστή τριβής 0,7 και 0,5 αντιστοίχως.
btw στη λίστα μου βάζω δεύτερο τον πάκη με το τηλεχειριστήριο στην τσέπη στο βενζινάδικο. Πιστεύω είναι καλύτερο απο την SLK.
Δεν είχες αναφέρει ότι έχεις μετοχές ή σχέσεις και με βενζινάδικα. Ενδιαφέρον που το μαρτύρησες σήμερα.
Η απόσταση ασφαλείας είναι 2 s.
....Τώρα εξηγείται γιατί δεν έγινες μηχανικός.
Φαντάσου επίπεδο έτσι;;; Αφού και ηλίθιοι μπορούν να γίνουν. Μόνος σου το έχεις πει άλλωστε...
Απόσταση ασφαλείας 2 s σημαίνει ότι: τηρείς απόσταση από τον προπορευόμενο = v (m/s) * t(=2s) = 2v (σε m)
Φαντάζομαι, μόνο οι ηλίθιοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα.
Επειδή όμως βλέπω ότι το κατέχεις, πάρε μία παραπομπή για κίνηση στον αυτοκινητόδρομο. Ορίζει την απόσταση ασφαλείας με τον κανόνα των 3 δευτερολέπτων. Ξέρεις, η ημέρα έχει 23 ώρες, 59 min και κάτι ψιλά σε δευτερόλεπτα, οπότε χοντρικά το κάνουμε 24 και μετά διαιρούμε με το 60 και έχουμε λεπτά και μετά με το 60 και έχουμε δευτερόλεπτα. Ελπίζω να έχεις τελειώσει Α΄ Γυμνασίου και να γνωρίζεις τι ορίζουμε ως μονάδες χρόνου.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δε νομίζω το 20 ή 30 τοις εκατό των όδηγών να είναι τρελλοί, αναρχικοί ή να έχουν το ένστικτο της παραβατικότητας μέσα τους.
Όταν παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια ακόμα και όταν δεν υπάρχει λόγος είναι τρελοί, αναρχικοί ή έχουν το ένστικτο της παραβατικότητας μέσα τους; Όσοι μπαίνουν αντίθετα στους μονόδρομους; Όταν παραβιάζουν τις προτεραιότητες και μπαίνουν πρώτοι από το πλάι;
Όσο ο τυπικός οδηγός βλέπει ότι οι νόμοι είναι κούφιες κουβέντες και τα σήματα χώροι για αυτοκόλλητα, τόσο δεν θα συμμορφώνεται με τον ΚΟΚ. Δεν του δίνουμε κίνητρο για να το κάνει και η εντύπωση ότι θα κάνει το σωστό από συνείδηση είναι μια τραγική ψευδαίσθηση, τουλάχιστον για την πλειοψηφία των οδηγών. Οι κοινωνίες δεν είναι σωκρατικές και αυτό που τις κρατά σε τάξη είναι ο φόβος των συνεπειών όταν παραβιάζονται οι νόμοι. Στην χώρα μας αυτός ο φόβος δεν υπάρχει και μέχρι πρότινος δεν υπήρχε ούτε στα διόδια. Ήταν ένα μάθημα στην παρανομία και πολλοί οδηγοί το έμαθαν καλά.
Τα διόδια υπάρχουν σαράντα χρόνια τώρα. Και μάλιστα παλαιότερα χωρίς μπάρες χωρίς τίποτα.
Τόσα χρόνια γιατί πληρώναμε?
Απλά το αντίτιμο ήταν πολύ reasonable σε σχέση και με την τσέπη μας αλλά και σε σχέση με αυτό που τότε σού πρόσφερε ο δρόμος τηρουμένων των αναλογιών.
Ή στην Αττική Οδό γιατί πληρώνουν πολλοί περισότεροι. Πολύ απλά γιατί οι πολίτες καταλάβαινουν ότι τους προσφέρει περίπου αυτά που πληρώνουν και ότι έχουν σχετικά ασφαλείς εναλλακτικές διαδρομές.
Και γιατί τώρα τελευταία αυξάνονται αυτοί που δεν πληρώνουν ακόμα και στην Αττική Οδό? Γιατί βλέπουν ότι στην εποχή που όλοι κάνουν προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές τους από μαγαζιά μέχρι αυτοκίνητα, σπίτια , ενοίκια κλπ., στην εποχή που ολονών τα έσοδα μειώνονται, οι εταιρειες παραχώρησης αυξάνουν τα διόδια.
Επομένως δεν είναι η τάση στην παρανομία αλλά αυτό που λέμε το κοινό περί δικαίου αίσθημα που οι πολίτες ακόμα και στην Ελλάδα έχουνε. -
Ο χρήστης junior gt έγραψε:
την μπαρα ΔΕΝ εχουν την δυνατοτητα οι ταμειες να την ανοιγοκλεινουν κατα βουληση.για να ανοιχτει η μπαρα πρπει να κοπει παραστατικο και κλεινει αυτοματα με αισθητηρες! αυτα απο κολητο που δουλευει στην ατικη οδο ταμειας.
Για την Αττική Οδό ίσως είναι αλλιώς και μάλλον δεν έχουν τοποθετήσει την δυνατότητα αυτή λόγω του ότι είναι πολύ λίγοι αυτοί που το κάνουν. (εκεί εξ'άλλου υπάρχει και η λωρίδα του e-pass που χρησιμοποιείται πολύ συχνά και πάρα πολλοί περνάνε έτσι από εκεί).
Για τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους αυτό ισχύει 100% καρατσεκαρισμένο.
Πάντως γενικά θα συμφωνήσω ότι είναι μια παραβατική συμπεριφορά η οποία όμως πηγάζει από το γεγονός ότι τα διόδια στους αυτοκινητόδρομούς είναι υπερβολικά ειδικά στις εποχές που ζούμε, είναι παράλογα για τους δρόμους που (δεν) έχουμε και για χίλιους δυο άλλους λόγους που έχουν αναλυθεί τόσο εδώ μέσα όσο και αλλού.
Δε νομίζω το 20 ή 30 τοις εκατό των όδηγών να είναι τρελλοί, αναρχικοί ή να έχουν το ένστικτο της παραβατικότητας μέσα τους.
Εξ'άλλου, μια σύγκριση με το τι πληρώνουν, τι αυτοκινητόδρομούς αλλά και τι εναλλακτικούς δρόμους έχουν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης των οποίων το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων είναι έτσι κι αλλιώς υψηλότερο, είναι η εξήγηση της συμπεριφοράς αυτής.ξαναλεω,την μπαρα ΔΕΝ εχοιυν την δυνατοτητα οι ταμιες να την κλεινουν απο μεσα ,κλεινει αυτοματα με αισθητηρες,τα συστηματα τις ατικης οδου με των υπολοιπων διοδιων ειναι πανομοιοτυπα.
-
Όταν παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια ακόμα και όταν δεν υπάρχει λόγος είναι τρελοί, αναρχικοί ή έχουν το ένστικτο της παραβατικότητας μέσα τους; Όσοι μπαίνουν αντίθετα στους μονόδρομους; Όταν παραβιάζουν τις προτεραιότητες και μπαίνουν πρώτοι από το πλάι;
Όσο ο τυπικός οδηγός βλέπει ότι οι νόμοι είναι κούφιες κουβέντες και τα σήματα χώροι για αυτοκόλλητα, τόσο δεν θα συμμορφώνεται με τον ΚΟΚ. Δεν του δίνουμε κίνητρο για να το κάνει και η εντύπωση ότι θα κάνει το σωστό από συνείδηση είναι μια τραγική ψευδαίσθηση, τουλάχιστον για την πλειοψηφία των οδηγών. Οι κοινωνίες δεν είναι σωκρατικές και αυτό που τις κρατά σε τάξη είναι ο φόβος των συνεπειών όταν παραβιάζονται οι νόμοι. Στην χώρα μας αυτός ο φόβος δεν υπάρχει και μέχρι πρότινος δεν υπήρχε ούτε στα διόδια. Ήταν ένα μάθημα στην παρανομία και πολλοί οδηγοί το έμαθαν καλά.
Τα διόδια υπάρχουν σαράντα χρόνια τώρα. Και μάλιστα παλαιότερα χωρίς μπάρες χωρίς τίποτα.
Απλά το αντίτιμο ήταν πολύ reasonable σε σχέση και με την τσέπη μας αλλά και σε σχέση με αυτό που τότε σού πρόσφερε ο δρόμος τηρουμένων των αναλογιών.
Ή στην Αττική Οδό γιατί πληρώνουν πολλοί περισότεροι. Πολύ απλά γιατί οι πολίτες καταλάβαινουν ότι τους προσφέρει περίπου αυτά που πληρώνουν και ότι έχουν σχετικά ασφαλείς εναλλακτικές διαδρομές.
Και γιατί τώρα τελευταία αυξάνονται αυτοί που δεν πληρώνουν ακόμα και στην Αττική Οδό? Γιατί βλέπουν ότι στην εποχή που όλοι κάνουν προσπάθεια να μειώσουν τις τιμές τους από μαγαζιά μέχρι αυτοκίνητα, σπίτια , ενοίκια κλπ., στην εποχή που ολονών τα έσοδα μειώνονται, οι εταιρειες παραχώρησης αυξάνουν τα διόδια.
Επομένως δεν είναι η τάση στην παρανομία αλλά αυτό που λέμε το κοινό περί δικαίου αίσθημα που οι πολίτες ακόμα και στην Ελλάδα έχουνε.φυσικα και θα συμφωνησω απολυτα με τον τζουνιορ
-
Επομένως δεν είναι η τάση στην παρανομία αλλά αυτό που λέμε το κοινό περί δικαίου αίσθημα που οι πολίτες ακόμα και στην Ελλάδα έχουνε.Καταρχήν δεν έχεις άδικο.
Είναι όμως τυχαίο ότι αυτό το περί δικαίου αίσθημα εκδηλώνεται μόνο σε περιπτώσεις μεγάλης / πιθανής ατιμωρησίας ?
ΟΛΑ έχουν ακριβήνει αλλά βρήκαμε να αντιδράσουμε στα διόδια και στα ΜΜΜ.
Δεν είδα καμία διαδήλωση ή αγωνιστική κίνηση (πχ. μποϊκοτάζ) για το +70% στην τιμή της βενζίνης μέσα σε 1.5 χρόνο (τα διόδια δεν έχουν ανέβει τόσο και στο κάτω-κάτω σε αντάλλαγμα βλέπουμε κάτι έργα, η βενζίνη είναι καθαρό χαράτσι).
Ακόμα και που μας έκοψαν 2 μισθούς λιγότερη αντίδραση είδα απ΄ό,τι στα διόδια.Δε δέχομαι το 'από κάπου πρέπει να αρχίσει' διότι ο λογικός άνθρωπος διαλέγει να δώσει τη σημαντικότερη μάχη.
Βέβαια υπάρχει και ο κυνικός άνθρωπος, που διαλέγει να δώσει τη μάχη που θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει (= να περάσει τζάμπα χωρίς συνέπειες), ανεξαρτήτως σημαντικότητας. -
Επί δεκαετίες οι οδηγοί περίμεναν ο ένας πίσω από τον άλλο στο φανάρι. Ξαφνικά εμφανίστηκαν οι πρώτοι έξυπνοι που έμπαιναν από το πλάι. Και η μάζα τους μιμήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Το ίδιο και με την ΛΕΑ. Αρκεί ένας να μπει για να ακολουθήσουν όλοι σαν τα πρόβατα.
Και αυτό δεν περιορίζεται στον δρόμο. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το κάπνισμα. Ένας χώρος γεμάτος κόσμο μπορεί να είναι πεντακάθαρος για ώρες, αλλά αρκεί να ανάψει ένας για να τον μιμηθούν όλοι οι καπνιστές και να γίνει τεκές μέσα σε δευτερόλεπτα. Η παραβατικότητα δεν έχει σχέση με το περί αδίκου αίσθημα, αλλά καθαρά και μόνο με την ευκολία συνδυασμένη με την σιγουριά της ατιμωρησίας. Είναι ένας από τους λόγους που κάποιοι προσπαθούν να στρατολογήσουν και άλλο κόσμο στην συγκεκριμένη συμπεριφορά που μας απασχολεί σε αυτό το νήμα. Όταν το κάνουν πολλοί νιώθουν ότι η ευθύνη μοιράζεται, σβήνει, η συμπεριφορά πλέον δικαιολογείται, η παραβατικότητα γίνεται πλέον αποδεκτό καθεστώς. Αν ψάχνεις για ιδεαλισμό και υψηλές αξίες, μάλλον θα απογοητευτείς. Ο καθένας κοιτάει το τι τον βολεύει και τι συμφέρει την τσέπη του και θα κάνει οτιδήποτε για να τα πετύχει αυτά αρκεί να ξέρει ότι δεν θα έχει συνέπειες. Και στην χώρα μας -με ελάχιστες εξαιρέσεις- οι πολίτες το έχουν εμπεδώσει αυτό.
-
Όπως καθαρά φαίνεται στην παραπάνω μελέτη που έκανα η SLK στο τέλος της σπασμένης 1ης έχει κάνει 30m, ενώ το yugo 20.
Αυτό σημαίνει οτι βρίσκονται 17 μέτρα μακριά απο την μπάρα τουλάχιστον.
Άρα γιατί το συζητάμε; -
@nass, αλλά κολλάει και στον Χρήστο Λάππα
Το πρόβλημα είναι πως, στη μία περίπτωση, ήδη πληρώναμε βενζίνη και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος είναι φόροι υπερ του κράτους. Στους δρόμους από την άλλη, ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι, ενώ έγιναν κάποια έργα και είχαμε πλέον δυνατότητα να κινηθούμε με ασφάλεια και ταχύτητα, ξαφνικά, αυτό που όλοι περιμέναμε και πληρώναμε, ήταν ένα προϊόν για τους λίγους, για τους ήδη έχοντες και μη πληρώνοντες, ενώ, οι πληρώσαντες, έπρεπε να πληρώσουν, όχι μόνο για τη χρήση, αλλά και για την μελλοντική κατασκευή ενός έργου, που, πολύ πιθανόν, να μη χαρούν ποτέ έτσι όπως πηγαίνει το κράτος μας.
Αν βάλουμε μαζί και αυτό που γράφεις, για ευκολία στην αντίδραση (δεν σταματάς να τρως ή να πηγαίνεις δουλειά*), καταλαβαίνεις πως, ήταν κάτι που έγινε φυσιολογικά.
Ευχαριστώ.
- Αν κι εκεί πλέον η μείωση είναι αισθητή. Και στα μαγαζιά που προσφέρουν φαγητό (Σάββατο Γλυφάδα ήταν νέκρα στα φαγάδικα, πλην 2 μαγαζιών) και στις αγορές από Super Market (αγοράζουμε πλέον τα απαραίτητα μόνο). Για την κίνηση δε, αρκεί να σου πω ότι το απόγευμα περπατούσα στην Πέτρου Ράλλη στο Κερατσίνι (περίπου 18:30) και πήγα στη μέση του δρόμου για να δω πού ήταν τα αυτοκίνητα για μπροστά και πίσω μου δεν έβλεπα κανένα.
-
Σίγουρα παίζει ρόλο και το ότι είναι πιο εύκολο το να μην πληρώσεις διόδια από το να βάλεις βενζίνη και να μην πληρώσεις πχ τον βενζινά ή να μην πληρώσεις τη ΔΕΗ.
Και σίγουρα παίζει ρόλο ότι τα διόδια πάνε στις τσέπες αυτών που πιστεύει ο κόσμος (καλώς ή κακώς) ότι ευθύνονται για την κατάσταση στη χώρα μας, για το φαγοπότι το 2004 κλπ και όταν στέρεψαν τα ταμεία του κράτους και τις χρηματοδοτήσεις, αποφάσισαν να τα πάρουν απ'ευθείας από τους πολίτες. -
Μόλις μαρτύρησες την ηλικία σου. Το είχα ψυλιαστεί οτι είσαι ανήλικος από τα emoticons που βάζεις και τώρα επιβεβαιώνομαι.
-
Το 0 το πληροφορικάριο όμως το διαγραμμισμένο έμπειρο ε
-
O Pipinos έχει δίκιο . ΠΟλύ απλό το παράδειγμα με το τύπο που πάρκαρε στο πεζοδρόμιο και ο αλλος , ο πεζός, πέρασε πάνω απο το καπώ του επειδη πίστυες οτι ειχε δίκιο .. Αν θυμάστε πήγαν και οι 2 στα δικαστήρια , ο οδηγός πλήρωσε 1800κάτι ευρώ αποζημείωση (συν κλήση που ειχε κόψει η τροχαία στο επιτόπιο) και ο πεζός 700 ευρώ αποζημείωση για την ζημια στο καπώ.
Δη
-
Φτασαμε αισιως στις 246 σελιδες και αναρωτιεμαι αν καποιος απο μας διαβαζοντας ολα αυτα να αλλαξε στρατοπεδο,ενας διοδιστας να πληρωσε στα διοδια η ενας αλλος να εμαθε πως ανοιγει η μπαρα χωρις λεφτα!!!
-
πιστευω το δευτερο.
καποιοι που πληρωναν στη σελιδα 1 δεν πληρωνουν τωρα
-
Πριν από λίγο, είχαν ανοίξει τα διόδια Μαλγάρων μέλη του ΠΑΜΕ. Σταματάω με αλάρμ, κατεβαίνω να πληρώσω και αρχίζει διάλογος με τα μέλη.
Εγώ (Ε): Τι έχουμε εδώ? Θέλω να πληρώσω
ΠΑΜΕ (@@): Κατάληψη από το ΠΑΜΕ, δεν πληρώνεται σήμερα
Ε: Δεν με νοιάζουν τα αιτήματά σας, μπορώ να πληρώσω?
@@: Γιατί θες να πληρώσεις? Πασόκος είσαι??
Ε: Κοπελιά, θέλω να πληρώσω, μην με κουράζεις, έχει ταμία μέσα?
@@: Δώστα σε μένα καλύτερα άμα θες να πληρώσεις, και τέλειωνε γιατί έχεις κάνει ουρά 5 αυτοκίνητα (ΣΣ: Άκουγα και κορναρίσματα αλλά προφανώς δεν έδινα σημασία)
Ε: Προτιμώ να τα πετάξω παρά να στα δώσω. Δεν μ'αφήνετε να πληρώσω δηλαδή (ταυτόγχρονη κίνηση στους πίσω ότι τώρα φεύγω). Ένα ψιλό βρίσιμο από μέρους μου και την έκανα.ΥΓ: Σε 2 λεπτά που ήμουν εκεί 4 άτομα από το ΠΑΜΕ μου είπανε να δώσω τα λεφτά σε αυτούς
-
Εγώ γιατί δεν πέφτω ποτέ σε ανοίγματα!
-
φοβάσαι τον ntinara γι'αυτό
-
Δεν κυκλοφορώ συχνά σε δρόμους με διόδια και δεν έχω άμεση επαφή με όσα συμβαίνουν.
Την Τρίτη που κατέβηκα Τρίκαλα - Αθήνα και επιστροφή μου έκανε μεγάλη εντύπωση: σε όλα τα διόδια ΟΛΟΙ οι οδηγοί ΙΧ πλήρωναν κανονικά χωρίς καμία εξαίρεση (την ώρα που περνούσα εγώ φυσικά, δεν ξέρω τι γίνεται όλη τη μέρα...) και αντίθετα ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα φορτηγά περνούσαν σηκώνοντας την μπάρα (εκτός από ένα της ΑΓΕΤ που είδα οτι πλήρωσε).
Τελικά ποιό ήταν το όφελος από όλη αυτή την κινητοποίηση, ποιός βγήκε κερδισμένος; Μόνο οι οδηγοί φορτηγών βγάζουν διπλό μεροκάματο ή (αν όχι αυτοί) οι εταιρείες μεταφορών που φυσικά δεν κάνουν έκπτωση στους πελάτες τους.
Για το ποιός βγαίνει χαμένος το ξέρω, είμαι εγώ φυσικά (και άλλοι μ@@ σαν εμένα), που πληρώνω φόρους (είμαι μισθωτός...) και δρόμους της προκοπής στην περιοχή μου δεν βλέπω να γίνονται. -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
φοβάσαι τον ntinara γι'αυτό
Busted.
-
Δεν πληρώνουν οι οδηγοί φορτηγών, ακριβώς αυτοί που προκαλούν τις μεγαλύτερες φθορές στους δρόμους.
-Διοδια- ...δεν πληρωνω!!!