-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Ασφάλεια την πληρώνεις με τις ημέρες χρήσης. Κάνεις 6μηνο μέσω ιντερνετ και όποτε θέλεις την ακυρώνεις. Τέλη ΑΝ αλλάξει η φορολογία έγραψα και πληρώνονται σύμφωνα με τον μήνα. Λάδια αλλάζω και μόνος. Κάνοντας 1000 χλμ σε 2 μήνες το 'μεγάλο' service θα αργήσει πολύ...
Λάστιχα δεν τα γλιτώνεις, αλλά πλύσιμο δεν χρειάζεται εφόσον είναι σκεπασμένο.
Οπότε αν το σκεφτείς βγαίνει ένα κοστούμι του 500ρικου 600ρικου. Για να κάνω την ίδια χρήση που του έκανα και φέτος.
Με το 1500ρι που γλιτώνω(θέλει και συμπλήρωμα) πληρώνω τον φόρο πολυτελείας από το jeep.Επιπλέον μου κάθεται βαρύ να τους δίνω σχεδόν 6000€ σε φόρους απλά επειδή έχω στην κατοχή μου κάποιες ρόδες. Ότι δεν με ενοχλεί το κόβω. Ενδεχομένως σε λίγο να και άλλα επειδ'η δεν θα μπορώ
Υπάρχει περίπτωση να πληρώνονται τα τέλη ανά μήνα;
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Ασφάλεια την πληρώνεις με τις ημέρες χρήσης. Κάνεις 6μηνο μέσω ιντερνετ και όποτε θέλεις την ακυρώνεις. Τέλη ΑΝ αλλάξει η φορολογία έγραψα και πληρώνονται σύμφωνα με τον μήνα. Λάδια αλλάζω και μόνος. Κάνοντας 1000 χλμ σε 2 μήνες το 'μεγάλο' service θα αργήσει πολύ...
Λάστιχα δεν τα γλιτώνεις, αλλά πλύσιμο δεν χρειάζεται εφόσον είναι σκεπασμένο.
Οπότε αν το σκεφτείς βγαίνει ένα κοστούμι του 500ρικου 600ρικου. Για να κάνω την ίδια χρήση που του έκανα και φέτος.
Με το 1500ρι που γλιτώνω(θέλει και συμπλήρωμα) πληρώνω τον φόρο πολυτελείας από το jeep.Επιπλέον μου κάθεται βαρύ να τους δίνω σχεδόν 6000€ σε φόρους απλά επειδή έχω στην κατοχή μου κάποιες ρόδες. Ότι δεν με ενοχλεί το κόβω. Ενδεχομένως σε λίγο να και άλλα επειδ'η δεν θα μπορώ
Υπάρχει περίπτωση να πληρώνονται τα τέλη ανά μήνα;
-
Όσο ζω ελπίζω...
-
ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
Προσοχή με την 1η άδεια κυκλοφορίας!Του Γιώργου Ανδρή
Το θέμα των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αποτελεί ένα «αγκάθι» για την κυβέρνηση εδώ και χρόνια καθώς σύμφωνα με το νόμο ως 1η άδεια κυκλοφορίας ορίζεται η ημερομηνία άφιξη του εκάστοτε αυτοκινήτου στην Ελλάδα.
Ωστόσο κάποιοι πέρσι μέσω του Taxisnet αντί να συμπληρώσουν στη δήλωσή τους την 1η Αδεια Κυκλοφορίας του οχήματός τους στην Ελλάδα καταχώρησαν την ημερομηνία 1η κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στο άλλο κράτος-μέλος.
Ουσιαστικά αυτό είναι και το ορθό ωστόσο εξαιτίας της ελληνικής νομοθεσίας δεν επιτρέπεται η συμπλήρωση της 1η άδειας κυκλοφορίας του οχήματος στο άλλο κράτος-μέλος.
Μετά από επικοινωνία που είχε η «Η» με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών μας ενημέρωσαν πως οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την 1η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος στην Ελλάδα και κατόπιν αν το αυτοκίνητό τους είναι πολύ παλαιότερο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην αρμόδια ΔΟΥ όπου και ανήκουν και προσκομίζοντας τις επίσημες βεβαιώσεις του εργοστασίου ο Διευθυντής μπορεί να αποφανθεί την μείωση του τεκμηρίου ή άλλων φόρων που επιβάλλονται άδικα!
Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ουσιαστικά ο δρόμος για την διόρθωση μιας αδικίας που έχει πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κυρίως την περίοδο 2002-2009 καθώς τα οχήματά τους εμφανίζονται στην εφορία ως καινούρια ενώ η πραγματική τους ηλικία μπορεί να υπερβαίνει ακόμη και τα 12 έτη!
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =113048199
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ενδιαφερουσα τοποθετηση η παρακατω για τα ΤΚ
http://alampasis.blogspot.gr/2013/01/bl ... 4.html?m=1
Τι το ενδιαφέρον έχει?
Μην τα πληρώσεις και πες στην εφορία το εξής:
Το πι-ντι-εφ όμως αυτό που έβγαλαν στο ιντερνέτ ΔΕΝ αποτελεί νομιμως κοινοποιηθείσα καταλογιστική πράξη, διότι κατ αρχήν, ΔΕΝ προκύπτει ημερομηνία νόμιμης κοινοποίησης από την οποία ξεκινά η προθεσμία άσκησης προσφυγής (διηγώντας τα να κλαις και να γελάς...). Για να ήταν η διαδικασία αυτή νόμιμη θα έπρεπε η «ανατολική ορθόδοξη ελληνική επαρχία της Τέταρτης Γερμανικής Αυτοκρατορίας», να έχει υλοποιήσει πλήρως σύστημα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης μέσω προηγμένης ηλεκτρονικής υπογραφής.
Και καθάρισες!
Sorry, είναι αργά κι ο χρόνος μου είναι πιο πολύτιμος από την ψυχική ικανοποίηση που θα νιώσω αν καθίσω να σου εξηγήσω τι το ενδιαφέρον έχει.
Απ' ότι φαίνεται πάντως κάτι του βρήκες κι εσύ.Αφού είναι αργά κι ο χρόνος σου πολύτιμος τι κάθεσαι και μου απαντάς?
Άλλο το μισό λεπτό, άλλο η μισή ώρα που θα χρειαζόταν για να καταλάβεις ακόμα κι εσύ.
-
[/quote]
Κάθε άλλο, όπως είπα μιλάω για ανθρώπους που ξέρω (συγγενείς και φίλους, καθώς και αρκετούς παλιούς συνεργάτες), οπότε ξέρω για τι πράγμα μιλάω. Και όχι, δεν έκαναν καθόλου 'αποταμίευση', τη στιγμή που εγώ για να καταφέρω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο έπαιρνα δάνειο οι περισσότεροι από αυτούς έδιναν μετρητά ανετότατα, το οποίον σημαίνει ότι τα είχαν έτοιμα και διαθέσιμα.
Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, όλοι ξέρουμε ποιοι φοροδιαφεύγουν, εγώ είπα το προφανές και γνωστό σε όλους μας...μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν μπορούν να κάνουν πολλά (φορολογούνται στην πηγή), άρα τι μας μένει: ε.ε. και εταιρείες πάσης μορφής....[/quote]
Ρε παιδιά ένας γκαραζιέρης, γιατρός, δικηγόρος, συμβολαιογράφος, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος δεν μου έχουν κόψει απόδειξη. Θα μου πείτε να ζητάς απόδειξη. Το μόνο εύκολο είναι το ανάθεμα να το ρίξουμε στον πολίτη. Δε φταίει ο πολίτης που οι περισσότεροι βουλευτές είναι δικηγόροι και γιατροί και προστατεύουν το σινάφι τους. Με αυτούς να τα βάλει ο απλός πολίτης; Ή να τα βάλει με τους βρώμικους εφοριακούς και πολεοδόμους (όχι όλοι) ή τους γιατρούς στα νοσοκομεία.
Από εκεί να πάει αν βρει τα λεφτά το κράτος που έχει σακατέψει μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίους που είναι η ατμομηχανή της οικονομίας. Όπως να πάει να τα βρει και από τους αγρότες που δεν έχουν πιάσει τσάπα στη ζωή τους. Αλλά δε θα πάει γιατί θέλει να αφανίσει τη μικρομεσαία τάξη. Να την εξαθλιώσει και να της πάρει τα πάντα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ήρθε η εποχή των πολλή πλουσίων και τον πολλή φτωχών. Μετά θα έρθει και η ώρα της κοινωνικής εξέγερσης εναντίον τους.
Το θέμα είναι ποιοι θα ηγούνται αυτής. -
Απο το μακρινο 1957
http://i1172.photobucket.com/albums/r57 ... d7ddd6.gif -
Ρίξτε και εδω μια ματια
http://www.sotos206.gr/miantapodotikateli/index.htm#ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
Συναντησα την ομαδα στην Λαμία σήμερα στη ΔΟΥ...
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Ρίξτε και εδω μια ματιαhttp://www.sotos206.gr/miantapodotikateli/index.htm#ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
Συναντησα την ομαδα στην Λαμία σήμερα στη ΔΟΥ...
τι εκανα;
πηγαν να αγορασουν παραβολα του 1€;το εχουμε ξανασυζητησει αυτο, δε νομζω να βασιστει καποιος να δειξει στο οργανο το παραβολο του 1€ και το κειμενακι περι 'αδικων τελων'
εκτο αυτου και να μη σε σταματησει το οργανο για ελεγχο, θα σε τσιμπησει το συστημα του 'ταξις' και θα σου εθει σε κανα χρονο μπουγιουρντι με τα διπλασια τελη...
-
Το πρωτο που ρωτησα ηταν αυτο ακριβώς : ρε παιδια αφου δεν πληρωνετε 2-3 χρόνια τελη κυκλοφοριας δεν ειστε χρεωμενοι στο taxisnet με το διπλασιο της καθε χρονιας , -ΟΧΙ τιποτε απολυτως δεν μας εχουν χρεωσει ,κυκλοφορουμε κανονικοτατα και ωραια ,τι να πω ρε σεις ...καθε αποψη δεκτή τα παλικαρια επιμενουν και οργανωνουν ομαδες σε όλη την Ελλάδα
Υ.Γ μπορει καποιος νομικος φιλος του forum να μας πει επι τουτου καποια πραγματα , μπορει να γινει κατι τετοιο ;
-
Μπορεί να έχουν κανέναν 'insider' στο taxisnet και να τους τα σβήνει.
Τραβηγμένο, αλλά θα σας έκανε εντύπωση κάτι τέτοιο στη σημερινή Ελλάδα? -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Μπορεί να έχουν κανέναν 'insider' στο taxisnet και να τους τα σβήνει.
Τραβηγμένο, αλλά θα σας έκανε εντύπωση κάτι τέτοιο στη σημερινή Ελλάδα?oi πιο πολλοι εφοριακοι το κανουν αυτο μεταξυ τους....
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Το πρωτο που ρωτησα ηταν αυτο ακριβώς : ρε παιδια αφου δεν πληρωνετε 2-3 χρόνια τελη κυκλοφοριας δεν ειστε χρεωμενοι στο taxisnet με το διπλασιο της καθε χρονιας , -ΟΧΙ τιποτε απολυτως δεν μας εχουν χρεωσει ,κυκλοφορουμε κανονικοτατα και ωραια ,τι να πω ρε σεις ...καθε αποψη δεκτή τα παλικαρια επιμενουν και οργανωνουν ομαδες σε όλη την ΕλλάδαΥ.Γ μπορει καποιος νομικος φιλος του forum να μας πει επι τουτου καποια πραγματα , μπορει να γινει κατι τετοιο ;
Ε γιατί δε το δοκιμάζεις?
Θα μπορέσεις μετά να κάνεις μεταβίβαση το όχημά σου όμως?
-
-
Ξάνθη: Σπάει κάθε ρεκόρ η κατάθεση πινακίδων - Αύξηση 400% σε σχέση με πέρυσι!
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013Ρεκόρ καταγράφει η κατάθεση πινακίδων οχημάτων στην Δ.Ο.Υ. Ξάνθης, καθώς μέχρι στιγμής οι ακινησίες ξεπερνούν τις 2.100, όταν πέρσι τέτοια εποχή ήταν μόλις 430.
«Το 80% των πινακίδων που καταθέτουν οι πολίτες στην Εφορία μας είναι από δίκυκλα και αυτό
οφείλεται στην υποχρεωτική ασφάλιση» σημειώνει ο κ. Βέρτης υπεύθυνος του τμήματος Αυτοκινήτων της Δ.Ο.Υ. Ξάνθης, εξηγώντας στο thrakitoday.com, πως υπό την απειλή επιβολής προστίμων σε όσους κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα οι πολίτες συρρέουν κατά εκατοντάδες στην Εφορία παραδίδοντας τις πινακίδες των οχημάτων τους.«Μέχρι στιγμής έχουμε 2.100 ακινησίες, 400% δηλαδή πάνω σε σχέση με πέρσι τέτοια εποχή. Εκτιμώ ότι σίγουρα θα έχουμε πολλές περισσότερες μέχρι το τέλος του έτους» συμπληρώνει ο ίδιος.
Η οικονομική ασφυξία των καταναλωτών, με τους μισθούς και τις συντάξεις να περικόπτονται διαρκώς, σε συνδυασμό με το κόστος των τελών κυκλοφορίας, των ασφαλίστρων αλλά και το κόστος συντήρησης ενός οχήματος οδηγούν τους πολίτες στο να καταθέτουν τις πινακίδες τους, ενώ στα παραπάνω προστίθεται και η τσουχτερή φορολογία των οχημάτων, καθώς καθίσταται ιδιαίτερα ασύμφορη η κατοχή οχημάτων μεγάλου κυβισμού.
-
Στον πιο διπλα νομό (Ροδοπη) μια βολτα στα χωρια θα δειξει απινακιδωτα να κυκλοφορουν με περισσια χαλαροτητα.
-
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Στον πιο διπλα νομό (Ροδοπη) μια βολτα στα χωρια θα δειξει απινακιδωτα να κυκλοφορουν με περισσια χαλαροτητα.+1
κλασικη επαρχιωτικη νοοτροπια του στυλ ...ελα μωρε ολοι γνωστοι ειμαστε μεταξυ μας...
οι περισσοτεροι θα συνεχισουν να τα κυκλοφορουν σαν να μην συνεβει τιποτα!
μ' αρεσει που το υπουργειο την 'παταει' και απο τα δικυκλα αμελητεας σχετικα ποσοτητας-τιμης σε σχεση με αυτοκινητα.
λες και τα ασφαλιστρα ειναι ακριβα στα δικυκλα. δεν μιλαω για χιλιαρες βεβαια αλλα για μεχρι 250. -
Περισσότεροι από 300.000 φορολογούμενοι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων με κινητήρα άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών θα λάβουν τις επόμενες ημέρες το εκκαθαριστικό σημείωμα με το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης (Φ.Π.Δ.).
O φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε μία δόση έως τα τέλη Ιανουαρίου 2014, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης οικονομικού έτους 2013, καταβάλλεται εφάπαξ και μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του μεθεπόμενου μήνα από τη βεβαίωσή του, σύμφωνα με τις διατάξεις περί φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, που ισχύουν και για το συγκεκριμένο φόρο.
-
το ίδιο δεν είναι με αυτό που εκτυπώνεται μέσα από τα τέλη;
-
γνωμη μου ειναι οτι δεν θα υπαρξουν (σημαντικες) αλλαγες στη φορολογια των 2λιτρων 5ετιας πχ
απλα θα 'τσιμπησουν' και τα πιο μικρα (premium) κυβικαΈρχονται αλλαγές στη φορολογία αυτοκινήτων - Ποιοι θα την πληρώσουν
...
Το άλλο σημαντικό τμήμα του πορίσματος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αυτό που αφορά στα τέλη κυκλοφορίας. Εντός του 2014 αναμένεται να αλλάξει το σύστημα υπολογισμού των τελών καθώς θα δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους που έχουν υποβάλει δήλωση ακινησίας («έχουν καταθέσει πινακίδες») να παίρνουν πίσω τις πινακίδες και να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που υπολείπονται έως το τέλος του έτους. Με το σημερινό καθεστώς ακόμη και το Δεκέμβριο να άρει την ακινησία ενός ΙΧ ο φορολογούμενος, καταβάλει τέλη κυκλοφορίας για το σύνολο του έτους.
...http://www.newsnowgr.com/article/559787 ... osoun.html
Τέλη κυκλοφορίας