-
και εισαι και λαμιωταρας
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
...Δεν ξέρω την οικογενειακη σου κατασταση αλλά εγω με 878.4 ευρώ βαζω σχεδον 1τονο πετρελαιο και περναω τον χειμωνα ... ....Sorry αλλά.....πετρέλαιο ? Ah this, last year
Ξυλαράκια και τζακάκι....
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
...Δεν ξέρω την οικογενειακη σου κατασταση αλλά εγω με 878.4 ευρώ βαζω σχεδον 1τονο πετρελαιο και περναω τον χειμωνα ... ....
Sorry αλλά.....πετρέλαιο ? Ah this, last year
Ξυλαράκια και τζακάκι....
Ναι πετρελαιο με συνεση.. και με ~95 λεπτα κοντα ,καλα δεν ειναι ( 1,25ε/λ -0,30ε/λ επιδομα θερμανσης =0,95ε/λ )
Τωρα βεβαια αν ειναι να μπει κανα λουκανικο καρπενησιωτικο ,αναβω και τη φουφου
τσιπουρο εχω σπιτικο φετινης παραγωγης
γεια σου Χαρη Θεχαρη με τα sql σου ,τρελλο αγορι... -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Υπάρχει και άλλο χαράτσι στα μεγάλα αυτοκίνητα που άλλους τους αφορά άλλους όχι και πρέπει να το σκεφτούν όσοι σκέφτονται να δώσουν πινακίδες ή έπρεπε να το είχανε κάνει ήδη και μιλάω για ελ επαγγελματίες. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει για η κλίμακα φορολογίας για το έτος που διανύουμε και θα κάνουμε δήλωση του χρόνου είναι 26% από το πρώτο € στα πραγματικά ή τεκμαρτά εισοδήματα ότι είναι μεγαλύτερο. Έτσι αν κάποιος έχει πραγματικά εισοδήματα 8000€ θα έπρεπε να πληρώσει8000χ26% =2080€ + τέλος επιτηδεύματος
Στην πραγματικότητα όμως τα τεκμήρια είναι
3000€ το στανταράκι
8800€ για 2λιτρο μέχρι 5 ετίας11800 Χ 26% = 3068 μόνο γι'αυτά + φυσικά το τέλος επιτηδεύματος
και επιπλέον 26% σε οτιδήποτε άλλο τεκμήριο έχει ο καθένας (σπίτι που μένει, βάρκα, κλπ)
Που θέλω να καταλήξω: αν το αυτοκίνητο φουσκώνει τα τεκμήρια πάνω από τα πραγματικά εισοδήματα τότε πάει 26% για κάθε € !!!!!!! που τα φουσκώνει
Για μισθωτούς ισχύουν τα ίδια αλλά με μικρότερους συντελεστές και υπάρχει και αφορολόγητο οπότε ψιλοπαλεύεται.
Ελπίζω να μην με κράξουν οι Mod δεν είναι πολύ off topic αλλά ειλικρινά πολλοί δεν το έχουν συνειδητοποιήσει τι μπουγιουρντι θα τους έρθει λόγω των παράλογων τεκμηρίων πέρα από τα τέλη.
Εσας τους ελευθερους επαγγελματίες πρέπει να σας σκίσει διοτι χρονια τωρα στην φορολογικη δήλωση το παιζεται φτωχοί και σε όλα τα άλλα πλούσιοι και βρίζετε και τους φουκαράδες τους μισθωτούς που σας στηρίζουν !!!!!!
-
Καλό θα ήταν να πάψεις να βαζεις ταμπελίτσες σε όλους και να τσουβαλιάζεις .Αν και αυτο που λες με βρισκει σύμφωνο σε μεγάλο ποσοστό καθώς οι περισσότεροι που γνωρίζω δηλωνουν ότι πεινάνε στην εφορία,παρόλα αυτα δεν είναι όλοι ίδιοι.Ας πούμε εγώ κάθε φορά που πάω να τους τσουβαλιασω σκέφτομαι και το φίλο που απο τα 18 μόλις τελείωσε ανέλαβε το μαγαζί του πατέρα του και κόβει αποδειξη και για μισό ευρώ,και υπάρχουν πολλοί ακομα τέτοιοι.Κριμα είναι....
-
Που εχουμε φτασει. 'Υπαρχουν πολλοι ακομα που κοβουν αποδειξεις για μισο ευρω'.
Ενω το κανονικο θα επρεπε να ειναι ' υπαρχουν πολλοι ακομη που ΔΕΝ κοβουν αποδειξη...' το αυτονοητο ειναι μειψηφια... -
Το 'ακομα' δεν το εβαλα ως χρονικό προσδιορισμό.Εννοω 'και άλλοι εκτός απο τον συγκεκριμένο'.
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Εσας τους ελευθερους επαγγελματίες πρέπει να σας σκίσει διοτι χρονια τωρα στην φορολογικη δήλωση το παιζεται φτωχοί και σε όλα τα άλλα πλούσιοι και βρίζετε και τους φουκαράδες τους μισθωτούς που σας στηρίζουν !!!!!!
Εσας = Ποιοι; Εγώ πάντως όχι πια.
Αλλά δεν βλέπεις όλα τα μαγαζιά που είναι κλειστά τα είχαν όλοι οι φοροκλέφτες και επειδή κονομούσαν τόσα πολλά τα έκλεισαν και τώρα τρώνε τα έτοιμα εις υγείαν των κορόιδων
Τρελλό fail το σχόλιο αλλά δεν το συνεχίζω
-
Εκλεισαν γιατι ειδαν οτι δεν τους παιρνει αλλο. Ειχαν μαθει τοσα χρονια να ζουν με πολλα εσοδα λογω φοροδιαφυγης και τωρα που τα πραγματα εσφιξαν δεν θελουν να δουλεψουν για λιγοτερα εσοδα. Ολοι ομως εχουν κανει το κομποδεμα τους απο τοτε. Ολοι αγορασαν το σπιτακι τους, το εξοχικο τους, το αυτοκινητο. Χωρις δανεισμο φυσικα αφου δεν τον χρειαζονταν.
Αν οντως ειχαν θεμα δνε θα εκλειναν, θα δουλευαν και Κυριακη μη σου πω και βραδυ για να τα βγαλουν περα.
Φυσικα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις, αυτοι που δεν υπολογισαν πως καποια μερα θα στερεψει το πηγαδι και αφου τα εφαγαν ολα τοτε, τωρα πεινανε.
Δεν τους λυπαμαι οταν τοτε δουλευαν με 400% κερδος χωρις να πληρωνουν την ασφαλεια τους και μερικοι χωρις καν ενοικιο. Χωρις να δινουν φορους αλλα αντιθετως να παιρνουν αφου για την εφορια ηταν φτωχοι.Sent from my GT-P5110 using Tapatalk 4
-
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Καλό θα ήταν να πάψεις να βαζεις ταμπελίτσες σε όλους και να τσουβαλιάζεις .Αν και αυτο που λες με βρισκει σύμφωνο σε μεγάλο ποσοστό καθώς οι περισσότεροι που γνωρίζω δηλωνουν ότι πεινάνε στην εφορία,παρόλα αυτα δεν είναι όλοι ίδιοι.Ας πούμε εγώ κάθε φορά που πάω να τους τσουβαλιασω σκέφτομαι και το φίλο που απο τα 18 μόλις τελείωσε ανέλαβε το μαγαζί του πατέρα του και κόβει αποδειξη και για μισό ευρώ,και υπάρχουν πολλοί ακομα τέτοιοι.Κριμα είναι....Ως Μηχανικός -και τίμιος (ή αλλιώς μ@λ@κ@ς)- και εγώ έκοβα κάθε ΑΠΥ που έπρεπε, δηλώνοντας τα πάντα στην Εφορία, και μάλιστα χωρίς παπάτζες με μειωμένους συντελεστές, αφαιρέσεις αποδείξεων για κινητά, υπολογιστές κλπ, έβαζα το μέγιστο καθαρό ποσό και μετά το προσαύξανα και κατά 20% (από 60% το πήγαινα 72% των μεικτών εσόδων), κάτι που 'κληρονόμησα' από τον πατέρα μου. Και τι κατάλαβα ? Ως ελεύθερος επαγγελματίας όχι μόνο δεν έβγαλα κάτι, αλλά τελικά αναγκάστηκα να κλείσω τα βιβλία γιατί έμπαινα μέσα.
Από την άλλη, σχεδόν ΟΛΟΙ όσοι ξέρω (μερικοί συγγενείς και πολλοί φίλοι μας κιόλας) ελεύθεροι επαγγελματίες κόβουν ΤΟ ΠΟΛΥ στο 20-30% των αμοιβών τους ΑΠΥ. Οι περισσότεροι από αυτούς αυτό το καιρό έχουν λεφτά να ξοδέψουν, χωρίς μάλιστα να φαίνεται να ενοχλούνται και πολύ (άρα τι έχουν από πίσω....). Έχοντας λοιπόν πολύ καλή εικόνα της αγοράς και της 'τιμιότητας' που διακρίνει τους έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες, έχοντας ιδία άποψη λέω ότι ο φίλος σου και εγώ είμαστε οι Μ@Λ@ΚΕΣ της υπόθεσης...(κάτι που μου λέει συνεχώς και η γυναίκα μου )
Τέλος το
-
Έχει εκτυπώσει κανείς το εκκαθαριστικό φόρου πολυτελούς διαβίωσης; Εμένα μου βγάζει ένα 20-25ψηφιο νούμερο και τίποτα άλλο.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Έχει εκτυπώσει κανείς το εκκαθαριστικό φόρου πολυτελούς διαβίωσης; Εμένα μου βγάζει ένα 20-25ψηφιο νούμερο και τίποτα άλλο.Δεν σου το έχουν βγάλει ακόμα, κανονικά πρέπει να βγει μια εκτύπωση όπως του εκκαθαριστικού, με ποσό, ημερομηνίες και κωδικό πληρωμής
-
βγαζει ταυτοτητα πληρωμης οπως αυτη που χρησιμοποιουμε για τη φορολογια εισοδηματος.
το ποσο το λες εσυ στον ταμια
edit: τα βγαζει ολα τελικα...
Τύπος Πληρωμής Πληρωμή Βεβαιωμένων Οφειλών εκτός Ρύθμισης
ΔΟΥ ************************************
Είδος Φόρου ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ Ν.4111/2013
Οικ. Έτος 2013
Συνολικό ποσό οφειλής 366,66 €
Ποσό δόσης της 31/01/2014 366,66 €
Ταυτότητα Οφειλής *************** *************** *****************
Ημ/νία Έκδοσης 19/11/2013 -
Α, ευχαριστώ!
-
Τα τσίμπησα σημερα κ για τα τρια, βεβαια το ποσο ειναι μικρο λογο μικρού αυτοκινήτου κ δυο 125ρακια που υπάρχουν στη οικογένεια!
-
Αν και
Οι περισσότεροι από αυτούς αυτό το καιρό έχουν λεφτά να ξοδέψουν, χωρίς μάλιστα να φαίνεται να ενοχλούνται και πολύ (άρα τι έχουν από πίσω....). Έχοντας λοιπόν πολύ καλή εικόνα της αγοράς και της 'τιμιότητας' που διακρίνει τους έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες, έχοντας ιδία άποψη λέω ότι ο φίλος σου και εγώ είμαστε οι Μ@Λ@ΚΕΣ της υπόθεσης...Χωρις να θελω να προσβαλω...
...σου περασε ποτε απο το μυαλο,τις καλες ημερες που ΟΛΟΙ ειχαμε λεφτα, εκεινος μπορει να εκανε καλυτερη διαχειριση των χρηματων του,να αποταμιευσε,να μην χαλουσε δεξια-αριστερα,να μην πηρε δανεια για αχρηστα σπιτια-αυτοκινητα???
...επισης εσυ τσουβαλιασες ολους τους ΕΕ...Γενικα παιζει η καραμελα,οτι οποιος κινειται-ζει δεν λιμοκτονει,εχει κλεμμενα,λιρες,ραβδους...κλπ...
Τους λες για αποταμιευση οταν ειχαν λεφτα στα χερια τους,και δεν γνωριζαν ΠΟΤΕ την λεξη...τωρα ειναι αργα για δακρυα...
...και το αλλο?
...γιατι δεν γινατε ολοι ΕΕ να κονομησετε,και να κανετε καβατζες,σπιτια,αυτοκινητα εξοχικα,και γινατε υπαλληλοι ιδιωτικοι/δημοσιοι?
Πρωτα κανουμε ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ,και μετα ασχολουμαστε με τους αλλους...
OFF TOPIC παρακαλω να μεταφερθει...
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Αν και
Οι περισσότεροι από αυτούς αυτό το καιρό έχουν λεφτά να ξοδέψουν, χωρίς μάλιστα να φαίνεται να ενοχλούνται και πολύ (άρα τι έχουν από πίσω....). Έχοντας λοιπόν πολύ καλή εικόνα της αγοράς και της 'τιμιότητας' που διακρίνει τους έλληνες ελεύθερους επαγγελματίες, έχοντας ιδία άποψη λέω ότι ο φίλος σου και εγώ είμαστε οι Μ@Λ@ΚΕΣ της υπόθεσης...Χωρις να θελω να προσβαλω...
...σου περασε ποτε απο το μυαλο,τις καλες ημερες που ΟΛΟΙ ειχαμε λεφτα, εκεινος μπορει να εκανε καλυτερη διαχειριση των χρηματων του,να αποταμιευσε,να μην χαλουσε δεξια-αριστερα,να μην πηρε δανεια για αχρηστα σπιτια-αυτοκινητα???
...επισης εσυ τσουβαλιασες ολους τους ΕΕ...Γενικα παιζει η καραμελα,οτι οποιος κινειται-ζει δεν λιμοκτονει,εχει κλεμμενα,λιρες,ραβδους...κλπ...
Τους λες για αποταμιευση οταν ειχαν λεφτα στα χερια τους,και δεν γνωριζαν ΠΟΤΕ την λεξη...τωρα ειναι αργα για δακρυα...
Κάθε άλλο, όπως είπα μιλάω για ανθρώπους που ξέρω (συγγενείς και φίλους, καθώς και αρκετούς παλιούς συνεργάτες), οπότε ξέρω για τι πράγμα μιλάω. Και όχι, δεν έκαναν καθόλου 'αποταμίευση', τη στιγμή που εγώ για να καταφέρω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο έπαιρνα δάνειο οι περισσότεροι από αυτούς έδιναν μετρητά ανετότατα, το οποίον σημαίνει ότι τα είχαν έτοιμα και διαθέσιμα.
Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, όλοι ξέρουμε ποιοι φοροδιαφεύγουν, εγώ είπα το προφανές και γνωστό σε όλους μας...μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν μπορούν να κάνουν πολλά (φορολογούνται στην πηγή), άρα τι μας μένει: ε.ε. και εταιρείες πάσης μορφής....
-
Και όχι, δεν έκαναν καθόλου 'αποταμίευση', τη στιγμή που εγώ για να καταφέρω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο έπαιρνα δάνειο οι περισσότεροι από αυτούς έδιναν μετρητά ανετότατα, το οποίον σημαίνει ότι τα είχαν έτοιμα και διαθέσιμα.Φασκεις και αντιφασκεις...και στην τελικη ΔΕΝ παιρνεις δανειο για CX7 300 αλογων...σορυ κιολας...
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Και όχι, δεν έκαναν καθόλου 'αποταμίευση', τη στιγμή που εγώ για να καταφέρω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο έπαιρνα δάνειο οι περισσότεροι από αυτούς έδιναν μετρητά ανετότατα, το οποίον σημαίνει ότι τα είχαν έτοιμα και διαθέσιμα.
Φασκεις και αντιφασκεις...και στην τελικη ΔΕΝ παιρνεις δανειο για CX7 300 αλογων...σορυ κιολας...
Περίεργο, η πρόταση που κάνεις quote είναι εξαιρετικά απλή και πουθενά δεν 'φάσκω και αντιφάσκω'. Για να πάρω το CX7 πήρα δάνειο (θα μου επιτρέψεις να γνωρίζω καλύτερα από σένα αν πήρα ή όχι δάνειο). Επίσης λέω ότι δεν έκαναν 'αποταμίευση' όπως το εννοείς εσύ για να δίνουν ανετότατα μετρητά τότε και σήμερα, τα διέθεταν και τα διαθέτουν για τους λόγους που αναφέρουμε -και ξαναλέω, γνωρίζουμε- όλοι μας...Απλό και προφανές νομίζω...
Το ότι το CX7 φόραγε ήδη πρόγραμμα (για τα 300 άλογα) νομίζω ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ποιοι φοροδιαφεύγουν...
Τέλη κυκλοφορίας