-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
θα φανε πουτσα το Δεκεμβρη απο τα τελη + απο το πετρελαιο θερμανσης που δεν θα την εχουν ξαναδει.Δεν ξέρω ώρες ώρες φθάνω σε θεωρίες συνωμοσίας. Λες και το κάνουν επίτηδες για τα τέλη και το πετρέλαιο για να πούνε τον κόσμο 'δεν είχαμε τα απαραίτητα έσοδα, θα τα πάρουμε με κόψιμο μισθών και συντάξεων'.
Από την άλλη με όλο αυτό το υπερφολογικό σκεπτικό, θέλουν να μας αφήσουν χωρίς ατομική ιδιοκτησία. Δε θα ανήκουν βέβαια όλα στο κράτος, αλλά σε τράπεζες και τους ξένους που θα έρθουν σαν τα κοράκια και θα αγοράζουν τα πάντα (γη και σπίτια) για ψίχουλα. -
Εχοντας δει βέβαια το ίδιο το έργο και τα προηγούμενα χρόνια ... τιποτα δεν θα γίνει.
Απλή επανάληψη των προηγουμένων! Θα δούμε στα Νέα των 20:00' για λίγες μέρες οργή και αντίδραση κάποιων έξω από τις εφορίες, θα βγουν και οι εφοριακοί και θα πουν ότι γέμισαν τσουβάλια με πινακίδες και δεν έχουν χώρο αποθήκευσης και μετά θα γυρίσουμε στο ποιοι είπαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στους πολιτικούς και πως υποδέχτηκαν τον νέο χρόνο στα διάφορα μέρη του κόσμου ... Απλά και όμορφα! -
Του χρόνου άμα θέλουν πάλι λεφτά θα βάλουν φόρο κατοχής είτε έχεις καταθέσει πινακίδες είτε όχι, ότι θέλουν κάνουν, ούτε που θα μας λάβουν υπόψη, αποφασίζουμε και διατάζουμε.
-
Οκ παιδια και τι να κανουμε δηλαδη ; καθόμαστε να το απολαύσουμε ,τι πρεπει να κανουμε ,οι εκλογες οκ αργουν αν και ο Αλέξης δεν βιάζεται και αυτός με τη σειρα του να κυβερνήσει ,δεν ξερω αν οδηγει βέβαια αυτός ή να γνωριζει ποσο εχει η βενζινα -τελη κτλ
Τι να κανω δηλ. να πληρωσω 660+308 όμορφα και ωραια ,Ε όχι δε προκειται να το κανω ,μπορει και να χω όχι για πολυ ακόμη βεβαια ,προτιμω να τα ξοδεψω για αλλες αναγκες της οικογενειας και τις πινακιδες θα τις παρουν στο χέρι , πληρωσα 1-2-3 φορες ε δεν παει αλλο -
...και πως θα μετακινεισαι?
-
Πόδια-λεωφορείο-ταξί ,έχω το πλεονέκτημα βέβαια των μικρών αποστάσεων εδώ στη Λαμια...οπότε
δεν είναι θέμα ,πάντως μεχρι 14/12 καταθετω πινακιδες μαζι με 2 συναδελφους ακόμη (bmw x3,audi s3),να μας δουλεύει ο Θεοχαρης δεν αντέχεται...
Sent from my ZTE V967S using Tapatalk 4 -
Καλά, ο Θεοχάρης δεν αποφασίζει, άλλα είναι τα 'σαϊνια'...
Αυτόν τον έχουν βάλει απλά να βεβαιωθεί με κάθε δυνατό τρόπο ότι θα πάρουν όσο περισσότερα γίνεται από αυτά που θέλουν να πάρουν.Κι όσο το ωραίο μας το Σύνταγμα έχει άρθρα όπως το απίθανο άρθρο 78, το 'αναδρομικά' και το 'έκτακτη' θα είναι στη μόδα.
-
Το θέμα είναι τι κάνεις αν είναι το μοναδικό σου αυτοκίνητο.... Και δεν υπάρχει άλλος τρόπος μετακίνησης(=μένω σε χωριό ή επαρχιακή πόλη)...
Προσωπικά ξαναπαρέδωσα τις πινακίδες από το 2λιτρο μχ-5, γιατί το κόστος χρήσης ανά χλμ ξεπερνούσε το 1€/χλμ. Κράτησα 'φυσικά' τις πινακίδες από το grand cherokee, αλλά το κόστος τέλη-φόρος πολυτελείας είχε υπολογιστεί στην 'φτηνη' τιμή αγοράς του ως μτχ.
-
1 ευρώ το χιλιόμετρο; Σε πόσα ετήσια χλμ προκύπτει αυτό το νούμερο;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
1 ευρώ το χιλιόμετρο; Σε πόσα ετήσια χλμ προκύπτει αυτό το νούμερο;660 + 575 + κανά 600αρι ασφάλιστρα + κανά 200αρι (ελάχιστα) συντήρησης + έστω 10 γεμίσματα (=1000€ περίπου) = το όλον σύνολον μας κάνει 3000€...κοινώς με 3000χλμ το έτος βγάζεις 1€/χλμ χρήσης...
Κάπου εκεί -και λίγο χειρότερα- είμαι και εγώ...
(και όλα αυτά χωρίς ΚΤΕΟ, service, αναπάντεχα/ζημιές, κάποια αγορά/βελτίωση, λάστιχα κλπ κλπ)....
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
1 ευρώ το χιλιόμετρο; Σε πόσα ετήσια χλμ προκύπτει αυτό το νούμερο;2230 χλμ από πέρυσι τον Οκτώβριο που πήρα τις πινακίδες.... Μεγάλη μλκια έκανα, αλλά δεν μπορούσαν να το βλέπω να κάθεται....
Με χαρτί όμως και μολύβι
660€ τέλη
308€ (πλέον) φόρος πολυτελείας
150€ ελάχιστο service(φέτος ΘΑ ήθελε 450€ μου είπαν στο τηλέφωνο)
250€ λάστιχα (760€ έχουν και θεωρώ ότι ανά 3ετία τα άλλαζουμε)
540€ ασφάλεια
100€ πλυσίματα-καθαριότητα
=2008€ χωρίς να κάνει μέτρο. Και θεωρώ ότι δεν θα βγάλει κάποιο εξτραδάκι και ότι θα κάνει 10.000χλμ το χρόνο. Service υπολόγισα το ελάχιστο.
Οπότε το πρώτο χιλιόμετρο κοστίζει σαν ιδωτικό τζετ, και σιγά-σιγά πέφτει. Στις 10.000χλμ κοστίζει 0,35€ το χλμ.Δε θεωρώ πλέον πως έχει κάποια αξία σαν περιουσιακό στοιχείο(έδωσα 35κ€ σχεδόν και μου δίνουν 5 οι μαντράδες και πάνω από 8-9 δεν υπάρχει άνθρωπος να δώσει). Οπότε δεν αισθάνομαι πλέον ότι χάνω κάτι που το σκέπασα στην αυλή.
ΑΝ αλλάξει η φορολογία και πάει με το μήνα, και μετά από 4 χρόνια(να περάσει η 10ετία) ίσως το βγάζω καμιά βόλτα κάνοντας την συντήρηση μόνος μου. Αλλιώς θα γίνει μετά από πολλά χρόνια ένα ωραιότατο ιστορικό... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
++++++
=2008€ χωρίς να κάνει μέτρο.
και μετά από 4 χρόνια(να περάσει η 10ετία) ίσως το βγάζω καμιά βόλτα κάνοντας την συντήρηση μόνος μου. ...δηλαδη ολη η ιστορια ειναι για τα 308 ευρω το χρονο?....διοτι τα αλλα εξοδα θα τα ειχες ουτως η αλλως
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
++++++
=2008€ χωρίς να κάνει μέτρο.
και μετά από 4 χρόνια(να περάσει η 10ετία) ίσως το βγάζω καμιά βόλτα κάνοντας την συντήρηση μόνος μου. ...δηλαδη ολη η ιστορια ειναι για τα 308 ευρω το χρονο?....διοτι τα αλλα εξοδα θα τα ειχες ουτως η αλλως
Πιο ρεαλιστικό είναι το δικό μου παράδειγμα, γιατί με διπλασιασμό τελών και βενζίνης, την προσθήκη του φόρου πολυτελούς διαβίωσης και την αύξηση των ασφαλίστρων (λόγω εισφορών, ενσήμων και φόρων), εκεί που υπολόγιζες α ποσό για x χλμ, ξαφνικά βλέπεις ότι κοστίζει 2α για χ/2 χλμ...χώρια την πλήρη απαξίωση του οχήματος...
-
Ασφάλεια την πληρώνεις με τις ημέρες χρήσης. Κάνεις 6μηνο μέσω ιντερνετ και όποτε θέλεις την ακυρώνεις. Τέλη ΑΝ αλλάξει η φορολογία έγραψα και πληρώνονται σύμφωνα με τον μήνα. Λάδια αλλάζω και μόνος. Κάνοντας 1000 χλμ σε 2 μήνες το 'μεγάλο' service θα αργήσει πολύ...
Λάστιχα δεν τα γλιτώνεις, αλλά πλύσιμο δεν χρειάζεται εφόσον είναι σκεπασμένο.
Οπότε αν το σκεφτείς βγαίνει ένα κοστούμι του 500ρικου 600ρικου. Για να κάνω την ίδια χρήση που του έκανα και φέτος.
Με το 1500ρι που γλιτώνω(θέλει και συμπλήρωμα) πληρώνω τον φόρο πολυτελείας από το jeep.Επιπλέον μου κάθεται βαρύ να τους δίνω σχεδόν 6000€ σε φόρους απλά επειδή έχω στην κατοχή μου κάποιες ρόδες. Ότι δεν με ενοχλεί το κόβω. Ενδεχομένως σε λίγο να και άλλα επειδ'η δεν θα μπορώ
-
παιδια ασ το δουμε ρεαλιστικα. Ποια η διαφορα κοστους κατοχης ενος 1800-αριου απο 2-λιτρο 5-10 ετων?
1800 αρι = 300 ευρω τελη κυκλοφοριας
2000 αρι = 660 ' + 300 η πολυτελεια = 960διαφορα = 660 ευρω παραπανω το 2λιτρο απο τα 'αθωα' 1800 αρια.
Τα αλλα εξοδα ειναι παρομοια (σερβις, στραβες, ασφαλιστρα, βενζινες...κλπ)
Θελω να πω οτι αν καποιος γουσταρει το 2λιτρο του ΜΧ5 με λιγο ζορι μπορει να το κρατησει σε κυκλοφορια. Ενταξει το 660-αρι δεν ειναι αμελητεο, αλλα δεν ειναι και καταστροφη.
Τωρα αν σκεφτεις τις εξτρα βενζινες στο τσεροκυ/jeep αφου θα κανει παραπανω χλμ σαν μοναδικο αμαξι...μη σου πω οτι θα εισαι και κερδισμενος να κρατησεισ εν ζωη το 2λιτρο σου αφου θα το χαιρεσαι και να το χρησιμοποιεις, και στο τελος ισως σου βγει πιο οικονομικα και ανετα.
Και εγω εχω καταθεσει πινακιδες σε 2λιτρο ΜΧ5 (12 + 13) αλλα εχω εναλλακτικη σε 1800-αρι 2θεσιο. Ενταξει δεν ειναι το ιδιο 100% σαν ΜΧ5, αλλα κατα 80% ενω σε καποια στοιχεια υπερτερει. Για το 2014 ισως ξαναπαρω πινακιδες απο ΜΧ5 και καταθεσω απο το 1800αρι...ετσι για αλλαγη, και βλεπουμε.
Δεν κανεις και εσυ το ιδιο...? να παρεις δηλ ενα 1600-1800 με 3-4 χιλιαρικα να κανεις τα γουστα σου (και ισως να δωσεις και το 2λιτρο...αναλογα με τα οικονομικα σου) να εισαι αρχοντας και να μη σου ζαλιζει τα μυαλα καθε στουρναρας?
Βεβαια αν παμε σε 3λιτρα-4λιτρα τοτε γινεται πολυυυυ ακριβο το σπορ διοτι και η πολυτελεια παει 10% επι τεκμηριου και το τεκμηριο ψηλα που αθροιζεται με κανα σπιτακι εξοχικουλι σκαφακι....και τσακιζουν τον κοσμο.
-
Υπάρχει και άλλο χαράτσι στα μεγάλα αυτοκίνητα που άλλους τους αφορά άλλους όχι και πρέπει να το σκεφτούν όσοι σκέφτονται να δώσουν πινακίδες ή έπρεπε να το είχανε κάνει ήδη και μιλάω για ελ επαγγελματίες. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει για η κλίμακα φορολογίας για το έτος που διανύουμε και θα κάνουμε δήλωση του χρόνου είναι 26% από το πρώτο € στα πραγματικά ή τεκμαρτά εισοδήματα ότι είναι μεγαλύτερο. Έτσι αν κάποιος έχει πραγματικά εισοδήματα 8000€ θα έπρεπε να πληρώσει
8000χ26% =2080€ + τέλος επιτηδεύματος
Στην πραγματικότητα όμως τα τεκμήρια είναι
3000€ το στανταράκι
8800€ για 2λιτρο μέχρι 5 ετίας11800 Χ 26% = 3068 μόνο γι'αυτά + φυσικά το τέλος επιτηδεύματος
και επιπλέον 26% σε οτιδήποτε άλλο τεκμήριο έχει ο καθένας (σπίτι που μένει, βάρκα, κλπ)
Που θέλω να καταλήξω: αν το αυτοκίνητο φουσκώνει τα τεκμήρια πάνω από τα πραγματικά εισοδήματα τότε πάει 26% για κάθε € !!!!!!! που τα φουσκώνει
Για μισθωτούς ισχύουν τα ίδια αλλά με μικρότερους συντελεστές και υπάρχει και αφορολόγητο οπότε ψιλοπαλεύεται.
Ελπίζω να μην με κράξουν οι Mod δεν είναι πολύ off topic αλλά ειλικρινά πολλοί δεν το έχουν συνειδητοποιήσει τι μπουγιουρντι θα τους έρθει λόγω των παράλογων τεκμηρίων πέρα από τα τέλη.
-
Κόστος καυσίμου είναι ακριβώς το ίδιο. Το μχ-5 καίει 9 λίτρα (κάτω από 7 με τίποτα, ενώ τα 12 έρχονται εύκολα). Ενώ το τζιπ καίει 11 λίτρα πετρέλαιο (κάτω από 9,5 δεν το είδα ποτέ, ενώ έχω δει και 16ρια). Αν υπολογίζεις την διαφορά τιμής περίπου 35 cents, τότε βγαίνει το ίδιο.
Επιπλέον 3λιτρό+ 2λιτρο + 1.4 + σπίτι κλπ κλπ= sex
-
Φιλε @ELTASSOS δεν ειναι ακριβώς ετσι όπως τα γραφεις η επιβαρυνση μεταξυ 1.8-2.0 με το φορολογικο που ισχύει είναι
1->660ε η διαφορα στα τελη
2->πρεπει να υπολογισεις και τη διαφορα στα τεκμηρια 8800 -7600 = 1200χ26%=312ε ( ή 30% λογω πενταετιας 218.4)
Αρα στη καλύτερη περιπτωση ( για >5ετίας) ειναι 660+218.4=878.4 ευρώ και όλα τ'αλλα ίδια ..
Δεν ξέρω την οικογενειακη σου κατασταση αλλά εγω με 878.4 ευρώ βαζω σχεδον 1τονο πετρελαιο και περναω τον χειμωνα ...
Τεσπα όπως εγραψα δεν γουσταρω να με δουλευουν 'ψιλο-γαζι' όπου μπορω θα αντιδρασω ,γιατι ερχεται φορος και για το σπιτι που δεν μπορω να κανω τιποτα...
ΘΕΩΡΩ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ πλεον ,απο δικες τους ενεργειες και μονο ,κατι πρεπει να γινει ΤΩΡΑ για τη φορολογηση στα >1929κ.ε -
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Φιλε @ELTASSOS δεν ειναι ακριβώς ετσι όπως τα γραφεις η επιβαρυνση μεταξυ 1.8-2.0 με το φορολογικο που ισχύει
1.660ε η διαφορα στα τελη
2.πρεπει να υπολογισεις και τη διαφορα στα τεκμηρια 8800 -7600 = 1200χ26%=312ε ( ή 30% λογω πενταετιας 218.4)
Αρα στη καλύτερη περιπτωση ειναι 660+218.4=878.4 ευρώ
Δεν ξέρω την οικογενειακη σου κατασταση αλλά εγω με 878.4 ευρώ βαζω σχεδον 1τονο πετρελαιο και περναω χειμωνα ...
Τεσπα όπως εγραψα δεν γουσταρω να με δουλευουν 'ψιλο-γαζι' όπου μπορω θα αντιδρασω ,γιατι ερχεται φορος και για το σπιτι που δεν μπορω να κανω τιποτα...
ΘΕΩΡΩ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΜΑΞΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ πλεον ,απο δικες τους ενεργειες και μονο ,κατι πρεπει να γινει ΤΩΡΑ- οκ...σωστα
- αυτο ισχυει μονο αν δεν καλυπτεις τα τεκμηρια σου σαν ετησιο εισοδημα. Δηλαδη αν δηλωνω εισοδημα 80000 ευρω και εχω
τεκμηρια 50000 τοτε θα φορολογηθω στα 80000. Δεν φορολογειται το τεκμηριο αυτουσιο, αλλα το τεκμαρτο εισοδημα που
προκυπτει αθροιστικα, μονο εαν υπερβαινει το δηλωθεν...οποτε εκει εχουμε θεματακι. Βρε μπας και δεν τα δηλωνες ολα τα
εισοδηματα σου τοσα χρονια και τωρα σου κακοφαινεται? (υποθεση κανω, ξερω οτι εισαι εντιμος πολιτης με φορολογικη
συνειδηση) - κανεις δεν το γουσταρει το νταβατζηλικι αυτο....αλλα το αμαξι δεν ειναι εμπορευμα η επενδυση να λεμε αααα αυτο καιει σε
βενζινες 2 φορες την αξια του καθε χρονο. Εξαρταται τι προσφερει το αμαξι σε ΕΣΕΝΑ. Αν σου περισσευει το αμαξι η
εχεις καλες εναλλακτικες μετα-κινησης, καλως πραττεις. - οικογενειακη κατασταση μου=παντρεμενος με 1 παιδι και πηρα αποφαση να μην βαλω πετρελαιο φετος.
-
Τασο αν εβγαζα 50-80Κ δεν εδινα δεκαρα ρε φιλε ...εννοειται ότι απο περσι μεχρι φέτος εχω χασει 45% του μικρου έτσι κι αλλιως εισοδηματος μου και φυσικα φορολογουμαι βασει τεκμηριων ( για αμαξι που αγορασα πριν 8 ετη,για σπιτι που εχτισα πριν 15 ,για μικρο χωραφι + σπιτι που κληρονομησα απο το σχωρεμενο στο χωριο ..και παει λεγοντας )
Τυχαινει να εχω 3παιδια οπότε όπως καταλαβαινεις οι προτεραιότητες ειναι άλλες... και μεγάλεεεςς
Τέλη κυκλοφορίας