-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το σίγουρο είναι πως ΞΕΡΟΥΝ ό,τι εν μέσω κρίσης ελάχιστοι θα πάνε να αποσύρουν τώρα τα αυτοκίνητά τους, απλώς θ' αναγκαστούν να πληρώσουν τα αυξημένα τέλη. Αυτό πάνω απ' όλα σημαίνει έσοδα και μάλιστα ΠΟΛΛΑ. Δεν θα μου φαινόταν καθόλου παράξενο η μέση αύξηση να είναι 50% ή ακόμη και 70%.
τα τέλη κυκλοφορίας δεν πάνε στους δήμους;
To** 90% των εσοδων των τελων κυκλοφοριας πανε στον πιο διεφθαρμενο, αδηφαγο, αχρηστο θεσμο της χωρας:
Στη ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.** -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Το σίγουρο είναι πως ΞΕΡΟΥΝ ό,τι εν μέσω κρίσης ελάχιστοι θα πάνε να αποσύρουν τώρα τα αυτοκίνητά τους, απλώς θ' αναγκαστούν να πληρώσουν τα αυξημένα τέλη. Αυτό πάνω απ' όλα σημαίνει έσοδα και μάλιστα ΠΟΛΛΑ. Δεν θα μου φαινόταν καθόλου παράξενο η μέση αύξηση να είναι 50% ή ακόμη και 70%.
To** 90% των εσοδων των τελων κυκλοφοριας πανε στον πιο διεφθαρμενο, αδηφαγο, αχρηστο θεσμο της χωρας:
Στη ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.**Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ! Αλλά γιατί άχρηστο;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Α, οι δήμοι θα μας τα πάρουν δηλαδή;
Ε έτσι....αλλάζει το πράγμα!
Τι καλά! Θα τα πάρει ο καλός μας δήμαρχος! Επιπλέον, ΔΕΝ φταίει η κυβέρνηση, οι...κακοί δήμοι φταίνε!Εγώ ήξερα πως στους δήμους-νομαρχίες πάνε τα τέλη μεταβίβασης (επειδή αυτή γίνεται στις νομαρχίες). Τα τέλη κυκλοφορίας εισπράτονται από την εφορία...
Πάντως, δεν νομίζω εν μέσω κρίσης η κυβέρνηση να σκέφτηκε την τοπική αυτοδιοίκηση... Εξάλλου, δεν μιλάμε για αυξημένα τέλη (ακόμη.... ), αλλά για 'Ειδικό φόρο υπέρ της κυβέρνησης' για τα μεγάλα κυβικά (χωριστός φόρος, άρα στα ταμεία του κράτους κατευθείαν...) και 'Περιβαλλοντικό φόρο-τέλος' , ακόμη ένας πρόσθετος φόρος, άρα κι αυτά τα... παντελονιάζει η κυβέρνηση!
Επομένως, μάλλον μας τα παίρνει ο Κωστάκης φοβούμαι....
Ήθελα να ήξερα, αν είχαν πάρει τέτοια μέτρα τα ΠΑΣΟΚια, τι θα έλεγες πάντως...
Το ΠΑΣΟΚ είναι εξ'ορισμού πράσινο κόμμα, δες και το logo του.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τι καλά! Θα τα πάρει ο καλός μας δήμαρχος! Επιπλέον, ΔΕΝ φταίει η κυβέρνηση, οι...κακοί δήμοι φταίνε!Εγώ ήξερα πως στους δήμους-νομαρχίες πάνε τα τέλη μεταβίβασης (επειδή αυτή γίνεται στις νομαρχίες). Τα τέλη κυκλοφορίας εισπράτονται από την εφορία...
Πάντως, δεν νομίζω εν μέσω κρίσης η κυβέρνηση να σκέφτηκε την τοπική αυτοδιοίκηση... Εξάλλου, δεν μιλάμε για αυξημένα τέλη (ακόμη.... ), αλλά για 'Ειδικό φόρο υπέρ της κυβέρνησης' για τα μεγάλα κυβικά (χωριστός φόρος, άρα στα ταμεία του κράτους κατευθείαν...) και 'Περιβαλλοντικό φόρο-τέλος' , ακόμη ένας πρόσθετος φόρος, άρα κι αυτά τα... παντελονιάζει η κυβέρνηση!
Ερώτηση ήταν...βεβαίως εσύ την εξέλαβες όπως σε βόλευε.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ερώτηση ήταν...βεβαίως εσύ την εξέλαβες όπως σε βόλευε.
Εσένα πώς θα σε βόλευε;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Γερμανικά δεν ξέρω, αλλά, αν κατάλαβα καλά, ΑΥΤΑ είναι τα τέλη κυκλοφορίας, που πληρώνει κάποιος στην 'ακριβή' Γερμανία (από την 01/07) ;;WOW! Γραμμικές κλιμακες με πολλάπλές στάθμες! Μάλλον στις γερμανικές ΔΟΥ οι υπάλληλοι έχουν κομπιουτεράκια!
-
Τα τέλη κυκλοφορίας πάνε στην Τ.Α. λέμε.....
http://www.apogevmatini.gr/?p=6937 -
Ο χρήστης famas έγραψε:
http://www.apogevmatini.gr/?p=6937ΟΚ, είπαμε γι' αυτά. Τα 'περιβαλλοντικά τέλη' και η 'Ειδική εισφορά' πως την λένε για τα μεγάλα κυβικά πού πάνε;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
http://www.apogevmatini.gr/?p=6937ΟΚ, είπαμε γι' αυτά. Τα 'περιβαλλοντικά τέλη' και η 'Ειδική εισφορά' πως την λένε για τα μεγάλα κυβικά πού πάνε;
Απλά, τα αυξημένα τέλη σημαίνουν αυξημένα έσοδα στους δήμους => μειωμένη ανάγκη για κρατικές επιδοτήσεις στους δήμους => αυτά τα λεφτά πάνε σε άλλες τρύπες...
Πιθανότατα...
-
Πολύ ωραίο το γεμανικό σύστημα. Αρχίζεις από τα κυβικά σου όπου για μέχρι 120γρ έχεις μια τιμή. Αν έχεις πάνω από 120γρ προσθέτεις 2 ευρώ για κάθε παραπάνω γραμμάριο. Εύκολο, απλό, κατανοητό και πολύ πιο δίκαιο. Και βέβαια η διαφορά για ίδιο διοξείδιο από διαφορετικά κυβικά είναι αστεία... Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πει κανείς ότι τιμωρεί ή αποτρέπει από τα μεγάλα κυβικά. Τώρα για το τί πληρώνει ο κάτοχος 2000 ολόκληρων κυβικών εκεί σε σχέση με το ίδιο εδώ καλύτερα να μην το βλέπουμε και κλαίμε....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πολύ ωραίο το γεμανικό σύστημα. Αρχίζεις από τα κυβικά σου όπου για μέχρι 120γρ έχεις μια τιμή. Αν έχεις πάνω από 120γρ προσθέτεις 2 ευρώ για κάθε παραπάνω γραμμάριο. Εύκολο, απλό, κατανοητό και πολύ πιο δίκαιο. Και βέβαια η διαφορά για ίδιο διοξείδιο από διαφορετικά κυβικά είναι αστεία... Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πει κανείς ότι τιμωρεί ή αποτρέπει από τα μεγάλα κυβικά. Τώρα για το τί πληρώνει ο κάτοχος 2000 ολόκληρων κυβικών εκεί σε σχέση με το ίδιο εδώ καλύτερα να μην το βλέπουμε και κλαίμε....πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκαιο συνήθως όταν έχουμε δύο οχήματα με την ίδια εκπομπή CO2 αυτό με τα περισσότερα κυβικά εντός πόλης καταναλώνει περισσότερο καύσιμο.
Επιπλέον στην Γερμανική κλίμακα υπάρχει και μία ελαφρά κλιμάκωση με τα κυβικά όσο μικρή και να είναι.
Αν νομίζεις ότι τα τέλη που πληρώνεις είναι υψηλά τότε θα πρέπει να πας Ιταλία όπου τα τέλη κλιμακώνονται με την ιπποδύναμη. Εκεί να δεις τι πληρώνει κανείς.
Τέλος για να ευλογήσουμε τα γένια μας οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου στην Γερμανία είναι υψηλότερες των Ελληνικών. Απλά εκεί το κόστος των τελών και των αυτοκινητοδρόμων που είναι δωρεάν μεταπίπτει στην φορολόγηση των καυσίμων.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
... οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου στην Γερμανία είναι υψηλότερες των Ελληνικών. Απλά εκεί το κόστος των τελών και των αυτοκινητοδρόμων που είναι δωρεάν μεταπίπτει στην φορολόγηση των καυσίμων.
Ακριβως, στην τιμη τα περιλαμβάνει όλα!
και να μην μιλησουμε για επιπεδο δρομων και παρεχομενων υπηρεσιων στους οδηγους και μας παρουν τα 'ζουμια' καλοκαιριατικα... -
Μήπως το γεγονός ότι οι Γερμανοί έχουν ίδια παραγωγή αυτοκινήτων και μάλιστα οι εγχώριες βιομηχανίες τους κυριαρχούν στην αγορά τους και σχεδόν μονοπωλούν τα μεγάλα κυβικά κάνοντας παράλληλα και τρελλές εξαγωγές, παίζει κάποιο ρόλο στην διαμόρφωση της κάθε φορολογίας?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μήπως το γεγονός ότι οι Γερμανοί έχουν ίδια παραγωγή αυτοκινήτων και μάλιστα οι εγχώριες βιομηχανίες τους κυριαρχούν στην αγορά τους και σχεδόν μονοπωλούν τα μεγάλα κυβικά κάνοντας παράλληλα και τρελλές εξαγωγές, παίζει κάποιο ρόλο στην διαμόρφωση της κάθε φορολογίας?Σίγουρα, σε κάθε χώρα υπάρχουν συμφέροντα που ανάλογα 'προσαρμόζουν' την εθνική πολιτική η οποία αντικατοπτρίζεται στις αποφάσεις. Μόνο που στην Γερμανία το συμφέρον είναι όντως εθνικό ενώ στην Ελλάδα είναι ολιγο-οικογενειακό.... σε βάρος όλων των υπολοίπων...
-
Παντως ειναι ενδιαφερον οτι φορολογουν τα κυβικα και στην Γερμανια. Στην πραγματικοτητα μεγαλος κυβισμος στην Γερμανια αποφευγεται αλλα φυσικα κανουν πολλες εξαγωγες αποκλειστικα σε μεγαλο κυβισμο στις ΗΠΑ/Καναδα.
-
Να επισημάνω ότι το γερμανικό σύστημα που φορολογεί με βάση τα κυβικά και τις εκπομπές CO2 ισχύει μόνο για όσα αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν μετά τις 1.7.09 (Euro 5). Για τα παλιότερα αυτοκίνητα ισχύει το παλιό σύστημα φορολόγησης με βάση την κατηγορία εκπομπών ρύπων (Euro x) και τα κυβικά, που είναι στην ίδια λογική με το νέο ελληνικό σύστημα.
http://www1.adac.de/images/Steuers�%A ... 242243.pdf
Επισης στις περισσότερες πόλεις υπάρχουν περιορισμοί στην κίνηση των αυτοκινήτων ανάλογα με την κατηγορία εκπομπών ρύπων, με Euro 1 π.χ. μάλλον δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις σε πόλη.
Κι αυτό το μέτρο δεν το σκέφτηκαν μόνοι τους, το έκαναν επειδή από το 2010 μπαίνουν στην ΕΕ για πρώτη φορά δεσμευτικά όρια ποιότητας αέρα (συγκέντρωσης ρύπων). http://ec.europa.eu/environment/air/qua ... ndards.htm Η ελλάδα βέβαια έχει λυσσάξει για να πετύχει κάποια εξαίρεση, όπως και άλλες χώρες, και φυσικά ως τώρα δεν έχει πάρει κανένα μέτρο. Γιαυτό θα ήταν καλό όταν γκρινιάζουμε για το μοναδικό μέτρο που έχει ληφθεί προς αυτή την κατεύθυνση τουλάχιστο να ξέρουμε γιατί λήφθηκε.
-
Ο πρόσθετος ειδικός φόρος που επιβάλλεται στα μεγάλου κυβισμού επιβατικά
ειναι για το τρεχον ετος?
η οπως τα τελη κυκλοφοριας μας τα ζητανε να τα προκαταβαλουμε?
με λιγα λογια εγω που θα το αποσυρω αμεσως μολις ισχυσει η αποσυρση υποχρεουμαι να πληρωσω η οχι? -
Ο χρήστης otso έγραψε:
Ο πρόσθετος ειδικός φόρος που επιβάλλεται στα μεγάλου κυβισμού επιβατικά
ειναι για το τρεχον ετος?
η οπως τα τελη κυκλοφοριας μας τα ζητανε να τα προκαταβαλουμε?
με λιγα λογια εγω που θα το αποσυρω αμεσως μολις ισχυσει η αποσυρση υποχρεουμαι να πληρωσω η οχι?Δεν ισχύει για το 2009,αλλά θα ενσωματωθεί στα τέλη κυκλοφορίας του 2010.Αν λοιπόν αποσύρεις το αυτοκίνητό σου το 2009 δεν πληρώνεις..
-
Ευχαριστω αρη
ειναι σιγουρο αυτο που λες? η απλα ετσι πιστευεις?
-
Πέρασε στην βουλή το νομοσχέδιο για τα πράσινα τέλη...... υπάρχει όμως θολό τοπίο για τα 500,000+ μεταχειρισμένα εισαγωγής που πχ μπορεί να παράχθηκε το 2003 και να κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με 1η άδεια το 2008... Για να δούμε τι θα σκεφθούν.
Τέλη κυκλοφορίας