-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
ότι το σκουπίζι δεν κάνει 300 ευρω, κάνει 600 τώρα
Και γιατί να μην το στείλει για ανακύκλωση να πάρει 1000;
Ακριβώς....!!! Δηλαδή θα έρθει κάποιος να μου δώσει 500 ευρώ για το Πεζώ μου του ΄79 κι εγω θα του το δώσω....;;;;
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ποιοι TSI είναι μέσα... οι 1,2?
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... on_id=5830 οι 122 των 1400 δε μπαίνουν συνέχεια... (μονά ζυγά όπως το BMW μου )
Στο Golf με DSG και το 122 και το 160 είναι μέσα!
ναι γιατί καίνε λιγότερο... σωστό!!
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Μόνο η τιμή του αυτοκινήτου θα έπρεπε να υπολογίζεται ως ποσοστό % για τέλη και οποιουσδήποτε φόρους, σε συνδυασμό με την απαξίωση του οχήματος ανά έτος, όλα τα άλλα είναι 'άλλα λέει η θειά μου άλλα ακούν τ' αυτιά μου'.Απλά πράγματα. Ούτε ρύποι, ούτε κυβικά, ούτε ίπποι, ούτε διοξείδια και κρυπτονίτες, ούτε κουραφέξαλα. Ο καθένας πληρώνει ανάλογα με την αγοραστική του δυνατότητα.
Υπάρχουν δεκάδες απόψεις και σε αυτό το forum για το πώς πρέπει να υπολογίζονται.
Το βασικό πρόβλημα είναι οτι τελικά δεν έχουμε αποφασίσει γιατί πληρώνουμε τέλη κυκλωφορίας..Εαν είναι έξτρα φόρος , τότε να πάει με βάσει το εισόδημα
Εαν είναι για την ρύπανση ας χρησιμοποιήσουμε τα Co2/km ή ας το περάσουμε στην βενζίνη
Εαν είναι τέλη χρήσης δρόμων ας χρησιμοποιήσουμε το εμβαδό 'footprint' του αυτοκινήτου
Εαν είναι για την συντήριση του δρόμου ας χρησιμοποιήσουμε το βάρος του οχήματοςΑλλα.. τελικά ... τί ειναι τα τέλη κυκλοφορίας ???
-
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία εφαρμόζονται εδώ και καμμιά 16-17 χρόνια, είναι πλέον ένας φόρος για την ενίσχυση των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κάποτε το ποσοστό που πήγαινε στα ΟΤΑ ήταν μικρό, τώρα είναι σχεδόν όλο....(Ν3697/2008 – Άρθρο 34), σύμφωνα με τον οποίο «το ποσοστό των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων που αποδίδεται στους ΟΤΑ α’ βαθμού, αυξάνεται, για τα τέλη κυκλοφορίας που είναι καταβλητέα από 1.1.2009, από 50% σε 90%. Με την αύξηση αυτή καλύπτεται το κόστος όλων των μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, μεταφερθεισών κρατικών αρμοδιοτήτων προς τους ανωτέρω οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών μισθοδοσίας των υπαλλήλων που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας για την άσκηση των αρμοδιοτήτων αυτών, είτε αυτές ασκούνται από τους ΟΤΑ α’ βαθμού, είτε από τα νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε αυτούς».
Έτσι τα τέλη έχουν απελευθερωθεί από το ότι κι' αν σήμαιναν κάποτε αλλά και το αρχικό πνεύμα του νομοθέτη, και μπορούν να συναρτηθούν με το οτιδήποτε.
Βέβαια, μία από τις βασικές αρμοδιότητες των ΟΤΑ εδώ και χρόνια είναι η συντήρηση των δρόμων, εκτός φυσικά των ιδιωτικών δρόμων, αυτών με σύμβαση παραχώρησης και αυτών που συντηρεί το ταμείο εθνικής οδοποιίας.
Δεν υπάρχει όμως η υποδομή να πληρώνεις ανάλογα με τη χρήση του δρόμου. Κάτι τέτοιο για να γίνει θα απαιτούσε τεράστια επένδυση σε τεχνολογίες τύπου Μεγάλου Αδελφού με ότι αυτό συνεπάγεται.
Θα μπορούσε βέβαια να ενσωματωθεί στην τιμή των καυσίμων, αλλά θα αντιδρούσαν οι επαγγελματίες και θα επιβάρυνε πολύ τις μεταφορές. -
Τα τέλη κυκλοφορίας δεν πρέπει να επιβαρύνουν τα παλιά αυτοκίνητα. Ας γίνουν τα ΚΤΕΟ αυστηρά και να βγάζουν εκτός κυκλοφορίας τους χάρους.
Το παλιό καλοσυντηρημένο αμάξι σημαίνει λιγότερη εξαγωγή χρήματος (Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΜΑΞΙΑ) και περισσότερη δουλειά στα ελληνικά συνεργεία.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Εαν είναι έξτρα φόρος , τότε να πάει με βάσει το εισόδημα
Έτσι θα έπρεπε, αλλά η φορολογία στην Ελλάδα είναι μόνο για αυτούς που δεν έχουν τρόπο να την αποφύγουν. Το κράτος ΔΕΝ νοιάζεται για δίκαια φορολόγηση και ούτε το ενδιαφέρει να έρθει σε σύγκρουση με τους έχοντες και κατέχοντες, αλλιώς αρχής γενομένης από τους βολευτές, θα έπαιρναν έναν μισθό για το λειτούργημα τύπου Σουηδία, όχι χρυσό και ασήμι και σύνταξη σε 8 χρόνια. Το Σύνταγμα αγαπητέ ισχύει για τους ΒΛΑΚΕΣ.
Σε άλλες χώρες είναι βλάκες, εδώ έχουμε το τέλειο φορολογικό σύστημα.Εαν είναι για την ρύπανση ας χρησιμοποιήσουμε τα Co2/km ή ας το περάσουμε στην βενζίνη
Εάν είναι για την ρύπανση, να καταργήσουμε κάθε όχημα που χρησιμοποιεί πετρελαιοειδή, όλα τα άλλα είναι %^%&^%#^ και τα &%^#^#* του Καράμπελα. Ούτε μα ούτε θα, ούτε πως και μα. Τέρμα και οι κάθε είδους βιομαχανίες και εργοστάσια. Όλα τα άλλα είναι ψύλοι στ' άχυρα.
Εαν είναι τέλη χρήσης δρόμων ας χρησιμοποιήσουμε το εμβαδό 'footprint' του αυτοκινήτου'
Εννοείς να καταργηθεί κάθε άλλος φόρος; Αν ναι, δεν έχω αντίρρηση. Αν όχι, το κράτος γελάει με τους ιθαγενείς που γεννήθηκαν εδώ... Γιατί να μην ήμουν λαθραίος, ή έστω επαναπατριζόμενος ρε Μαμώ την τύχη μου, ούτε άτοκα δάνεια σπίτια, μια ζωή με το παλούκι στον Κ^^&ΛΟ.
Εαν είναι για την συντήριση του δρόμου ας χρησιμοποιήσουμε το βάρος του οχήματος
Χωρίς κανέναν άλλο φόρο; Μέσα. Αν όχι, δες προηγούμενη απάντηση.
Αλλα.. τελικά ... τί ειναι τα τέλη κυκλοφορίας ???
Νταβατζιλίκι. Όλες οι υπάκουες πο^υτάνες τον πληρώνουν.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Έντονα προβληματισμένος με τα νέα μέτρα του ΥΠΕΧΩΔΕ ο ...Κυριάκος ΜητσοτάκηςΣκέφτεται να το πουλήσει όσο-όσο το Focus ST 2.5
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
η φορολογία στην Ελλάδα είναι μόνο για αυτούς που δεν έχουν τρόπο να την αποφύγουν. Το κράτος ΔΕΝ νοιάζεται για δίκαια φορολόγηση και ούτε το ενδιαφέρει να έρθει σε σύγκρουση με τους έχοντες και κατέχοντες, αλλιώς αρχής γενομένης από τους βολευτές, θα έπαιρναν έναν μισθό για το λειτούργημα τύπου Σουηδία, όχι χρυσό και ασήμι και σύνταξη σε 8 χρόνια. Το Σύνταγμα αγαπητέ ισχύει για τους ΒΛΑΚΕΣ.Δυστυχώς, από τα πιο σωστά που έχω διαβάσει 'εδώ μέσα'....
-
Έχω να κάνω πρόταση στον Σπορτ Μπίλυ Σουφλιά και στους 300 Βολευτές(που ΚΑΝΕΝΑΣ κομμουνοαναρχοκεντροδεξιός δεν έθεσε θέμα ΠΟΤΕ για την ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ μεταξύ αυτών και ΚΟΛΙΓΩΝ, που θέλουν 8 χρόνια για σύνταξη, 200.000Ευρώπουλα τον χρόνο-χώρια οι μίζενς-, νταβατζο-αυτοκίνητα, παπούτσια, κινητά, μαστίχες Χίου και σερβιέτες): αν θέλετε να μαζέψετε περισσότερους φόρους, κάντε μια επισκεψούλα στην Καζαμπλάνκα για αλλαγή φύλου και βουρ για πεζοδρόμιο! Ας αντιστραφούν οι ρόλοι καμιά φορά βρε αδερφέ, θέλω να γίνω ΝΤΑΒΑΣ! (εννοείται με γούνα και αλυσίδες χρυσές, αυθεντικός όπως στο Amerika! )
Υ.Γ.: Αμερικάνος, με μπλου τζιν και μπότες....Λίβιν ιν Αμέρικα, γέα!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το παλιό καλοσυντηρημένο αμάξι σημαίνει λιγότερη εξαγωγή χρήματος (Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΜΑΞΙΑ) και περισσότερη δουλειά στα ελληνικά συνεργεία.
Ορθόν... Βέβαια, από τη μία είναι αυτό, από την άλλη είναι οι ρύποι...
Το καλοσυντηρημένο 1400άρι 10ετίας πόσους ρύπους βγάζει ανά χλμ σε σχέση με ένα τουρμπάτο 1800άρι Euro 4 που ζυγίζει 1.5 τόνο?
-
ακουτε κυριοι
δεν αποσύρω το e28 535ι μου ότι και να κανετε
εκτός και αν με την αποσυρση μου δώσετε τζαμπα κάτι αντιστοιχο στα 220 αλογα
5 χρόνια για να γίνει αντικα ακόμη επί 150=750€ παραπάνω
ε δεν σας το χαλαλίζω όπως πιστέυω και πολλοι άλλοι με καλοσυντηρημένα παλιά αυτοκίνητα...
ίσως καποιοι μπαρμπάδες με ξεχασμένα οπελ καντετ που ουτως η άλλως δεν τα πολυοδηγούν να τσιμπήσουν το χιλιάρικο
δεν σας χαλαλίζω και την ψήφο μου ομως
ποτε ξανα
σας ερωτώ
γιατί τα τέλη να είναι πλεον ένας μισθός?
τι παίρνουμε σε αντάλλαγμα?
φανταστείτε έναν κόσμο όπου τα τέλη κλιμακώνονταν από 1€-50€ σε ποιον από μας θα έκανε κακό?
γιατί όλοι μας θεωρούμε πως το καλό πρέπει να υπερφορολογηθεί?
αν κυριε θέλεις να φορολογήσεις εισοδήματα να βρεις τροπο να τα τσακώσεις στην πηγή
και όχι εκ των υστέρων με τρόπους σκούπα (2000κε ΄δωσε 150€ ακουσον ακουσον)επί δικαίων και αδίκων
κάπου είχα διαβάσει ότι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να μειωθεί η χρήση του ιχ είναι να καταργηθουν τα τέλη και οι επιβαρύνσεις σε αυτο
αν δεν πλήρωνα 730€+350€ πλεον για το bmw θα έλεγα και ένα αστο να καθετε θα πάρω τη συγκοινωνία
τωρα θα το χρησιμοποιώ καθε μέρα να τα κάνω απόσβεση
πιστεύω ότι σε αυτό το φόρουμ όσοι μπάινουν αγαπούν τα αυτοκίνητα με ψυχή
και όχι μεταφορικά μέσα από το α -β ...
γιατί ρπμ θέλουν όλοι μας να κινούμαστε με 1200κε στο τέλος
αν είναι να το άλλαζω ανα πενταετία γιατί να πάρω κάτι πιο ακριβό από 10000€? -
Ποιοι ρυπποι και άλλες παπαριες.
Απο το κράτος που δεν φτιάχνει ποδηλατόδρομους ?
Από το κράτος που επιδοτεί κατασκευή θερμοηλεκτρικών εργοστάσιον ώς 'πράσινα' ?
Που δεν επιτρέπει την κίνηση με φυσικό αέριο από πολίτες ?Να μας τα πάρουν παλι θέλουν...
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Ποιοι ρυπποι και άλλες παπαριες.Απο το κράτος που δεν φτιάχνει ποδηλατόδρομους ?
Που δεν επιτρέπει την κίνηση με φυσικό αέριο από πολίτες ?Να μας τα πάρουν παλι θέλουν...
Aυτο ο πολυς κοσμος δεν το καταλαβαινει και κανει μακροσκελεις αναλυσεις 'δηλαδη εγω με το Χ αυτοκινητο μου που ειναι Μαιος του 89 και με διπλη εξατμιση και μονιμος κατοικος αμερικης κτλ θα πληρωνω περισσοτερα τωρα',περιμενει απο το καραπτωχευμενο κρατος να του μειωσει τους φορους
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ποιοι ρυπποι και άλλες παπαριες.
Απο το κράτος που δεν φτιάχνει ποδηλατόδρομους ?
Aυτο ο πολυς κοσμος δεν το καταλαβαινει και κανει μακροσκελεις αναλυσεις 'δηλαδη εγω με το Χ αυτοκινητο μου που ειναι Μαιος του 89 και με διπλη εξατμιση και μονιμος κατοικος αμερικης κτλ θα πληρωνω περισσοτερα τωρα',περιμενει απο το καραπτωχευμενο κρατος να του μειωσει τους φορους
Έτσι ακριβώς ειναι... έχει νόημα να λέω εγώ γιατί με το Punto του 2004 ρυππαίνω λίγοτερο από το Lexus 'το οικολογικο' ??? Αφού η ρύπανση είναι μόνο η πρόφαση για να μας τα πάρουν.
Βασικά το κράτος έχει πτωχευσει και κάθε μήνα μας πετάνε νέους φόρους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Το καλοσυντηρημένο 1400άρι 10ετίας πόσους ρύπους βγάζει ανά χλμ σε σχέση με ένα τουρμπάτο 1800άρι Euro 4 που ζυγίζει 1.5 τόνο?
ακριβώς να σου απαντηθεί το ερώτημα δύσκολο.
Octavia 1.8 TSI 1305kg 163 co2
my2000 Xsara 1.4 ~1020kg 159 co2
από την άλλη βλέπω και 191gr του Μatrix 1.6 ...
δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχοποιούνται τα turbo.
-
Πρόχειρες λύσεις που σκέφτηκα σε ένα 3λεπτο
1)Να μας αυξήσουν τους μισθούς να πάρουμε καινούρια αυτοκίνητα όλοι.
2)Απαλαγή πρώτου αυτοκινήτου και βάρεμα στο κεφάλι για τα υπόλοιπα.Προφυλαχτήκτε, έρχεται νέο κύμα φόρων.
ΟΛΕ
-
Ο χρήστης marios_geo έγραψε:
Προφυλαχτήκτε, έρχεται νέο κύμα φόρων.
ΟΛΕ
Δεν είνα φόροι.... ειναι εισφορές υπέρ του δημοσίου !
-
Α, και εσείς που πρόσχερα είστε χαρούμενοι γιατί θα πληρώσετε λιγότερο, υπομονή. Σε κανά δυο χρόνια θα τα επιστρέψετε πίσω (euro 6, euro 7 euro 17) .
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ακριβώς να σου απαντηθεί το ερώτημα δύσκολο.
Octavia 1.8 TSI 1305kg 163 co2
my2000 Xsara 1.4 ~1020kg 159 co2
από την άλλη βλέπω και 191gr του Μatrix 1.6 ...
δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχοποιούνται τα turbo.Με ενδιαφέρουν οι ρύποι Σάββα (NOX, HC, CO).
Εκτός κι αν το Euro 1-2-3-4-5 που ίσχυε σε κάθε περίπτωση τα λέει όλα για τους ρύπους που βγάζει ένα αμάξι, και τους ίδιους ρύπους βγάζει π.χ. το 5λιτρο Euro 3 με το 1000άρι Euro 3 (ασχέτως κατανάλωσης και CO2 emissions)...
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Με ενδιαφέρουν οι ρύποι Σάββα (NOX, HC, CO).Εκτός κι αν το Euro 1-2-3-4-5 που ίσχυε σε κάθε περίπτωση τα λέει όλα για τους ρύπους που βγάζει ένα αμάξι, και τους ίδιους ρύπους βγάζει π.χ. το 5λιτρο Euro 3 με το 1000άρι Euro 3 (ασχέτως κατανάλωσης και CO2 emissions)...
Στα επιβατικά αυτοκίνητα, τα όρια εκπομπών ρύπων που προβλέπει η εκάστοτε νόρμα είναι ενιαία, ανεξαρτήτως βάρους, κυβισμού, ιπποδύναμης κλπ. Στα φορτηγά δεν συμβαίνει το ίδιο.
Τέλη κυκλοφορίας