-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Οι δημοσιογράφοι γιατί δεν την αναφέρουν? Αυτό δεν ειναι γλύψιμο του υπουργού?Aυτον τον εθνικοΣοσιαλιστη τον γνωριζεις??
Για να σε βοηθησω να βρεις απαντηση στο ερωτημα-απορια σου σου λεω πως ειναι ο πατερας της συγχρονης 'τεχνης της επικοινωνιας' και ο κυριωτερος δασκαλος των δημοσιογραφων.
-
τοτε ηταν τοσο ξεδιαντροποι που ειχαν υπουργειο προπαγανδας
http://en.wikipedia.org/wiki/Ministry_o ... Propaganda -
Kαλά που ανακοινωσαν σαν πρωτο μετρο της νεας κυβερνησης οτι θα αλλάξουν τα κρατικα αυτοκίνητα με νεα υβριδικής τεχνολογίας , λες και αυτα δεν θα επιβαρύνουν τον προυπολογισμό. Ενω παραμενουν σε αχρηστεια χιλιαδες αυτοκινητα στον ΟΔΔΥ.
-
Ο χρήστης spir0sr έγραψε:
Kαλά που ανακοινωσαν σαν πρωτο μετρο της νεας κυβερνησης οτι θα αλλάξουν τα κρατικα αυτοκίνητα με νεα υβριδικής τεχνολογίας , λες και αυτα δεν θα επιβαρύνουν τον προυπολογισμό. Ενω παραμενουν σε αχρηστεια χιλιαδες αυτοκινητα στον ΟΔΔΥ.άλλο τι είπαν ... και άλλο τι θα κάνουν τελικά !!!
-
Βγήκε αυτό και ...το θέλουν.
Πάντως δεν θα με πείραζε καθόλου να έλεγαν: μόνο Accent θα αγοράζονται για κρατικά αμάξια.
-
-
Το ειχε ξαναρωτησει κι αλλος μου φαινετε αν θυμαμαι καλα εχω ενα αυτοκινητο με ημερομηνια πρωτης αδειας 2008 αλλα το αμαξι ειναι του 1994 με αυτο τι γινεται?
-
Για τα υβριδικά για το 2010 τα τέλη θα είναι 3 ευρώ. Μάλλον ο τρόπος που ανακοινώθηκε καταδεικνύει ότι για το 2011 τα υβριδικά θα πάψουν να έχουν ειδικής μεταχείρισης στα τέλη πέρα της έκπτωσης του ΕΤΤ.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Για τα υβριδικά για το 2010 τα τέλη θα είναι 3 ευρώ. Μάλλον ο τρόπος που ανακοινώθηκε καταδεικνύει ότι για το 2011 τα υβριδικά θα πάψουν να έχουν ειδικής μεταχείρισης στα τέλη πέρα της έκπτωσης του ΕΤΤ.αυτό από που προκύπτει ? με ποιον τρόπο ανακοινώθηκε ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Kαλά που ανακοινωσαν σαν πρωτο μετρο της νεας κυβερνησης οτι θα αλλάξουν τα κρατικα αυτοκίνητα με νεα υβριδικής τεχνολογίας , λες και αυτα δεν θα επιβαρύνουν τον προυπολογισμό. Ενω παραμενουν σε αχρηστεια χιλιαδες αυτοκινητα στον ΟΔΔΥ.
άλλο τι είπαν ... και άλλο τι θα κάνουν τελικά !!!
To θεμα ειναι οτι κανουν και πολλα αλλα που δεν είπαν.
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Το ειχε ξαναρωτησει κι αλλος μου φαινετε αν θυμαμαι καλα εχω ενα αυτοκινητο με ημερομηνια πρωτης αδειας 2008 αλλα το αμαξι ειναι του 1994 με αυτο τι γινεται?Καλή ερώτηση. Δηλαδή άν φέρω ένα τέτοιο απο Γερμανία θα θεωρείται Euro 5 επειδή η άδεια θα γράφει 2009?
-
Έχω το 306 που είναι δεκαπενταετίας. Φυσικά ακόμη δεν έχω χωνέψει πως για μόλις....3κ.εκ (3 ζάρια δηλαδή!) αλλάζω κλίμακα...
Εγώ βλέπω οτι η προηγούμενη κυβέρνηση μου κοψε κουστουμάκι** 352€.** Έτσι. Τιμωρία. με ποιό δικαίωμα έχω εγώ παλιό 1400άρι;; θα πρεπε να ντρέπομαι που δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να το αλλάξω.
Η νέα κυβέρνηση αφουγκράστηκε τις διαμαρτυρίες του λαού και αποφάσισε να τροποποιήσει το μέτρο προς το πιο..φιλιλαϊκότερον...Και πράγματι! Είδα διαφορά! Με έσωσαν! Τι μλκία που δεν ψηφίζω πασόκ οι άνθρωποι κάνουν τομές. Τα τέλη μου μειώθηκαν δραστικά. Πλέον θα πληρώνω μόνο 352€
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Το ειχε ξαναρωτησει κι αλλος μου φαινετε αν θυμαμαι καλα εχω ενα αυτοκινητο με ημερομηνια πρωτης αδειας 2008 αλλα το αμαξι ειναι του 1994 με αυτο τι γινεται?Εγώ έχω άλλη μια παρεμφερή απορία. Ο κινητήρας μου είναι ο TU 1.4. Ο οποίος φυσικά εξακολουθεί να κατασκευάζεται στη Γαλλία.
Δεδομένου οτι ένας κινητήρας είναι αυτός που ρυπαίνει, αν αγοράσω και τοποθετήσω έναν ολοκαίνουργιο TU Euro5, τι τέλη θα μου κόψουν;;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το ειχε ξαναρωτησει κι αλλος μου φαινετε αν θυμαμαι καλα εχω ενα αυτοκινητο με ημερομηνια πρωτης αδειας 2008 αλλα το αμαξι ειναι του 1994 με αυτο τι γινεται?
Καλή ερώτηση. Δηλαδή άν φέρω ένα τέτοιο απο Γερμανία θα θεωρείται Euro 5 επειδή η άδεια θα γράφει 2009?
Βλεπετε ποσο προχειρα ειναι ολα
thymio το αλλο αν βαλω υγραεριο τι θα πρεπει να πληρωνω
-
Αν κάθε 4 χρόνια αλλάζω αριθμό κυκλοφορίας θα αλλάζω και άδεια σωστά; Άρα θα βρίσκομαι μόνιμα στην κατηγορία Α??
Επίσης απορία που έχω πολύ καιρό: Γιατί μπήκαν τα συγκεκριμένα όρια; Δηλαδή γιατί μέχρι 1357κ.εκ. και όχι μέχρι 1356?
-
Με όλο το σεβασμό στην κ. Μπιρμπίλη και το (ανύπαρκτο στο δίκτυο) βιογραφικό της, μου φαίνεται τραγικό να μη μπορώ να βρώ παρά μόνο 2 δημοσιεύσεις της σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό ή συνέδριο με κριτές, καθώς και 2-3 άρθρα που προφανώς και δεν αποτελούν δημοσιεύσεις. Φτωχότατο αποτέλεσμα. Πάντως το διδακτορικό στο Imperial υπάρχει, σε αντίφαση με διδακτορικά άλλων που είναι μαϊμούδες.
Το θλιβερό είναι ότι και το διδακτορικό αλλά και οι δημοσιεύσεις δεν φαίνεται να σχετίζονται με την περιβαλλοντική διαχείρηση αλλά με την αγροτική πολιτική, ενάντια σε όσα διατείνονται οι διάφορες δημοσιογραφικές πηγές.
ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ, ψάξτε τον όρο birbili
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣΚαι φυσικά πως θα μπορούσε ένας φυσικός (πτυχίο) να ασχολείται με θέματα περιβαλλοντικής διαχείρησης και μελέτες που αφορούν το περιβάλλον; Συγχωρείστε τυχόν άγνοια αλλά άδεια ασκήσεως επαγγέλματος σε τέτοια θέματα (και προφανώς νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα άποψης) δεν παίρνει κανείς παρά μόνο μηχανικός περιβάλλοντος εγγεγραμένος στο ΤΕΕ, κάτι το οποίο προφανώς η κ. Μπιρμπίλη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Εφόσον λοιπόν το Υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε τη γνώμη του όσον αφορά το θέμα των τελών και της απόσυρσης, να δημοσιευθεί λοιπόν 1ον, η μελέτη η οποία αφορά τη σκοπιμότητα και την επίπτωση αυτών των μέτρων στο περιβάλλον, υπογεγγραμένη από αρμόδιο μηχανικό περιβάλλοντος και κατόπιν ο μηχανικός αυτός να φάει την καταγγελία του στο Τεχνικό Επιμελητήριο για άμεση διαγραφή, αφού προφανώς καμμία σοβαρότης δεν έχει επιδειχθεί στο θέμα αυτό. Επίσης το Τεχνικό Επιμελητήριο να κινηθεί κατά των προσυπογράφοντων υπουργών για παράβαση καθήκοντος, αμέλεια και προφανώς εξάσκηση επαγγέλματος χωρίς την απαιτούμενη άδεια (αφού @@ μελέτη είχανε, οι δυό τους μιλήσανε για 5 λεπτάκια πόσο θα βάλουνε τις τιμές και μας παίζουνε και τους περιβαλλοντολόγους).
Μπράβο στο ΤΕΕ μας και σ'αυτούς που το διοικούν, έχουν ξεφτιλίσει το μηχανιλίκι διεθνώς, ντρεπόμαστε στους ξένους συνάδελφους.
Στη χώρα του ότι δηλώσεις είσαι, δε στέλνουμε εμείς ένα δικό μας προεδρικό διάταγμα; Ποιός θα ελέγξει ότι είναι μούφα;
Να ρωτήσω κ κάτι άλλο. Αφού λοιπόν τα τέλη απαλλάχθηκαν από το μανδύα του περιβαλλοντικού μέτρου και άρα είναι αποκλειστικά πιά ένας φόρος, η αρχή της αναλογικότητας λέει, ο κάθε έλληνας να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του (και όχι τις δυνατότητες που είχε πριν από 5 χρόνια όταν πήρε ότι αμάξι πήρε). Δεν είναι τα τέλη αντισυνταγματικά; Δεν είναι αυτό αναδρομική φορολόγηση; ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ;
Κάποιος είπε να τα πουλήσουν όσοι έχουν μεγάλα, να πάρουν μικρά. Ναι ρε, σε ποιον; Ας τα βάζανε σαν ποσοστό επί του εισοδήματός μας να τα πληρώναμε με την εφορία μας στην τελική. Και να πληρώσει ο έχων (30 ακίνητα + 2 αυτοκίνητα 1.2, βλέπε Αλαβάνος) τον κώλο του, κι όχι ο ανθρωπάκος που δεν του περισσεύουν να πάρει καινούριο σώβρακο κ οδηγάει το αυτοκίνητο που του άφησε ο πατέρας του όταν πέθανε.
Και τέλος για αυτούς που λένε ότι ο Έλληνας γκρινιάζει - ναι ρε, γκρινιάζουμε εμείς, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι πολίτες, που κάνουμε τη δουλειά μας με συνείδηση, που δεν κλέβουμε, που συνεισφέρουμε στην κοινωνία, που μας έχουν πετσοκόψει 20 χρόνια τώρα.
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Αν κάθε 4 χρόνια αλλάζω αριθμό κυκλοφορίας θα αλλάζω και άδεια σωστά; Άρα θα βρίσκομαι μόνιμα στην κατηγορία Α??Γραφει ημερομηνια πρωτης κυκλοφοριας.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν κάθε 4 χρόνια αλλάζω αριθμό κυκλοφορίας θα αλλάζω και άδεια σωστά; Άρα θα βρίσκομαι μόνιμα στην κατηγορία Α??
Γραφει ημερομηνια πρωτης κυκλοφοριας.
Αυτο λεμε εμενα στην αδεια γραφει 2008
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Τελικά για μένα η αύξηση ήταν:
Για την μηχανή 109% , για το τέριος 45%, και για το 107 μείωση 18%!!!!
Συνολική επιβάρυνση 30% !!!!! (Από 270€ στα 352€)Σιγά τ' αυγά. Έχεις 3 οχήματα και σου ζητούν άλλα 82 ευρώ και για τα τρία μαζί. Και θα πληρώσεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ (και για τα 3) καμιά 250ριά ευρώ λιγότερα απ' ότι αυτός που έχει μόνο ένα Φιέστα 2.0, 306 2.0, κλπ (ξέρεις - τα γνωστά υπεραυτοκίνητα που 'έτυχε' να είναι εξαίρεση στον 'κανόνα των κυβικών' που ακόμα μας ).
Τώρα με τη καταργηση ή το κραταει το αυτοκινητο και πληρώνει τα αυξημένα τ. ή το αποσυρει χωρις να πάρει τίποτα!
ή παραδίδει τις πινακίδες και κυκλοφορεί παράνομα...
Γνωστός μεγαλοδικηγόρος ξέρετε πως κυκλοφορεί τα αυτοκίνητά του? Έχει ένα ζευγάρι πινακίδες για όλα!!! Δηλαδή πληρώνει ένα τέλος κυκλοφορίας για το Cayenne, την Carrera, και ότι άλλο έχει...Αν είχε 2-3 Cayenne όπως ο 'Ταρζάν', και όλες στο ίδιο χρώμα, άνετα θα μπορούσε να το κάνει. Σιγά μην τσεκάρει ο μπάτσος που θα τον σταματήσει για έλεγχο αν οι πινακίδες ταιριάζουν με τον αριθμό πλαισίου στην άδεια και στο αμάξι). Τώρα, αν ο τύπος αυτός κυκλοφορεί την Carrera με πινακίδες από την Cayenne, μάλλον ψάχνεται να γίνει ακόμα πιο 'γνωστός' απ' ότι είναι. Αυτό ΑΝ τον αγγίζει η δικαιοσύνη, γιατί σήμερα έβλεπα Cayenne που δεν είχε μπροστινή πινακίδα (ούτε καν βάση - μην χαλάμε την ψύξη του μοτέρ...), τη σταματάει μπάτσος, κάτι του λέει και συνεχίζει το δρόμο του.
Εγω γνωριζω δυο ατομα που απλα εχουν να πληρωσουν τελη 4 χρονια
το ενα nissan micra του 96 και το αλλο starlet 93 και δεν τους νοιαζει τιποτα απλα μου λενε οτι στο τελος θα το πεταξουν το αμαξι και με τα τελη που θα εχουν γλυτωσει τοσα χρονια θα παρουν αλλο και παλι τα ιδιαΚαι δε θα τους 'κυνηγήσουν', νομίζουν, για τα χρωστούμενα τέλη?
Πάντως εκεί θα μας σπρώξουν στο τέλος - στις μαϊμουδιές και στις παρανομίες.Έχω το 306 που είναι δεκαπενταετίας. Φυσικά ακόμη δεν έχω χωνέψει πως για μόλις....3κ.εκ (3 ζάρια δηλαδή!) αλλάζω κλίμακα...
Εγώ βλέπω οτι η προηγούμενη κυβέρνηση μου κοψε κουστουμάκι** 352€.** Έτσι. Τιμωρία. με ποιό δικαίωμα έχω εγώ παλιό 1400άρι;; θα πρεπε να ντρέπομαι που δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να το αλλάξω.
Είναι πολύ απλό - ή θα τους πληρώνεις παραπάνω επειδή ΔΕ μπορείς να το αλλάξεις (κι αν δε γουστάρεις, πέτα το ), ή θα τους πληρώσεις παραπάνω (ΕΤΤ, ΦΠΑ) για να το αλλάξεις. It's a win-win scenario (για το κράτος, φυσικά).
Βγήκε αυτό και ...το θέλουν.
Πάντως δεν θα με πείραζε καθόλου να έλεγαν: μόνο Accent θα αγοράζονται για κρατικά αμάξια.Σας έχω πει για ένα γείτονά μου, στέλεχος (και καλά...) της ΝΔ, με τι κυκλοφορούσε/κυκλοφορεί? Δε θα πω ποιος είναι (ας το βρουν μόνοι τους όποιοι τυχαίνει να τον γνωρίζουν), θα πω μόνο ότι δεν ήταν ούτε βουλευτής ούτε υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης, απλά ήταν παντρεμένος με την κόρη ενός κολλητού του Κωστάκη (μέλους, φυσικά, της προηγούμενης κυβέρνησης) και δούλευε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ερχόταν και τον έπαιρνε BMW X5 4800cc V8 με σωφέρ (ναι, Χ5 για να κυκλοφορεί μέσα στην Αθήνα ) και τώρα πλέον έρχεται ένα 'ταπεινό' Lexus GS450h (ο ορισμός του οικονομικού αυτοκινήτου σε όλα τα επίπεδα). Ένας, από μερικές 100άδες που είχαν (και έχουν...) ανάλογα 'προνόμια' - είμαι βέβαιος. Τη βενζίνη τους και τους σωφέρ τους ξέρετε, φυσικά, ποιος την πληρώνει.
Επίσης απορία που έχω πολύ καιρό: Γιατί μπήκαν τα συγκεκριμένα όρια; Δηλαδή γιατί μέχρι 1357κ.εκ. και όχι μέχρι 1356?
Είναι κάτι για το οποίο θα μπορούσαμε [μέσω νομικών ενεργειών - αν παίζει κάτι τέτοιο σε τούτη τη χώρα...] να απαιτήσουμε εξήγηση. Δεν είναι λογικό να μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν, να βάζουν ό,τι κατηγορίες θέλουν χωρίς καμία τεκμηρίωση, ό,τι ταρίφες θέλουν, ό,τι αυξήσεις θέλουν και ό,τι 'σκαλοπάτια' θέλουν από τη μία κατηγορία στην άλλη χωρίς κανένα έλεγχο. Ή μήπως είναι?...
-
δικηγορος λεμε
Τέλη κυκλοφορίας