-
Ο χρήστης Lord_Rutherford έγραψε:
Γιατί συνέχεια ανεβάζουν τα κυβικά του κινητήρα; Σε 3-4 γενεές θα έχουμε φτάσει τα 6000cc!γιατι αλλιως θα πρεπει να βαλουν αυτο:
-
Γιατί συνέχεια ανεβάζουν τα κυβικά του κινητήρα; Σε 3-4 γενεές θα έχουμε φτάσει τα 6000cc!Γιατί με 115 ίππους/λίτρο έχουν φτάσει ήδη πολύ ψηλά...διατηρούν λοιπόν αυτή την αναλογία και ανεβάζουν τα κυβικά
-
Ας μην ανεβάσουν τα άλογα! Εδώ λέει είναι εξίσου ταχεία με την Enzo!
-
μα το παιχνίδι πλέον έχει αλλάξει και...χοντρύνει!
με τις Gallardo, 911T, να ανεβάζουν συνεχώς ιπποδυνάμεις και να κατεβάζουν χρόνους, η αύξηση της ιπποδύναμης είναι αναμενόμενη. Άλλωστε απ ό,τι φαίνεται η εως τώρα γνωστή διαβάθμιση των μοντέλων της Φερράρι έχει αλλάξει: Εκεί που κάποτε(λ.χ. επί 355/512) υπήρχαν 2 κεντρομήχανα+την κορωνίδα, τώρα όλον αυτό το ρόλο παίζει η μέχρι πρότεινος 'μικρή' 8κύλινδρη. Και η ΕΝΖΟ (και αναμενόμενα και η διάδοχός της) θα είναι κυριολεκτικά 'αλλού'. Το πρόβλημα είναι οτι αυξάνεται και το βάρος, όμως είναι πλέον παραδοσιακή η συνύπαρξη και της stradale...Προσωπικά είμαι υπέρ της μείωσης βάρους κι όχι απαραίτητα της αύξησης της ιπποδύναμης, όμως έχουν μπει όλοι σε έναν αγώνα και τρέχουν...Η Φερράρι χρειάζεται (για τα όνειρά μου τουλάχιστον!) αυτοκίνητα που να προσομειώνουν το δόγμα F40! Τώρα το αν η νέα 450 ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται είναι πιο γρήγορη κι απ την Ένζο, δε νομίζω να μας χαλάει
Αυτό που επίσης πιστεύω είναι ότι όταν η μικρότερη των Φερράρι έχει μισή χιλιάδα άλογα, χωράει άνετα μια μικρότερη, ίσως εξακύλινδρη, στα χνάρια της dino.
-
Tα 550 άλογα μου ακούγονται σωστά γιατί είναι 10 λιγότερα από την υπάρχουσα Gallardo.
Mε τον άμεσο ψεκασμό θα μπορέσουν να ανεβάσουν λίγο τα άλογα/λίτρο αν και για +60 άλογα θα χρειαστούν και 200 κυβικά επιπλέον (...όπως ακριβώς συμβαίνει και με την υπάρχουσα Gallardo)Όλα αυτά όμως είναι ποταπά (πολύ εύκολα) για εμένα. Το θέμα είναι πόσο θα καταφέρουν να μειώσουν το βάρος! Αν καταφέρουν να αφαιρέσουν 100 κιλά, respect! Αν κάνουν και το βήμα να την κάνουν όλη ανθρακονημάτινη... ε απλά υποκλείνομαι (αλλά όπως ειπώθηκε δεν υπάρχουν τελικά σχέδια για κάτι τέτοιο).
Στα 1250 κιλά πάντως χωρίς αντικατάσταση των μεταλλικών από πλαστικά μέρη δεν πρόκειται να πέσουν με τίποτα. -
Ας βγάλουν την F450 με 400 άλογα και να είναι πιο γρήγορη από την F430. Αυτό είναι μαγκιά.
Τέλος πάντων, εμένα τη 355 μου αρέσει και η F40 γιατί αυτές επαιζα σαν αυτοκινητάκια.
Με αυτόν τον τρόπο απαξιώνουν τα μεγάλα μοντέλα τους. Ειδικά για Lambo, η Murcielago έσβησε από τη μικρή. Όλο τη μικρή βλέπω στα διάφορα τεστς, δεν ξέρω μήπως είναι και πιο αργή στην πίστα η μεγάλη...
-
Ας βγάλουν την F450 με 400 άλογα και να είναι πιο γρήγορη από την F430. Αυτό είναι μαγκιά.Τέλος πάντων, εμένα τη 355 μου αρέσει και η F40 γιατί αυτές επαιζα σαν αυτοκινητάκια.
Με αυτόν τον τρόπο απαξιώνουν τα μεγάλα μοντέλα τους. Ειδικά για Lambo, η Murcielago έσβησε από τη μικρή. Όλο τη μικρή βλέπω στα διάφορα τεστς, δεν ξέρω μήπως είναι και πιο αργή στην πίστα η μεγάλη...
Για να το κάνεις αυτό (400 άλογα και πιο γρήγορη από την F430) το βάρος πρέπει να πέσει πολύ κάτω από τα 1000 κιλά. Στην περίπτωση αυτή το όχημα δεν περνά από NHTSA ή θα έχει τον εξοπλισμό μίας LOTUS (την μπανιέρα με τα παπάκια στη βροχή και έναν διακόπτη για τον κινητήρα και πολύ σου είναι).
Και στην μία περίπτωση και στην άλλη δεν πρόκειτα να γίνει κάτι τέτοιο. Τα πολλά άλογα είναι η λύση μία γενεά πριν ξαναμπουν οι φτερωτές σε Φερράρι.
Πάντως και με 1350 κιλά (που στη Scuderia θα είναι -50 κιλά κάτω) και 550 άλογα μιλάμε για αυτοκινητιστική ονείρωξη!!!!!
-
Γενικά τα ωραία, γρήγορα, ευέλικτα αμαξάκια έχουν 300-500 άλογα, απο κει και πάνω είναι τα top μοντέλα κάθε εταιρείας μόνο και μόνο για το συναγωνισμό και την εντύπωση.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Και στην μία περίπτωση και στην άλλη δεν πρόκειτα να γίνει κάτι τέτοιο. Τα πολλά άλογα είναι η λύση μία γενεά πριν ξαναμπουν οι φτερωτές σε Φερράρι.
Η λύση της φτερωτής ήταν η μια από τις δύο εναλλακτικές προτάσεις που εξετάστηκαν για την F142.Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο κοντά στην υλοποίησή της έφτασαν....πάντως μέχρι προ διμήνου περίπου,οι 'ψίθυροι' των insiders θεωρούσαν δεδομένο ότι το φως της παραγωγής θα έβλεπε ένας V8 biturbo ad iniezione diretta,ειδικής απόδοσης 150 ίππων/λίτρο.
Άρα επρόκειτο για έναν κινητήρα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
cilindrata 3600cc
potenza max 540cv(6250rpm)
coppia massima 600Nm(da 1750rpm costante fino a 5500rpm).
Με βάρος κοντά σε αυτό της F430 Scuderia και πέρασμα από τα 4,3 λίτρα στα 3,6, το ευαγγελιζόμενο downsizing και η κήρυξη του πολέμου δια της διακήρυξης της αρχής 'millechili' στα θεόβαρα αυτοκίνητα των κτηνωδών ιπποδυνάμεων...θα ήταν εν μέρει μια πραγματικότητα.Η περίπτωση του ατμοσφαιρικού 4,5 (ή 4,7 λίτρων)αμέσου ψεκασμού είναι αυτή που κατά 99% πλέον έχει προκριθεί και αυτό προκύπτει από πολλές και διαφορετικές πηγές.Κρατώ 1% επιφύλαξη ότι τελικά δεν θα βρεθούμε προ υπερτροφοδοτούμενης εκπλήξεως ,μιας και πρόκειται για 'ειδήσεις' που μου μετέφεραν,χωρίς να έχω δει τον κινητήρα με τα μάτια μου.
Η επιφύλαξη ως προς τον κυλινδρισμό αφορά την ειδική ισχύ,που οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι είναι της τάξης των 119ίππων/λίτρο.Πράγμα που σημαίνει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα πρόκειται για έναν κινητήρα 4,7λίτρων περίπου 560 ίππων.Με αυτόν τον τρόπο απαξιώνουν τα μεγάλα μοντέλα τους.
Στην περίπτωση της Ferrari αυτό δεν ισχύει, μιας και τα δωδεκακύλινδρα απευθύνονται (και έχουν και στην συντριπτική τους πλειοψηφία)σε διαφρορετικό αγοραστικό κοινό από τα κεντρομήχανα 8κύλινδρα.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Περίμενα να σταματήσει ο V12...Ετριξαν τα κοκαλα του Enzo με αυτο!
Ιεροσυλια!
-
Ωραίο βίντεο να μαθουμε και λίγη ιστορία...
-
Για να το κάνεις αυτό (400 άλογα και πιο γρήγορη από την F430) το βάρος πρέπει να πέσει πολύ κάτω από τα 1000 κιλά. Στην περίπτωση αυτή το όχημα δεν περνά από NHTSA ή θα έχει τον εξοπλισμό μίας LOTUS (την μπανιέρα με τα παπάκια στη βροχή και έναν διακόπτη για τον κινητήρα και πολύ σου είναι).Θεωρητικά στα 1200kg (και 400ps) έχουμε ήδη την ίδια αναλογία kg/ps με την 430... το μειωμένο βάρος δίνει απο μόνο του ένα '+' σε φρένα και handling... οτιδήποτε εξελιχθεί απο κει και πέρα μόνο καλύτερη μπορεί να την κάνει...
Δεν χρειάζεται να είναι 800kg για να το πετύχει αυτό... -
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Για να το κάνεις αυτό (400 άλογα και πιο γρήγορη από την F430) το βάρος πρέπει να πέσει πολύ κάτω από τα 1000 κιλά. Στην περίπτωση αυτή το όχημα δεν περνά από NHTSA ή θα έχει τον εξοπλισμό μίας LOTUS (την μπανιέρα με τα παπάκια στη βροχή και έναν διακόπτη για τον κινητήρα και πολύ σου είναι).
Θεωρητικά στα 1200kg (και 400ps) έχουμε ήδη την ίδια αναλογία kg/ps με την 430... το μειωμένο βάρος δίνει απο μόνο του ένα '+' σε φρένα και handling... οτιδήποτε εξελιχθεί απο κει και πέρα μόνο καλύτερη μπορεί να την κάνει...
Δεν χρειάζεται να είναι 800kg για να το πετύχει αυτό...510 άλογα για 1350 κιλά μας κάνει 2.65 κιλά τον ίππο (ομιλώ για την Scuderia). Για την ίδια απόδοση με 400 άλογα πρέπει να είσαι στα 1060 κιλά κάτι που σε περιορίζει στην τελική.
Αν θέλουμε να μιλάμε για καλύτερη απόδοση πρέπει να βρεθείς κάτω από τα 1000 κιλά καθώς έχεις και το βάρος του οδηγού (από 90~100 κιλά). Κάτω από αυτό το σκεπτικό πάει το 800 κιλά και η μπανιέρα...
-
510 άλογα για 1350 κιλά μας κάνει 2.65 κιλά τον ίππο (ομιλώ για την Scuderia). Για την ίδια απόδοση με 400 άλογα πρέπει να είσαι στα 1060 κιλά κάτι που σε περιορίζει στην τελική.
Αν θέλουμε να μιλάμε για καλύτερη απόδοση πρέπει να βρεθείς κάτω από τα 1000 κιλά καθώς έχεις και το βάρος του οδηγού (από 90~100 κιλά). Κάτω από αυτό το σκεπτικό πάει το 800 κιλά και η μπανιέρα...
Δηλαδή εαν η απλή 450 είναι στα 1200kg - 400ps καλύτερη απο την 430, και την Scuderia την περιποιηθούν με +50ps και -50kg θα σε χάλαγε...?
Καλύτερο δεν σημαίνει απαραίτητα και ταχύτερο στην ευθεία... το ίδιο γρήγορη, αν είναι (άλλωστε σε αυτά τα μεγέθη και το 0,1' είναι διαφορά), με καλύτερο handling λόγω βάρους και εξέλιξης, πάλι... καλύτερη θα είναι. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Και ποιός θα καταλάβει διαφορές των +-200 κιλών και +-100 αλόγων.Αφού ούτε το 50% - 60% των δυνατοτήτων της 430 δεν μπορούμε να πιάσουμε.....+1 και στην ελλαδα μαλιστα!!!
-
-
σιγα μην κατσει ενας που εχει τοσα λεφτα να ασχοληθει με το βαρος της φεραρι,
στα παπαρια του ,μηπως τον ενδιαφερει ;αυτος φεραρι θελει να παρει δλδ αμα δεν του κανει τι θα πει απο μεσα του [δεν μαρεσει θα παρω γκολφ ]η θα κατσει να διαβασει τα τεστ των περιοδικων -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Και ποιός θα καταλάβει διαφορές των +-200 κιλών και +-100 αλόγων.Αφού ούτε το 50% - 60% των δυνατοτήτων της 430 δεν μπορούμε να πιάσουμε.....Αυτό είναι μια στάνταρ λάθος λογική. Τη διαφορά, ειδικά στο βάρος, σαφώς θα την καταλάβεις.
Για να καταλάβεις διαφορά δεν είναι προαπαιτούμενο να οδηγήσεις (το οτιδήποτε) στα όρια. -
Για να το λέει ο κάτοχος τέτοιου αυτοκινήτου κάτι θα ξέρει.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Για να το λέει ο κάτοχος τέτοιου αυτοκινήτου κάτι θα ξέρει.Σε μια πίστα το Corsa μου των 90 ίππων ένας οδηγός αγώνων θα το οδηγήσει πιο γρήγορα από εμένα.
Σημαίνει αυτό πως εγώ δεν μπορώ να 'εκτιμήσω' μια πιο δυνατή έκδοση του Corsa?
Το καλύτερο κάποιος με ένα στοιχειώδες αισθητήριο θα το καταλάβει και δεν χρειάζεται να το 'εξαντλήσει' για να το καταλάβει.
Ferrari F458 Italia