-
Hello...
Έχω ένα παλαιό fiesta ( 95???) και θα ήθελα να του βάλω καποιο a/c τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι..
Έχει κανείς να προτείνει κάποιο μαγαζί και να μου πεί ενδεικτικά τιμές;;;
-
Hello...
Έχω ένα παλαιό fiesta ( 95???) και θα ήθελα να του βάλω καποιο a/c τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι..
-
Hello...
-
Ξέχνα το Air Condition, δεν συμφέρει. Να βάζεις κάλυμμα όταν το παρκάρεις στο ήλιο.
-
Γιατί;
Κάπου έχω διαβάσει για συνολικό κόστος (με μεταχειρισμένο a/c) περί τα 500 ευρώ...
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Γιατί;Κάπου έχω διαβάσει για συνολικό κόστος (με μεταχειρισμένο a/c) περί τα 500 ευρώ...
Ειχε το συγκεκριμένο αμάξι απο την μάνα του a/c εκείνη την εποχή;
Εάν όχι το aftermarket μάλλον θα βγεί ακριβό.
Μου φαίνονται πολύ λίγα τα 500 ευρώπουλα.
Μην ξεχνάς πρέπει να περαστούν σωλήνώσεις,ψυγείο,κομπρέσορας και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.
Μόνο που το ακούω ανατριχιάζω. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Γιατί;
Κάπου έχω διαβάσει για συνολικό κόστος (με μεταχειρισμένο a/c) περί τα 500 ευρώ...
Ειχε το συγκεκριμένο αμάξι απο την μάνα του a/c εκείνη την εποχή;
Εάν όχι το aftermarket μάλλον θα βγεί ακριβό.
Μου φαίνονται πολύ λίγα τα 500 ευρώπουλα.
Μην ξεχνάς πρέπει να περαστούν σωλήνώσεις,ψυγείο,κομπρέσορας και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.
Μόνο που το ακούω ανατριχιάζω.Το συγκεκριμενο αυτοκινητο δεν ειχε αλλα γενικα μπορουσες να βαλεις ως εξτρα.
Παντως δεν ξερω μιση μεραδουλεια ειναι λογικα το να περασεις ολα τα εξαρτηματα. Θα ρωτησω σε κανα δυνεργειο να μαθω. -
Κάθε καλοκαίρι ασχολούμαι και τελικά το εγκαταλείπω...
Είναι αρκετό μπλέξιμο
Πέραν των υπόλοιπων εξαρτημάτων που χρειάζεσαι, απαιτείται και η γνωστή στα συνεργεία ως 'βαπορέτα', δηλαδή το βαπορέτο για τους αεραγωγούς...κι αυτό είναι δύσκολο να το βρεις, καθώς πρέπει να βρεις τρακαρισμένο-πεταμένο αυτοκίνητο...Πέρσυ βρήκα ένα τρακαρισμένο 306 και παρόλη την πολύ καλή τιμή που ζητούσε ο άνθρωπος, εν τέλει δε το πήρα: με μια πρόχειρη ματιά ξεπερνούσα το 1000άρικο...
Σε διάφορα 'συνεργεία' , που ουσιαστικά πωλούν ανταλλακτικά μεταχειρισμένα, μου ζητούσαν 1300-1700 (!) ευρώ και το αυτοκίνητο ακινητοποιημένο για 3 μέρες μέχρι εβδομάδα...Η αλήθεια είναι οτι ξηλώνεται ολόκληρο το ταμπλώ, με αποτέλεσμα να θέλει δουλίτσα. Τόσο από το μηχανικό, όσο και από τον ηλεκτρολόγο
Έψαξα και για μη-εργοστασιακά και όλοι οι γνωστοί μάστορες με απέτρεπαν: κατά κανόνα έχουν χαμηλότερη απόδοση...
φέτος θα το ξαναψάξω βέβαια...Αλλά πάνω από 800 δεν υπάρχει περίπτωση να διαθέσω.
Δε θέλω να σε αποθαρρύνω, ρώτα τιμές κτλ και βλέπεις. Αλλά έχε κατά νου οτι πέραν του μηχανικού, αρκετά χρήματα αξιώνει και ο ηλεκτρολόγος...
-
Να έχεις επίσης κατά νου ότι το μη εργοστασιακό A/C θα σου ρίξει αρκετά την ισχύ του αυτοκινήτου όταν θα δουλεύει γι' αυτό σε προσπεράσεις και ανηφόρες είναι καλό να είναι σβηστό.
Εγκατάσταση Air Condition