-
Παντος τα εργοστασια σιγουρα εχουν την δυνατοτητα κατασκευης χυτηριων που αλλαζουν την ροη του αερα προς το καλυτερο και για πιο εξεζητημενες κατασκευες αλλα ολα ειναι θεμα κοστους και marketing οικονομικης πολιτικης.
Βλεπουμε στους αγωνες οτι εκει δεν υπαρχει πλαφον απο τις εταιριες και οι μηχανικοι σε συνεργασια με τα τμηματα κατασκευων και εξελιξεων των κινητηρων κανουν τα παντα για την απολυτη αποδοση οπως εδω ο Αντωνης που χρησιμοποιει οτι εχει βαζοντας προσωπικη εργασια και κανοντας οτι ειναι δυνατο στον κινητηρα να δωσει τα μεγιστα.
Τωρα αν εμεις αυτα τα παραπανω τα θελουμε στα αυτοκινητα μετακινησης μας τοτε ειναι δικη μας ευθυνη! -
Η καλύτερη μετατροπή είναι τα παραπάνω κυβικά
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Η καλύτερη μετατροπή είναι τα παραπάνω κυβικά
Περικλή μου, μαζί σου!!!
Θέλω πολλά cc!. Και πολλά χορσα!.
Αλλιώς πάμε να βγάλουμε από της μύγες ξίγκι.
Οποίος από την αρχή θέλει πολλά άλογα, να παίρνει πολλά κυβικά.
Τελικά κοστίζουν αυτές οι μετατροπές, όσο ο μεγαλύτερος κινητήρας.
Αυτά που γράφω, είναι μακριά από το συμφέρον μου, μα κοντά στην λογική.
Η επιπλέον ασφάλεια, καθώς και τα τέλει κυκλοφορίας, αποσβένουν, από της ζημίες που παρουσιάζουν τα ‘τσιτωμένα’ μοτέρ.
Στους αγώνες αλλάζουν τα πράγματα. Εκεί υπάρχουν αυστηρά οι κατηγορίες, και έτσι βάζουν τους βελτιωτές να ‘παίζουν’!.Αν κοστίζουν λέει... Έχω ένα 316 και η μετατροπή του κινητήρα (για να πάρει μερικά άλογα όχι 5-10) κοστίζει περισσότερο από κινητήρα 2,5lt-πλεξούδα-εγκέφαλο, κιβώτιο,διαφορικό,ημιαξόνια, φρένα, ανάρτηση κλπ. Και σιγά που θα κρατήσει το ατμοσφαιρικό μοτεράκι με το τούρμπο αρκετά χλμ για να βγάλει και η βελτίωση τα λεφτά της... Ασε που αν κάνεις μετατροπή το 1,6 θέλεις μετά φρένα, αναρτήσεις, ενισχύσεις...
Στους αγώνες όντως αλλάζουν τα πράγματα αφού εκεί ο κυριότερος στόχος είναι η μέγιστη απόδοση και λιγότερο η μακροζωία... όπως λέει και ένας φίλος μάστορας το καλύτερο αγωνιστικό είναι αυτό που περνάει τη γραμμή τερματισμού και σκορπάει...
-
Για να επιστρεψουμε on topic,ο Κ4J(1400 16v 98hp) αντεχει μια χαρα σαν μοτερ.
Απλα το θεμα ειναι τι θα ζητησεις.
Τα 150 αλογα με τουρμπο θα βγουν ευκολα αλλα δεν αξιζει το κοστολογιο καθως με σχεδον ιδια χρηματα το κανεις 1600(στροφαλος/μπιελες/πιστονια) και ξεκινας σε εντελως διαφορετικη βαση και φτανεις ευκολα τα 140-150 με ενα 2ο σταδιο(εκκεντροφορους,κλπ εννοω).Παντως δεν αξιζει το τουρμπο στο συγκεκριμενο μοτερ καθως εκτος του οτι θα κοστισει πολλα(περισσοτερα απο το να βαλεις ενα F4R που θα αποδισει και 172 αλογα),θα σπαζει σασμαν καθε λιγο και λιγακι απο την πολη ροπη οποτε αναποφευκτα υπολογιζεις +1000Ε για σασμαν JC5.
Γνωμη μου,καλυτερα ενα καλο ΦΠΕ στο 14αρι σου με περιπου 110 αλογα και καλα ειναι.
Αν το εχεις τοσο καψουρα,καντο 1600 και επενδυσε χρηματα εκει καθως 3000Ε θα το εχεις κανει σιγουρα 2ο σταδιο και ΑΣΠΑΣΤΟ.
Περι συζητηση βελτιωσης κεφαλων,κλπ,θα παρω την πλευρα του 21 Quadra που υποστηριζει οτι σε γενικες γραμμες το συνολο των βελτιωτων δεν ξερουν που παν τα τεσσερα και αν δεν κατσεις να διαβασεις για να ασχοληθεις μονος σου,το οτι θα κλαψεις χρηματα ειναι δεδομενο.
-
Eγω θα διαφωνησω στο τελευταιο και θα πω οτι ξερουν μονο το πως θα σου παρουν περισσοτερα φιλε μου!
-
Το οτι θα παρουν παραπανω χρηματα ειναι δεδομενο απλα μακαρι να γινονταν εστω και στο μισο η δουλεια που πληρωνει κανονικα ο πελατης...
Α,και για το story,το 99% των βελτιωτων δεν ξερουν καν τι παιζει με την ECU των Renault και σχεδον ολοι θα εβαζαν τον πελατη να πληρωσει τουλαχιστον ξεχωριστο παραλληλο εγκεφαλακι,για να μην πω οτι η μαζα(των ηλιθιων) θα προτεινε αγραφο,ασχετα αν ο μαμα εγκεφαλος ειναι σε θεση να δουλεψει καλυτερα και απο τους δυο προαναφερομενους.
-
Για την light μετατροπη ισως εχεις δικιο .Απο εκει και περα αλλαζει το πραγμα!
-
Το πραγμα θα αλλαξει μονον στην περιπτωση που ο πελατης επιλεξει καποια λειτουργια που δεν εχει καν σαν option ο μαμα εγκεφαλος,πχ τετραπεταλουδο ή καποια πεταλουδα που δεν συνεργαζεται με τα εργοστασιακα ηλεκτρικα(αφηνω εκτος anti lag,traction,κλπ).
Μεχρι εκει,ο μαμα εγκεφαλος μια χαρα κανει την δουλεια του και 250 αλογα να ζητησει ο πελατης.
Και πριν με ρωτησεις πως,ο μαμα εγκεφαλος(οπως και στα περισσοτερα συγχρονα μοντελα) εχει χαρτη πιεσης λογο του οτι με τον ιδιο εγκεφαλο εξοπλιζεται και το turbodiesel μοτερ,οποτε το μονο που χρειαζεται ειναι να τον ενεργοποιησεις και να καλυψεις τις αναγκες του μοτερ σε καυσιμο και αναφλεξη.Απλα το 99% των(ο Θεος να τους κανει) βελτιωτων δεν το γνωριζει καν,και το 1% που το γνωριζει δεν το αναφερει για να βγαλει προμηθεια ειτε απο εργασια,ειτε απο ανταλλακτικα και στο τελος ο καημενος ο πελατακος που δεν εχει ιδεα επι τουτου,καταληγει με μια blank μπαρουφα που το αποκαλουμε αγραφο εγκεφαλο που δεν εχει καν knock sensor επανω δημιουργωντας και ολα τα πιθανα/απιθανα προβληματα που μπορει να εχει μια τετοια μετατροπη στο εργοστασιακο κυκλωμα ηλεκτρικων.
-
Υπάρχουν κάποιοι ανάμεσά μας που έχουν κόλλημα με κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο... σεβαστό.
Όλα γίνονται φίλε, και του σπανού τα γένια αρκεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη! αλλά:
πρόσεξε ποιός θα αναλάβει να κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα... όπως πολύ καλά είπαν κάποιοι, το 101% σε βλέπει σαν τσέπη. Υπάρχουν βέβαια και σοβαροί, αλλά είναι πολύύύύύύύύύύ λίγοι.Φίλος με hyundai coupe gt (παλιό μοντέλο) από 1600 cc non-turbo, με μετατροπή turbo και κόστος περίπου 15,000 ευρώ κερνά επιλεκτικά τσαγάκια κάθε βράδυ στην παραλία σε επώνυμα κάρα!!!
Στο συγκεκριμένο μπήκα μέσα και τα'κανα πάνω μου στην κυριολεξία!!!
Πριν τη μετατροπή πολλοί αυτοαποκαλούμενοι σοβαροί βελτιωτές δεν αναλάμβαναν τη μετατροπή...
Όταν το κάρο βγήκε στο δρόμο, όλες οι λαμόγιες γριές βελτιώτριες του έλεγαν εγώ θα το έκανα καλύτερο με τα μισά λ7!!! ίσα ρε ρόμπες όλες...
Το κάρο φορά τρελά καλούδια πάνω και εντόσθια, και σταματά σαν καρτ με τις διαιρούμενες φρενάρες που φορά μπρος πίσω... του βγάζω το καπέλο του μάγκα!
Η κ@βλα πληρώθηκε 15κ όμως!!!
-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
...
Η κ@βλα πληρώθηκε 15κ όμως!!!Εγω παντως πιστευω οτι και με 10(για να μην πω ακομα λιγοτερα) θα ειχε κανει την ιδια δουλεια αν ειχε πληρη επιγνωση του τι χρειαζεται για κατι τετοιο.
Θα μου πεις με το δικιο σου,δηλαδη ολοι οσοι θελουν να βελτιωσουν το αυτοκινητο τους,πρεπει να εχουν master μηχανολογιας;
Εννοειται πως οχι,απλα εδω που εχουμε φτασει,οι πραγματικοι επαγγελματιες με την κυριολεκτικη εννοια της λεξης,μετριουνται οριακα στα δαχτυλα του ενος χεριου... -
Είναι ¨αμαρτία¨ να τουρμπίσεις τα Κ4J ή ακόμα χειρότερα τα Μ της μαμας Ρενώ.
Βγάζουν εκπληκτικά πολλά ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΑ άλογα, με λιγα λεφτά και παααρρραααα πολύ μεράκι!!!!
Μετατροπή απο ατμόσφαιρα σε Turbo. Κόστος??