-
Καλησπέρα σε όλους.
Ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με ένα ταξίδι που θέλω να κάνω.
Θα είμαι στην εθνική Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αρκίτσας, κοντά στον Άγ. Κωνσταντίνο και θέλω να πάω στα Γιάννενα.
Ποιες εναλλακτικές υπάρχουν και ποια είναι η καλύτερη διαδρομή κυρίως για ξεκούραστο ταξίδι;
Ευχαριστώ πολύ! -
Λαμία - Δομοκος - Καρδίτσα - Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Παναγιά (ΕΓΝΑΤΙΑ) - Μετσοβο - Ιωάννινα.
Περίπου 3.30 ώρες θα κάνεις από τη Λαμία. Στροφές έχει μετά τη Λαμία, αλλά με δύο λωρίδες στο ρεύμα που είναι στην ανηφόρα (εσύ δηλαδή). Μετά στο Δομοκό συνεχόμενες στροφές και αρκετά πέταλα αλλά για λίγα μόνο χιλιόμετρα. Καρδίτσα - Τρίκαλα έχει αρκετά φανάρια εκεί για να μη χαθείς και μπλέξεις στο κέντρο των Τρικάλων να προσέχεις για πινακίδα που να λέει Καλαμπάκα. Τέλος μετά την Καλαμπάκα μέχρι να μπεις Εγνατία έχει αρκετή ώρα δρόμο στενό με στροφές.Καλό δρόμο! ΟΟΟταν τελειώσει ο Ε65 θα χρειάζεσαι μόνο 2 ώρες
-
viewtopic.php?f=5&t=34815
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=34815Σωστός.
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Λαμία - Δομοκος - Καρδίτσα - Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Παναγιά (ΕΓΝΑΤΙΑ) - Μετσοβο - Ιωάννινα.
Περίπου 3.30 ώρες θα κάνεις από τη Λαμία. Στροφές έχει μετά τη Λαμία, αλλά με δύο λωρίδες στο ρεύμα που είναι στην ανηφόρα (εσύ δηλαδή). Μετά στο Δομοκό συνεχόμενες στροφές και αρκετά πέταλα αλλά για λίγα μόνο χιλιόμετρα. Καρδίτσα - Τρίκαλα έχει αρκετά φανάρια εκεί για να μη χαθείς και μπλέξεις στο κέντρο των Τρικάλων να προσέχεις για πινακίδα που να λέει Καλαμπάκα. Τέλος μετά την Καλαμπάκα μέχρι να μπεις Εγνατία έχει αρκετή ώρα δρόμο στενό με στροφές.Καλό δρόμο! ΟΟΟταν τελειώσει ο Ε65 θα χρειάζεσαι μόνο 2 ώρες
Ευχαριστώ πολύ!
-
Αν θέλεις εντελώς ξεκούραστο ταξίδι μπορείς να συνεχίσεις μέχρι Γρεβενά και να μπείς από εκεί κατευθείαν στην Εγνατία οδό για Ιωάννινα...
Είναι σίγουρα πολύ περισσόρετα τα χιλιόμετρα αλλά είσαι μόνιμα σε αυτοκινητόδρομο οπότε θα διατηρείς σταθερή την ταχύτητα σου.
-
Με βάση την παρακάτω εικόνα, για να πάω Γρεβενά,. θα πρέπει να βγω από την Αθηνών-Θεσσαλονίκης φαντάζομαι στη Λάρισα και να συνεχίσω προς Γρεβενά. Αλλά μέχρι να φτάσω Γρεβενά, δε μου φαίνεται αυτοκινητόδρομος.
-
Εναλλακτικά μπορείς ν' αποφύγεις το Δομοκό (και τις γεμάτες φορτηγά στροφές του) αν στο ύψος της Λαμίας πάρεις το δρόμο για Καρπενήσι, στο 20ό περίπου χλμ κάνεις δεξιά για Τρίλοφο και κατευθυνθείς προς Καρδίτσα μέσω Μακρυρράχης-Λουτρών Καίτσας-Ανάβρας-Κτημένης.
Σε Καρδίτσα και Τρίκαλα πάρε οπωσδήποτε τους περιφερειακούς.
Επίσης εναλλακτικά μπορείς μετά την Καλαμπάκα να πάρεις το δρόμο για Γρεβενά και να μπεις στην Εγνατία πριν φτάσεις στην πόλη.
Οι διαδρομές που σου προτείνω έχουν απείρως λιγότερη κίνηση αλλά σαφώς περισσότερες στροφές σε σχέση με το δρομολόγιο που προτάθηκε παραπάνω.
Καλό δρόμο!
-
Ο χρήστης stradale έγραψε:
Με βάση την παρακάτω εικόνα, για να πάω Γρεβενά,. θα πρέπει να βγω από την Αθηνών-Θεσσαλονίκης φαντάζομαι στη Λάρισα και να συνεχίσω προς Γρεβενά. Αλλά μέχρι να φτάσω Γρεβενά, δε μου φαίνεται αυτοκινητόδρομος.'Εχεις δίκιο, σόρρυ my bad....
Eκείνο που είχα κάνει πριν λίγο καιρό ήταν να συνεχίσω μέχρι την Θεσ/νίκη σχεδόν και να μπώ Εγνατία μετά την Κατερίνη.
Πολύ περισσότερα τα χιλιόμετρα έτσι.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Μακριά από την Αθηνών-Πατρών!!Αρκετά έχω δει σε αυτό το δρόμο...είναι πραγματικά δολοφονικός ειδικά αυτές τις ημέρες που ο κάθε πικραμένος έχει πιάσει τιμόνι για να πάει στο χωριό του. Έκανα 2.500κμ (θα γράψω σχετικά στο φόρουμ της BMW) και είδα αρκετές τάσεις αυτοκτονίας.
Από Ιωάννινα γύρισα ως εξής:
-Εγνατία από Ιωάννινα έως και μετά το Μέτσοβο...βγήκα εκεί που έγραφε Μετέωρα, άρα προς Καλαμπάκα. Προσοχή σε αυτόν τον δρόμο που πάει Καλαμπάκα. Μετά από Καλαμπάκα δε πήγα προς Δομοκό, αλλά προς Λάρισα που ο δρόμος είναι απείρως καλύτερος, και από Λάρισα Ε.Ο έως Αθήνα.Για Πρέβαζα τώρα από Εγνατία δε γνωρίζω πως πας...αλλά να αποφύγεις ΣΙΓΟΥΡΑ την Αθηνών-Πατρών κι ας κάνεις περισσότερη ώρα.
+10000000
Απο εκει γυρισα κι εγω απο κερκυρα
Σκοπευω να αποφυγω το αθηνων πατρων , οσο γινεται να κινουμαι ακομα και σε χωματοδρομο
Μακραν ο χειροτερος δρομος στην ελλαδα -
Ο δρόμος Μέτσοβο-Καλαμπάκα σε τι κατάσταση είναι από άποψη οδοστρώματος και κίνησης;
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ο δρόμος Μέτσοβο-Καλαμπάκα σε τι κατάσταση είναι από άποψη οδοστρώματος και κίνησης;Τελευταία φορά πέρασα το Πάσχα του 2008 και δε συνάντησα κίνηση. Ένα-δυο λεωφορεία που συνάντησα δε δημιούργησαν πρόβλημα (λίγο υπομονή χρειάζεται). Το οδόστρωμα μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση (στο μεγαλύτερο μέρος του) και σε συνδυασμό με τις στροφές η οδήγηση ήταν σχεδόν... απολαυστική .
-
Παιδιά από Τρίπολη για Καλαμάτα ποιος είναι ο καλύτερος/συντομότερος δρόμος;
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Παιδιά από Τρίπολη για Καλαμάτα ποιος είναι ο καλύτερος/συντομότερος δρόμος;Δυστυχώς ο δρόμος είναι ένας... Τρίπολη - Μεγαλόπολη - Καλαμάτα.
Φιλική συμβουλή (αν δεν ξέρεις τον δρόμο και ταξιδέψεις νύχτα): Βρες ένα αυτοκίνητο 'λαγό' και ακουλούθησέ τον...
Ειδικά το κομμάτι Μεγαλόπολη-Καλαμάτα, πολλά πέταλα και πολύ στροφιλίκι!
Καλό δρόμο! -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Παιδιά από Τρίπολη για Καλαμάτα ποιος είναι ο καλύτερος/συντομότερος δρόμος;Δε νομίζω να υπάρχει αμφιβολία πως ο καλύτερος/συντομότερος (για να μην πω μοναδικός) δρόμος είναι
μέσω Μεγαλόπολης, κάπου 90 χιλιόμετρα η διαδρομή, μία ώρα και ένα τέταρτο με λογικούς ρυθμούς.
Προσοχή στις στροφές, τόσο μετά την Τρίπολη και λίγο πριν τη Μεγαλόπολη (την οποία παρακάμπτεις), όσο
και κυρίως από τα Παραδείσια μέχρι την Αλλαγή: πολύ ύπουλο κομμάτι ιδίως αν έχει βρέξει και έχεις
πισωκίνητο (παθών...). -
Ωχ ωχ... πράγματι θα ταξιδέψω νύχτα (και πιθανώς με βροχή) και είναι η δεύτερη, μετά από χρόνια, φορά που ξαναπάω Έλεγα ότι κάτι θα έχει βελτιωθεί.
Ευχαριστώ πολύ παιδιά
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ωχ ωχ... πράγματι θα ταξιδέψω νύχτα (και πιθανώς με βροχή) και είναι η δεύτερη, μετά από χρόνια, φορά που ξαναπάω Έλεγα ότι κάτι θα έχει βελτιωθεί.Ευχαριστώ πολύ παιδιά
Μεγάλη προσοχή τότε.... Όντως είχε βελτιωθεί με ένα πολύ καλό κομμάτι που είχε δοθεί το 2000 και
παρέκαμπτε το Παραδείσια-Αλλαγή, 3-4 χρόνια μετά όμως το πήρε ένα ποτάμι και γυρίσαμε στην προτέρα
κατάσταση. Τώρα φτιάχνεται αυτοκινητόδρομος σε όλη τη διαδρομή, να δούμε πότε θα τελειώσει...Καλό ταξίδι!
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Παιδιά από Τρίπολη για Καλαμάτα ποιος είναι ο καλύτερος/συντομότερος δρόμος;
Δε νομίζω να υπάρχει αμφιβολία πως ο καλύτερος/συντομότερος (για να μην πω μοναδικός) δρόμος είναι
μέσω Μεγαλόπολης, κάπου 90 χιλιόμετρα η διαδρομή, μία ώρα και ένα τέταρτο με λογικούς ρυθμούς.
Προσοχή στις στροφές, τόσο μετά την Τρίπολη και λίγο πριν τη Μεγαλόπολη (την οποία παρακάμπτεις), όσο
και κυρίως από τα Παραδείσια μέχρι την Αλλαγή: πολύ ύπουλο κομμάτι ιδίως αν έχει βρέξει και έχεις
πισωκίνητο (παθών...).+1
-
Ουφ... έφτασα Καλαμάτα. Σε πολλά σημεία ο δρόμος ήταν τραγικός Ιδιαίτερα οι στροφές πριν τη Μεγαλόπολη ήταν
Πήγαινα σε πολλά σημεία με 30 γιατί δεν έβλεπα τίποτα (ανύπαρκτη διαγράμμιση σε συνδυασμό με κακό/ανύπαρκτο φωτισμό και βροχή) και ήμουν και ο 'λαγός' για ένα corsa στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Κακή επιλογή να κάνω τη διαδρομή βράδυ...Ευχαριστώ και πάλι για τις ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες
-
Πόση ώρα είναι η διαδρομή για λίμνη Πλαστήρα από Αθήνα εφόσον κάποιος κινείται ελαφρώς πάνω από τα όρια 130 (το πολύ 140χαώ) στην εθνική, το πολύ 100χαώ σε επαρχιακό χωρίς στροφές και ήρεμα σε επαρχιακό με στροφές;
Οδικώς στην Ελλάδα - Οδηγίες