-
γεια σε ολου
αντιμετοπιζω ενα προβλιμα με τα φρενα και οσω και να το ψαχνω δεν βρηκα λυση (help me!!!!!!)
εχω ενα civic 96-00 4d εβαλα XYZ αν τα ξερετε 330 εμπρος 6πιστονα και 286 πισω παλι 6πιστονα ναι το ξερω ειναι υπερβολη αλλα τα εβαλα τα πισω για εστιτικους λογους
τωρα τι προβλιμα αντιμετοπιζω
οι τροχοι δεν γυρνανε ελευθερα μαγκωνουν!!! οπως οταν ηταν μαμα και οτι και αν εκανα φρεναρι πολυ πισω
εβαλα ρυθμιστη τιποτα εβγαλα ρυθμιστη και εβαλα κατανεμιτη παλι τα ιδια εβαλα και τα δυο τιποτα εβγαλα και τα δυο παλι τιποτα η τρομπα ειναι μαμα 24χιλ εχω δοκιμαση καθε πιθανο τροπο τιποτα !!!! τελικα πρεπει να βγαλω??? πειτε μου οτι υπαρχει λυση να μην πανε τοσα λεφτα αδικα -
γεια σε ολου
αντιμετοπιζω ενα προβλιμα με τα φρενα και οσω και να το ψαχνω δεν βρηκα λυση (help me!!!!!!)
εχω ενα civic 96-00 4d εβαλα XYZ αν τα ξερετε 330 εμπρος 6πιστονα και 286 πισω παλι 6πιστονα ναι το ξερω ειναι υπερβολη αλλα τα εβαλα τα πισω για εστιτικους λογους
οι τροχοι δεν γυρνανε ελευθερα μαγκωνουν!!! οπως οταν ηταν μαμα και οτι και αν εκανα φρεναρι πολυ πισω
εβαλα ρυθμιστη τιποτα εβγαλα ρυθμιστη και εβαλα κατανεμιτη παλι τα ιδια εβαλα και τα δυο τιποτα εβγαλα και τα δυο παλι τιποτα η τρομπα ειναι μαμα 24χιλ εχω δοκιμαση καθε πιθανο τροπο τιποτα !!!! τελικα πρεπει να βγαλω??? πειτε μου οτι υπαρχει λυση να μην πανε τοσα λεφτα αδικα -
γεια σε ολου
Mαγκωνουν τα φρενα ή φρεναρει πιο πολυ πισω;
-
6πίστονα φρένα στον πίσω άξονα!
Σε όλα τα αυτοκίνητα, πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία εμπρός-πίσω η οποία να μην μεταβάλλεται με τις αλλαγές που κάνεις στα φρένα. ΠΑΝΤΑ , σε ΟΛΑ τα αυτοκίνητα, τα εμπρός φρένα ΠΡΕΠΕΙ να είναι δυνατότερα. Αν έβαλες εμπρός και πίσω παρόμοιες δαγκάνες (διάμετρος εμβόλων , συνολικό εμβαδό τακακιού κλπ κλπ), δύσκολο έως απίθανο να καταφέρεις να κάνεις κάτι με κάποιον κατανεμητή! Είναι εξαρχής λάθος η σχεδίαση και ο κατανεμητής προσπαθεί να διορθώσει το λάθος...
Αν καταφέρεις να κάνεις κάτι, ίσως ΜΟΝΟΝ με αγωνιστικού τύπου κατανεμητή, όπου θα τον ρυθμίζεις από το εσωτερικό κάνοντας πειράματα, αλλά και πάλι, δύσκολο!
Στην θέση σου, θα τα έβγαζα και θα έβαζα τα μαμά, καθώς σωστό φρενάρισμα δύσκολα να έχεις με αυτή την λύση που επέλεξες...
-
Βλέπω στο site της xyz (http://www.xyz-racing.com/) οτι τα κίτ μπροστινών φρένων είναι όλα 6πίστονα, ενώ τα πίσω όλα 4πίστονα.
Λογικά κάπου εκεί είναι το πρόβλημα σου, ίσως αν βάλεις 4πίστονες δαγκάνες πίσω να λυθεί.
-
τελικα τα ξιλοσα τα πισω και βρικα την ησυχια μου οσο για τον αγωνιστικο κατανεμιτη το δοκιμασα δεν κανει μια!!!
ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΦΡΕΝΩΝ HONDA CIVIC 4D