-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μπορεί καποιος να μου πει γιατί δεν ανοίγει κάποιο εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στην ελλάδα?
Για τον απλούστατο λόγο ότι μπορεί να κερδίσει πολύ περισσότερα αν το ανοίξει κάπου αλλού.Period.
Και γιατί καμία (σοβαρή) εταιρεία δεν θα δεχτεί να μπλέξει με την ελληνική γραφειοκρατεία, τα 'γρηγορόσημα' και τους συνδικαλισταράδες που φύονται στον τόπο μας. Μας πήραν χαμπάρι πλεον. Δυστυχώς για εμάς, ευτυχώς για αυτούς. So simple...
-
Δεν διαφωνώ γιά την Ισπανία ότι παράγει και άλλα , αλλά όπως είπες και εσύ η οικοδομή και ο τουρισμός είναι οι βαριές ρης βιομηχανίες .
Οσο γιά την Ελλάδα την αυτοκινητοβιομηχανία , όπως και την βιομηχανία γενικά την έκλεισαν τα κομματόσκυλα και οι συνδικαλιστές της δεκαετίας του 80 που ήθελαν όλοι να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι .
Και το πέτυχαν τότε και την πληρώνουν τα παιδιά τους τώρα . -
Είναι πολύ απλή και εύκολη η απάντηση ότι αλλού θα εχει μεγαλύτερο κέρδος...
Το θέμα είναι:- Ισχύει? (Δεν είμαι καθόλου σίγουρος)
- (και πιο σημαντικό) Αν ισχύει το 1, γιατί ... ισχύει ?
- Και αν τελικά ... ισχύει, γιατί δεν δίνει η κυβέρνηση κίνητρα για να μην ...ισχύει??
-
Ισχύει. Οι επιχειρηματίαι δεν είναι χαζοί, μετράνε και την τελευταία δραχμή και πολύ σπάνια κάνουν λάθος στην πρόσθεση, αν κάνουν ποτέ. Αν τους ερχόταν καλύτερα στο Γιουνανιστάν θα είχαμε γεμίσει εργοστάσια που θα παρήγαγαν το οτιδήποτε, όχι μόνο τουτού.
-
Για πολλούς και διαφόρους λόγους που αν καθίσεις και τους αναλύσεις δεν σου φτάνουν 500 σελίδες του φόρουμ και κάνα τρίμηνο δουλειά.
-
Και ποιά είναι η κυβέρνηση για να ξέρει καλά τη δουλειά της, ένα μάτσο τυχάρπαστοι είναι οι πιο πολλοί, ανέκαθεν. Και επίσης το παιχνίδι δεν είναι 100% στα χέρια της, αλλά ένα μικρό και μόνο τμήμα του.
-
επί της ουσίας δεν απάντησες κάτι πάντως...
Πιο λογικό μου φαίνεται το θέμα με τα κομματόσκυλα (αυτό καταλήγει τελικά σε μειωμένο κέρδος της εταιρειας, αλλά είναι αποτελεσμα όχι αίτιο), και πιθανόν με τη λαμογιά του έλληνα -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Δεν μπορώ να καταλάβω....ζητάνε συνεχώς μέτρα για να τονωθεί η αγορά του αυτοκινήτου .Γιατί πρέπει να τονωθεί? Πρέπει να τονωθεί ο τουρισμός να δουλέψει πολύς περισσότερος κόσμος από αυτούς που δουλέυουν στην αγορά αυτοκινήτου και μετά όλο αυτοί και κατανάλωση θα κάνουν και αυτοκίνητα θα πάρουν.....Noμιζω εχεις ξενοδοχειο, οχι;
Γιατι να τονωθει ο τουρισμος και να μη παρουν καποια μετρα για να προσελκυσουν καποια βιομηχανια ή καποιον εργοδοτη υψηλης τεχνολογιας;
-
Βιομηχανιες κτλ για να ερθουν εδω πρεπει να στησουμε πωπο...οχι να τους περιμενει στο λιμανι το ΠΑΜΕ!
Μισθοι 500€,απολυσεις ανεξέλεγκτα,χαμηλη φορολογια κτλ -
-
Έχει ακούσει κανένας άλλος ότι γνωστή επιχείρηση του χώρου πάει να αφήσει στην άκρη τα... παζάρια και να αρχίσει τα... κανόνια;
Edit: Προφανώς το έχουν ακούσει κι άλλοι.
Έχετε εκρεμμούσες παραγγελίες;
-
Ωραίο σύστημα αυτό!
Αν θέλεις να καταστρέψεις τον ανταγωνιστή σου, αρχίζεις μια ύπουλη επιχείρηση διασποράς φημών ότι 'πολλά ακούγονται για τον Χ', 'πάει να βαρέσει κανόνι ο Χ', 'να προσέχετε' που αναπαράγονται σε παρέες (εμένα μου το είπε κάποιος που ξέρει), αναμασώνται σε ανώνυμα blog, αντιγράφονται ως είδηση από άλλα blog κ.ο.κ.
Έτσι καλλιεργείται σιγά-σιγά ένα κλίμα καχυποψίας, οι πελάτες εξαφανίζονται και ο Χ πράγματι καταλήγει σε λουκέτο.
Αυτοεκπληρούμενη προφητεία... -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ωραίο σύστημα αυτό!Αν θέλεις να καταστρέψεις τον ανταγωνιστή σου, αρχίζεις μια ύπουλη επιχείρηση διασποράς φημών ότι 'πολλά ακούγονται για τον Χ', 'πάει να βαρέσει κανόνι ο Χ', 'να προσέχετε' που αναπαράγονται σε παρέες (εμένα μου το είπε κάποιος που ξέρει), αναμασώνται σε ανώνυμα blog, αντιγράφονται ως είδηση από άλλα blog κ.ο.κ.
Έτσι καλλιεργείται σιγά-σιγά ένα κλίμα καχυποψίας, οι πελάτες εξαφανίζονται και ο Χ πράγματι καταλήγει σε λουκέτο.
Αυτοεκπληρούμενη προφητεία...Καλά. Αν εσένα σε πάρουν τηλέφωνο και σου πουν 'έλα να πληρώσεις, το αυτοκίνητο είναι στο τελωνείο', εσύ τρέξε.
-
Εφόσον είναι εξουσιοδοτημένος από την Κοσμοκαρ δεν θα έπρεπε αυτή να βγάλει ανακοίνωση, επιβεβαίωση ή διαψευση?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Εφόσον είναι εξουσιοδοτημένος από την Κοσμοκαρ δεν θα έπρεπε αυτή να βγάλει ανακοίνωση, επιβεβαίωση ή διαψευση?Είναι μάλλον πολύ φρέσκο το θέμα...
Η πηγή μου είναι από εταιρεία ορκοτών πάντως...
-
Πάντως από το sciroccoclub για τον ανωτέρω dealer εκφράζονται παράπονα με καθυστερήσεις για παραλαβή έως και ένα μήνα μετά μετά την εξόφληση του αυτοκινήτου! Εγώ όταν πήρα το δικό μου πέρσι τον Μάιο (από τον τοπικό dealer) εξόφλησα την μέρα της παραλαβής και αφού είχε ελεγχθεί το τουτού πριν βγάλει πινακίδες και όχι ότι το απαίτησα , αντιθέτως με πήρε αυτός τηλέφωνο να πάω να το επιθεωρήσω
Αν αληθεύει δυστυχώς 500 (δεν ξέρω ακριβώς αριθμό) συνάνθρωποι μας θα χάσουν την δουλειά τους -
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=26343145
-
Ο χρήστης JABAR έγραψε:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=16295&subid=2&pubid=26343145Ευτυχώς που δημιουργούμε κλίμα δηλαδή για αυτοεκπληρούμενες προφητείες...
-
Σωστά. Δεν πρέπει να λέμε σε κάποιους να προσέχουν από πριν (στον κίνδυνο ενός πιθανού κανονιού).
Πρέπει να τους λέμε 'ας πρόσεχαν' μετά το κανόνι.
-
Δεν είναι απλά σε ύφεση η αγορά αυτοκινήτου. Είναι σε βαθειά καταστολή. Ξέρετε πόσο πρότειναν αξία ανταλλαγής σε άνθρωπο που έχει πολύ προσεγμένο Zafira 1.6 2001.?? Και μάλιστα τα υπόλοιπα μετρητά για αγορά συνολικής αξίας γύρω στα 19.000.
Και σε Skoda και σε Opel; 2.500-3000max.
Αντίστοιχες περιπτώσεις ουκ ολίγες. ΠΟυ σημαίνει κρατάμε και συντηρουμε τα αμαξάκια μας και όσο πάει γιατί βλέπω την κατάσταση εξαιρετικά στριμόκωλη. -
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Δεν είναι απλά σε ύφεση η αγορά αυτοκινήτου. Είναι σε βαθειά καταστολή. Ξέρετε πόσο πρότειναν αξία ανταλλαγής σε άνθρωπο που έχει πολύ προσεγμένο Zafira 1.6 2001.?? Και μάλιστα τα υπόλοιπα μετρητά για αγορά συνολικής αξίας γύρω στα 19.000.
Αντίστοιχες περιπτώσεις ουκ ολίγες. ΠΟυ σημαίνει κρατάμε και συντηρουμε τα αμαξάκια μας και όσο πάει γιατί βλέπω την κατάσταση εξαιρετικά στριμόκωλη.Αυτοκινητο 9 ετων ποσο περιμενες να το παρουν;
Και που το παιρνουν θαυμα ειναι,τα στοκαρισμενα μετάχειρα ειναι τοσο πολλα που θα μπορουσαν να πνιξουν την Ινδία -
Ο χρήστης kalmik έγραψε:
Αντίστοιχες περιπτώσεις ουκ ολίγες. ΠΟυ σημαίνει κρατάμε και συντηρουμε τα αμαξάκια μας και όσο πάει γιατί βλέπω την κατάσταση εξαιρετικά στριμόκωλη.εντελως φλικα, εσυ ποσα θα εδινες για να αγορασεις αυτο το αυτοκινητο?
-
Το ζητημα δεν είναι τι θα έδινα εγώ, αλλά ότι τα μεταχειρισμένα τα αγοράζουν στο 50% - σε ανταλλαγή - απ' ότι έξι οκτώ μήνες πριν. Επίσης πληροφοριακά στην 'παμφθηνη' Γερμανία το συγκεκριμένο όταν το κοίταξα, το έχει το mobile.de περίπου στα 3-4 χιλιάρικα. Δηλ.είμαστε στα μτχ. φθηνότεροι από Γερμανία ή αλλιώς έχουν καταρρευσει οι τιμές.
Μια αλλη - πιο εύστοχη - ανάγνωση είναι ότι η αγορά δεν κινείται καθόλου οπότε οι έμποροι αγοραζουν μόνον τιμή θανάτου, για να είναι σίγουροι. Από την αλλη μεριά οι τιμές στην Χρυσή Ευκαιρία, Autotriti, www.car.gr δεν μοιάζουν και τόσο χώμα. Διαλέγετε την εξήγηση που σας αρέσει...
Σε ύφεση η αγορά αυτοκινήτου