-
Για δωστε το στιγμα σας
Αφου δηλωσετε την κοινωνικη ομαδα που ανηκετε, εξηγηστε γιατι ειστε αισιοδοξοι ή απαισιοδοξοι για το μελλον, τοσο το δικο σας οσο και της κοινωνιας
Νομιζω οτι θα βγουν ενδιαφεροντα συμπερασματα -
Για δωστε το στιγμα σας
Αφου δηλωσετε την κοινωνικη ομαδα που ανηκετε, εξηγηστε γιατι ειστε αισιοδοξοι ή απαισιοδοξοι για το μελλον, τοσο το δικο σας οσο και της κοινωνιας
Για δωστε το στιγμα σας
Ψηφισα αισιοδοξος για το μελλον εργατης λογω χαρακτηρα.
Αλλα μια μικρη παρατηρηση-απορια αγαπητε skye.
Ποια η διαφορα σημερα του μικροαστου απο τον εργατη??
Εκτος κι αν πιστευεις οτι ο εργατης με το μικρομαγαζατορα εχουν τιποτα τεραστιες διαφορες ωστε να κατατασσονται σε διαφορετικη κοινωνικη ομαδα. -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Ψηφισα αισιοδοξος για το μελλον λογω χαρακτηρα.Αλλα μια μικρη παρατηρηση-απορια αγαπητε skye.
Ποια η διαφορα σημερα του μικροαστου απο τον εργατη??
Εκτος κι αν πιστευεις οτι ο εργατης με το μικρομαγαζατορα εχουν τιποτα τεραστιες διαφορεςμικροαστος ειναι πχ ο HF (αν μου επιτρεπει ) : εχει παρει ενα πτυχιο και δουλευει πανω σ'αυτο.
εργατες θα δεις πολλους στη ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη περαματος ή στα σχολεια του αγ. δημητριου που περιμενουν κανα αμαξι να περασει να τους παρει για μεροκαματο.
η λεξη μικροαστος δεν ειναι υβριστικη ουτε τη χρησιμοποιω υποτιμητικα, απλως ειναι καποιος που δεν ειναι ουτε ανειδικευτος εργατης ουτε ομως και κεφαλαιουχος. συχνα μικροαστοι γινονται αυτοι που παιρνουν καποιο πτυχιο, αλλα σιγουρα, σε καμια περιπτωση δεν ειναι απολυτο αυτο. δηλαδη δεν θεωρω προφανως οτι στην αγορα εργασιας βγαινει ενας εργατης με εναν μικροαστο με τους ιδιους ορους.. ηδη απο το σχολειο ο μικροαστος θα εχει ολο το χρονο/χρημα για διαβασμα και φροντιστηρια ενω τον γιο εργατη/αγροτη θα τον δεις να δουλευει καποιες ωρες... απλα συχνα ο μικροαστος δεν εχει επαφη με την αγροτικη/εργατικη πραγματικοτητα γιατι, τουλαχιστον στα αστικα περιβαλλοντα, απο τη δικη μου εμπειρια, οι μικροαστοι μενουν σε αλλη περιοχη και πανε σε αλλα σχολεια απ'τους εργατες... -
Βάσει των περιγραφών που έδωσες κατατάσσομαι στους μικροαστούς. Έχω πτυχίο/μεταπτυχιακό και δουλεύω πάνω στο αντικείμενό μου με ένα σχετικά καλό μισθό. Επίσης, είχα όλο τον χρόνο για διάβασμα, φροντιστήριο και πήγα σε άλλο σχολείο από τους εργάτες (ωμή διατύπωση αλλά εσύ το έθεσες έτσι).
Σε ότι αφορά το πως βλέπω το μέλλον, δεν μπορώ να απαντήσω εύκολα. Αν το μέλλον μου εξαρτόταν αποκλειστικά από την επαγγελματική μου πορεία και την πορεία των προσωπικών μου θεμάτων (σχέσεις, φιλίες, διασκέδαση, κτλ), θα έλεγα ότι είμαι αισιόδοξος. Όμως, είμαι μέλος μιας κοινωνίας που έχει πολλά προβλήματα τα οποία δε νομίζω ότι θα μειωθούν με το πέρασμα του χρόνου. Κάποια από αυτά έχουν αρνητική επίδραση και σε εμένα, είτε μικρά καθημερινά είτε σοβαρότερα, οπότε πραγματικά δεν ξέρω τι να απαντήσω. Σίγουρα, πάντως, είμαι σε καλύτερη θέση από πολλούς άλλους.
Υ.Γ.: Είδα σε δελτίο ειδήσεων στιγμιότυπα από τα εγκαίνια ξενοδοχείου στο Ντουμπάι (μάλλον αυτό). Είναι τέτοια η σπατάλη χρήματος στον κόσμο και γενικότερα τόσο τραγική η συμπεριφορά μας απέναντι στην φύση (και όχι μόνο) που κάποια στιγμή όλα θα γυρίσουν μπούμερανγκ.
-
Γεια
Μια-δυο διευκρινιστικες: γιατί μόνο εργατες-μικροαστοί-κεφαλαιούχοι?
Σκέτο αστοί, δεν παίζει? Ή ο αστός εντάσσεται αυτόματα στους κεφαλαιούχους?
Ο μεγαλο-αγρότης πάει στους κεφαλαιούχους? -
Ο ευτυχισμένος κεφαλαιούχος ποιος είναι; Διαβάζει και Καβαθθά;
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Γεια
Μια-δυο διευκρινιστικες: γιατί μόνο εργατες-μικροαστοί-κεφαλαιούχοι?
Σκέτο αστοί, δεν παίζει? Ή ο αστός εντάσσεται αυτόματα στους κεφαλαιούχους?
Ο μεγαλο-αγρότης πάει στους κεφαλαιούχους?+1
O καταναλωτης ? Εντασσεται καπου, η αποτελει απο μονος του μια ομαδα?
Ο κεφαλαιουχος πως οριζεται? Παραγει η απλα διαχειριζεται το κεφαλαιο?Θα ηθελα να μαθω, παρ'ολα αυτα, ποιο ηταν το ερεθισμα για να ανοιξεις το συγκεκριμενο τοπικ, η ποια συμπερασματα πιθανον να βγουν απο αυτο.
-
Είμαι μικροαστός, είμαι ευτυχισμένος και αισιόδοξος για το μέλλον.....
-
Το κοντινό οικονομικό μέλλον το βλέπω μαύρο για όλους ανεξαιρέτως. Έχω την αίσθηση πως αυτό που πολλοί ρώταγαν, δλδ που θα καταλήξει ο υπέρμετρος καταναλωτισμός, πότε και αν θα αλλάξουμε κουλτούρα και νοοτροπία, θα πάρει απάντηση τα επόμενα χρόνια. Δλδ η παγκόσμια παραγωγή σε οτιδήποτε θα πέσει σε χαμηλά επίπεδα παρέα με την ζήτηση. Ο καπιταλισμός θα επιχειρήσει αλλαγή προφιλ προκειμένου να κερδίσει χρόνο. Η τεχνολογία και η οικολογία θα ωφεληθούν.
Ταξικές μετατοπίσεις δεν νομίζω να γίνουν, απλά θα επιβληθεί απο τις καταστάσεις ένα μοντέλο ζωής πιο συγκρατημένο για όλους.Νομίζω πως θα υπάρξει ένα πισωγύρισμα σε σχέση με την απασχόληση, περισσότερος κόσμος θα αναγκαστεί να παράγει έργο για να επιβιώσει, θα υπάρξει μείωση των θέσεων των οργανικών τομέων και αύξηση των παραγωγικών.
Πιστεύω πως μέσα απο τα προβλήματα τα οικονομικά θα προκύψουν και θετικά αποτελέσματα. Ο κόσμος θα γίνει κοινωνικότερος, θα ανακαλύψει δραστηριότητες που δεν χρειάζονται λεφτά αλλα προσφέρουν στην ισορροπία και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας όπως τέχνες, αθλητισμό, πνευματική καλλιέργεια κλπ. Ισως να είμαστε τυχεροί και να ανακαλύψουμε και την αλληλεγγύη.
Σε προσωπικό επίπεδο, εχω δουλέψει χαμάλης, σερβιτόρος, μηχανουργός, οικοδόμος, μπογιατζής, πωλητής, καταστηματάρχης, και προγραμματιστής, σε μια πορεία 25 ετών . Εχω ζήσει χωρίς μία στην τσέπη για πολλά πολλά χρόνια, άρα είμαι κομάντο στην αντικατανάλωση. Επίσης είμαι άπαιχτος και στην κατανάλωση.
Δεν έχω κανένα άγχος για το μέλλον, μόνο περιέργεια. -
Ειμαι κεφαλαιουχος, ευτυχισμενος και αισιοδοξος για το μελλον.
http://uk.youtube.com/watch?v=mLtZYjXFhxk -
ειμαι μικροαστος και ανεξαρτητα απο το αν βλεπω το ποτηρι μισογεματο ή μισοαδειο πιστευω οτι τα πραγματα μονο χειροτερα μπορουν να γινουν, τουλαχιτον αν ειναι να χειροτερεψουν, ας αξιωθω να προλαβω μια επανασταση...
-
Τα πράγματα είναι απλά.
ΔΕν ξέρω εγώ αστός μικραοστός και υπεραστικός.
Οποιος είναι δημόσιος υπάλληλος το 'χει ντούρα παπαλάμπραινα κι εννιά τραβάει ο μήνας,ολα ευτυχία και χαρά γιατί να μην τα βλέπει όλα άσπρα.
Οσοι είναι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα και ελεύθεροι επαγγελματίες ζουν δίχως αύριο.
Οι κεφαλαιοκράτες θα εξακολουθούν να εφαρμόζουν την μονωπολιακή τακτική και τον δήθεν ανταγωνισμό με τα στημένα καρτέλ..... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τα πράγματα είναι απλά.
Οποιος είναι δημόσιος υπάλληλος το 'χει ντούρα παπαλάμπραινα κι εννιά τραβάει ο μήνας,ολα ευτυχία και χαρά γιατί να μην τα βλέπει όλα άσπρα.
Οσοι είναι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα και ελεύθεροι επαγγελματίες ζουν δίχως αύριο.
Οι κεφαλαιοκράτες θα εξακολουθούν να εφαρμόζουν την μονωπολιακή τακτική και τον δήθεν ανταγωνισμό με τα στημένα καρτέλ.....Venceremos
στην ψηφοφορία δεν περιλαμβάνεται η τάξη των αναρχοαυτόνομων/παρασίτων/επαιτών κλπ που αγναντευουν το μέλον με ενα μπουκάλι (για πολλές χρήσεις ) στο χέρι
η τράπεζα που καίγεται σας χαιρετά
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Τα πράγματα είναι απλά.
Οι κεφαλαιοκράτες θα εξακολουθούν να εφαρμόζουν την μονωπολιακή τακτική και τον δήθεν ανταγωνισμό με τα στημένα καρτέλ.....Venceremos
Aυτό είναι σίγουρο,έχουμε φάει σκατά με το κουτάλι εδώ θα κολήσουμε,απλά να μην το παιζουν μερικοί και με ύφος χιλίων καρδιναλίων και την εφημερίδα παραμάσχαλα ιστορίες νομίζοντας ότι και κάτι κάνουν.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Venceremos
στην ψηφοφορία δεν περιλαμβάνεται η τάξη των αναρχοαυτόνομων/παρασίτων/επαιτών κλπ που αγναντευουν το μέλον με ενα μπουκάλι (για πολλές χρήσεις ) στο χέρι
η τράπεζα που καίγεται σας χαιρετά
Σωστά έπρεπε να μπει και επιλογή 'λούμπεν προλεταριάτο'
Εγώ που είμαι απλά ένας ρεμπεσκές που ξύνω τα @@ μου και κοροϊδεύω τον κόσμο που να με τοποθετήσω ρε skye ?
Για της κοινωνίας το μέλλον είμαι υπερβολικά αισιόδοξος, για το δικό μου είμαι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ απαισιόδοξος, πως να μην είμαι άλλωστε αφού έχω τη φριχτή υποψία ότι θα πεθάνω!! -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Για της κοινωνίας το μέλλον είμαι υπερβολικά αισιόδοξος, για το δικό μου είμαι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ απαισιόδοξος,
Mην αγχώνεσαι, όπου να 'ναι θα γυρίσει ο δείκτης, 'διόρθωση' τέλος...
χ.α.α χ.α.α χ.α.α χ.α.α χ.α.α...
-
Εγώ είμαι άνεργος και πικραμένος!!!!!
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
απαισιόδοξος, πως να μην είμαι άλλωστε αφού έχω τη φριχτή υποψία ότι θα πεθάνω!!Και γιατί μασάς; Μήπως θα ζήσεις το θάνατό σου;
Ειστε μικροαστοι, εργατες ή κεφαλαιουχοι;