-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
...ηλεκτρονικο αισθητηρα θερμοκρασιας που να επικοινωνει με εγκεφαλο και αυτος να δινει εντολη στην αναφλεξη δεν εχει σιγουρα. Το μονο ηλεκτρονικο εξαρτημα που εχει ειναι ηλεκτρονικη αναφλεξη αντι για πλατινες κι απο εκει δε νομιζω να ειναι.Α, είναι από τα πρώτα καταλυτικά με οξειδωτικό καταλύτη;;;
-
Ο χρήστης sttpod έγραψε:
Αυτο που κανεις με το γκαζι πριν γυρισεις τη μιζα το αναφερει το βιβλιο. Το δικο μου δεν παιρνει αλλιως. Επισης, οταν παρει τελικα μπροστα δεν πρεπει να ακουμπησεις το γκαζι για λιγα δευτερολεπτα (οσο χρειαζεται να στριψεις το πρωτο πρωινο τσιγαρο) γιατι σβηνει(αυτο δεν το λεει το βιβλιο). Μετα ειναι ΟΚ.Ακριβώς. Απορώ πως σου έπαιρνε μπρος χωρίς να πατάς τη γκαζιά πριν...
Να το ξεκινάς πάντα έτσι και κάντου και ένα ξεκαπνισματάκι και ίσως στρώσει
Εναλλακτικά ίσως έχει κάποιο προβληματάκι με τα ηλεκτρικά του χωρίς και να είμαι σίγουρος...
-
Ο χρήστης actr έγραψε:
Ενημερωτικά στα 144.000χλμ έκανε γενικό service σύμφωνα πάντα με το βιβλιαράκι που μου έδωσε ο τύπος που σημαίνει αλλαγή ιμάντα χρονισμού, όλων των φίλτρων λαδιού βαλβολινών και μπουζί (τα γράφει στο βιβλιαράκι).Είναι φυσιολογική η συμπεριφορά του ρε παίδες? Οδηγούσα για 1,5 χρόνο ένα μίκρα του 86 και το αυτοκινητάκι ήταν σκυλί, ουδεμία σχέση με αυτά τα συμπτώματα. Τί να φταίει?
Τα φώτα σας πλίζ...thanx anywayΜαγκώνει το αυτόματο τσοκ. Δεν ξέρω για το δικό σου αλλά συνήθως είναι ένα μεταλλικό έλασμα που ζεσταίνεται από το νερό του κινητήρα (για να κλείνει). Επίσης υπάρχει ηλεκτρική αντίσταση που το κάνει να κλείνει νωρίτερα.
Πάρε ένα σπρέι καθαρισμού καρμπιρατέρ και ψέκασέ το καλά να καθαρίσει. Αν κάποιος το 'καθάρισε' με μ@λακίες τύπου WD40 θα μαγκώνει γιατί θα έχει γεμίσει σκόνες.
Το αμάξι είναι παλιό και καλό θα ήταν να βρεις καρμπιρατερτζή να κάνεις σέρβις στο καρμπιρατέρ. Αν ο μάστορας ξέρει από καρμπιρατέρ, το αμάξι θα δουλεύει σαν καινούριο. Κοίταξε πως δουλεύει Μερσεντές του 1973:

-
Ενημερωτικα το ελασματακι του τσοκ βρισκεται κατω απο το φιλτρο αερα. Εμενα ετσι κολλαγε, το ξεκολλαγα συνεχεια, μεχρι που βαρεθηκα να ασχολουμαι μαζι του και τωρα απλα ζω χωρις τσοκ. Αν το καθαρισω με καθαριστικο για καρμπυρατετρ, θα κανω δουλεια;
-
Κάρτα καυσαερίων βγάζει κανονικά; Συμφωνώ για καθάρισμα/ρύθμιση καρμπιρατέρ. Θα έλεγα να λύσεις τα προβλήματα σου και μετά να πας σε Mobil 1 , που συζητάμε στο 'Περι λιπαντικών γενικώς'.
Βλέπω πως υπάρχουν και 2-3 προϊόντα της gunk σχετικά με καθαρισμό carb, αν θες να δοκιμάσεις μόνος σου πρώτα. Gunk φέρνει το γνωστό e-κατάστημα.Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι (αν είσαι κοντά μου γνωρίζω συνεργείο που ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει);
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μαγκώνει το αυτόματο τσοκ. Δεν ξέρω για το δικό σου αλλά συνήθως είναι ένα μεταλλικό έλασμα που ζεσταίνεται από το νερό του κινητήρα (για να κλείνει). Επίσης υπάρχει ηλεκτρική αντίσταση που το κάνει να κλείνει νωρίτερα.Πάρε ένα σπρέι καθαρισμού καρμπιρατέρ και ψέκασέ το καλά να καθαρίσει. Αν κάποιος το 'καθάρισε' με μ@λακίες τύπου WD40 θα μαγκώνει γιατί θα έχει γεμίσει σκόνες.
Το βρήκα το ελασματάκι είναι όντως κάτω απο το φίλτρο αέρα
http://img517.imageshack.us/img517/1364/dsc00001ds6.jpg
http://img152.imageshack.us/img152/3293/dsc00002vw6.jpgΑυτό που παρατήρησα είναι:
Οταν είναι κρυα και σβηστή η μηχανή είναι κλειστό (2η εικόνα) ενώ όταν ζεσταθεί ανοίγει (1η εικόνα).
Μόλις άνοιξα τη μηχανή λοιπόν ακολουθώντας τη γνωστή διαδικασία (πατώντας γκάζι πριν) είχα το ίδιο αποτελέσμα, χαμηλές στροφές και ίσα που κρατιόταν να μη σβήσει. Άνοιξα λοιπόν με το χέρι μου το ελασματάκι το οποίο επέμενε να παραμένει κλειστό αλλά δεν είδα καμιά διαφορά. Μέχρι που μετά απο κάνα 5λεπτάκι λειτουργίας άνοιξε μόνο του.Πάντως δεν το είδα να έχει κολλήσει, μια χαρά πήγαινε πάνω κάτω
Κάρτα καυσαερίων βγάζει κανονικά; Συμφωνώ για καθάρισμα/ρύθμιση καρμπιρατέρ. Θα έλεγα να λύσεις τα προβλήματα σου και μετά να πας σε Mobil 1 , που συζητάμε στο 'Περι λιπαντικών γενικώς'.
Βλέπω πως υπάρχουν και 2-3 προϊόντα της gunk σχετικά με καθαρισμό carb, αν θες να δοκιμάσεις μόνος σου πρώτα. Gunk φέρνει το γνωστό e-κατάστημα.Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι (αν είσαι κοντά μου γνωρίζω συνεργείο που ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει);
Ναι κάρτα βγάζει κανονικά. Αιγάλεω μένω αλλά πες μου αν νομίζεις οτι θα με βοηθήσει
-
Στις φωτογραφίες φαίνεται η πεταλούδα του τσοκ. Αυτή την ανοικλείνει ένα διμεταλλικό έλασμα που βρίσκεται κάπου δίπλα στο καρμπιρατέρ - το έλασμα ζεσταίνεται από τον κινητήρα (νερό ψύξης) και (μάλλον) και από ηλεκτρικό ρεύμα. Αφού δουλεύει καλά μην ασχολείσαι άλλο με το τσοκ.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που άλλαξες μπουζοκαλώδια;
(καπάκι ντιστριμπιτέρ, ράουλο) -
Ο χρήστης actr έγραψε:
...
Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι (αν είσαι κοντά μου γνωρίζω συνεργείο που ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει);Ναι κάρτα βγάζει κανονικά. Αιγάλεω μένω αλλά πες μου αν νομίζεις οτι θα με βοηθήσει
Δίπλα στον Μπουλέκο-SEAT πάνω από την Αττική Οδό στην Μεταμόρφωση υπάρχει ένα συνεργείο-βασικά ηλεκτρολογίο, που μου είχαν συστήσει και είχα πάει και εγώ όταν είχα καρμπιρατέρ, κάνουν καλή δουλεία (εγώ είδα μείωση της κατανάλωσης σε BX 1.6). Θυμάμαι μόνο πως εκεί δουλεύουν πατέρας και γιος(Ηρακλής - με αυτόν μίλησα εγώ)
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
...
Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι (αν είσαι κοντά μου γνωρίζω συνεργείο που ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει);Ναι κάρτα βγάζει κανονικά. Αιγάλεω μένω αλλά πες μου αν νομίζεις οτι θα με βοηθήσει
Δίπλα στον Μπουλέκο-SEAT πάνω από την Αττική Οδό στην Μεταμόρφωση υπάρχει ένα συνεργείο-βασικά ηλεκτρολογίο, που μου είχαν συστήσει και είχα πάει και εγώ όταν είχα καρμπιρατέρ, κάνουν καλή δουλεία (εγώ είδα μείωση της κατανάλωσης σε BX 1.6). Θυμάμαι μόνο πως εκεί δουλεύουν πατέρας και γιος(Ηρακλής - με αυτόν μίλησα εγώ)
Τον Κιοπεκτσόγλου λες; Προτείνεται ανεπιφύλακτα κι έχει και καλές τιμές!
Άλλος ένας καρμπυρατεράς είναι ένας μπάρμπας στην Πεύκη μέσα σε ένα... γκαράζ: από Λεωφ. Ειρήνης παίρνεις τη Δημοκρατίας (μόνο κάθοδος) και στο πρώτο στενάκι στρίβεις αριστερά και αμέσως πάλι αριστερά σε μία είσοδο γκαράζ. Είναι το πρώτο γκαράζ αριστερά, αν δεν απατώμαι και ο άνθρωπος είναι απλά απίστευτος.
Mazda 323f Πρόβλημα με ρελαντί (μάλλον...)