-
Πρόσφατα χρειάστηκε να ζητήσω από την αντιπροσωπεία από την οποία αγόρασα το αυτοκίνητο μου να μου δώσει τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για να γίνει η άρση παρακράτησης της κυριότητας του αυτοκινήτου μου (μια τυπική διαδικασία που δεν κοστίζει τίποτα στον πελάτη).
Για αυτή την υπηρεσία η αντιπροσωπεία (που βρίσκεται στα Ιωάννινα, στο όνομα της οποίας δεν αναφέρομαι για ευνόητους λόγους) μου ζήτησε το αντίτιμο των 25 euro, το οποίο δικαιολόγησε σαν μεταφορικά έξοδα των εγγράφων από την Αθήνα.
Εγώ δεν πλήρωσα το αντίτιμο γιατί αντέδρασα και επικοινώνησα κατευθείαν με το κεντρικό αντιπρόσωπο, αλλά δεν θέλω καν να σκεφτώ πόσοι συμπολίτες μου κατέβαλαν αυτό το ποσό. -
Πρόσφατα χρειάστηκε να ζητήσω από την αντιπροσωπεία από την οποία αγόρασα το αυτοκίνητο μου να μου δώσει τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για να γίνει η άρση παρακράτησης της κυριότητας του αυτοκινήτου μου (μια τυπική διαδικασία που δεν κοστίζει τίποτα στον πελάτη).
Για αυτή την υπηρεσία η αντιπροσωπεία (που βρίσκεται στα Ιωάννινα, στο όνομα της οποίας δεν αναφέρομαι για ευνόητους λόγους) μου ζήτησε το αντίτιμο των 25 euro, το οποίο δικαιολόγησε σαν μεταφορικά έξοδα των εγγράφων από την Αθήνα.
Εγώ δεν πλήρωσα το αντίτιμο γιατί αντέδρασα και επικοινώνησα κατευθείαν με το κεντρικό αντιπρόσωπο, αλλά δεν θέλω καν να σκεφτώ πόσοι συμπολίτες μου κατέβαλαν αυτό το ποσό. -
Ο χρήστης ChrysPa έγραψε:
Εγώ δεν πλήρωσα το αντίτιμο γιατί αντέδρασα και επικοινώνησα κατευθείαν με το κεντρικό αντιπρόσωπο, αλλά δεν θέλω καν να σκεφτώ πόσοι συμπολίτες μου κατέβαλαν αυτό το ποσό.Ti λες ρε φίλε,εδώ φίλος μου ζήτησε απ την Opel φωτοτυπία επικυρωμένη για τα τεχνικά χαρ/κά του astra του για να δηλώσει την κοτσαδούρα και του είπαν 75 ευρώ
Ο αδερφός του (και κολητός μου) που ζήτησε το αντίστοιχο απ την VW του το έδωσαν δωρεάν.
Περισττό να σου πω τι στολίδια τους κατέβασε,πήρε τηλ στα κεντρικά Αθήνα.....μπλα μπλα άμα με ξαναδείτε κι αμα πάρω οπελ να με χ@στε τους λέει -
To 2003 είχα τρακάρει και πηγαίνοντας στην ΛΑΜΔΑ, έκανε εκτίμηση των ζημιών, μου είπε το σύνολο και όταν το ζήτησα γραπτώς, μου ζήτησε 150€ - για να μην πάω λέει αλλού και παζαρεύω τιμές.....επαγγελματίες
Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ξαναπάτησε εκεί παρόλο που ήμουν σε εγγύηση και ήταν δίπλα στο σπίτι μου. -
Έιχαμε πάρει ένα MITSUBISHI που είχε άτοκο.
Αλλά με τον Σαρακάκη αντισυμβαλλόμενο απαιτούσε
έκδοση πιστωτικής κάρτας από την Eurobank
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ ασφάλιση από την Εθνική
όπου τα λαμόγια αφού επέμενα δεν μπορείτε να με αναγκάσετε να το ασφαλίσω όπου θέλετε, θα σας στέλνω βαβαίωση για τις καλύψεις, μπλα μπλα κλπ.
ενώ είχα υπογράψει στο ισόγειο μου έλεγε η άλλη στον πρωτο αλλιως δεν σας το πουλάμε κύριε το αυτοκίνητο και οι καραγκιόζηδες όταν τους είπα πείτε μου ΜΙΑ καλύτερη τιμή μετρητοις να το παρω να φύγω, μου είπαν
'ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΥΛΑΜΕ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΜΟΝΟ ΑΤΟΚΑ'
Η απόλυτη ξενέρα την πρώτη ώρα αγοράς αυτοκίνητου το οποίο μου το παρέδωσαν ΟΙ τσιπιδες με 2 ΛΙΤΡΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΜΕΣΑ!!!
Όταν αποπληρώθηκε και έφθασε ο καιρός για την άρση της παρακράτησης πέρα από την βεβαίωση της Τράπεζας κλπ κλπ κλπ εκτός των αλλων ζήτησε βεβαίωση στην οποία
Διαβάστε τι ζήτησε ο @@@@@@@
'Οτι το αυτοκίνητο δεν έχει προξενήσει τροχαίο ατύχημα και δεν εκρεμμει δικαστήριο για Τροχαίο' και τρέχαμε στα αστυνομικά τμήματα για γνήσια υπογραφής με τον κάφροΜήπως το είχα νοικιάσει και δεν το είχα καταλάβει?
-
Κάτω τα χέρια από το Σ@ρ@κ@κi !!!
-
Εγω παντως απο την opel καλτσουνης στη Χαλκιδα πηρα τα απαραιτητα χαρτια χωρις να πληρωσω τπτ...
-
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
Εγω παντως απο την opel καλτσουνης στη Χαλκιδα πηρα τα απαραιτητα χαρτια χωρις να πληρωσω τπτ...H πλακα είναι ότι όταν ο φίλος μου πήρε στα κεντρικά στην Αθήνα του είπαν ακριβώς τα ίδια ,ότι αυτή είναι η πολιτική της εταιρίας κλπ
Αυτό έγινε πριν κάνα τρίμηνο περίπου,εσύ πότε τα ζήτησες? -
Εχω πετύχει σε συζητήσεις ... σε αντιπροσωπία της Renault ζήτησαν 5 ευρώ για ... το παλικάρι που θα πάει στο Συγκοινωνιών και θα κάνει την διαδικασία, άλλη αντιπροσωπία της Suzuki 25 ευρώ για άμεση παραλαβή ή καθόλου αλλά με αναμονή 20 μέρες, ή σε Opel και VW απο 20 ευρώ για τα παλικάρια επίσης που θα πάνε για την διαδικασία.
Απ'ότι ξέρω το κράτος δεν χρεώνει τίποτα γι'αυτή τη διαδικασία οπότε ότι ζητάνε οι αντιπροσωπίες είναι για δική τους χρήση, για το μεροκάματο του υπαλλήλουπου θα ασχοληθεί ... ή για τον υπάλληλο του Μεταφορών που θα ακυρώση την ένδειξη της κυριότητας στην άδεια ... -
Δεν κατάλαβες!!! Στην αντιπροσωπεία δεν μου ζήτησαν τα χρήματα για να πάει κάποιος στο Συγκοινωνιών!!! Τα χρήματα ήταν για να μου δώσουν τα απαραίτητα χαρτιά για να πάω εγώ στο Συγκοινωνιών.
Το χειρότερο βέβαια είναι πως η κεντρική αντιπροσωπεία που υποτίθεται πως τους ελέγχει (ή τουλάχιστον θα έπρεπε), κάνει τα στραβά μάτια για τα μαύρα χρήματα που παίρνουν από τους πελάτες.
Επειδή δεν το άφησα έτσι το θέμα και χρειάστηκε να μιλήσω με 4 διαφορετικά άτομα από τα κεντρικά, μου δώσαν όλοι τους την εντύπωση πως πρόκειται για ένα θέμα που δεν τους αφορά.
Αφού τους κατσάδιασα αρκετά και δεν τους άφησα περιθώρια να υπερασπιστούν την αντιπροσωπεία των Ιωαννίνων, μου είπαν πως 'για την περίπτωση μου συγκεκριμένα' μπορώ να πάω να παραλάβω τα χαρτιά χωρίς να πληρώσω τίποτα και σε περίπτωση που ήδη είχα πληρώσει να πάω να ζητήσω τα χρήματά μου πίσω. Ξαναλέω 'ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ' και όλα αυτά γιατί στα Γιάννενα δεν υπάρχει ανταγωνισμός που να τους τρομάζει.
Όταν ρώτησα στα κεντρικά τι θα γίνει με όσους είχαν ήδη πληρώσει με ρώτησαν αν έχω κάποιον υπόψη μου και τι με νοιάζει?
Επειδή έχω βαρεθεί να βλέπω κόσμο να πληρώνει χρήματα μόνο και μόνο γιατί κάποιοι έχουν θράσος και οι περισσότεροι από εμάς άγνοια, προτείνω σε όποιον έχει καταβάλει τέτοιου είδους χρήματα (ή σε αντίστοιχες περιπτώσεις) να πάει να τα ζητήσει πίσω!
'Όσο κανείς δεν αντιδρά σε ότι παράλογο μας ζητούν τόσο μεγαλώνει το θράσος τους!! -
εχει καθε δικαιωμα να σου ζητησει ενα συμβολικο χρηματικο ποσο...
-
Να ζητησει ποσο για να του δωσει τα χαρτια για την αρση παρακρατησης???????????????????
-
Για τα χαρτιά που βεβαιώνουν ότι το αυτοκίνητο έχει εξοφληθεί, όχι δεν είναι λογικό να σου ζητήσουν χρήματα.
Όμως αν στείλουν δικό τους άτομο στην αρμόδια υπηρεσία για να κάνουν δική σου δουλειά (να ολοκληρώσουν δηλαδή την διαδικασία της άρσης), τότε δεν είναι και τόσο παράλογο να ζητηθεί ένα συμβολικό ποσό.
-
Πολύ απλά τους ζητάτε μια απόδειξη παροχής υπηρεσιών που να εξηγεί το λόγο που τους δίνετε τα χρήματα....
Μετά θα σας δώσουν τα χαρτιά τζάμπα...
Αυτά έγιναν σε αντιπροσωπεια της volvo, απο τον μεγάλο Σ.... -
Ο χρήστης istorikos6 έγραψε:
εχει καθε δικαιωμα να σου ζητησει ενα συμβολικο χρηματικο ποσο...1 € πρέπει να φτάνει.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Πολύ απλά τους ζητάτε μια απόδειξη παροχής υπηρεσιών που να εξηγεί το λόγο που τους δίνετε τα χρήματα....
Μετά θα σας δώσουν τα χαρτιά τζάμπα... -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
To 2003 είχα τρακάρει και πηγαίνοντας στην ΛΑΜΔΑ, έκανε εκτίμηση των ζημιών, μου είπε το σύνολο και όταν το ζήτησα γραπτώς, μου ζήτησε 150€ - για να μην πάω λέει αλλού και παζαρεύω τιμές.....επαγγελματίες
Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ξαναπάτησε εκεί παρόλο που ήμουν σε εγγύηση και ήταν δίπλα στο σπίτι μου.παρα πολλες αντιπροσωπειες ζητουν το 10% του κοστολογιου της εκτιμησης,σε περιπτωση που δεν κανεις τις δουλειες εκει.απο την πλευρα τους δεν εχουν και αδικο.καποιος ασχολειται για αυτο.
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
παρα πολλες αντιπροσωπειες ζητουν το 10% του κοστολογιου της εκτιμησης,σε περιπτωση που δεν κανεις τις δουλειες εκει.απο την πλευρα τους δεν εχουν και αδικο.καποιος ασχολειται για αυτο.
Toτε να πληρωνουμε π.χ και το 10% των ρουχων που δοκιμαζουμε σε ενα καταστημα ..
Δουλεια τους ειναι να κανουν μια κατ'αρχην εκτιμηση.
-
Οταν ηταν να γινει αρση στο Leon μου εκανα ενα τηλεφωνημα στη Πειραιως με την οποια ειχα τον ατοκο διακανονισμο μεσω SEAT , μου στειλανε ταχυδρομικως , χωρις καποια χρεωση μου , σε λιγες μερες τα απαραιτητα χαρτια , τα οποια και κατεθεσα στο ΚΕΠ της γειτονιας μου και σε 2βδομαδες ειχα την καινουρα αδεια στο ονομα μου. Ουτε χρεωσεις , ουτε υπουργεια συγκοινωνιων ουτε τπτ.
Χρέωση της άρσης παρακράτησης κυριότητας από αντιπροσωπεία