-
ετσι οπως τα λες στην εισαγωγη οντως λειπει το μινι 1.6 απο τις προτασεις σου...
εγω βεβαια θα παιρνα το 207gt γιατι η μιτο απλα δε μαρεσει...αλλα ενα μινι ισως ναναι αυτο που θες...
-
Το μινι το απεκλεισα οταν οδηγησα το swift. Δεν δικαιολογω τα 6Κ παραπανω για κανενα λογο. Στα λεφτα αυτα μονο rc!!!
-
Το 207 όταν το οδήγησα πριν 6 μήνες μου έδωσε την αίσθηση ενός γρήγορου αυτοκινήτου με σαφέστατο μειονέκτημα τη συμπεριφορά του στις στροφές ειδικά σε πολύ κλειστές διαδρομές όπου σου αφήνει μια αίσθηση ασάφειας. Όταν δεν πιεστεί πολύ όμως είναι αρκετά ικανοποιητικό και σε ποιότητα κύλισης και σε σταθερότητα. Το εσωτερικό του αφήνει καλή εντύπωση, υπάρχει όμως το πρόβλημα της εξωτερικής σχεδίασης που ουσιαστικά είναι ίδια με το πρωτότυπο 'προμηθέας' αν θυμάμαι καλά. Εδώ υπερτερεί η mito με σχεδίαση φρέσκια που ξεχωρίζει, ενώ για το εσωτερικό της δεν μπορώ να βρω κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με το 207 gt. Πρόσφατα όμως την οδήγησα σε κάθε είδους διαδρομή ( 2 φορές ) και μπορώ να πω ότι τη δεύτερη φορά με άφησε ακόμα πιο ικανοποιημένο από την πρώτη.Είναι με διαφορά καλύτερο στο στροφιλίκι και αρκετά πιο συνεργάσιμο, τα φρένα του επίσης είναι πιο δυνατά και τέλος σου δίνει την αίσθηση πιο 'γεμάτης' επιτάχυνσης.Όλα αυτά βέβαια στη θέση D και αυτό το θεωρώ άλλο ένα πλεονέκτημα του αυτοκινήτου ,το ότι δηλαδή υπάρχει και η θέση N που δίνει ένα διττό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο
Η γνώμη μου είναι πως συνολικά η mito είναι καλύτερη επιλογή από το gt και αν κάποιος κάνει έξυπνες επιλογές στον εξοπλισμό δεν θα του ξεφύγει στην τιμή. -
επειδη δεν εχω οδηγησει κ τα δυο (μονο το 207) περνας στα γεγονοτα(hard cold facts)
η mito με αντιστοιχο εξοπλ του 207gt παει στα 22570 χωρις γυαλινη οροφη... και δεν εχει κ εργοστασια πατακια που κανουν 50 κ αλλα 50 αν θες δευτερο κλειδι (που θες δλδ)
δεν ξερω αν τα θελεις ολα αυτα που εχει το GT αλλα αν οχι παιρνεις το ραλλακι στα 18000 και εισαι αρχοντας
ο μονος λογος που ξενερωνω με το 207 ειναι το κιβωτιο αν και αναμενεται κατι στο μελλον, κατι εξαταχυτο (βλ.308GT)
-
Λοιπον, μολις επεστρεψα απο 2ο τεστ ντραιβ μιτο και 207 ραλλυ. Η μιτο σιγουρα μου κανει πιο παιχνιδιαρικη και πληροφοριακη ομως πραγματικα αδικειται με 18 αρα ζαντα. Το ραλλυ μου φανηκε πιο γρηγορο σε ολες τις περιπτωσεις σημερα. Απλα οταν μπαινει το esp σε κοβει αρκετα στην ατσαλη εξοδο απο κλειστο κομματι οπου αντιθετα η μιτο σε γλυκαινει για κατι παραπανω με ελαφρως ελεγχομενη πλαγιολισθηση. ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΤΟ ΜΕ 16ΑΡΑ!!!
-
Καλορίζικη η επιλογή σου όποια και να είναι
-
Ο χρήστης bab2112 έγραψε:
επειδη δεν εχω οδηγησει κ τα δυο (μονο το 207) περνας στα γεγονοτα(hard cold facts)η mito με αντιστοιχο εξοπλ του 207gt παει στα 22570 χωρις γυαλινη οροφη... και δεν εχει κ εργοστασια πατακια που κανουν 50 κ αλλα 50 αν θες δευτερο κλειδι (που θες δλδ)
δεν ξερω αν τα θελεις ολα αυτα που εχει το GT αλλα αν οχι παιρνεις το ραλλακι στα 18000 και εισαι αρχοντας
ο μονος λογος που ξενερωνω με το 207 ειναι το κιβωτιο αν και αναμενεται κατι στο μελλον, κατι εξαταχυτο (βλ.308GT)
Το βλέπεις λίγο μονόπλευρα το θέμα, το μόνο αληθινό γεγονός είναι η αρχική τιμή τους που είναι ίδια στην έκδοση gt του 207 και distinctive της mito. Από εκεί και πέρα ο καθένας προσθέτει ότι νομίζει ότι του λείπει και διαμορφώνει ανάλογα την τιμή του. Είναι λάθος να ψάχνεις να βρεις τι λείπει στη mito σε σχέση με το 207 και να το προσθέτεις ως έξτρα εξοπλισμό ,εκτός αν κάνεις το ίδιο και για το 207. π.χ πόσο παραπάνω κοστίζουν το e-q2 το hill assist το dna και όλα τα άλλα ηλεκτρονικά βοηθήματα που έχει η mito σε σχέση με το 207?? η πόσο πιό ακριβά κοστολογείται το 6άρι κιβώτιο και οι 4πίστονες δαγκάνες? Αλλο θετικό για την αλφα ρομέο είναι ο κατάλογος των έξτρα(μπορεις να βάλεις ότι θες ουσιαστικά) και επίσης η διαμορφωμένη τιμή στα 22600 όπως αναφέρεις περιλαμβάνει το πακέτο άνεσης και το σπορ που όμως έχουν άλλα παραπάνω στοιχεία εξοπλισμού σε σχέση με το 207
Το θέμα είναι αν τα χρειάζεσαι όλα αυτά ,στην ουσία οι δυο εκδόσεις έχουν τα πάντα και επιπλέον η κάθε μια έχει τα δικά της διαφορετικά στοιχεία εξοπλισμού ,ο καθένας επιλέγει ότι θεωρεί πιο σημαντικό.Ότι και να επιλέξει κανείς από τα δύο ,ευχαριστημένος θα βγει σε επίπεδο εξοπλισμού.
Εγώ πάντως μίλησα για έξυπνες επιλογές στη mito και από ότι φαίνεται ο συμφορουμίτης jbk το κατάλαβε
-
οντως το βλεπω λιγο μονοπατα (φταιει που η τελευταια αλφα εκτος της MITO, που δεν μου αρεσε απο μπροστα, ηταν datsun ) γιαυτο και προσπαθησα να παρεθεσω γεγονοτα, κ μαλλον ξεχασα αθελα DNA, hill assist, τετραπιστονα γιατι οπως το βλεπω εγω με το rallye στα 18000 και με τα φρενα του RC ΑΝ δεν σε ικανοποιουν του rallye εισαι μια χαρα, τωρα για προσομοιωσεις διαφορικων με φρενο, thanks but no thanks προτιμω οικονομια στο γκαζι, που με κανει κ οδηγαρα , απο την πιθανη λυπητερη της υπερθερμανσης και προωρης φθορας των τακακιων που χρησιμοποιουνται απο ενα καρω υποσυστηματα τα ερμα, το DNA μου θυμιζει κατι αθλια ηχοσυστηματα που χωρις bass boost ειχαν μηδενικο μπασο και με, ηταν τοσο πλαδαρο!! ή τους μαγαζατορες που ανεβαζουν τιμες πριν τις εκπτωσεις για να φανει μεγαλυτερη η εκπτωση. οντως το εξαρι κιβωτιο ειναι ατου βεβαια η γραμμικη ροπη της μεταβλητης γεωμετριας τουρμπινας (και τα +200cc) γεμιζει και κανει λιγοτερο συχνες την αλλαγες αλλα κ παλι
η τιμη περιλαμβανει:
SPORT PACK (Προβολείς ομίχλης,Sport πίσω προφυλακτήρας,Sport ζάντες αλουμινίου 17',Πίνακας οργάνων με λευκο φωτισμο,Αεροτομή)
VISIBILITY PACK (Aισθητήρες βροχής, φώτων και εσωτερικός ηλεκτροχρωμικός καθρέπτης) το 207 εχει κ βοηθητικες λαμπες που βοηθανε στις νυχτερινες μπουκες
ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΠΙΕΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ
ΠΕΝΤΑΛ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΟΜΙΧΛΗΣ
ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙA RADIO CD ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ και βγαινει.............. 22.920
δεν εβαλα αισθ παρκαρισματος 300€ γιατι το 207 δεν εχει οπτικη ενδειξη, μονο μπιπRC
παντως στον φιλο που ανοιξε το thread παει αυτο, καλοριζικο ασχετα απο την αποψη μου(που μπορει να ειμαι κ λιγο μ@λ@κουλης) μπραβο που σκεφτεται να το παρει με 16ρες. -
Το e-q2 δουλεύει συνέχεια ή μόνο στις χαμηλές ταχύτητες όπως το EDL του VAG?
-
Παιδες ευχαριστω για τις απαντησεις, αλλα μιας και κουβεντα κανουμε ξερει κανεις αν ισχυουν κατι 'δωρακια' με τη παραγγελια μεσα στο 08? Ο πωλητης ανεφερε κατι για σπορτ πακ αλλα χωρις να μου το επιβεβαιωσει. Αν δεν ισχυει κατι πιστευω πως δεν αξιζει να δωσω παραγγελια τωρα αλλα τελη δεκεμβρη με αρχες γεναρη 09. Επισης σωστη παρατηρηση για το eq2 και οτι επενεργει στα φρενα. Επειδη ευελπιστω το αυτοκινητο να μπαινει μεγαρα 1-2 φορες το μηνα σκεφτομαι λιγο και το κοστος συντηρησης αλλα...ειναι κουκλα η ατιμη!!!
-
Ο χρήστης bab2112 έγραψε:
οντως το βλεπω λιγο μονοπατα (φταιει που η τελευταια αλφα εκτος της MITO, που δεν μου αρεσε απο μπροστα, ηταν datsun ) γιαυτο και προσπαθησα να παρεθεσω γεγονοτα, κ μαλλον ξεχασα αθελα DNA, hill assist, τετραπιστονα γιατι οπως το βλεπω εγω με το rallye στα 18000 και με τα φρενα του RC ΑΝ δεν σε ικανοποιουν του rallye εισαι μια χαρα, τωρα για προσομοιωσεις διαφορικων με φρενο, thanks but no thanks προτιμω οικονομια στο γκαζι, που με κανει κ οδηγαρα , απο την πιθανη λυπητερη της υπερθερμανσης και προωρης φθορας των τακακιων που χρησιμοποιουνται απο ενα καρω υποσυστηματα τα ερμα, το DNA μου θυμιζει κατι αθλια ηχοσυστηματα που χωρις bass boost ειχαν μηδενικο μπασο και με, ηταν τοσο πλαδαρο!! ή τους μαγαζατορες που ανεβαζουν τιμες πριν τις εκπτωσεις για να φανει μεγαλυτερη η εκπτωση. οντως το εξαρι κιβωτιο ειναι ατου βεβαια η γραμμικη ροπη της μεταβλητης γεωμετριας τουρμπινας (και τα +200cc) γεμιζει και κανει λιγοτερο συχνες την αλλαγες αλλα κ παλιη τιμη περιλαμβανει:
SPORT PACK (Προβολείς ομίχλης,Sport πίσω προφυλακτήρας,Sport ζάντες αλουμινίου 17',Πίνακας οργάνων με λευκο φωτισμο,Αεροτομή)
VISIBILITY PACK (Aισθητήρες βροχής, φώτων και εσωτερικός ηλεκτροχρωμικός καθρέπτης) το 207 εχει κ βοηθητικες λαμπες που βοηθανε στις νυχτερινες μπουκες
ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΠΙΕΣΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
ΔΕΡΜΑΤΙΝΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΙ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ
ΠΕΝΤΑΛ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΟΜΙΧΛΗΣ
ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙA RADIO CD ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ και βγαινει.............. 22.920
δεν εβαλα αισθ παρκαρισματος 300€ γιατι το 207 δεν εχει οπτικη ενδειξη, μονο μπιπRC
παντως στον φιλο που ανοιξε το thread παει αυτο, καλοριζικο ασχετα απο την αποψη μου(που μπορει να ειμαι κ λιγο μ@λ@κουλης) μπραβο που σκεφτεται να το παρει με 16ρες.23000 euros και παραπάνω για πεζώ?
-
ναι.
-
αυτοκτονια...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
αυτοκτονια...Περί ορέξεως...πεζώ ..εεεε συγνώμη κολοκυθόπιτα ήθελα να πω
-
βεβαια εδω που τα λεμε και η ΜΙΤΟ δε τα πολυαξιζει τα λεφτα της,απλως ειναι λογικα συγκρατημενη η τιμη της...
-
Ο χρήστης mamias έγραψε:
...
23000 euros και παραπάνω για πεζώ?Αίσχος ε;
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
βεβαια εδω που τα λεμε και η ΜΙΤΟ δε τα πολυαξιζει τα λεφτα της,απλως ειναι λογικα συγκρατημενη η τιμη της...Εγώ θα προσέθετα ότι είναι οριακά συγκρατημένη η τιμή της...
Όμως αν κάποιος έχει την όρεξη σε αυτή την κατηγορία να δώσει κάτι παραπάνω από 20000 euros καλύτερα να πάρει mito από 207. Να το πω αλλιώς, η mito δεν είναι η εξέλιξη μιας βασικής έκδοσης αλλά το αντίστροφο, φτιάχθηκε εξαρχής με άλλο προσανατολισμό και οι υποδεέστερες εκδόσεις προκύπτουν μετά το λανσάρισμα της δυνατής έκδοσης, ουσιαστικά δεν είναι ένα εργοστασιακά 'φτιαγμένο αυτοκίνητο'.Αν κάποιος πει ότι έδωσε 22000 για αυτοκίνητο τέτοιας κατηγορίας πολλοί θα βρεθούν να τον λοξοκοιτάξουν, πιστεύω πως τουλάχιστον αυτοί θα είναι λιγότεροι αν πει πως πήρε mito -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
...
23000 euros και παραπάνω για πεζώ?Αίσχος ε;
και ντροπη μαζι...
-
Ο χρήστης mamias έγραψε:
βεβαια εδω που τα λεμε και η ΜΙΤΟ δε τα πολυαξιζει τα λεφτα της,απλως ειναι λογικα συγκρατημενη η τιμη της...
Εγώ θα προσέθετα ότι είναι οριακά συγκρατημένη η τιμή της...
Όμως αν κάποιος έχει την όρεξη σε αυτή την κατηγορία να δώσει κάτι παραπάνω από 20000 euros καλύτερα να πάρει mito από 207. Να το πω αλλιώς, η mito δεν είναι η εξέλιξη μιας βασικής έκδοσης αλλά το αντίστροφο, φτιάχθηκε εξαρχής με άλλο προσανατολισμό και οι υποδεέστερες εκδόσεις προκύπτουν μετά το λανσάρισμα της δυνατής έκδοσης, ουσιαστικά δεν είναι ένα εργοστασιακά 'φτιαγμένο αυτοκίνητο'.Αν κάποιος πει ότι έδωσε 22000 για αυτοκίνητο τέτοιας κατηγορίας πολλοί θα βρεθούν να τον λοξοκοιτάξουν, πιστεύω πως τουλάχιστον αυτοί θα είναι λιγότεροι αν πει πως πήρε mitoαυτο που λες ειναι λιγο ασχετο γιατι αν το παρουμε ετσι το Α5 ειναι η καλυτερη αμαξαρα γιατι στο λανσαρισμα του βγηκε το s5 και μετα προεκυψε το α5 με τα 120 αλογα...ενω δεν ειναι καθολου ετσι
-
παντως για την mito διαβαζα σημερα στους 4T οτι στα αρνητικα βαζουν το τιμονι!!!! κι ας εχει και DNA, RNA, δεσοξυριβονουκλεϊνικο, ακετυλοσαλινικο οξυ or whatever
ALFA MITO H 207 GT???